Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nevemfel
    senior tag

Sziasztok!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy az megoldható-e, hogy egy változóban lévő adatot kirakjak json fájlba?
    Olyat már csináltam korábban, hogy PHP-ban kapott adatokat kiraktam json fájlba, majd ezt később felhasználtam JavaScript kódban, de most fordítva kellene, de nem tudom, ez igy megoldható-e egyáltalán. Illetve nem ragaszkodok a json fájlhoz, csak szeretném az adatot PHP-ban használni később. Nem tudom erre van-e esetleg valami jobb ötlet.
    Köszönöm a segítséget előre is.

Ha jól értem, akkor kliensoldalon rendelkezésre áll az adat, és te szerveroldalon akarod felhasználni. Erre az AJAX a megoldás.

Az elosztott rendszerek, mint amilyen a web is, általában ilyenek. Az esetek többségében nem triviális az, hogy van egy adat, ami az egyik oldalon rendelkezésre áll, és azt a másik oldalon szeretnéd felhasználni. Sajnos ezek a rendszerek általában nem transzparensek.

• Jim-Y
    veterán

Sziasztok!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy az megoldható-e, hogy egy változóban lévő adatot kirakjak json fájlba?
    Olyat már csináltam korábban, hogy PHP-ban kapott adatokat kiraktam json fájlba, majd ezt később felhasználtam JavaScript kódban, de most fordítva kellene, de nem tudom, ez igy megoldható-e egyáltalán. Illetve nem ragaszkodok a json fájlhoz, csak szeretném az adatot PHP-ban használni később. Nem tudom erre van-e esetleg valami jobb ötlet.

Szerver oldalon node.js-ben lehetseges, termeszetesen. A bongeszobol nem lehet a lokalis fajl rendszert sem olvasni sem irni biztonsagi okok miatt.

• martonx
    veterán

Sziasztok!

Az remélem megvan, hogy a javascript a böngészőben fut, a PHP meg a szerveren :) És ezek HTTP-n keresztül kommunikálnak egymással. Ergo semmi nem akadályoz meg téged abban, hogy Javascriptből adatot küldj a PHP-nak HTTP-n keresztül, és azt az adatot PHP oldalon Json-ként lementsd.

Új hozzászólás Aktív témák