Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szmeby

tag

válasz mateo91 #11212 üzenetére

"Most azt csináltam hogy ezt az eclipse mappát töröltem."

Persze, miért ne, pótalkatrész! :D
    Azt nem tudom, hogy eclipse mappa nélkül hogyan tud működni, mivel az adja a felhasználói felület vázát (ezekszerint mégsem), de örülök, hogy sikerült működésre bírni.

eeepc: Az ilyen kompakt cuccokkal óvatosan kell bánni, mert a vas okozhat kompatibilitási problémákat. Nem is olyan régen volt egy NASom, szerettem volna jávát telepíteni rá, amikor is kiderült, hogy ARM proci van benne és max csak valami kiherélt, butított jávát támogat. Az Intel procival szerelt változatot kellett volna vennem, mert azon nagyobb eséllyel működnek a PC-re készült programok.
    A másik lazábban kapcsolódó sztori, hogy egy huszonvalahány éves PC-re sem sikerült már bármit telepítenem, sőt egyre kevesebb dolgot, mert annak a procija ugyan intel, de nem támogatja pl. az SSE utasításkészletet, és úgy tűnik az egy rendkívül fontos dolog. Szóval csak azt akarom mondani, hogy kockázatos PC-re írt szoftvert használni egy nem "igazi" PC-n, mert nem biztos, hogy működni fog.

• axioma

veterán

válasz mateo91 #11209 üzenetére

Keresztkerdes: az ediag program letezo es futtathato, csianlja amit kell csak ezt dobja az autorun-ra vagy most raktad fel es sose ment, csak idegesit ez az ablak?
    Nem vilagos, hogy mennie kell-e ugy alapbol a hatterben, vagy mi az elvart mukodes. Amivel en anno szivtam, az a 32/64 bites java verziok kozul hogy mikor mit tekintett egy program sajatnak, es ebben 32-es os van parameternek megadva, ez amugy stimmel nalad? Bar ha a hasabol veszi a jvm-et akkor nem kene kavarjon (de csak nem kene...)

• Szmeby

tag

válasz mateo91 #11209 üzenetére

Valóban, a program java9-ben íródott, és eclipse guit használ. Ami hibát dobott induláskor. A hiba oka ismeretlen, az egyetlen nyom a screenshoton a rejtélyes 8096-os exit code. Egy gyors keresés nem hozott nekem semmi értékelhető megoldást rá, tulajdonképpen bármi IS okozhatja. A jre-t is hozzá csomagolták, nem valószínű, hogy a rendszerre telepítettet használná, így annak újratelepítése hasztalan.

Azon gondolkozom, vajon ez az ediag program logolja-e működését, mint minden magára valamit is adó szoftver. Én elsősorban az ediag könyvtár bugyraiban keresnék olyan fájlt, ami log fájlra utal. Abból feltehetően kiderül, hogy mivel nem tud megbirkózni a progi. Az oprendszer temp könyvtárának ürítését sok helyen említik, mint lehetséges megoldást, de ezzel értékes nyomokat is elveszíthetsz... például, ha kiderül, hogy az alkalmazás ott gyűjtögette a log fájlokat. :) A log fájlok tipikus lelőhelye még a user.home dzsungele lehet. A dokumentációban, használati utasításban illene ilyesmiről tájékoztatást nyújtani, szóval abból kideríthető, hogy hol kell keresni a megoldást.

Mondjuk szerintem a legegyszerűbb megkérdezni a szoftver supportot. Mondja meg a gyártó, hogy mi szokta okozni az alkalmazásában az ilyen jellegű hibát, vagy mondja meg, hogyan lehet kideríteni azt.

Esetleg még azon gondolkoznék el, hogy mi változott a gépen azóta, hogy a program működött. Valami új szoftvert telepítettél, vagy valamit frissítettél? Driverek például. Bármi, amit ez az ediag feltehetően használ, potenciális hibaforrás lehet. Ahogy egy hirtelen áramszünet, bad sector, kiskutya füle által okozott sérülés egy kritikus komponensben, vagy magában az alkalmazás fájljaiban is okozhatja. A sérült fájlokat újratelepítéssel lehet orvosolni, ha valóban az a gond. Csak hát sötétben tapogatózva nincs tuti megoldás.

Új hozzászólás Aktív témák