Új hozzászólás Aktív témák

• Safi1988

csendes tag

Üdv!

Szépen lassan tanulok, de pár kérdés mindig felmerül bennem, ebben kérnék tanácsot. Lefolyást szépnek látom a feneketlen karban. Konzisztensen folyik, szépen szétterül az egész filter alján, majd végül egy gyufaszál szerű sugárrá alakul, és így folyik le a 17 grammból 30-35 másodperc alatt a 30 gramm kávé, ez a rész szerintem jó!

-milyennek kell lennie a főzés után a kávépogácsának? Az enyém kissé mocsaras, egyben kijön, de könnyen szétesik. Olykor egy nagyon kevés a filter oldalára ragad. Ezek hibák, vagy nem gáz? Ha igen, a tömörítésnél lehet a hiba?

-Őrlés (Kingrinder K4, kézi őrlő): valószínűleg az elektrosztatikusság miatt, de viszonylag sok őrlemény marad a késeknél, ki tudom ecsettel ezt szedni, persze a szélrózsa minden iranyába megy, de a filterbe aligha. :D Nem mértem még le, hogy ez mennyi, de zavaró.

-egyelőre csak a feneketlen karral főzök, ha ketten vagyunk, annyira nem gáz, hogy kétszer kell a folyamatot megcsinálni. A minap viszont voltak vendégek, 4 kávet főztem, az már kicsit unalmas volt. Van 2 személyes karom, ott milyen arányokkal kell dolgozni? Ha jól gondolom, akkor 60-80 gramm kávem fog lefolyni. Ennek is 30-35 másodperc alatt kell leérnie, vagy értelemszerűen dupla idő alatt? Ha 30 másodperc alatt kellene, akkor az azt feltételezi, hogy nagyobb durvaságot kell választani, vagy nem kell annyira tömöríteni.

Remélem érthető a lamentálásom :D

Köszönöm a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák