Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Pánik a memóriapiacon
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vTamas35
csendes tag
"kevés érv szól a fagyasztás mellett, de annál több szól ellene: pl. a hőmérsékletkülönbség miatt kialakuló kondenzvíz kicsapódása, ami beszívódik a kávéba, jelentősen sietteti az oxidációt"
Persze, feltételezve, hogy van ideje a kávénak kiolvadni, magába szívni a kondenzvizet és elkezdeni sietni az oxidációval, azalatt az 5-10 másodpec alatt amíg eljut a fagyóból a darálóig... A fenti inkább akkor lenne érvényes, ha nem adagonként tárolod, hanem egy kilót veszel ki a fagyóból és azt akarod elhasználni szépen lassan szobahőmérsékleten. Nekem kis üvegekben az elmúlt jó év, másfél év alatt még nemigen volt minőségi romlás a fagyasztás miatt.
-
bluesfan
tag
Ahogy már elóttem többen is írták, ami legfontosabb, hogy gyorsan legyen a felbontott zacsi adagonként szétporciózva. Nálam a fagyasztás nem vált be, én aromavesztést érzékeltem néhány hét után. A másik bajom a fagyasztással, hogy így szállíthatatlanná válik a kávé, velem pedig előfordul, hogy ide-oda vinnék belőle egy-egy adagot. Ha pedig kienged, akkor annak már végképp harangoztak a páralecsapódás miatt. Ezért inkább száraz, hűvös helyen tárolom mézesüvegbe porciózva, max. egyhavi mennyiséget, így tapasztaltam eddig a legkisebb minőségromlást.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BestBuy topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Fotók, videók mobillal
- Renault, Dacia topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest