Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Safi1988
csendes tag
Üdv!
Szépen lassan tanulok, de pár kérdés mindig felmerül bennem, ebben kérnék tanácsot. Lefolyást szépnek látom a feneketlen karban. Konzisztensen folyik, szépen szétterül az egész filter alján, majd végül egy gyufaszál szerű sugárrá alakul, és így folyik le a 17 grammból 30-35 másodperc alatt a 30 gramm kávé, ez a rész szerintem jó!
-milyennek kell lennie a főzés után a kávépogácsának? Az enyém kissé mocsaras, egyben kijön, de könnyen szétesik. Olykor egy nagyon kevés a filter oldalára ragad. Ezek hibák, vagy nem gáz? Ha igen, a tömörítésnél lehet a hiba?
-Őrlés (Kingrinder K4, kézi őrlő): valószínűleg az elektrosztatikusság miatt, de viszonylag sok őrlemény marad a késeknél, ki tudom ecsettel ezt szedni, persze a szélrózsa minden iranyába megy, de a filterbe aligha.
Nem mértem még le, hogy ez mennyi, de zavaró.-egyelőre csak a feneketlen karral főzök, ha ketten vagyunk, annyira nem gáz, hogy kétszer kell a folyamatot megcsinálni. A minap viszont voltak vendégek, 4 kávet főztem, az már kicsit unalmas volt. Van 2 személyes karom, ott milyen arányokkal kell dolgozni? Ha jól gondolom, akkor 60-80 gramm kávem fog lefolyni. Ennek is 30-35 másodperc alatt kell leérnie, vagy értelemszerűen dupla idő alatt? Ha 30 másodperc alatt kellene, akkor az azt feltételezi, hogy nagyobb durvaságot kell választani, vagy nem kell annyira tömöríteni.
Remélem érthető a lamentálásom

Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szoftverfejlesztők kellenének
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 500m magasság, szűrőszett
- DJI Mini 4 pro drón tartozékok
- DJI AVATA Dupla Fly More Combo drón szett - VADONATÚJ, aktiválatlan
- DJI Convertible Carrying Bag + Ajándék DJI rádió nyakpánt
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo (2 akku) RC Pro - drón szett újszerű állapotban
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3534
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i3 / i5 I 6-8GB I 320GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 960 4GB ZALMAN S4 Chieftec 450W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nem mértem még le, hogy ez mennyi, de zavaró.
Mr.Csizmás