Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
-
etnies
senior tag
Sziasztok!
Most váltottam Invitelre Fibernetről.
Segítségeteket akarom kérni a levelezés beállításához.
Mi az invitel smtp szerverének címe, milyen beállítások szükségesek?
Fibernetnél úgy használtam, hogy a pop3 freemail-es, az smtp pedig smtp.fibernet.hu.
Most viszont hiába írtam át mail.invitel.hu v smtp.invitel.hu -ra, nem megy.
Mit tegyek? -
mongi_
aktív tag
Hogyan lehet bekötni az Invitel ADSL netet? Valaki leírhatná szájbarágósan, mert itt vagyok az ismerősőmnél, és nem tudom beüzemelni a 8Mbit-es internetet. A modemet már csatlakoztattam a gépre, de semmit nem csinál. Elsőnek routeren keresztül csatlakozattam, de akkor se volt internet. Most egy másik szolgáltató, másik internete segítségével írok, és jó lenne ha valaki, aki használ Invitel ADSL-t, és tudja hogy hogyan lehet beüzemelni, az írhatna.
Köszönöm a segítséget!
Szerk.: Az Inviteles munkatársak elvileg itt hagytak egy papírt, és elmentek.
A papíron IP címet nem találok, semmilyen hálózati elérést, ezért sajnos nem is tudom csatlakoztatni. Nem tudom, hogy ez hogyan mükődik, mert nem ADSL-es vagyok, és amúgy is, nekem ott helyben beüzemelte a szerelő a netet. Na hát ez itt elmaradt, ezért is fordulok hozzátok.
Amúgy elsejétől volt netváltás itt, szval kellene lennie netnek.
-
vargalex
félisten
Hi!
Nekem 2007 március végétől 5M/512kbps Pantel ADSL netem van (itt szerencsére nem úgy van, mint a T-Com-nál, ez nem link sebesség, hanem valós le/feltöltési sebesség). A Pantelt ugye megvette az Invitel már egy ideje, semmi bajom nincs velük. Pláne, hogy a telefon 2300 Ft, 0-24 óráig ingyenes minden vezetékes szám hívása (igaz, havi 100 óra, de azt még soha nem értük el). Ma délelőtt Zuglóban központ hiba volt, kora délutánra sikerült megcsinálniuk. Azóta a sebességem ilyen
. Bár, úgy tűnik, hogy a ping romlott. Úgy emlékszem, eddig 15-20 ms volt. Remélem, az még javulni fog. Más is tapasztalt hasonlót?
-
törölt tag
Nektek nincsenek lassulások mostanában?
Nekem tegnap óta 5 percenként ~10KB/s lessz a sebességem. -
bb71
őstag
Üdv,
tudtok olyan szoftvert, amellyel a Comtrendet lehet loggolni, hogy mennyit szakad?
-
Frenky89
addikt
Észervétel:
Mióta múlthét szombat d.u. megpiszkáltam a modemet, azóta egész szépen muzsikál, mind normál, mind pedig torrent-es használat közben.
Következtetés:
Vagy olyasvalamihez nyúltam a setup-ba, amihez eddig nem sikerült (ezt tartom kevésbé valószínűnek), vagy a legkedvesebb szolgáltatóm buherált valamit. Esetleg "iti" és Mulder nagyon ráér(t) a héten és ők tologatták/tologatják a biteket a conn-omon.
-
bb71
őstag
-
bb71
őstag
Íme az eredmény:
néhány perc elteltével történt a mérés, nézzétek csak az érdekes eredményt, böngészőfüggő a mérésem (Firefox 3.0.3, Chrome, IE 7.0):********************************************************************************************************
Van itt valaki, aki tudja, hogy ezek mit jelentenek:Super Frame Errors: nálam sjanos NEM 0
HEC Errors: nálam sjanos NEM 0
OCD Errors: nálam sjanos NEM 0Total ES: 459 0
Total SES: 6 0
Total UAS: 41 0 -
bb71
őstag
válasz
Anonymuser #3373 üzenetére
Akkor már csak azt nem értem, hogy gondolom van telefonvonalad is kb. 3300-3700 -ért + 7990 = 11200...
Egy 8Mb-es kettő-az-egyben csomag meg 8990,-
-
válasz
Anonymuser #3375 üzenetére
De nem érted, hogy maga a technológia nem enged ennél magasabbat?
-
bb71
őstag
válasz
Anonymuser #3375 üzenetére
nálunk 8/2Mb 8990,- két évre rubicom !!!
-
Anonymuser
csendes tag
Szerintem meg ha levennék a korlátot (ahogy reklámozzák), akkor le is fel is menne bőven a beállított értékek felett.
De mindegy ez van ezt kell szeretni.
Sajnos ez nem Bp ahol versenyeznek egymással a szolgáltatók. Itt vagy az inviteltől (rajta keresztül), vagy a kábeltévésektől veszed a netet.
A kábel meg nem alternatíva, mert 7500-ért adják a legnagyobb 3M/384k csomagot.
Tehát marad az adsl -
válasz
Anonymuser #3373 üzenetére
Nem vezetik meg, hanem azt mondják, hogy ami a csövön kifér. A csövön max 8M fér ki, ha és amennyiben elég közel vagy a központhoz. Ha távolabb, akkor kevesebb fér ki a csövön. Ez nem az ő hibájuk, hanem ennyit tud az ADSL...
-
-
bb71
őstag
válasz
Anonymuser #3371 üzenetére
Na ugye...
azért szép az a 9536/1076... álom , édes álom.
Más:
Tegnap a technikai helpdesk-nél a főnököt kértem! Egy hölgy jelentkezett, aki legalább segítőkész volt. Ugyan csodálkozott, hogy honnan tudok az AnnexA és B rendszerükről...mondtam neki - villamosmérnökként tudok olvasni, hogy mi van rászitázva a modemre...meg megnézni a gyártó honlapján az adatlapot...
Visszahívott később, hogy utánajárt a dolognak és a "kollegák" azt mondták, hogy 3.5km messze vagyok a központtól és így nem tudnak áttenni AnnexA-ra.
De mivel 600x elmondtam már és Neki is, hogy de a szomszéd netje mindig zöldebb, akarom mondani annexa-s - ezért utánnéz, hogy milyen központba van bedugva ő ...még mindig reménykedem -> ma eldől végleg, hogy lesz-e jobb vonalam!
Anonymuser: ha nem olcsóbb a mostani neted, akkor talán kár volt váltanod.
-
Reag3nS
senior tag
válasz
Anonymuser #3366 üzenetére
szerintem próbáld meg, hátha.
nekem volt ping problémám, amit ugye nem garantálnak de addig nem zárattam le a hibajegyet és addig telefonáltam amíg meg nem csinálták. bár a sávszélemmel sosem volt gond. amúgy én is váci vagyok.
sávszél... régebben 880 al tudtam letölteni most 830... feltöltés az 52. tuti invitv miatt csordogálnak lejjebb a sávszélek...
-
bb71
őstag
válasz
Anonymuser #3366 üzenetére
Nem zavar, hogy én arra a kérdésre válaszoltam, semmilyen ftp-ről nem beszéltem...
-
bb71
őstag
válasz
Anonymuser #3359 üzenetére
Nincs véletlenül popup blokkered? az nem engedi!!!
-
bb71
őstag
válasz
Mennyi a speedtest.net vagy a helpdesk.invitel.hu-n a sebesség mérésed eredménye?
-
válasz
Mivel az ADSL elméleti maximuma a 8M, ezért hiába váltasz bármire, ennél nem lesz nagyobb...
-
Anonymuser
csendes tag
Hali.
Nemrég váltottam az invitel új turbó csomagjára ("Padlógázzal rajtolhat az interneten!" ) egy 8M/512k csomagról.
De semmi változás nem történt se a le-, se a feltöltésnél, pedig csak kb. 150-200m-re lakom az alközponttól. (Vác, korházközpont).
A szerződésben amit küldtek a sávszél megjelölésnél is maradt a 8M/512k, a[/IMG] ("Az ADSL technológiával Önnél elérhető legnagyobb sebesség.") kifejezés helyett.
Érdemes reklamálni a telepontban, hogy nem megfelelő a szerződés?Másik kérdésem:
Adott 1 Comtrend CT-5071 ADSL2+ modem, beléptem az admin felületre, de a Statistics-nél az adsl, wan, atm opciót nem tudom választani, csak a lant.
[IMG:http://images.netbag.hu/20081021/10331760361.jpg]
Pedig ott tudnám megnézni a vonalam sebességét.
Valaki hozzáértő leírná, hogy pontosan miként kel ezt megnézni?Előre is köszi.
-
Norbi.Sz
senior tag
-
etnies
senior tag
Sziasztok!
Fibernetről váltanék Invitelre.
Nagytarcsán lakom, kérdés az lenne, érdemes-e?
Fibernettel az a bajom, hogy csúcsidőben megnő a pingem, nem tudok interneten játszani. -
Norbi.Sz
senior tag
Igen, de azóta már vettem magamnak egy D-Link DSL-380T modemet is, ami az egyik legjobb típus (gyengébb vonal esetén is stabilan tartja a szinkront)... Ezzel ment is kb. fél évig normálisan, aztán most 1-2 hónapja megint szakadozik, pedig sem állítva nem lett, sem a modem nem lett lecserélve...
Aktív témák
Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest