- Obsbot blog: AI funkciókat ígérő, mégis megfizethető webkamerák
- Megfizethető miditoronnyal gyarapodott a Phanteks Eclipse termékcsaládja
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- A G.Skill DDR5 memóriájával lassacskán a 13 GHz-es határt ostromolják
- Combosnak tűnik a Thermalright legfrissebb, kéttornyos CPU-hűtője
- Philips LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Hővezető paszták
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simia
junior tag
Igen, rosszul emlékeztem, a SZOCHO nem-fizetés csak következmény volt.
Szóval visszakerestem: ez volt a kardinális kérdés a céges RSU esetében:
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99500117.TV77/A [...] A bevétel adókötelezettségének jogcímét a felek (a magánszemély és az értékpapírt juttató személy, valamint az említett személyek és más személy) között egyébként fennálló jogviszony és a szerzés körülményei figyelembevételével kell megállapítani, és ennek megfelelően kell a kifizetőt, illetőleg a magánszemélyt terhelő adókötelezettségeket (ideértve különösen a jövedelem, az adó, az adóelőleg megállapítását, megfizetését, bevallását, az adatszolgáltatást) teljesíteni
(2) * Nem minősül bevételnek a magánszemély által értékpapír formájában megszerzett vagyoni érték, ha a magánszemély
a) az értékpapírt olyan jog gyakorlásával szerezte, amelyet bárki számára azonos feltételek mellett megvalósuló ügyletben szerzett;
Ezek alapján a vest nem feltétlenül SZOCHO töteles, mert nem feltétlenül jövedelem.
Mi azzal érveltünk, hogy a programban résztvevőknek azonosak a feltételek, ők meg azzal, hogy a cég dönti el ki kerül be a programba. Ezért mindketten kötöttünk egy kompromisszumot, hogy nekik van igazuk.
Az IBKR RSU tekintetében viszont szerintem már megáll az érvelés, hogy bárki számára azonos feltételekkel volt elérhető az ajánlat.
Visszakerestem az IBKR RSU-ról szóló hozzászólást Predátor kollégától (köszönet érte így utólag is).
Ebben konkrétan a NAV is hivatkozik a fenti passzusra, miszerint szerintük is mindenkinek azonos feltételekkel vehet részt a referral programban, már ha regisztrálnak (ide másolom a szerintem releváns részt):Az Szja tv. 77/A. § (2) bekezdés a) pontja értelmében ugyanakkor nem minősül bevételnek a magánszemély által értékpapír formájában megszerzett vagyoni érték, ha a magánszemély az értékpapírt bárki számára azonos feltételek mellett megvalósuló ügyletben szerezte.
Figyelembe véve azt, hogy az IBKR honlapján elérhetőek a „Refer-a-friend” program részletszabályai, mely alapján bármely új IBKR számlát nyitó magánszemély szerezhet a program keretében részvényt, ha teljesülnek az ott meghatározott feltételek, ezért az IBKR részvények megszerzésére tekintettel a részvények megszerzésekor nem keletkezik bevétele, azzal összefüggésben adókötelezettséget az értékpapír értékesítésekor kell majd teljesítenie.Szóval én a Zoli féle értelmezéssel értek egyet, miszerint vestingkor nincs esemény, eladáskor ETÜ, az osztalék meg osztalék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo IdeaPad Flex 5 - Érintőkijelző, ujjlenyomatolvasó, USB-C töltés, és ez még nem minden!
- Új, Gamer - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I9 14900K + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- GamerPC - RTX 3060,Ryzen7,SSD,32GB RAM
- Iphone 13 Pro 128 gb (fehér)
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest