- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Safi1988
csendes tag
Üdv!
Szépen lassan tanulok, de pár kérdés mindig felmerül bennem, ebben kérnék tanácsot. Lefolyást szépnek látom a feneketlen karban. Konzisztensen folyik, szépen szétterül az egész filter alján, majd végül egy gyufaszál szerű sugárrá alakul, és így folyik le a 17 grammból 30-35 másodperc alatt a 30 gramm kávé, ez a rész szerintem jó!
-milyennek kell lennie a főzés után a kávépogácsának? Az enyém kissé mocsaras, egyben kijön, de könnyen szétesik. Olykor egy nagyon kevés a filter oldalára ragad. Ezek hibák, vagy nem gáz? Ha igen, a tömörítésnél lehet a hiba?
-Őrlés (Kingrinder K4, kézi őrlő): valószínűleg az elektrosztatikusság miatt, de viszonylag sok őrlemény marad a késeknél, ki tudom ecsettel ezt szedni, persze a szélrózsa minden iranyába megy, de a filterbe aligha.
Nem mértem még le, hogy ez mennyi, de zavaró.
-egyelőre csak a feneketlen karral főzök, ha ketten vagyunk, annyira nem gáz, hogy kétszer kell a folyamatot megcsinálni. A minap viszont voltak vendégek, 4 kávet főztem, az már kicsit unalmas volt. Van 2 személyes karom, ott milyen arányokkal kell dolgozni? Ha jól gondolom, akkor 60-80 gramm kávem fog lefolyni. Ennek is 30-35 másodperc alatt kell leérnie, vagy értelemszerűen dupla idő alatt? Ha 30 másodperc alatt kellene, akkor az azt feltételezi, hogy nagyobb durvaságot kell választani, vagy nem kell annyira tömöríteni.
Remélem érthető a lamentálásom
Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest