- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyesteb
tag
válasz
#31816946 #1348 üzenetére
Szia!
Itt továbbra is menüprobléma lesz. A cikkeknek nincs menüpontja, ezért úgy veszi, mintha a főoldalon lennének.
Ezzel én úgy szoktam játszani, hogy az adott kategóriának csinálok egy rejtett menüpontot, amit nem teszek élessé az oldalon és utána már nem jelenik meg a slider. -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy slider a főoldalon. Ha a sliderben kattintok a cikkre, akkor nem jelenik meg a cikknél a slider. A főoldalon a slider alatt vannak kiemelt cikkek. Ha a slider alatt az egyik kiemelt cikkre kattintok, akkor úgy jön be a cikk, hogy felette ott van a slider. Valahogy el lehet tüntetni, hogy a cikk betöltődésekor ne jelenjen meg a slider. A modulban úgy állítottam be a slidert, hogy csak a főoldalon jelenjen meg.
-
törölt tag
Sziasztok!
A template szerkesztőben nagyobbra vettem a fejléc és header magasságát, de szétesik az egész és a kép is máshova helyeződik. Hogy kell megcsinálni, hogy rendesen jelenjen meg a kép?
-
törölt tag
Sziasztok!
Hol tudom beállítani, hogy a slider ne jelenjen meg a cikk megnyitásakor, csak a főoldalon?
-
törölt tag
válasz
nyesteb #1339 üzenetére
Szia!
Sajnos localhoston van egyelőre.
A logó magassága 170 px.
Ezeket hol kell állítani, és hogy baloldalon legyen a kép?
A logó alatt, ahol a menüfeliratok (menünevek) vannak hol tudom állítani, hogy milyen legyen a háttér? A logónál beállította a hátteret, alatta fehér maradt. -
nyesteb
tag
válasz
#31816946 #1338 üzenetére
Szia!
Küld el a linket, megnézem, úgy könnyebb lesz.
A logót lehet az adminból is növelni bizonyos méretig, de inkább css felülbírálással tudod megoldani.
Itt csak például beletettem mindegyik érték elé egy 1-es, a méretet te találd ki, mekkora legyen..logo-image {height: 150px;}
#sp-header .logo {height: 140px; }
#sp-header {height: 160px; }
-
nyesteb
tag
válasz
#31816946 #1336 üzenetére
Szia!
Nagyméretű képet? Slideshowra gondolsz, vagy nagyobb logóra? Feliratot mellé tenni alapból nem lehet, de csinálhatsz egyedei fejlécet is, ott olyan lesz, amilyet akarsz, csak több melóval.
Ezt nem értem. Görgetés nem megy?
A cikk beállításainál ki lehet kapcsolni a szűrőket.
-
törölt tag
Sziasztok!
A Helix ultimate sablonban hogy lehet nagyméretű képet tenni a fejlécbe? Nálam kicsibe teszi. A fejlécbe a kép mellé lehet valahogy feliratot tenni?
Kis méretű kijelzőn a sablon szerkesztőben hogy tudok lejjebb menni?
A kategória/lista elrendezésnél az oldal alján ír olyant, hogy szűrők, ezt valahogy ki lehet kapcsolni?
-
nyesteb
tag
válasz
#31816946 #1333 üzenetére
Szia!
Helix Ultimate vagy Helix 3?
Igen, ki lehet helyezni a blog listában is a szerzőt és a többi infót, a cikk-beállítások között kell beállítani. Bár, ha az alap template megjeleníti, akkor be van állítva, akkor max el lett rejtve ezzel a sablonnal. Ez ki kellene nyomozni, így látatlanban nem tudok segíteni benne.
CSS: Na, ezt meg kell nézni szintén. Nem használom az alap sablont egy oldalon sem...
-
törölt tag
válasz
nyesteb #1330 üzenetére
Szia!
A Joomla 4-et használom az ingyenes Helix template-el.
Amikor a cikknél a bővebbenre kattintok, akkor megjelenik a szerző, de amikor a menüre kattintok és egymás alatt vannak felsorolva a cikkek ott nem jelennek meg ezek az információk. Valahogy ide is el lehet helyezni? (Az alap sablonnál megjelennek)
CSS-el milyen beállítások kellenek, hogy olyasmi legyen a bővebben gomb, mint az alap sablonnál? -
nyesteb
tag
válasz
#31816946 #1328 üzenetére
Szia!
Elvileg nem. Milyen joomlát használsz és melyik helix frameworkot? Ettől is függ..
A cikkek beállítási részén lehet ezeket állítani, majd ha felülbíráltad, akkor az adott menüponton belül. Ha csak egy helyen akarod megjeleníteni, máshol nem, akkor az adott menüponton belül állítsd, ha mindenhol, akkor a cikkkezelő beállítási részén. Az globális.
Bővebben gomb? CSS-el, máshogy nem igazán. -
-
törölt tag
Sziasztok!
Hol kell beállítani, hogy kategória/blogos elrendezésnél a lapozásnál ne írjon alul cikkeket?
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha elkészítettem a Helix sablon asztali számítógépes nézet módosításait azt megörökli a mobilos nézet is?
A Facebook megosztóból érdemes külön telepíteni vagy jó a Helix sablonban lévő? -
nyesteb
tag
válasz
#31816946 #1321 üzenetére
Szia!
Nem kell külön készíteni, csinál egyet a bootstrap alapján, de én sokszor felülbírálom, mert nem tetszik az, amit gyárt. De nem kell. Felülbírálni úgy szoktam, hogy csinálok egy másik sort és megadom, hogy az eredeti csak asztalin, a másik pedig a többi helyen jelenjen meg. Kódszinten több, mert ugye mindegyiket legenerálja, de megjelenésben szebb.
CSS-t még úgy is lehet, hogy csinálsz egy custom.css fájlt és a template mappájába beteszed a többi css közé, ahogy a leírás is mutatja. Én ezt akkor csinálom, ha végeztem a kinézettel (mivel karban is tartok oldalakat, relatíve kevés a "kész" oldalam, szinte mindegyikhez hozzá kell időnként nyúlni) és már nem akarok további változtatást. -
nyesteb
tag
válasz
#31816946 #1319 üzenetére
Szia!
A css-t a helix felületén lehet megadni az egyedi kódok között, legalábbis ott a legegyszerűbb.
A rejtett menü legegyszerűbben, ha nem akarsz a joomla SEF URL világában elmélyülni, akkor úgy tudod elérni, hogy pl JCE-t használva a linkeknél meg lehet adni, ki lehet keresni a menük közül.
Egyébként nem nehéz a SEF URL, pl domained.hu/index.php/álnév, amint a menünél találsz meg. -
törölt tag
válasz
nyesteb #1317 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Ha kész a rejtett menü, utána honnan tudom, hogy mi az elérhetőség?
CSS-el hogy tudok létrehozni egy keretet belül színes résszel, hogy a felső keretben jelenjen meg egy szöveg úgy, hogy a szövegbe ne menjen bele a keret vonala? (Példa kódot kérhetek) A CSS-t hova kell beírni?
-
nyesteb
tag
válasz
#31816946 #1316 üzenetére
Szia!
Igen, van, de nem ajánlom, mert a menü generálásakor csinál normális URL-t. Csinálj egy mondjuk rejtett menüt, amit nem teszel ki az oldalra és oda vedd fel az ilyen dolgokat.
Igen, a cikk-beállítások között keresd meg a bővebben gombot és ott lesz asszem alatta, hogy a cikk címét hozzáadja-e.
Igen, a beállítások között a menünél csak megamenu legyen, az Off-canvast kapcsold ott ki.
CSS, ne bővítményt keress.
Ugyanúgy cikk beállítások, blog beállításoknál.
Na, ez jó kérdés. Szerintem vagy vessző, vagy enter.
-
törölt tag
Sziasztok!
Van lehetőség kategóriát linkelni egy cikkbe, ha nincs menüben?
Cikknél a bővebben gombnál be lehet állítani, hogy csak bővebben legyen a szöveg és utána ne írja a cikk címét?
A Helix template-ben be lehet állítani, hogy a hamburger menü csak mobilon és tableten jelenjen meg?
Van olyan bővítmény, amivel linkeket tudok létrehozni cikkben szép megjelenéssel bekeretezve?
A kategória/blog elrendezésnél hol lehet beállítani, hogy oldalanként mennyi cikk jelenjen meg?
A cikk szerkesztőben a címkéket hogy kell megadni egymás után?
-
törölt tag
Sziasztok!
A blogos elrendezésnél hol tudom beállítani, hogy hány cikk jelenjen meg oldalanként?
A kapcsolattartóknál létrehoztam egy kategóriát, és a kapcsolat menüt létrehozva csak a kategória tartalma jelenik meg. Hogy tudom beállítani, hogy alatta jelenjen meg az űrlap?
-
nyesteb
tag
válasz
#31816946 #1304 üzenetére
A PDF megjelenítés pl chrome alatt böngészőben történik, de ezt a böngésző csinálja. Ha azt akarod, hogy ne töltse le, akkor vagy tedd fel jpg-ben és ágyazd be az oldalra, vagy tegyél fel pdf megjelenítőt (még nem használtam, mert a pdf-et direkt azért használjuk, hogy le tudják tölteni). De a Phoca szerintem ezt nem oldja meg neked.
Lehet a Helixet szerkeszteni gond nélkül. Attól függ, mit akarsz csinálni vele, mert van, hogy jobb már egy sajátot írni, ha ennyire bele akarsz menni, vagy page builderrel megoldani. De lehet szerkeszteni, felülbírálásokat létrehozni, stb. Próbáld ki, nem fogsz csalódni... -
nyesteb
tag
1. Teljesen így van!
2. Kis kiegészítés, hogy az SP buildernek van ingyenes, korlátozott funkcióval bíró része. Ha elég annyi, hogy szöveget, képet tesz fel egy jól felépített oldalra (most 1 db cikkről beszélek, csak ott oldalnak hívják), akkor elég az ingyenes is. Persze pl a slideshow és társai fizetősek már, de azt meg lehet másképp is oldani, pl a hazai fejlesztésű Smart Slider 3 akár ingyenes verziójával. Több helyen használtam már ezt a kombót, szép dolgokat lehet vele kivitelezni. -
törölt tag
Köszönöm szépen
Volt egy honlap, ahol a PDF és JPG fájlt a böngészőben jelenítette meg. Ezt valahogy meg lehet oldani a Phoca Download Plugin-el, ha nincs a Windows-ban PDF-hez rendelve?
Akkor az ingyenes Helix sablont már nem lehet szerkeszteni, meg kell hozzá venni a Site Builder-t? -
G.F.
aktív tag
válasz
#31816946 #1299 üzenetére
1. Ahhoz, hogy a böngészőben, vagy akármilyen megjelenítőben jelenjen meg egy pdf, mindenképp letöltődik, akár látod, akár nem. A pdf nem mediafájl, hogy sreamelni lehessen. A böngészőben meg akkor jelenik meg, ha a windowsban nincs a pdf-hez rendelve alapértelmezettkén semmilyen megjelenítő, ill. szerkesztő program (pdf reader, Nitro...stb.)
2. Ahogy nyesteb fórumtársunk is említette, A Helix egy framework, vagyis egy keretrendszer. Ez tartalmaz sok mindent, ami egy profi templatehez szükséges, kódok, .js, ikonok...stb. Ez ingyenes. A fizetős az SP builder, ami segítségével profi webhelyeket kattingathatsz össze kódolás nélkül. Az ingyenes templatek csökentett funkciókkal rendelkeznek, ezeket már valaki összekattingatta saját ízlése szerint, kevésbé testreszabható általad. -
törölt tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubuntu Linux
- Synology NAS
- Opel topik
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Tesla topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest