- Apple MacBook
- Akciókamerák
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- Nem kéri tovább a nekik fejlesztett csúcs-GeForce-ot Kína?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Google Chromecast topic
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forest_roby
őstag
Hi!
Javascript vagy php, mindegy....
Ha IE6 vagy régebbi a böngésző, akkor egy másik css stylet szeretnék alkalmazni némelyik td objektumaimra....
Erre van vmi megoldás?
vmi ilyesmi:
Ha ( IE6 vagy régebbi )
akkor: xxx css stylet használjon
egyébként: yyy css stylet használjon
Előre is köszi a válaszokat!
sikeresen megoldottam!

-
shev7
veterán
sikerült, köszi!
( tök jól műxik!! )megmutatod?

-
shev7
veterán
nem ismerem/használom ezeket az ember adatbázis weboldalakat. tehát nem.
az ötlet már régóta megvan, hogy vmi ilyesmi kellene nekem és most a megújult freemail-en láttam ilyet (kukaüritésnél).
Azért annak elég bonyesz a forráskódja, ugyhogy hagytam az egészet és reménykedtem, hogy ti tudtok egy normálisabb tutort vagy vmi ilyesmit.
Egyébként én is nézegettem és találtam is egy ilyesmi képnézegetőt, de egyenlőre még várok, hátha kapok vmi jobb kiinulót...
[Szerkesztve]Hat az alapkoncepcio nem tul bonyolult, a megvalositas mar mas teszta

kell neked egy div (nincs szukseged gifre) ami transparens, ehhez ez kell a style-ba:
opacity:0.3;
-moz-opacity: 0.3;
filter:alpha(opacity: 0.3);
Ha ez megvan, akkor mar csak azt kel beallitani, hogy kattintasra lathato legyen, illetve kattintasra eltunjon. Ez meg ugye a visibility: hidden vagy visibility: visible.
Sok szerencset
-
alitak
senior tag
Hi!
Meg tudnátok írni, hogy hogyan lehet elfedetni egy html oldalt pl 50%os transparens gif -fel teljesen --> tehát elszürkíteni az egész oldat, és közben középre kiíratni vmi szöveget vmi kiemelt módon, hogy az aktív felületnek nézzen ki?
És mindezt vmi gomblenyomásra javascripttel lefuttatva....müködjön.
Vmi link is jó, csak nem tudom, hogy hogy keresek rá....
Előre is köszi!
ForestMyvip-et nem nézted át? Ott van ilyesmi amikor képre kattintasz.
-
vakondka
őstag
hi!
Hogy lehet JavaScript -ben '' idézőjelek között '' -i szövegben '' -et kiiratni?
Ez olyan mint C -ben az, hogy-hogyan tudom kiiratni a \n jelet? Két \ jellel! \\n
[Szerkesztve]Ha az idézőjel a szöveg része és nincs logikai jelentősége, pl. sztring határolás, akkor a legjobb a helyettesítő kód használata, ami az idézőjel esetében: & nbsp;
Ezen kívül kipróbálhatod az ''escape karakter'' használatát, mint a PHP-ban,
ez esetben \'' (balraperjel és azután idézőjel).
Ami szintén működhet és elég egyszerű, ha a sztringhatároló idézőjelek helyett
aposztrófot használsz, ezek közé simán beírhatod az idézőjelet.
több verzió most nem jut eszembe, de lehet, hogy nincs is... :))
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
hi!
Hogy lehet JavaScript -ben '' idézőjelek között '' -i szövegben '' -et kiiratni?
Ez olyan mint C -ben az, hogy-hogyan tudom kiiratni a \n jelet? Két \ jellel! \\n
[Szerkesztve]pl:
alert(''ha igy csinálod az \''idézőjeleket\'', akkor azokat kifogja irni neked!'');
az a lényeg h az idézőjel elött egy per legyen és akkor kiirja. -
Forest_roby
őstag
<html>
<head>
<script type=''text/javascript''>
document.write(''You are browsing this site with: ''+ navigator.appName)
</script>
</head>
<body>
</body>
</html>
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
<html>
<head>
<script type=''text/javascript''>
document.write(''You are browsing this site with: ''+ navigator.appName)
</script>
</head>
<body>
</body>
</html>
[Szerkesztve]hmm, ha jólértem akkor ez a script csak a verzióját nézi a böngészőnek, de én most éppen nemilyenre gondoltam, én olyat szeretnék ami különbözö dolgokat ir ki ha mozilla firefox-ot, ie-t vagy operát használok. nekem ez lenne a célom., azért köszönöm.
-
Ryu
tag
Ezt js-el csinálod?
Én tuti php-vel csinálnám adatbázisba mentve!
Az adatbázisnak, adattáblának pedig meg lehet adni, hogy milyen kódtáblát használjon!
(ennyi)
[Szerkesztve]Muszáj scriptet használnom, mert ez egy nagyobb program része lenne. Arra viszont nincs megszorítás, hogy VisualBasic, vagy Java. Kódtáblát ez is tud cserélgetni, de nem értem, hogy miért csak lementés után ad helyes karaktereket.
-
Protezis
őstag
Hi! JavaScript-ban van vmi olyan parancs, ami érzékeli a weblap betöltődésének a végét?
Vmi ilyesmi kéne:
Ha ( betöltés vége ) Akkor .....
Előre is köszi -
Protezis
őstag
Válasz a kérdésemre:
Az Iframe-nek adunk egy id nevet!
<iframe id=''p'' border=''0'' width=500 name=''iframe''></iframe>
-----------------------------------
utánna scriptbe:
<script>
function proba(){
document.getElementById(''p'').style.height='1500px';
}
</script>
már csak le kell futtatni a proba() funkciót:
<a href=''url'' target=''iframe'' onclick=''proba()''>jehh</a>
És kész.....
KösziNincs mit

-
Forest_roby
őstag
Hali!
Egy kérdés:
Iframe 'height' értékét hogyan lehet változtatni a beletöltődő html file-tól függően?
Pl.: link: <a href=''vmi.html'' target=''iframe'' onClick=''iframeheight()''>
és akkor az iframeheight funkcióban hogy lehet megadni az iframe vastagságát?
De ha vmi más ötletet tudtok nekem az is jó!
Előre is köszi a segítésgeket,
ForestVálasz a kérdésemre:
Az Iframe-nek adunk egy id nevet!
<iframe id=''p'' border=''0'' width=500 name=''iframe''></iframe>
utánna scriptbe:
<script>
function proba(){
document.getElementById(''p'').style.height='1500px';
}
</script>
már csak le kell futtatni a proba() funkciót:
<a href=''url'' target=''iframe'' onclick=''proba()''>jehh</a>
És kész.....
Köszi -
Protezis
őstag
Kérdés lefujva!
Megoldottam a problémát máshogy.
Nem táblázattal csinálom, hanem iframe-el,
Azt is lehet pozicionálni és abba bárhonnan bele lehet tölteni egy másik html file-t, és az nekem elég.
Köszi mindenkinek:
Csá,
ForestÉpp most küldtem el

-
Forest_roby
őstag
Elment a mail!
Kérdés lefujva!
Megoldottam a problémát máshogy.
Nem táblázattal csinálom, hanem iframe-el,
Azt is lehet pozicionálni és abba bárhonnan bele lehet tölteni egy másik html file-t, és az nekem elég.
Köszi mindenkinek:
Csá,
Forest -
Protezis
őstag
Elsőre nem rossz, több ilyen ötletet szeretnék, de ez sajnos nem jött be.
Válasz:
'window.head' értéke NULL vagy nem objektum.Oldal címét meg tudod adni? (feltéve, hogy fent van neten)
Akár itt, akár e-mailben. -
Protezis
őstag
Végre egy válasz!
Igen, framesetben van:
A menűben rákattintok egy link-re és a head-ben kiíja egy táblázatban, hogy most hol vagyok. Ez lenne a kivánság.Csak egy ötlet:
function fomenu()
{
window.framename.getElementById(''helymeghatarazo'').innerHTML = ''<font color=\''#ffffff\'' size=\''-1\''>''+''Fõmenű!''+''</font>'';
}
Ahol framename annak a framenak a neve, amibe az x.html van betöltve.
Nem biztos, hogy jó, de mindenképp hasonlóan kell megoldani. Fájlnévvel ne is kísérletezz. -
Protezis
őstag
HI!
Remélem ezt a kérdést még nem tették fel!
So, van egy function-om ami tök jól működik:
function fomenu()
{
document.getElementById(''helymeghatarazo'').innerHTML = ''<font color=\''#ffffff\'' size=\''-1\''>''+''Fõmenű!''+''</font>'';
}
ez azt csinálja, hogy a x.html file-ban egy táblázat cellájában átírja a szöveget, de ezt a funkciót is az x.html fileban hívtam meg.
Nekem az kéne, hogy ezt a funkciót átalakítva meghívni az y.html fileban és így is az x.html file-ra hasson.
1. próbálkozás:
function rolunk()
{
HTMLDocument=''x.html'';
HTMLDocument.getElementById(''helymeghatarazo'').innerHTML = ''<font color=\''#ffffff\'' size=\''-1\''>''+''Fõmenű!''+''</font>'';
}
de ez sajnos nem lett jó,
légyszi, ha tudtok akkor segítsetek, nagyon fontos lenne,
ha teljessen máshogy kell megcsinálni ezt a funkciót az se baj!
Előre is kösz minden segítséget:
Csá, ForestEzt framesetben van? Csak mert máshogy nem tudom elképzelni a működését.
-
Forest_roby
őstag
HI!
Remélem ezt a kérdést még nem tették fel!
So, van egy function-om ami tök jól működik:
function fomenu()
{
document.getElementById(''helymeghatarazo'').innerHTML = ''<font color=\''#ffffff\'' size=\''-1\''>''+''Fõmenű!''+''</font>'';
}
ez azt csinálja, hogy a x.html file-ban egy táblázat cellájában átírja a szöveget, de ezt a funkciót is az x.html fileban hívtam meg.
Nekem az kéne, hogy ezt a funkciót átalakítva meghívni az y.html fileban és így is az x.html file-ra hasson.
1. próbálkozás:
function rolunk()
{
HTMLDocument=''x.html'';
HTMLDocument.getElementById(''helymeghatarazo'').innerHTML = ''<font color=\''#ffffff\'' size=\''-1\''>''+''Fõmenű!''+''</font>'';
}
de ez sajnos nem lett jó,
légyszi, ha tudtok akkor segítsetek, nagyon fontos lenne,
ha teljessen máshogy kell megcsinálni ezt a funkciót az se baj!
Előre is kösz minden segítséget:
Csá, ForesthUPs!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fujitsu LIFEBOOK E459 I3-8130U 8 GB 256 GB NVMe 15,6" FullHD laptop
- HP ProBook 450 G8 I3-1115g4 8 GB 256 GB NVMe 15,6" FullHD IPS laptop
- Lenovo Thinkpad T14 G2 Ryzen 3 5450u/16GB/256 GB SSD/14"FHD gyári gar
- HP Elite x2 G4 I5-8265U/8 GB RAM/256 SSD/3k IPS TOUCH 2in1 laptop és tablet
- Új MSI 16 Sword WUXGA 144Hz i7-14650HX 5.2Ghz 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 10400 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Mars Gaming fekete Aerocool 650W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Green -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen,MS5278
- 27% - Logitech G PRO X Vezeték Nélküli Fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

( tök jól műxik!! )