Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bagaba1

tag

Sziasztok,

az otthon átlag napi 3-4 kv-ra használt Gaggia Viva kávéfőző elhalálozott 4 év után, ezért szeretném lecserélni. Ambiano darálót használok, jelenleg 4000/kg körüli kávékkal(többnyire Lidl-Aldi beszerzési forrás). Első felvetés egy Nespresso Original volt, mivel már ez jobb minőséget produkál mint a jelenlegi setup, azonban háromszoros áron lenne hosszútávon. Túlbonyolítani nem akarnám, feleségem nem fordít erre ekkora figyelmet, viszont kávét azért ő is szeretne inni minden nap.

Úgy döntöttem, hogy maradok a karos főző vonalon, de egy kicsit azért javítsunk a minőségen. Az őrlőt megtartanám, talán tudja a presszó szintet is, ez majd kiderül. Delonghi Dedica és AVX TB1 főzőket néztem. Előbbi a szükséges szűrővel együtt nagyjából egy árban lenne, kérdés, hogy vajon mennyire tartósak ezek a gépek? Hiába tudna esetleg kicsivel jobb eredményt a TB1, ha nem áll rendelkezésre a hozzá szükséges kellően jó minőségű alapanyag, őrlő, precizitás. Van így értelme egyáltalán odafigyelni ezekre a részletekre? Én még csak-csak beállítom időnként az őrlőt az aktuális kávéfajtához, de biztos hogy feleségem részéről ez időnként elmaradna.

Egy próbát majd teszek néhány friss pörkölésű kávéval, viszont ezek ára miatt már tényleg ott tartok, hogy szükséges lenne legalább a jó minőségű alapok megvásárlása és a precíz főzés, de ez általában nem teljesülne, így talán a minőség már a Nespresso szintjén se éri el.

Ti hogy látjátok, jogosak a félelmeim, hogy kellő odafigyelés és friss kávé híján veszett fejsze nyele az egész próbálkozás?

Köszönöm előre is a válaszotok.

Új hozzászólás Aktív témák