-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
venic
kezdő
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben, amikor már kicsit bonyolultabb az adatbázis (JSON fáj)l, akkor egy elemre hogy lehet hivatkozni?
Ott tartok, hogy name[id]
De ha az idopont kellene, akkor arra hogy tudok hivatkozni?[
{
"name": {
"id": {
"idopontok": {
"elso": {
"idopont": "2020-01-01",
},
"masodik": {
"idopont": "2020-12-01",
},
},
},
}
}
]
-
venic
kezdő
Nagyon köszi a választ.
Fentebb alratar kódja igy néz ki:const extra = parseInt(document.querySelector("input[name='extra']:checked").value);
const souce = parseInt(document.querySelector("select[name='souce']").value);
(Az enyém is hasonló különben)
És itt a radio gombnál (extra változónál) úgy utalunk rá, hogy ...:checked...
És a szósznál ugyanígy próbáltam, de nem működött:const souce = parseInt(document.querySelector("select[name='souce']:checked").value);
Itt akkor másképp kell?
value-nál én egy számot adtam meg, mivel számolni szeretnék vele később. -
venic
kezdő
válasz
alratar #7917 üzenetére
És már jól működik Neked?
Nekem a szószt nem jól veszi be.
Írták a többiek, hogy .value legyen a végén a szósznál is, de gondolom ahhoz a html-ben is be kell irni a value-t.
A feltéteknél a radio gombnál be tudtam value-t irni a html kódba és működik is (jól számol vele), de a szósznál, a checkbox-nál nem tudom, azt hogy és hol kellene megadni, a value-t, hogy tudjon vele számolni. Akár bejelölöm hogy kell szósz, akár nem, nekem beveszi a value-t és számol vele, mintha mindig kérném.
Szóval kérdés, hogy checkbox esetén ha beirom value-nak az értéket, akkor arra hogy kell utalni, hogy be van-e pipálva vagy nincs? -
venic
kezdő
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Tanuló fázisban vagyok, csak gyakorolgatok, szóval lehet sokmindent nem jól csinálok...
Eredetileg php-ban irodott a kód, szóval node azért nem merült fel, gondolom igy keverni nem nagyon célszerű.
Van egy form, amit kitöltene a felhasználó és eddig php-val dolgoztam fel az adatokat, amik mentek adatbázisba.
Csak most azt szerettem volna megoldani, hogy a felhasználó módosíthasson a korábban beirt és már feldolgozott adaton és ezt kezdtem JavaScript-ben megirni, mert úgy gondoltam, hogy csak azzal tudom ezt kezelni, csak ugye az adatbázisba nem sikerül berakni az adatot, ami egyelőre JavaScript-ben van meg.
Megnézem az AJAX-ot is, köszi. -
venic
kezdő
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az megoldható-e, hogy egy változóban lévő adatot kirakjak json fájlba?
Olyat már csináltam korábban, hogy PHP-ban kapott adatokat kiraktam json fájlba, majd ezt később felhasználtam JavaScript kódban, de most fordítva kellene, de nem tudom, ez igy megoldható-e egyáltalán. Illetve nem ragaszkodok a json fájlhoz, csak szeretném az adatot PHP-ban használni később. Nem tudom erre van-e esetleg valami jobb ötlet.
Köszönöm a segítséget előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest