Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz trisztan94 #2437 üzenetére

Valszeg mert mindenhol vmelyik lépést elrontod.
    Például a belinkelt oldalon sem csak az érdekes fragmentet küldöd vissza szerveroldalról a főoldalra kattintáskor, hanem a teljes tartalmat, pedig már említettem, hogy ilyen leegyszerűsített REST API-szerűséget csinálhatnál, hogy mondjuk a /get/page/szolgaltatasok vagy get/page-fragment/szolgaltatasok vagy hasonló kérésre kifejezetten azt az oldaltöredéket küldöd vissza a kliensoldalnak, míg ha a teljes http://www.tharline.tk/ShinBet/szolgaltatasok.html címet kéri le valaki, akkor a teljes oldalt megkapja - így például nem állhatna elő az az egyből nagyon feltűnő, és szerintem gáz helyzet, hogy ha a szolgáltatásokra jobb klikkelek, majd link új fülön megnyitása, akkor ott csak konkrétan az oldaltöredéket kapom, fehér háttérrel, stílus nélküli, sima fekete szöveggel...
    RÁADÁSUL ha ilyesmi megoldást választanál, akkor nem akarna a főoldalra klikkeléskor MINDEN betöltődni, kezdve a CSS-fájlok újbóli betöltésével (ami sztem itt pl. a gond), JS-fájlok újbóli betöltődésével, meg az összes többi, a kérés szempontjából tök felesleges tartalom betöltődésével.
    Említettél ezenkívül valami Firefox miatti gányolós, JavaScripttel történő CSS-betöltős megoldást, aminek az elkerülésére én próbáltalak rábeszélni, de sajnos nem sikerült meggyőznöm téged.

A lényeg, hogy én könnyű kerülő megoldásként (ami gyorsan megvalósítható) olyan kialakítást javaslok az AJAX-olásra, hogy az URL alapján tudd eldönteni szerveroldalon, milyen tartalom kell neked épp (REST API-féleség), és csak azt add vissza a kliensnek.

Új hozzászólás Aktív témák