Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• -v-

addikt

válasz Jim-Y #5715 üzenetére

Lehet igazad van, de attol ez meg nekem mindig egy fos marad :D
    Persze megszokni mindent meg lehet, meg beletanulni ... De ahogy Winkler szokta mondani, altalaban ezek a "meg kell szokni" dolgok siman csak azt jelentik, hogy szar :D
    Az meg, hogy luxus lenne kikerulni ... Nem tudom, eddig sikerult. Meg sokaknak sikerul, siman nem mennek el UI-t fejleszteni es ennyi. Persze valamikor luxus valamit kikerulni vagy ignoralni, es igen, hulye nem vagyok, hogy ha csinalni kell valamit aminek a legjobb modja jelenleg ez vagy az, akkor azt csak azert kikeruljem mert nem szeretem. Ertelmes mernok ilyet nyilvan nem csinal ...

Jo de verpistike kettot akkor mar javascript ui fejlesztonek hivjak ...
    De a listat lementem koszi :)

• Jim-Y

veterán

válasz Jim-Y #5715 üzenetére

Lejárt...

Utóbbira, hogy ne csak a szám járjon, álljon itt 2 képzeletbeli eset:

1: vérpistike, aki szerint szar a js, nekiáll js-t használni. Mit csinál? Nyit egy szövegszerkesztőt, mondjuk vi-t, és elkezd javascriptben kódolni valamit, html, css, meg js ugye. Esetleg leszedi a jquery-t, mert a csapból is az folyik. Eset vége, vérpistike elkönyveli magában, hogy szar a js.

2: vérpistike 2, aki azért már eltöltött pár hónapot/évet a nyelvvel, még ha csak elméleti szinten is, követi a nyelv eseményeit, így tudja, hogy milyen hasznos eszközök állnak a rendlkezésére.

1: leszedi a Webstorm-ot, ami egy durván jó IDE javascripthez.
    2: felteszi a nodejs-t
    3: felteszi a grunt-ot npm-el.
    4: beállítja a gruntot automatikus hintelésre, jasmine-al / mocha-val / karma-val megvalósít egy test-driven developmentet.
    5: tudja, hogy mit vár el az apptól, tudja, hogy majd milyen web-service-eket akar hívni, milyen funkciókat akar megvalósítani, ezért már előre megírja a teszt-eseteket, és ehhez mérten valósítja meg a funkciókat.
    6: vagy használja a browserify-t, vagy a RequireJS-t a modularizációra, így hosszú távon is fenntartható, és könnyen fejleszthető lesz a rendszer
    7: leszed valami 3rd party lightweight library-t, hogy a DOM manipuláció egyszerűbb legyen, esetleg valamilyen templating rendszert
    8: használja a Kaplan féle grid-et.

Hoppá story end, és egy fasza kis kliens app kerekedett belőle.

Új hozzászólás Aktív témák