Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
powerup2
addikt
válasz
#65693184 #7098 üzenetére
Nekem 8 megabites csomagom van és durván 7 kapok belőle akkor már összetehetem a kezem és hiába reklamálsz nem fog változni a sebességed mert a szerződésben benne van hogy pl a 10 megabitesnél mi a minimum amit elkel érnie a vonalnak ha te kapsz 8 megabitet már nem reklamálhatsz . Lényeg az hogy ezen a szolgáltató nyer ha pl 5 ember fizet 10 megabitre és csak 8 adnak nekik akkor már nyertek 10 megabitet a vonalon és máris egy új ügyfelet okosan csinálják nagyon és az a maszlag amit levágnak hogy a vonal miatt van a technológia stb az csak körítés más szolgáltató úgy lövi be a vonalat azt kapd amiért fizetsz . Legrosszabb helyzetbe azok vannak ahol más szolgáltató nincs csak invitel így ezt kénytelen vagy lenyelni sajnos de annyit mondhatok nem vagy egyedül és itt lehetne mondani az árakat hogy a legdrágább szolgáltató és 2011-ben nevetséges sebességeket tudnak nyújtani az adsl már rég halott dolog ezt ők is tudják de azok a területek ahol más szolgáltató nincs nekik megfelel az adsl is mert a fejlesztés pénzbe kerülne így meg csak nyereség van ....
-
válasz
LeslieG Jr. #7097 üzenetére
Ennek nem technikai, hanem csupán anyagi okai vannak, mint fentebb is írtam! A magyarázata egyszerűen annyi, hogy a 20% sávszélesség az iszonyatos mennyiség, az Invitel meg már így is sok helyen túlértékesítette a kapacitását, ezért is van relatíve sok panasz az InviTV-re, mert még a neted maximum lelassul kicsit, vagy éppen eleve kevesebbet kapsz 20%-al, addig a TV emiatt kockásodik, kimerevedik, megfagy csúcsidőben, amikor sokan neteznek, TV-znek! Tehát mindenre a kapacitás hiánya a magyarázat, ami még további két okra vezethető vissza, de, hogy ezek közül valójában melyik okozza, azt az életben nem fogod, fogjuk megtudni, mert senki nem fogja megmondani neked... Az egyik lehetséges ok, hogy eleve kevés sávszélességet vesznek a BIX irányából, illetve a megvett sávszélességet túl sok felé osztották szét, kevés ráhagyással! A másik lehetséges ok, hogy az Invitel hálózatának, vagy egyes részeinek teljesítőképessége kicsi, kevés, így ha központilag még rendelkezésre is állna a szükséges sávszélesség, a rendszeren az nem képes eljutni az előfizetőkhöz. Bármelyik legyen is a két ok közül, a megoldása mindenképpen pénzköltéssel járna az Invitel részéről, amiért pedig nyilván nem rajonganak az Invitel részvényesei!
Bár szerintem az utóbbi okról van szó, mert nem hiszem, hogy a "nagybani internet piacon" manapság olyan rengeteg pénzbe kerülne néhány száz Gbit/sec kapacitás (ha megnézem például a UPC végfelhasználói árait), tehát én inkább arra gondolok, hogy a hálózatfejlesztés az, amihez nem "fúllik a foguk", viszont az előfizetőket meg csak gyűjtik ahol tudják, tehát a helyzet sokkal jobb nem lesz. Persze azt aláírom, hogy néhány helyen már belefogtak a fejlesztésekbe, csak ez a rengeteg sok vidéki előfizetőt nem vigasztalja, hogy három város három utcájában már elérhető a VDSL vagy az optika, és folynak a további fejlesztések... Na ja, jövőre felkerül a listára megint három utca!
-
törölt tag
válasz
LeslieG Jr. #7097 üzenetére
Egy szavam nem lenne ,ha a csomagom neve 8M lenne nem 10M.
Kicsit "átpasszoda" szaga van így számomra.
Főleg azért mert más szolgáltatók csomagjaival így nem tudja összehasonlítani egy átlagember.Ha konkrét akarok lenni nem ezt a csomagot választom és nem az Invitelt ,ha az elején tisztában vagyok ezzel ... -
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Intruder2k5 #7096 üzenetére
Persze igazad van.
Csak nem akartam ilyen durván megfogalmazni.
Amúgy egy benfentes elmagyarázhatná, hogy miért van így az Invitelnél. Ez ki találta ki? Régen még emlékszem anno mikor 2Mbit-em volt akkor be tudták úgy lőni a profilt, hogy meglegyen a 2Mbit. Mert ha jól emlékszem a profil anno 24xx volt belőve és 2Mbit meg is volt. Most miért nem lehet ezt megtenni kérdem én a 8Mbit, 10Mbit, 15Mbit-el is?
Mert nem egy kunszt beállítani.
Egy technikus illetve egy hozzáértő nyugodtan írhatani ide ha olvasa, hogy miért annyi amennyi?
-
válasz
LeslieG Jr. #7095 üzenetére
Jó reggelt!
Ezt a "technológia,csomagolás ,stb..." dumát akkor lehetne ráfogni, ha mindenhol így lenne, de mivel ez az összes ISP közül kizárólag csak az Invitel-nél van így, én inkább azt mondanám, hogy kicsinyesség, fukarság, pénzéhség, stb..., a többi csak szánalmas magyarázkodás. Ez a nettó-bruttó sávszélesség engem is nagyon felháborított mindig is, amíg Invitel előfizető voltam! Ezzel a módszerrel nyernek 20% sávszélességet, tehát ennyivel megdrágítják az előfizetőknek a netet!
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
#65693184 #7094 üzenetére
Szia!
Valójában megválaszoltad a kérdésed. "technológia,csomagolás ,stb..." Ha Invitel területen Inviteles ADSL szolgáltatás használsz akkor sajnos ez van.
Ha modemet veszel akkor sem fogja elérni a 10Mbit-es csomagod a 10Mbit-et. Reálisan 8Mbit körül kapsz és nem többet.
-
törölt tag
Nem tudom ,ha az ADSL vonalam 25 megát is elbír (bekötéskor közölték) akkor miért nem kapok 10 megát amire előfizettem?
Általában 8 körül vagyok és a modemem is bírná a 10-et.
1445-öt hívtam .... technológia,csomagolás ,stb. DE SOSINCS 10 MEGA !
Nem lehet ilyenkor semmi tenni?
Vagy vegyek én modemet? -
NowWhat?
tag
válasz
Maybourne #7091 üzenetére
"Nekem a vonaldiagnosztikám alapján 13-14-et saccoltak, de a lényeg, hogy a 10-et se képesek megadni."
A T-nél a csomagokat úgy állítják be, hogy a hasznos sávszélesség az előfizetett értéket hozza. Tehát a 10 Mbit/s szolgáltatásnál valós 10 Mbit/s sávszélességet fogsz kapni. Ha erre rászámolod azt a kétszer 15-20%-ot amit korábban említettem akkor láthatod, hogy valószínűleg rizikós lenne számodra az adott sebesség kiosztása. Ezért inkább a T, hogy elkerülje a későbbi reklamációt és minőségi kifogásokat inkább megtagadta a csomagváltást a számodra.
-
NowWhat?
tag
válasz
Maybourne #7091 üzenetére
Egyéni megállapodás alapján nyújtanak a számodra bármely szolgáltatónál nagyobb sávszélességet. De ha utána bármi gond merül fel pl.: szakadozik a vonal vagy ingadozik a sebesség, akkor nem lesz semmilyen alapod a panaszra. Mivel az egyéni szerződésben elfogadtatják veled, hogy saját felelősségedre döntöttél így.
Egyébként a szolgáltatott sebesség és a vonali maximum az két külön dolog. A hasznos sávszélesség mellett jelen van egy nagyjából 15-20%-os csomagolási adat is. Tehát ha te a sebességmérés során 10 Mbit/s hasznos sávszélességet mérsz akkor valójában a te irányodba 11,5-12 Mbit/s adat áramlott. Erre az értékre a szolgáltatók még rászámolnak kb.: 15-20% biztonsági tartalékot is, mivel a kapcsolatodban bármikor létrejöhet egy átvitelt negatívan befolyásoló tényező pl.: kábel fizikai sérülése, oxidáció a csatlakozóknál stb.
-
Maybourne
tag
válasz
Intruder2k5 #7090 üzenetére
Nekem a vonaldiagnosztikám alapján 13-14-et saccoltak, de a lényeg, hogy a 10-et se képesek megadni.
-
-
Maybourne
tag
-
-
Maybourne
tag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy általánosságban mit lehet mondani az Invitel szolgáltatásáról? Egyelőre T-sek vagyunk, de azok egyszerűen képtelenek biztosítani a megfelelő sávszélt, pedig a vonalam az itteni forumozók szerint kb 13-14 mega körül teljesítene. Persze ők nem tudnak adni 15-öt, meg valószínűleg arcon is sz@rnak, ahogy a mentalitást látom. Ezt én annyira nem szeretem, szóval a kérdésem az lenne, hogy ha az Invitelesek mondjuk tudnának 10 megabitet biztosítani, akkor érdemes lenne e erre váltani:
+500 Ft-ot jelentene, ami szerintem simán megéri. Persze a T-s dupla kedvezménytől így elesünk, de akkor a telefont is lemondjuk. Ha már lúd...
-
törölt tag
válasz
NowWhat? #7084 üzenetére
ezeket meg fogom nézni, közben eszembe egy nyílvánvaló megoldás. ha az elektromos hálózat és PowerLine egységek problémája nem megoldható, akkor inkább kerüljük is ki... földszintre a modem és WiFi router, onnan UTP-kkel a két szobába STB-k hez, majd fentre is egy WiFi router repeater módba, onnan már mehet szét a net.
-
NowWhat?
tag
válasz
#19617792 #7083 üzenetére
A leírása szerint az eszköz GUI felületét a 10.10.1.69-es IP címen éred el. A konfiguráláshoz a hálókártyádat fix ip-re kell állítani a leírás szerint az IP: 10.10.1.100 a maszkot 255.255.0.0 -ra. A jelszó: paterna
Az adapter hálózati kapcsolatát természetesen switchen keresztül meg tudod osztani.
A kapcsolatot pedig a legegyszerűbben úgy tudod ellenőrizni, hogy végzel egy sávszélesség mérést a végpontokon.
-
törölt tag
válasz
NowWhat? #7082 üzenetére
1: hmm, ezt vajon hogyan tudom kideríteni? elvileg vadonat új kábelezés van a nappaliban és a mellette lévő szobában, a hosszabbítók, amik vannak, azok kérdésesek. az adott fázison elég sok fogyasztó van, mivel több szoba is azon van, PC-k, TV, stb... ezeknél valami ötlet a javításra?
2: hogyan menedzselhetem?
3: nem több típust, hanem ugyanolyan típusból több darabot (Comtrend PowerLine 902 asszem).
4: papírjuk szerint ezek multipoint eszközök, egy adóhoz több vevő is tartozhat.
az ilyen IPTV-s jelet a modem szobájából le lehetne vinni egy kábellel a földszintre és ott egy switch-csel szét osztani? mondjuk az lenne a legjobb, ha fúrnánk mindenfele, hogy UTP menjen le...
-
NowWhat?
tag
válasz
#19617792 #7081 üzenetére
Üdv!
Az általad vázolt jelenséget több dolog is okozhatja:
1.) az eszközök nem tudják a megfelelő átviteli sebességet biztosítani: ezek a powerlineos cuccok rendkívül érzékenyek a hálózat minőségére. Egy gyengébb minőségű kábelezés, rossz érintkezés vagy a hálózatba épített megszakító miatt akár 50-60%-al is csökkenthet az általuk átvitt sebesség. Ugyanez a jelenség jelentkezik ha az adott fázison több, vagy sok fogyasztó található ill. a fogyasztók típusa sem mindegy.2.) Ezek az eszközök saját beépített titkosítással rendelkeznek. Mivel a te eszközeidet nem menedzselted még ezért több mint valószínű, hogy az eltérő titkosítási kulcs miatt nem hajlandóak kommunikálni.
3.) Írtad, hogy több típus is kipróbáltál stb. Az ilyen hálózatok csak azonos gyártó, azonos eszközeivel fognak működni.
4.) Nem minden ilyen eszköz képes multipoint üzemmódra, tehát egy "adó" eszközhöz van amikor csak egy "vevő" eszköz párosítható.
-
törölt tag
nekünk is van IPTV, 1 TV-nél már sikerült beüzemelni a nappaliban, ráadásul PowerLine adapterrel, ellenben a szomszéd szobában (hálószoba) lévő TV-re már nem tudjuk megoldani a második IPTV/STB dolgot, oda is PowerLine egységgel próbáljuk átvinni a jelet. a szomszéd szoba külön fázison van, de megoldottuk egy földelt hosszabbítóval, hogy azonos fázison legyen. a nappaliban lévő PowerLine egységet átvíve a hálóba működik az IPTV (1db IPTV továbbra is), amennyiben másodikat próbálnánk bekötni (akár nappali, akár hálószoba), az sehol se működik, pedig már több PowerLine egységgel is próbáltuk. ez mitől lehet? hogyan tudjuk beüzemelni a második IP TV-t? esetleg a szolgáltatónál van a gond? már 2x járt nálunk a szerelő és még mindig nem megy.
PowerLine egységet kellene valahogy konfigolni? hozzáadott manual szerint nem megy.
-
NowWhat?
tag
válasz
enginev3.0 #7078 üzenetére
Még annyi, hogy a Dunaweb az utóbbi 1 évben fejlesztette hálózatát, több ponton MIMO-s átlövőállomásokat telepítettek. A régi cuccok közül (grid antennák, ALIX routerboardok stb.) néhány darab keveredett hozzám is. Pont a napokban tervezem az egyik Alix routerboard felélesztését.
-
NowWhat?
tag
válasz
enginev3.0 #7078 üzenetére
Wifi kapcsolatnál az általad vázolt jelenség akkor szokott fellépni ha nincs tiszta rálátás az adó és a vevő között vagy a Fresnel zónában van valami. Általában fák szoktak gondot okozni. Amennyiben a szabad rálátás továbbra is korlátozott akkor sosem lesz normális kapcsolatod. A sávszélesség valószínűleg stabil az Invitel részéről. Egyébként én úgy gondolom, hogy néhány egyéni előfizető miatt vásárolt ilyen szolgáltatót az Invitel. Mikor én is könyörögtem a nagyobb sávszélességért, számomra is felajánlották a 20 Mbites Wi-fi kapcsolatot.
Időközben én egy Dual wanos routerre váltottam és az ADSL mellé egy wireless kapcsolatot közösítettem be.
-
enginev3.0
félisten
Helló
A wifis net amit az invitel megvett a Dunawebtől, továbbra is olyan hulladék használhatatlan mint az volt? Régen volt dunawebünk de mikor esett a hó, vagy bármi egyéb volt tehát nem sütött 7 ágra a nap akkor nem igazán tudtam használni azt amiért fizettem.
Nagykátai vagyok.
-
-
modern
aktív tag
válasz
NowWhat? #7075 üzenetére
Szia.
Router nélkül azért nem szeretném mert router nélkül máshol nincs net, ott pedig szükségük van rá.
a sávszélesség nem tudom h rendbe volt-e akkor.
Cod4 multizok, és ott nem látom a sávszélességet, de ezt még megnézem
Avg-t használok és ennek a tűzfalát de kikapcsoltam már őket és így is fent áll a probléma.
Wifit kikapcsoltam.(nincs laptop vagy tel itthon amibe lenne, így felesleges) -
NowWhat?
tag
Szia!
Először próbáld meg router nélkül, ha ezzel megszűnik a jelenség akkor a router volt a hibás.
A sávszélesség a magas ping érték mérésekor rendben volt? Milyen víruskeresőt, tűzfalat használsz? A wi-fi kapcsolatod jelszóval van védve? A DHCP kliens listánál nem látsz ismeretlen gépet? -
modern
aktív tag
tudna vki segíteni?
Az a gondom hogy szeretnék játékokkal multizni de iszonyat magas a pingem:S
Van hogy felmegy 200ra is, de ált 100-150..nem töltök semmit, egyedül az xfire megy és mégis(de póbáltam már xfire nélkül is akkor is ennyi)
Ez mitől lehet?
5megás invitel netem van (Trio Komfort -5M - Családi)
A routerem pedig: TP-link wr340gd -
zoli03
őstag
válasz
ChuckyOsb #7070 üzenetére
"Erre szerettem volna én is váltani de az Invitel ügyfélszolgálaton azt ajánlották, hogy mondjam fel a szerződést és új előfizetőként én is igényelhetem ezt. Így is tettem."
Ha felmondom a szerződést, akkor nem úgy van, hogy azon a címen három hónapig nem köthetem újra (a három hónapban nem vagyok teljesen biztos)? Nekem ezt mondták az Invitelnél.
-
ChuckyOsb
aktív tag
Ha Neked kellet a tablet pc akkor érthető.
Az én sztorim röviden; kb. 4 éve vagyok előfizető, 1 megával kezdtem havi 7000 forintért. Ez volt két 2 évig és semmi sebesség emelés, de az új előfizetőknek havi 8ért már 8 megás nettet kínáltak. Erre szerettem volna én is váltani de az Invitel ügyfélszolgálaton azt ajánlották, hogy mondjam fel a szerződést és új előfizetőként én is igényelhetem ezt. Így is tettem. Egy éves szerződés ismét. Aztán mikor lejárt váltottam 15 megásra, mert az kétezerrel lett drágább de nekem az még megérte akkoriban. Igaz ebben benne van a telefon is, amit csak a 1445 hívására alkalmazok semmi másra. Szóval ez sem kell nekem de nélküle még drágább lenne a csomag. A múlt hónapban kaptam levelet, hogy ha ismét aláírok egy évet akkor marad a 10ezer/hónap a 15 megára, hanem akkor 12ezer lesz. Ennyit a hűséges előfizetőkről.
-
Amarth
aktív tag
Teljesen jó az online regisztráció....
Írhatok én bármit,semmi nem jó neki.
Ennyit erről röviden. -
Tamiam
csendes tag
válasz
mclaren777 #7001 üzenetére
Mivel a T vonalán adják az adsl-t így nem lehet rosszabb minőségben ha erre gondolsz.
-
válasz
papmiska #7063 üzenetére
Szia!
Az SMC routerek sem a stabilitásukról híresek, tehát ha egy mód van rá, én első körben azt kikötném! Legalább, egy próba erejéig... Ha továbbra is szakadozik, akkor minden bizonnyal elfáradt a modemed, ami különösen akkor lehetséges, ha már van legalább 2-3 éves, és D-LINK DSL-360R típusú. Ha ez a helyzet, akkor telefon, 1445, hiba bejelent, és vár a szerelőre...
-
papmiska
csendes tag
Üdv!
Gödöllőn lakok, és egy olyan problémám lenne hogy Invitel 10megás netem van, és szakadozik,ledobál az internet. Ami nagyon idegesítő föleg ha játszom (és autoverseny közben ha a szerver ledob az nem épp a legjobb). A routerem SMC és kábelen jön fel az internet.Nagyon idegesít, remélem tudtok segíteni
Elöre is Köszönöm
Üdv, -
-
ChuckyOsb
aktív tag
-
ChuckyOsb
aktív tag
Lejár a hűség időm egy-két héten belül. 10K-át fizetek 15 megára. Ha nem vállalok újabb egy évet akkor 12 lesz, ha vállalok akkor marad a 10K. Felajánlottak ma telefonban tábla gépet, mobilnettet a meglévő szolgáltatás mellé de azt nem ajánlották, hogy olcsóbb lesz.
Gondolkodom mi legyen. -
szalai56
senior tag
Ace Ventura:Ha olvasod, küldtem pü-t.
-
Amarth
aktív tag
Áthelyezésről tudtok valamit?
Mennyibe kerül,mennyi idő,ilyenek? -
Killing
addikt
válasz
Intruder2k5 #7051 üzenetére
Humor Herold.
De azért köszi! -
powerup2
addikt
válasz
Intruder2k5 #7051 üzenetére
Ez a poén tetszett
én megnéztem XD
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Macska topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Assetto Corsa EVO
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest