- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Apple asztali gépek
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
Aktív témák
-
LOTR
addikt
válasz
concret_hp #592 üzenetére
megvan a pólóm?
a NIKE ellenünk nek is van saját pólója? -
Gregorius
őstag
válasz
amúgy télleg nem áll meg QPA alatt a 4es6os a Sch előtt, ha tömeget lát a vezető?
Ha tudod, hogy mi az a sárga szöcske, akkor tudod, hogy miért nem áll meg. -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Ez az utolsó mondat elég komolyan hangzik
-
concret_hp
addikt
A mai QPA nevezőtúra nem volt semmi... és ha már ez ilyen akkor milyen a QPA? amúgy télleg nem áll meg QPA alatt a 4es6os a Sch előtt, ha tömeget lát a vezető?
-
bdav
őstag
holnap sch qpa nevezőtúra. ki megy / melyik csapatban? (én asszem m1ek, Nike ellenünk csapat)
-
Drizzt
nagyúr
válasz
concret_hp #586 üzenetére
1\A1...
Ja, a Digit könnyűnek tűnik, bár már hiányoztam egyszer, önhibámon kívül. Ami para, az a sok tétel, s bizonyítás a sok szar tárgyban... -
Drizzt
nagyúr
Na, a mai nap is megvolt... Digit nem tűnik túl nehéznek...
Valaki nem tudja, hogy egy hp deskjetbe(610C) való patron hány oldalhoz elegendő kb.? -
Panther
HÁZIGAZDA
Tudja vki hol tart a Varga-féle Fizika C2i kurzus?
-
Elrood
őstag
Egyébként erről, hogy sosincs hely, van egy tapasztalatom:
Pár hét, és kb 50-70%-s lesz a ''lefedettség'', 2. félévben meg még ennyien se lesznek.
Emlékszem, fizika1, 2003/04/1 félév, utolsó előadás a vizsgaidőszak előtt: (ha pontosan emlékszem) 20-40-n voltunk bent. Én is csak a 2. felére, mert indexért rohantam.
[Szerkesztve] -
bdav
őstag
-
LOTR
addikt
válasz
concret_hp #569 üzenetére
ja sztem is a bsz könnyebb mint aminek mondják, de anal sokkal nehezebb, én legalábbis nem értem
-
joe69
senior tag
Jart valaki meggyozes/erveles technikara Zentaihoz?
-
Drizzt
nagyúr
Na, mindjárt indulok, hogy részt vehessek egy nagyszerű bevprog órán, aztán egy fizikán...
Ezek az altér, vektortér dolgok nem mennek nekem sem...
Na, mind1, csá. -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #559 üzenetére
Ja
van ilyen hogy zenés női akrobatika vagy mi a hóhér... ott sztem elég nagy az arányuk...
-
LOTR
addikt
válasz
vki légyszi gyorsan segítsen
sch qpa-s polot csak ma 23:59 -ig lehet rendelni?
SÜRGŐS -
LOTR
addikt
válasz
lehet, hogy végre van neted, de nekünk sokkal régeb óta
igen ?
elég érdekes sport lehet Vegyészkar + Műszaki manager -
LOTR
addikt
én nem tesizek, de azért lejárnék minden féle órára először csak megnézni, azt biztos lehet majd mindenhol eltöltök pár órát
hol van a legtöbb csaj ?
mivel a megbeszélésről engem egyből elhívtak, hogy menjünk máshova, és így nem tudtam megszemlélni a terepet -
Drizzt
nagyúr
Na, ma volt 4 óra anal. Baromi izgalmas, majd az első perc után elaludtam. Én érteni még úgy, ahogy értem, viszont nincs az az isten, hogy rávegyem magam a bizonyítások megtanulására. Meg az órán nem értek semmit, de itthon már meg szoktam érteni.
Viszont a jegyzetelésnek is lőttek, vagy nem látom a táblát, mert későn érek be(tesi után 15 perc alatt menni egy kilométert egyik épületből a másikba...), vagy mert qrva messzire van hely akkor is, ha korán odaérek. DT-ből nem voltam 2. előadáson, úgyhogy ma csak néztem, de úgy tűnik jól érthető lesz a dolog...
Ugye anal1 az ''a0'' csoportnak nem lesz holnap 8-tól?
Tegnap a Goldmannon irtó xar kaja volt, ma meg király. Máskor mindig megnézem fent is, hogy mozog-e a kaja, mielőtt jegyet vennék rá...
Tanulni meg nem igazán bírok, mert felborult az eddig megszokott életvitelem; magamnak csinálok reggelit, magamnak mosogatok, magamra mosok. Magamnak veszek kaját...(ui.: a Sm*tch-ban(legalábbis a csepeli pl*zásban qrva jó szőlő van 99FT\kilóért!!!, sajna csak fél kilót vettem, 45 ft-ért, 3 fürt...)
Ui.: Szvsz a tesi órán lehet eddig a legjobban összerázódni másokkal. Ott ismertem meg elég sok embert ma. Bár durva lesz a foci -10 fokban, lehet meg kéne tenni a teljesítmény-teszteket, mert a futást\erőgyíkolást az talán meg tudom csinálni.
[Szerkesztve] -
bdav
őstag
hát ha 3-4 óra integrálás volt, abbol nem csoda ha nem sokat értettetek
az u.i a félév végén lesz csak most, nem árt ismerni hozzá pár dolgot
szglabon mi másodfoku megoldoprogit készitettünk. monnyuk cben keveset programoztam és azt is régen, de simán ment minden. számologép prog érdekes lehetett -
_mt_
csendes tag
Hogy ezt a topicot én eddig hogy nem találtam meg?
Most kezdem a harmadévet villanyon. -
LOTR
addikt
érdekes anal-t mindenki tanulta, csak mi nem
nekünk volt szó infon a gráfokról - bsz
egy nagyon kicsit integrálásról matekon, de azt akkor sem értettem, persze tényleg csak olyan 3-4 órán át
az nem volt semmi szg laboron, hogy vezető azt mondja ok most írjatok számológép progit, na most lehet, hogy én tanultam kicsit pascalozni, de c egész más
azt se tudtam, hogy álljak neki, persze most már tudom, de akkor is, elsőre nekem kicsit sok volt, meg másnak is (laboron v2 302-ben voltam, ma 15-17 ig) -
-
bdav
őstag
BSZ az atompara. ma énis lépcsőt fogtam ki
eddig sikerült megúsznom, de elég meredek volt az anyag, legalábbis nehezen vette be a gyomrom. lehet h. szokni kell egy kicsit. mondjuk a mai közgáz előadás mindent überelt (negativ értelemben). néha az volt az érzésem h. az előadónak sincs róla sok fogalma hogy mit beszél, valahogy az egész nem volt összeszedve, ugrált ideoda (jo nem figyeltem végig 100%-on, de eléggé követhetetlen volt a gondolatmenete).
-
Drizzt
nagyúr
Még egy kis vélemény.
Analízisből nagyon kezdem elveszteni a fonalat...
Fizikánál, ha középsuliban nem tanultunk volna integrálást, akkor csak pislogtam volna. Bár, itt 1 óra alatt többet mondtak el, mint középsuliban 1 hét alatt.
BSZ: Ma nagyon para volt... Alig fértem be a terembe. Legfelül ültem egy lépcsőn, s nem láttam semmit, jegyzetelni nem tudtam, mert 1.: a tábla feléig se láttam el onnan, 2.: a térdemre vetett füzettel képtelen is lennék rá.
Tényleg... Most 3 szerdán keresztül minden nap 4 óra analízis lesz...
Programozás eddig nagyon egyszerű volt...
Ami még érdekelne: melyik tantárgyhoz kell mindenféleképpen tankönyvet beszerezni? Melyikhez nem elegek csak internetes jegyzetek??? -
Drizzt
nagyúr
Sürgős!
Help! Aki labdarúgásra megy, annak hol kell lennie a holnapi tesiórán? (1. műinfó.)??? -
Gregorius
őstag
Ó igen. A komplex számok fölött értelmezett négydimenziós függvény ''felületének'' ábrázolása érintősíkokkal meg szingularitásokkal...
Még egy akkora balf*szságról, mint a komplex körintegrál, sose hallottam
Hát mi is előbb kezdtük használni Fizika C1-en, minthogy Analízis2-n leadták volna egy félévvel később
[Szerkesztve] -
Alby_GT
csendes tag
Erről szól az Analízis ....
-
bdav
őstag
válasz
GottKaiser #525 üzenetére
középsuliban csináltunk ilyeneket, nem a pontos ábrázolás volt alényeg, csak h. nagyjából hogy néz ki a függvény. perzse zérushelyek, szélsőértékek, inflexios pontokat, aszimptotákat meghatároztuk pontosan, de rajzolásnál csak kb. tettük oda azokat is.
-
Flashy
veterán
válasz
GottKaiser #525 üzenetére
miért is nem a tanárt kérdezed meg, elvégre ő adja a feladatot? nehogymár iskolai problémával is a fórumot nyaggasd... amúgy inkább a második. pontokat kiszámolni bárki tud, az nem feladat. esetleg neked segíthet néhányat kiszámolni, hogy ha elnézel valamit szélsőértéknél, tudjál saccolni az értékekből hogy merre megy. amúgy a feladat az analizálás
-
GottKaiser
csendes tag
Sziasztok!
Én elsőéves mérnök-fizikus vagyok és jó lenne, ha el tudnátok mondani, hogy mit jelent az amikor a prof felküld a táblára egy baromi bonyolult függvényt és az a feladat, hogy ábrázoljuk. Ilyenkor csak azt várja, hogy soksok pontot kiszámoljak aztán összekössem őket, vagy vmi függvény analízálást vár, szélsőértékek/aszimptoták kereseése stb.? -
designerboi
csendes tag
Majd én egy év múlva - remélhetőleg...
[Szerkesztve] -
hungeek
senior tag
-
Flashy
veterán
-
Flashy
veterán
válasz
nemtommi #502 üzenetére
azt is vedd figyelembe hogy tudod-e használni. mert oké, szöveget írni rendbevan, de már egy egyszerű ábrát is jóval egyszerűbb tollal lemásolni mint bármilyen rajzolóprogiban. amíg megrajzolod, a folytatásról lemaradsz, vagy lerajzolod papírra, de akkor meg illesztheted be később az meg macerás.
nem lenne nagyon zavaró a folyamatos billentyűzetkopogás? notebook is hallatszik. -
neduddki
nagyúr
H!I
Vmikor evszazadokkal ez elott a Csofej /gyk: kozlekesek tugyak:- )))/ nevezetu tanto bacsi pentek de12-tol nyomta a gyakot es mindig sorra kerult az a mondat, hogy: ''Aszt a nagydarabot ebressze amr fel vki, mar a sajat hangom sem hallom a horkolasatol!!!'' En vele azota is kituno visznyonban vagyok!!!:- ))))))))))
udv
neduddki -
nemtommi
senior tag
Ok, nem mondtam, de nem villanyász vagyok, hanem építő.
Válasz szerinted így is ugyanaz? -
nemtommi
senior tag
Szerintetek gáz notebookkal bemenni pl. B3 előadásra?
Persze szigorúan tanulási célból. Pasziánszozni csakis szünetben -
Aktív témák
Hirdetés
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest