Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Egy elméleti kérdés:

Ha én egy függvénynek átadok egy tömböt, majd a benne változtatom az átadott tömb elemeit, akkor ez az eredeti külső tömböt is változtatja?

function myfv( tomb ) {
    for(var i in tomb) {
    tomb[ i ] = escape(tomb[ i ]);
    ...
    }
    ...
    return mysztring;
    }

...

var mytomb = new Array();
    var vmi = '';
    ...
    vmi = myfv( mytomb );

Most ne a kód értelmét nézzük, ez esetben a mytomb főprogrambeli értéke megváltozik vagy nem? Van egy olyan érzésem, h igen, de nem tudom miért :F

[Szerkesztve]

''majd a benne változtatom az átadott tömb elemeit''
    Már úgy érted, hogy a tömb elemeinek értékét változtatod, ugye? Ez esetben természetesen igen, azaz változni fog a ''mytomb főprogrambeli értéke'', merthogy a függvény futása végén átadja azokat neki. Ha nem szeretnéd hogy ezek az új tömbelem értékek átadódjonak, akkor szerintem vagy nem függvényként kellene meghívni, vagy a függvényben egy másik tömbnek átadni, és ezen az új tömbön végezni a műveleteket. Szerintem.

• sziasztok!

guglin is keresgélek még, de egyelőre nem találok olyan js menüt (vagy inkább nevezzük csak sima link-listának, nem kell többszintűség), ami átlátszó (ez nem annyira fontos, de azért igencsak jól jön), egérrel lehet odébbhúzni, és toggle-képes, azaz fel lehet gördíteni, majd vissza
    ha bárki tud linket adni, nagyon megköszönném, sajna nem értek js-hez, magam nem tudnám megírni

köszi!!!

mégegy kérdés: js-sel lehet cookiekat kezelni?

A Selteco Menu Makerével nagyon egyszerűen és jó, és tetszetős menüket tudsz készíteni. Rengeteg variáció van a gombok alakjára, színére... Ez JS-be exportálja az elkészített menü(rendszer)t.

• Hol érdemes Javascriptet tanulni? Vagy hol kezdjek hozzá?

Szerintem ha Googlenál kezdesz akkor jó nyomon jársz. Én is innen szedtem, szedek össze mindent. Beírod Javascript, átteszed a magyar nyelvű találatokra és egy csomó jó oldalt ad be. Sok oldal foglalkozik már a javascript oktatásával is, és még több ahol konkrét példákat lehet találni.
    Pl. ott van mindjárt a második találat:
    [link]
    vagy nagyon jó leírás ez is:
    [link]

[Szerkesztve]

• Sziasztok!

Egy weblapról (itt a link: http://freewebsablon.cjb.hu/index.php?oldal=kellekek2_1) szedtem le ezt a javascriptet. Ez egy Quicktimes zenelejatszó. Elvileg alapban 3 db számot tud lejátszani. Működik is rendesen.Egy gondom van a számléptető gombok nem jók rajta, a play, pause, és hangerőszabályzó gombok jók.
    Én egy büdös szót se értek javascripthez. Lenne valaki olyan kedves (persze aki ért hozzá), és megnézné, hogy miért a francért nem lépteti a számokat a program.
    Számcserét csak a honlap ujra betöltődésével tudok csinálni, de az elvileg a loop engedélyezése miatt lehet, szerintem.
    Bemásolom a javascriptet ugy ahogy a honlapon megadták. Köszi előre is a segítséget.

Tehát a kérdés miért nem működnek a léptetés gombok?

<CENTER>
    <SCRIPT LANGUAGE=''JavaScript''>

<!-- Begin
    nummidi = 3
    day = new Date()
    z = day.getTime()
    y = (z - (parseInt(z/1000,10) * 1000))/10
    x = parseInt(y/100*nummidi,10) + 1
    if (x == (1))
    midi=(''mid1.mid'')
    if (x == (2))
    midi=(''mid2.mid'')
    if (x == (3))
    midi=(''mid3.mid'')
    document.write('<EMBED SRC= ' + midi + ' autostart=true loop=true ')
    document.write('volume=100 align=''center'' width=200 height=25 controls=smallconsole>')
    // End -->
    </SCRIPT>
    </CENTER>

Hálás köszönet: Rico

Ez ugye egy olyan szkript - szerintem - ahol az aktuális időt figyelembe véve játsza le a midiket. Nincs megadva a szkriptben a lejátszónak hogy mi a lejátszási lista, ergo szerencsétlen nem tudja melyik a következő illetve előző midi. Mondom, szerintem, ha nem így van majd megcáfol valaki. (Ugyan a három midi meg van adva, de egy (azaz) három feltételes részben amelyek közül mindíg csak egy az igaz, tehát a lejátszó úgy tudja egy szám van)
    Hogy hogyan lehet neki megmondani milyen számok között lépkedhet, vagyis mi legyen a lejátszási lista, azt nem tudom megmondani, viszont ugyanezen az oldalon amelyről ez a kód van, található több hasonló is. Az 5 és 10 számot lejátszó ugyan véletlenszerűen adja a számokat minden frissítésnél, de ezeket át lehet úgy írni, hogy egy listából kiválasztott midi szólaljon meg. Bár azt hiszem készen is találhatók már ilyen kódok.

• Van egy jó kis webes térképi alkalmazásunk. Ha az eléréséhez szükséges linket bemásolom az explorerbe, akkor simán elindul az oldal. De ha elmentem a kedvencek közé és onnan akarom indítani, akkor elszáll egy hibával. Az alkalmazás tömve van javascripttel és úgy tűnik, mintha az egyik frame-be még nem töltötte volna be a html lapot, mikor már hivatkozna annak tartalmára.
    FF-ben működik rendesen és kollégám ugyanolyan explorer böngészőjében is, csak nálam és a főnök gépén nem megy Smiley

Mi lehet ez a probléma? Fél napom ráment már, de nem tudtam rájönni.

FF-nél nagyon nem mindegy melyik verzió van telepítve. A régebbiek egy nagy csomó dolgot még nem tudnak értelmezni. Ellenben tegnap frissítettem a legújabbra, azóta nem működnek a kiterjesztések. :F Szóval van még mit alakítani a fejlesztőknek rajta. Így visszatértem a régebbi 1.0.7-es verzióhoz. Nálam eddig ez a legstabilabb.

• Milyen ffoxszal próbáltad? Nekem 1.5 simán viszi.
    MOD: ugyanakkor a neten ezt találtam:
    ''getYear is no longer used and has been replaced by the getFullYear method.''
    Szóval próbáld azzal.

[Szerkesztve]

Köszi. Ezzel már jó. :R

• Sziasztok, egy változóban szeretném tárolni az aktuális dátum évszámát. Ezt így oldottam (volna) meg:
    most = new Date();
    var year = most.getYear();

Örültem is neki hogy működik, amíg ki nem próbáltam a Firefoxszal is. Ez ugyanis nem eszi meg. A többi böngészővel nem próbáltam, az biztos, hogy az explorer komálja, de szeretnék valami olyan formát, amit minden böngésző tud értelmezni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés