Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #2535 üzenetére
Én csak azt nem értem - azonkívül, amit Karma felvetett, hogy ez a témázás miért nem a JavaScript topicban folyik, mivel ennek köze nincs a jQuery-hez -, hogy ehelyett a splitelgetős ocsmány bénázás helyett miért nem használsz reguláris kifejezéseket? Egyből le tudnád csekkolni, melyik mintára illeszkedik az adott szöveg, ha van találat egyáltalán.
Szerk.:
"De nem tudom, a split visszaküld egy boolean értéket?"
Vágod, van olyan, hogy Google, meg MDN, meg ilyesmik...(De eddig a split függvényt használtad, nem? Akkor miért kérdés, mit ad vissza?
)
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/JavaScript/Reference/Global_Objects/String/split
"The split method returns the new array."
---
"if($hatalyosVezetoTalalat.split("(")[0]) {
$hatalyosVezetoTalalat = $hatalyosVezetoTalalat.split("(")[0];
}
De így meg van benne egy ismétlés, az sem jó programozói szokás"
Ne csináld már.
Egyrészt az ilyen ismételgetős problémák elkerülésére az a megoldás, hogy külön erre dedikált sorba írod magát a műveletet, amit NEM akarsz megismételni, eltárolod a visszatérési értékét egy változóba, aztán csekkolod a változó értékét. Nem egy mágia.
Másrészt pont a splitelgetés előtt akartál ellenőrzést bevezetni, hogy ne dobáljon kivételt, ergo ennek az if-nek nem sok értelme volt így. Beraktad egy if-be, de ha hibája van, továbbra is kivételt fog dobálni. -
válasz
trisztan94 #2535 üzenetére
A split ugyan nem ad vissza a string tömbön kívül semmit, de senki nem akadályoz meg abban, hogy a split előtt indexOffal megnézd, kell-e egyáltalán splitelni.
Ez a szál miért nem a JavaScript topikban van?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest