- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
A hűvös időre való tekintettel megnéztem 4.6GHz-et viszi-e stabilan.
Bár ez a fél óra még semmi mert múltkor is csak úgy itt hagytam a gépet azt másfél óra után hibázott a ram miatt, majd állítottam rajta akkor már majdnem két órát bírt aztán végül 2200MHz-en lefutott az 50 kör két és fél óra alatt.
(#7198) akoska07 Most se szedhető le könnyen, csak sokan leszedik. Márpedig de az összes ivy ilyen.
-
Hát nekem nem természetes az,hogy le tudod szedni róla a kupakot.
Régen is volt ilyen probléma egyes intel prociknál,de nem szedtük le róla a kupakot,most pedig lazán leszedhető. Remélem azért nem az összes ivy proci szenved ebben a betegségben,mert akkor nekem bizony nem kell ilyen. -
kisza25
félisten
válasz
akoska07 #7192 üzenetére
az Ivy a kupak alatt pasztázva van mint a régi procik (sandy ugye forrasztva),
na most nem valami jó minőségű ez a paszta, ha xtreme tuningot tervezel pl. 24/7 4,5+Ghz,
akkor valószínűleg le kell venned a kupakot és lecserélni a pasztát egy jobb fajtára, vagy sandyt veszel és 10%-al kisebb lesz a teljesítményed
Winne: elírtam -
ebbe a sztoriba engem is beavathatnátok...
mi van a kupakokkal ?
régen nem mertünk hozzányulni,most meg bárki leszedheti ?
mi ez az ivy proci,hogy csak ugy szét lehet szedni ? -
SVLaller
senior tag
az hogy van, hogy a 2500k ~120W teljesítményfelvétel mellett 65 fokos volt, a 3570k ~80W mellett 80 fok, ugyanazzal a hűtővel?
-
videókat szoktam szerkeszteni,konvertálni.
elég sokat tömöritgetek.
játszani is szoktam.
szóval rendesen használatban van a gépem,ha elinditom -
Sziasztok!
mi éri meg jobban 3570K vs 3770K ?
sokat jelent-e a HT hiánya ?ár/érték arányra lennék kiváncsi
valamint tuningra. -
Steven88
tag
Valaki használja a Core Temp progit? Mert néha 1.1v fölé mutatja a feszt holott a cpu-z 0.88 fölé sosem megy. Most melyik proginak hihetek jobban? Alapon van a proci, 3570k.
-
Pubszon
veterán
Nekem a 3. mag a legmelegebb.
Nálam pl a BF3 is jó stabilitás teszt, mert hiába stabil a proci minden stress program alatt, ha azok csak max terheléssel teszteli, a game meg folyamatosan rángatja, emiatt az órajel meg feszültség is ugrál, és mivel a lapom bugos biosába az LLC állítás nem működött hanem mindig a level1-en ment, emiatt fél-terhelt állapotba nem adott neki elég feszt az LLC és a gép behalt.
BIOS frissítés utána a full LOAD fesz kisebb és így már stabil a gép, mert a köztes órajeleken is elég feszültséget kap.
Ezt már korábban leírta érthetőbben c41r0^ fórumtárs, de igaza is volt. -
04ahgy
nagyúr
válasz
Kolondrum #7160 üzenetére
Amúgy a FF és jó pár tabon megnyitott flash videó nagyon is jó stabilitásellenőrzésre. Volt anno olyan Phenom II X3 720 BE-m, ami Prime95, OCCT, és egyéb stressz tesztek alatt stabil volt akár napokig, a Firefox meg 10 perc alatt összeomlott, ha feloldottam a negyedik magot.
SNB és IVB esetén mindig a második mag a legmelegebb.
HGyu
-
krx21
nagyúr
válasz
Kolondrum #7154 üzenetére
Mi az a "FF", melyik progi? Most akkor mennyi a Linx max. C-d
Nekem a legnagyobb hidegben sem mutat 15C-t, mikor a szobában 21C van...
Lehet, hogy ez a különbség, ha nem is ilyen mértékben, de látszódhat a max. terhelt értékekben?... Mert ha igen, akkor át kell értékelnünk a cpu hőmérséklet összehasonlítósdit!
Ki tudja, ahol a 75C máshol 80C-nek méri a szenzor ugyan azt a hőmérsékletet... -
04ahgy
nagyúr
válasz
Kolondrum #7153 üzenetére
"Teljesen felesleges a fém paszta a CPU-mra." - Erről beszéltünk korábban: [link].
(#7154) SymbianOS: "Amúgy a CPU-Z idle mutat 1.288-at, mérve ez 1.283V, load alatt mutat 1.280V-ot a CPU-Z, mérve ez most figyeljetek 1.282-3V. Tehát load és idle megegyezik!!!" - Erről is beszéltünk: [link] és [link].
HGyu
-
Megemeltem a CPU feszt 5 ezreddel mert a cine linx stb lefutott a FF furcsán ment, megnézzük ez volt e a baj. Amúgy a CPU-Z idle mutat 1.288-at, mérve ez 1.283V, load alatt mutat 1.280V-ot a CPU-Z, mérve ez most figyeljetek 1.282-3V. Tehát load és idle megegyezik!!!
-
Teljesen felesleges a fém paszta a CPU-mra. Linx alatt valamivel 70 fölött van, játék alatt jó ha 60 fokos. Mióta meg nincs meleg még hűvösebb. Gondolom eláll a cucc a fiókban.
-
15 fokos az első mag, óóó ez a hűvös idő.
-
helkis
veterán
-
04ahgy
nagyúr
A megfelelő load-line calibration alatt azt értem, hogy alapesetben terhelésre droppol, ez az intel által specifikált működésmód. ki kell tapasztalni, hogy melyik LLC érték az, ahol se nem froppol, se nem kezdi terhelésre emelni a feszültséget, hanem hajszálpontosan tartja. Nálam ilyen téren a Z77X.-UD5H, az X79MA-GD45 és az X79-UD7 is jelesre vizsgázott, ugyanis egyik sem feszel túl a legmagasabb LLC-n sem, épp ott tartja hajszálpontosan a feszültséget (műszeres mérés).
(#7143) helkis: Sosem néztem a CPU-Z-t különösképpen, mert mindig kéznél van a mérőműszerek egyike. De azt hiszem, továbbra sem túlságosan akkurátus az általa kijelzett érték. Az X79-UD7-nél például 1,5V @ BIOS, idle 1,504V mérőműszeren és 1,475V CPU-Z-ben. Terhelve 1,511V mérőműszeren, 1,432V CPU-Z-ben, a legmagasabb LLC-n. Még mielőtt elkezd valaki hümmögni, hogy azt mondtam, nem emeli a feszt, ez így is van, mire az az 1,511V a CPU-hoz 100A feletti áramerősséggel eljut, bőven esik 0,011V a NYÁK vezetőrétegén.
HGyu
-
A 4500-at kisebb naftával viszi és látszólag megy a 4600 is, de nekem túl magas a fesz szint amit még jónak tartok. Jó CPU-val lehet vele hasítani, annyi apró szar beállítás van, hogy lehet vele bíbelődni. Az LLC-s részre nem jöttem még rá meg az offsetesre. Hol nézelődjek? Manuallal már megy az OC, de sokat eszik jó lenne ha lekapcsolna netezés alatt.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kolondrum #7134 üzenetére
Persze, pont hogy a mérőpontra lehet alapozni, és a CPU-Z-re kevésbé. A mérőponton szépen tudod nézni, milyen a viselkedése idle és load alatt.
Mennyire volt BIOS-ban állíva és milyen load-line mellett, mikor ezeket az értékeket mérted műszerrel.
Szerk.: nekem is van pont egy ilyen műszerem, öt másik mellett.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
haddent #7096 üzenetére
Az, hogy a CPU-Z mit jelez ki, az egy dolog. Nálam köszönőviszonyban sincs a mérőműszerrel mért értékekkel. Az X79-UD7-em pár ezred voltra pontosan tartja a feszt, idle és load alatt is, és a kis MSi X79MA-GD45 úgyszintén, persze mindkettőt a megfelelő load-line calibration beállítással tesztelve.
A HWBOT MPOWER topikjában például kitűnő CPU feszültség stabilitásról számoltak be.
HGyu
-
Chapel
addikt
Mennyi hőfok különbség a "még normális" egy i5 3550 esetében az egyes magok között?
Aida 64-el monitorozom, a szerint olyan 6-8 fok van az egyes magok között, tehát 32-40 fok között vannak egyszerre win 7 alatt,terhelés alatt még nem néztem, adni akarok a pasztának pár napot, hogy beálljon.?
-
Na uraim!
Asus P8Z68-V/GEN3 alatt a 3770K-m a 4500MHz-t 1.288V-al hozta stabilan (még volt OC menü benne....Amúgy a lap másnál hibátlan sandyval)
MSI Z77 Mpower alatt ugyan ez úgy néz ki megy 1.272V-al.4600MHz asus alatt azonnal szétesett már biosos 1.36V-al. MSI alatt elindul sőt a cinebench többször le is futott ami nagy haladás. players111! Hőfokot később nézek, de tippre 80 fok vagy a felett lesz. Most próbálok 3 féle órajelre beállni és azokat tesztelni. alap, 4500,4600MHz, ezekhez hőfokokat társítani majd új pasztával újra lemérni (bár ha rámjön a 2 perc nem bontom meg a pasztát és eladom a CPU-t és az új kapja a spéci pasztát). Szobába 24fok.
Minden feszültség load érték linx avs alatt. -
kovsol
titán
válasz
kisza25 #7120 üzenetére
Abban az esetben ha határon billegsz az a +15-20% amit rá lehet tolni még a K -s procira a simához képest azért sokat számíthat egy erős vga kártya mellett, ez mondjuk csak az én véleményem. Nem mostanában lesz az még, hogy egy 4Ghz körüli i5 legyen olyan gyenge, hogy emiatt ne menne egy játék.
-
Winne
nagyúr
válasz
haddent #7109 üzenetére
"Azzal a hűtővel, kupakeltováloítás nélkül szerintem esélytelen a 4.5GHz, az alatt pedig minek a K ?"
Itt bejön még más tényező is. Én 4 GHz-en használom most alulfeszelve, könnyebben tudom variálni a K-t, mint a simát, emellett ha két-három év múlva valamihez nem lesz elég, akkor viszont meglesz a lehetőségem arra, hogy hajtsam jobban is.
-
kovsol
titán
válasz
belinho #7108 üzenetére
ilyen lapom van nekem is, én 1,056V hajtom benne a 3570k -t 4300Mhz-en, és játékok alatt még egyszer nem ment 60fok fölé, de ezt is csak BF3 ban közelítette meg a legmelegebb mag egy 5e Ft os H50 játék vízhűtéssel. Az a kérdés amikkel játszani/vagy dolgozni fogsz mennyire tudnának profitálni az egyszálas többlet teljesítményből amit jelentene ez a többlet? Mert ha eleve olyan dolgokra használod amik jól optimalizáltak és kihajtják a 4 magot akkor sokat nem fogsz érezni az biztos. Ha munkára kell akkor mondjuk én a drágábbikat venném, mégis csak pénzt keres az ember a géppel.
-
Csodás, végre ezzel a lappal elindul 4600-on 1.36V-os bios fesszel amit asus alatt nem tudott. Marha meleg marha sokat zabál de 4.6GHz
-
haddent
addikt
válasz
belinho #7108 üzenetére
Teljesen jó az érvelésed, egyetértek. Úgyis jönnek majd a lehurrogások, hogy dehogyisnem, 4db HD7970 meg 2db gtx 690 simán kihajtja a 12GHz -et is .. Azzal a hűtővel, kupakeltováloítás nélkül szerintem esélytelen a 4.5GHz, az alatt pedig minek a K ? Persze megint ott van az, hogy nem túl nagy összeg és megengedhetnéd magadnak. Feleslegesnek azért nem mondanám, de számíts rá, hogy egy jobb hűtő kelleni fog mindenképp, és egy IHS paszta csere-bere is kinéz...
-
belinho
senior tag
Üdv!
Hamarosan beruházok egy ivy bridge procira!
Viszont nem tudok dönteni! Az alaplap egy Msi Z77A-G45 lesz, ezt már eldöntöttem!
A proci i5 3450 vagy i5 3570K!
Lenne pénz 3570K-ra is, hosszú időre tervezek, de feleslegesen nem akarom kidobni azt a 10K-t.
Az i5 3450-et felhúzom 3.9ghz-re, s ahova ez nem lesz elég, oda szerintem a 3570K se, hiába a 4,5-4,6ghz, ráadásul itt már fogyaszt is, meg melegszik is rendesen, s oda meg már kevés lenne a Freezer 13 PRO!
Várom az érveket pro és kontra!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Autós topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest