- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hű, mennyire egyetértek azzal, amit írtál a tanítási módszerekről. BME-n az egyetem első évében fogalmam nem volt a programozásról, és elképesztő mennyiségű időt kúrtam el az ilyen jellegű fos tanítás miatt (akár az előadásokon, akár a könyvekben), amikor végeláthatatlan mennyiségben hablatyolnak az elméleti háttérről, de még mindig egy sor kódot nem írtam, és nem is értettem, hogy kell megírni egy egyszerű programot, ebből következően az elméletet sem tudtam mihez kötni. Akkor mi a büdös francnak annyit nyomatni az elméletet az elején, ha nem mutatjuk meg a gyakorlatban, hogy mire jó? A legtöbb oktatókönyv írójával az a baj, hogy rohadtul nem tudják beleképzelni magukat a kezdő tanuló helyébe, csak szárnyal a képzeletük, hogy nagyjából hogyan kellene tanítani, de nem néznek utána, hogy vajon az tényleg hatékony-e.
-
M_AND_Ms
veterán
Egy tankönyvet ritkán kell úgy olvasni, mint egy regényt. Ki lehet hagyni részeket, hiszen mindenkinek más szinten van a tudása és az is más, és más részekből tevődik össze.
Viszont, ha csak az elmúlt hónap ide beérkező kérdéseit elolvasod észre kell vedd mennyien, már a programozás alapjait sem értik, nem beszélve az Oop-ről. Nekik nagyon is kell ez a leegyszerüsített magyar nyelvezet, ami elmond mindent az elejéről.
Ez a könyv nem egy Java könyv, hanem egy programozás tankönyv a Javan keresztül. Ennek az elődja Turbo Pascal volt. No arra írhatnád, hogy elavult, bár abból is meg lehet tanulni programozni.
Az általad ajánlott könyv feltételezi az alap programozási dolgok ismeretét (cikkus, elágazás, stb, stb), ez nem. És még egy, az angolul van, ez meg magyar. Ettől függetlenűl jó könyv, magam is olvasgattam, anno.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- VR topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- EA Sports WRC '23
- Milyen autót vegyek?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 Fly More Combo drón telefonos távirányítóval
- Core i7 9700 processzor - 6 hó garival
- Dell 24" 1920x1080 full HD - webkamerás konferencia monitor hangszóróval! - gyári garancia 2028ig
- Dell Latitude 5590, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11 ÚJ AKKU
- Dell 27" UltraSharp U2713HM QHD 2560x1440 IPS DP/DVI/HDMI/VGA monitor - PIVOT is - több db
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest