- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Aktív témák
-
Mikádó
senior tag
AMD 4ever
Igaz még intelem van de mióta van a havernak egy 3200+ os AMD konfigja azóta beleszerettem nemsókára cserélek is
No comment
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
végigolvastam többször a hsz-ed, és azon gondolkozom, hogy 5 vagy 10 körömmel kaparjam a falat... VIA KTx00 chipseteknek valóban voltak bajaik bizonyos tunerekkel, de ez a VIA hibája volt és nem az AMD-é. proc számozásból gondolom, h K7-es AMD-ről van szó.
''Szerintem az AMD olyan gépekbe valók amelyeken az ember inkább játszik, mint dolgozik. Intel meg azoknak akik főként munkára is használják és megbizható gépet akarnak othonra.''
ezt ugye nem gondoltad komolyan?dolgozom, játszom, és örülök, hogy gyors, és még a szutyok csere S939 lapommal is beton stabil az A64-es gépem!
-
anulu
félisten
azért ezzel a kijelentéseddel, h ''akármelyik játékban legépeli'' vitatkoznék... ha akarod, akkor bármelyik X2 egymagos órajelét ki tudom hozni a procimból (2,4GHz-et röhögve viszi), játéknál úgysem csinál semmit a második mag, úgyhogy ha akarod, akkor versenyezhetünk...
-
Gorneck
legenda
''Ha eléd raknék egy NF4 Ultra alaplapot egy 3200+ S939-es procival, akkor kicsit máshogy vélekednél a dolgokról sztem és még olcsóbban is jössz ki jóval!'' Itt van előttem, de elájulva nem vagyok tőle! Nem sokkal!
''VIA chipeket, alaplapokat ne hasonlítsunk már össze Intel, vagy NVidia chipszettel. Már a softwarekből kiindulva.'' Ne is! Nem olyan rossz az a VIA ám, Nvidia sem vmi lenyűgöző driverekkel rendelkezik! -
Gorneck
legenda
válasz
Flagstaff2 #85 üzenetére
Azé számít a terhelhetőség adatárak szempontjábol és a bővíthetőséget se hagyjuk figyelmekívül pl memória!
Nem értem mit lovagolsz Te és Lord-X ezen a tuning témán mikor én nem is ezt mondom... -
Tsabi5
csendes tag
Ha eléd raknék egy NF4 Ultra alaplapot egy 3200+ S939-es procival, akkor kicsit máshogy vélekednél a dolgokról sztem és még olcsóbban is jössz ki jóval!
VIA chipeket, alaplapokat ne hasonlítsunk már össze Intel, vagy NVidia chipszettel. Már a softwarekből kiindulva.
[Szerkesztve] -
Adi86
csendes tag
Hello nekem mind két gyártó termékét kiprobáltam már (jelenleg egy 3,2 GHz Pescott proci dübörög a gépembe.). És miért mert az Intel alaplapok sokkal stabilabbak mint az AMD-i. Ezt miért állítom, mert a TV tunerommat nem volt képes megfelelően kezeln a VIA-ás alaplap egy 2400. os AMD-vel. Lehet, hogy azota ezeket a gyermekvetegségeket kinőtte- De én már
az Intel- nél maradok. Szerintem az AMD olyan gépekbe valók amelyeken az ember inkább játszik, mint dolgozik. Intel meg azoknak akik főként munkára is használják és megbizható gépet akarnak othonra. -
robyeger
addikt
Én arra céloztam konkrétan, hogy Presler magoknál tuti, hogy lesznek gyárilag is magasabb órajelűek, mint a jelenlegi Pentium D-k, például a Pentium 955XE (3,46Ghz, 1066FSB, dual core), de lehet, hogy Cedar Mill-ben is lesz gyári 4Ghz-es, ezt még nem tudni, olyan pletyka szinten terjed.
Tisztázandó annyi teljesítmény különbség nincs a két platform között, mivel egy felhúzott 630-as is akármilyen játékban jelenleg legépeli bármelyik alapon hajtott AMD X2-est. Erdőkével már átvittatuk ezt a dolgot.Tehát a tuningpotenciál egyáltalán nem lényegtelen! Igen az AMD áll nyerésre, de nem annyival, mint ahogy azt te gondolod.
-
MrSealRD
veterán
Sajnos muszáj leírnom őket.
A prescotthoz képest nem hoz jelentős újítást, csak a hibákat javítják...ami már a prescottnál is komoly gondokat okozott
A tunningpotenciál lényegtelen abból a szempontból hogy az Intelt kihajtom az AMD-t meg alapon hajtom...
szóval Ha mérlegre tesszük a két gyártó újítástait akkor az AMD a nyerő..
A virtualizációt lehet hogy otthon nem fogom kihasználni, de csak megemlítettem mint egyik újítást. -
Flagstaff2
senior tag
Persze hogy nem csak a proci számít. Viszont az az egyik (ha nem a) legfőbb alkatrész amin a szerver teljesítménye múlik. Vagy nem... Lehet csak én nem olvastam még olyan emberkéről aki szerverfarmot üzemeltet és azon élvezkődik az Ultragigabrutáltuning topicokban hogy mennyit tudott húzni a szervergépeken.
-
Gorneck
legenda
válasz
Flagstaff2 #77 üzenetére
Egy server-nél nem csak a proci számít...
-
anulu
félisten
nem tudom, hogy volt-e már erről szó, de a Dell is beállt a ''sorba''!
[link] -
robyeger
addikt
válasz
Flagstaff2 #77 üzenetére
Te mondasz valamit, eddig fogalmam se volt miért van nekem is arcidegzsábám
Engem már a lapomnál 3Mhz FSB emelés is tűzbe hozna, mert úgy pont meglenne a max. 300Mhz, de így
Pedig a Xeon-os Nocona, Irvindale magoknak is vissza lehet venni a szorzóját 14-re!
Meg valószínűleg a paxville-nél is, habár ez eddig számomra nem nyert egyértelmű bizonyítást.
[Szerkesztve] -
Flagstaff2
senior tag
Nono! Ha már tekergetésről van szó akkor nemigen korrekt a tekert Intelt alapon ketyegő X2-vel hasonlítgatni. Bár ha ár szerint nézzük akkor egy 830-at tekerhetnél szinte akárhová akkor is nehezen bírna egy X2 3800+-szal. Szal ha hasonlítunk maradjunk csak az alapórajelnél vagy húzzuk mindkét rendszer azonosan. Az új magok csak a fogyasztásukban és a hőfejlődésben lesznek állítólag jobbak a régieknél,így az Intel alapon marad ugyanolyan mint volt. És ugye a legnagyobb profitot hozó szerverprociknál a kutyát nem érdekli hogy mennyit lehet hajtva kihozni az egyik meg a másik prociból. Őket az érdekli alapon hogy teljesít. Persze a szomszéd Bélukát a HC gamert a szódásszifon szemüvegével meg a 11 éves kora óta meglévő (a monitor villódzása miatt alakult ki neki) arcidegzsábájával lehet hogy tűzbe lehet hozni azzal hogy hűhahűha még 10MHz FSB emelés,azért valljuk be az emberek 90%-a alapon használja a gépét.
-
robyeger
addikt
Annyira ne írd le az Inteles Cedar Mill és Presler magokat, csökkentett hőfejlődés magával hozza a nagyobb magórajel használatának lehetőségét és eleve nagyobb tuningpotenciált jelent nekünk mezei felhasználóknak is. Főként a dupla magos Presler-ek (9xx széria) fogják megszorongatni a jelenlegi AMD X2-eseket. Mivel egy ''megtekert'' mai Pentium D840 is igen csak odanyomhat egy gyári alapon hajtott X2-nek. Ha csúcs szuper lesz az M2(és nem felszorzott memóriasebbességet fog használni), szerintem csak akkor süllyed bele a sz@rba az Intel.
(A Vanderpool, Virtualizációs technológia nagyon király dolog egy cégnél, mert Joli nénit nem kell felállítani az ügyfélszolgálaton a gépétől, továbbra is kiszolgálhatja a várakozó ügyfeleket, ahhoz hogy egy rendszergazda közben el kezdje piszkálni a gépét, akár még BIOS szinten is. De otthonra nem sok értelme van szerintem, esetleg extrém Netes felhasználóknak, mint SirIQ)
-
Flagstaff2
senior tag
-
MrSealRD
veterán
Érdekes most hogy az AMD megszellőztette az új utitervét mindenki lázba jött.
Az új AMD-k 2006 második negyedévére vannak beharangozva.
Őszintén szólva a socket M2 magával hozza a DDR2 és a Pacifica-t. Nos az AMD a sima DDR-el ott van az Intel melett sebességben és többnyire meg is gyalázza.
Ha ezen a gondolatsoron idulunk el akkor az Intel nyakig van a ****ba.
Ráadásul a Cedar Mill és a Presler nem hoz semmi hasonló horderejű változást.
A teljesítményfelvételét csökkentették a precotthoz képest és ha jól emlékszem ebben is benne lesz a Intel virtualizációs technológiája.
A procijelölést pedig inkább ne firtassuk mert szerinte a dual-core-al az AMD már más világba lépett át ezért nem érdemes firtatni hogy megfelel e egymásnak...
Egyszerüen csak meg kell nézni mindkettejüknél a legtutibbat és az egy fokkal kisebbiket aztán összeereszteni őket és kész. -
robyeger
addikt
-
robyeger
addikt
válasz
Flagstaff2 #64 üzenetére
Ha így ahogy van jelenleg az A64 M2 foglalatba dugják(200Mhz-el) még akkor is versenyképes marad a piacon,ha másnem én biztosan csalódni fogok és akkor a Cedar Mill irányába fogok orientálódni, viszont ha fejlesztenek rajta HT 2.x secifikáció (külön 32bit le<->fel), alapórajel emelés (333Mhz
), stb... Felettébb gyanussá válik, hogy M2-s tulaj leszek.
Egy ilyen M2 kialakítással mondhatni körhátrányt verne az Intelre. Hát majd kiderül! Kétségtelen jelenleg is az A64 architekturában gyári értékeken több tartalék van, mint a Netburstben, csak egyenlőre az a fránya DDR1-es korlát
Igazán ütőset egy hamar nem fog tudni bemutatni az Intel, de a 65nm Cedar Mill,Presler magokkal valamennyit le fog faragni a hátrányából. Itt az is nagyon lényeges mikor fog debütálni az M2?! SirIQ-nak is:Ha az árakat nézzük A64 X2 3800+ olcsóbb, mint a Pentium D840, Intelnél egyedül a belépő szintű D820-as kerül kevesebbe, mint a X2 3800+. Ár/teljesítmény arányban az AMD nyert.
-
siriq
őstag
Roby az amd a sajat berkein belul szamozza a procijait. Magasrol tjik az intel szamozasara amasik hogy mar regen nincs is amig az amd tovabb folytatja. Megneztem masik tesztet is a dulacore okrol.Van olyan kis hozzafuzesem hogy a 3800+ x2 meg a 840 EE is megveri. Nezzuk csak meg a ket procinak az arat. Mindjart kiderul hogy ar/teljesitmeny tekinteteben par eve a verem aljan szenved az intel es egyszeruen a torott szarnyaval nem bir kiszallni a helyerol. A cedall vagy mi meg tarsai is ugyan olyan pocsek konstrukciok. Mostanaban olvastam az amd geode procijairol es ha a kis proci is ugy akarja hogy megy majd 2.8on akkor meg bevallalok olyat. ugyanis eszmeletlenul keveset fogyasztanak(par watt)
-
Flagstaff2
senior tag
Roby! Szerinted mi fog történni jövőre ha a jelenleg erősnek mondható X2-ket M2 socketba dugják marha jó késleltetésű DDR2 RAMokkal? Valahogy kétlem hogy az Intel addigra be tudna mutatni valami igazán ütőset. Még annyit: nézd azt is: mennyi pénzért mekkora teljesítményt kapsz. És akkor lehet hogy itt-ott az Intel győz,de milyen áron? Ugye arról nem az AMD tehet hogy az Intel nem képes méltó ellenfelet kiállítani az X2 4800+-nak?
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
Már a processzorok megnevezéseiben benne van, hogy nem egy kategória, hiszen az
A64 X2 4800+ nak, méltó ellenfele egy min. 4.8Ghz ketyegő Pentium D szükségeltetne
A64 X2 3800+ nak, pedig egy 3.8Ghz tekerő Pentium D lenne.
/a 4db logikai mag az 5-6 darabot nem meghaladó számú párhuzamos alkalmazások alatt jóformán semmit nem oszt szoroz/
Igazságos tesztben vagy az AMD procikat kellene magórajelben visszafogni vagy az Inteleket kellene hozzájuk feltuningolni, mondjuk a 4.8Ghz-ért igen csak meg kellene szenvedni szegény 840D-nek is.
(Az már csak külön slussz poén, hogy van olyan teszt ahol az Intel győz, mert sehol nem szabadna neki)
-
Raymond
titán
[link]
Intel dual-core vs. AMD dual-core -
Red Rebcs
tag
Amd-vel kapcsolatban
első 1700+ XP egy ecs sis745-el
stabil jó gép volt nem fagyott abszolut elégedett voltam
vettem egy asus A7V8X alaplapot via kt400 chip
játék alatt utón falak, átláttam a hegyen, fél óra múlva mért cpu hőfokot
csere után hibátlan minden
2600 barton lett utána
ment 2320-on de 2400 elindult és lement a super Pi
utána
A7N8X
A7N8X E Deluxe
hibátlan stabil gyors volt
3200 A64 és K8N E Deluxe
gyors minden miegyébb
ennyit az instabill és rossz AMD-ről -
Gorneck
legenda
válasz
Sir Riccio #55 üzenetére
Egyetértünk!
-
Sir Riccio
addikt
Köszönöm, biztos hogy menne ''feljebb is'' viszont nem vagyok hajlandó + feszt ani a procinak, mivel jelentős gyorsulást nem várok tőle, viszont amig a feszt nem emelem nem is melegszik jobban, igy amikor csak netezek, a ventik (proci, házhütő) leállnak, és szinte hangtalan.
-
robyeger
addikt
válasz
Sir Riccio #55 üzenetére
Most vettem észre, hogy javítottál a configod tuningján, nagyon brutál lett! Gratula!!
-
Sir Riccio
addikt
''Ember ki tanácsol mit olvasd már el rendesen amit leírtam!!!! ''
Szerintem elegendő ha megnézed a topic cimét, benne találod a választ! Mit gondolsz? aki a topic hozzászólásait olvassa, annak nem befolyásolja vásárlási szándékát a benne megfogalmazott vélemény??? és most nem feltétlenül Flagstaff2 és robyeger -re gondolok a teljesség igénye nélkül!
''de ha egy is rossz vagy nyügös konfig akkor az illető a fejedhez fogja vágni, hogy TE ajánlottad és még se csillog úgy ahogy TE igérted, ezzel meg is van az adott gyártóval szembeni előítélet! Érted már?!
1/ Mielőtt bárkinek (megrendelő) is konfigot állitok össze, előtte tisztázom mire kivánja használni, mekkora összegből tudunk gazdálkodni, ezzel elkerülhető hogy valaki Skoda áráért F1-es Ferrari teljesitményt várjon.
2/ Tisztázzuk, hogy alapon vagy tuning mellett kivánja használni, mivel ez nem elhanyagolható körülmény, és természetesen + pénzbe kerül! (RAM-ok alaplap, VGA stb megválasztása)
3/ A gép átadása előtt minden gépet 24 órás ''nyúzópróbának'' vetek alá, és ha van is valami gondja, ezalatt tutti hogy jelentkezik, tehát orvosolható.
Gyári beállitások mellett ez szinte a 0-val egyenlő!!! Kivételt képez ha az eszköz ''gyári hibás'' az viszont jelentkezik a 24 órán belül.
4/ Egy rendszer ''nyügösségét'' nem feltétlenül hardware hiba eredményezi, sokkal inkább a user hozzánemértése, ugyanis a ''Tudatlanság nagy bátorságot kölcsönöz''
Ezek alapján tiszta a lelkiismeretem, és ha mégis csalódott az ügyfél, -mivel neki mindig igaza van- megpróbálom orvosolni.
Hát röviden ennyi, és nem hiszem hogy vak lennék. -
joshua7
veterán
válasz
Flagstaff2 #32 üzenetére
K8T800 a neve, nem K8T880! s754-nél.
-
robyeger
addikt
Én itt csak pislogok milyen keményen folynak a viták szubjektív tapasztalatokon
Nekem legtöbb szívásom a lap és a ram párosításával volt, függetlenül, mind a procik, mind a chipsetektől. Például mikor sulinetben vásároltam ramokat, már előre paráztam mi lesz ha totál nem fog működni (mert volt már olyan is, más lapban meg vígan), Haveromnak számtech. boltja van és az elmúlt évek alatt 5 lap vételéhez 8-10 darab memóriacserére volt szükségem. /más boltos már elhajtott volna a halálba/ Jelenlegi lapomban is híres sulinetes KingMax 533Mhz ramjaimnak ugyan benne van SPD-jébe a 4CLK és az 5CLK is, de csak 3CLK hajlandó menni és punktum. 4 vagy 5CLK akármilyen órajelen, legyen a pl. 133FSB Ram 266Mhz-en és fagy a gép.
Szóval hála Istennek legalább 3-ason megy, amihez persze +0,2V kér
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Sir Riccio #45 üzenetére
Ember ki tanácsol mit olvasd már el rendesen amit leírtam!!!! Ez a saját tapasztalatom és egy szóval se mondtam, hogy ne vegyenek az emberek AMD-t sőt...vak vagy komolyan mondom!!! Értsd meg azt is hogy nem érdekel senkit az hogy pl TE vagy Én 1000 AMD-s vagy Inteles rendszert raktunk össze és mindenki élvezi rajta a Price of Persia-t, de ha egy is rossz vagy nyügös konfig akkor az illető a fejedhez fogja vágni, hogy TE ajánlottad és még se csillog úgy ahogy TE igérted, ezzel meg is van az adott gyártóval szembeni előítélet! Érted már?!
''Ha annyira ''visszasirod'' az atom stabil ultra szuper Intel konfigod, miért nem térsz vissza hozzá??? Szerncsés esetben az AMD jól eladható, minimális ráforditással ujra lehet egy csodálatos Intel cuccod!!!'' Kár hogy nem ismered az előzményeket így nem tetted volna fel ezt a kérdést! IC7-Max3, 3.0@3.9, X800XT PE-m volt, 478as lap miatt mindenképp esedékes volt a csere, mivel nem lehet tovább fejleszteni...amúgy akkor jó árban tudtam eladni amit pl most nem tudtam volna megtenni. Gondoltam egyet és vettem egy SLI-s rendszert és egy 939es lapot...egyik kártyát kb egy hét után el is adtam! Miért is nem Intel vettem jöhetne a kérdésed?! Nagy volt a kavarodás a chipset-ek terén akkoriban és a csúcsdeszkák ára az egeket verdeste így maradt az egyetlen alternatíva egy AMD-s konfig, jahh nem kellett memót sem cserélnem és maradt pénzem is! Miért nem vásárolom vissza, mert bejött a számításom és kiadták az X2-öt!
Egyébként mikor vettem az IC7est, akkor pont ugyanaz volt az A64nél is, mint mikor váltottam A64-re Intelnél...kavarodás a köbön!
Sokat sarkítasz... -
Gorneck
legenda
Nincs mit leszűrni mivel saját véleményem osztottam meg...
''Na meg sokaknak nem mind1 h mennyit fogyaszt a gép és mennyi hőt termel meg milyen zajos.'' Mobil procit kell venni vagy régi gépeket azok nem fogyasztanak sokat! Zajos?! Ennek mi köze van a procigyártónak? Napi 2-3 órát gépezek...nem érdekel a fogyasztás éves szinten legyen 10k vagy több és nem azért veszek gépet, hogy remegnem keljen hogy mennyit fogyaszt!! -
bozont
veterán
Nah ezekből a dolgokból tényleg nem lehet sokat leszűrni,az egyik haverom nak ez volt a másiknak meg az.Nekem például pont fordítva volt:az első gépem aminek az alapját intel képezte,de állandóan csak a baj volt vele,
azóta már 2 amd-s redszerem is volt(egy athlonXP meg most egy A64) és ezek betonsatbilak vltak és azok is mindmáig.Meg hát én is ismerek olyan embert aki eléggé szenved az inteles gépével.De ez tényleg csak pár példa volt a TÖBBEZERBŐL,szal szvsz csak jó szerencse kérdése h az adott rendszer éppen mennyire stabil.
Na meg sokaknak nem mind1 h mennyit fogyaszt a gép és mennyi hőt termel meg milyen zajos. -
nolika
senior tag
válasz
Sir Riccio #45 üzenetére
Igaza van...
Nem nyalizni akarok de ven benne igaszág mégpedig azért pl:nincsen tökéletes ember ezen a földön( biológiailag lehetlen... )Úgy nem lesz Alaplap proci és ram páros ami mindent üt mer lesz egy apró szépséghiba ami egy kicsit szemet szúr...de csak kicsit úgyhogy úgymond ''együtt kell élni'' a hibával ezen pedig jobb nem lesz!Ha elkaptál egy jó komfigot akkor inkább tartsd meg hátha rossz lesz...De ugyan ott van a másik is hátha jobb lesz!De ezt nem tudhatod ezért ebben a szempontra a jelenbe kell építeni! -
Flagstaff2
senior tag
Esetleg nincs valakinek tapasztalata olyannal hogy mi van ha nem az ''alapértelmezett'' operációs rendszer van feltéve,hanem valami tisztességes oprendszer? Akkor is összeakad a FireWire meg a LAN? Lehet hogy az Inteles irodai gép stabil Lenne Linuxszal? Mert mi van ha még csak nem is az alaplapgyártók a ludasak,hanem a szarul megírt driverek? Háklisak lesznek az eszközök egymásra oszt annyi is a stabilitásnak.
-
Zeratul
addikt
Alap vs chipset vs proci témához.
Intel fronton se jobb semmivel a helyzet, mint AMD alatt, mert még az Intel chipsetes alaplapokra is rápakolnak mindenféle szemetet ha kell, ha nem.
Asus P4P800 Deluxe ami hivatali gépünkben van. Van benne egy prescott 3GHz 512MB ram (2x256) meg egy radeon 9200SE egy optika meg egy slim maxtor ami meglepően a legjobb láncszeme a konfignak. A konfig lassú mint a bűn(nem a vinyó miatt), lagol ami a bekapcsolt HT és PAT mellett elég szégyen, resetel, fagyogat, az AI overclokingot nem tudom letiltani, mert bios visszaállítja, az integrált Marvel lan egy kalap shit. A Promise vezérlőt megint nem tudom letiltani mert nem indul el az alaplap. A Firewire VIA, az alaplapi hang Realtec szutyok ami valamiért a marvellal összeakad és még sorolhatnám.
NF8 alapljában véve stabil és gyors lap de VIA Firewire és Realtec Lan összeakad. Vajon ez az nVidia bűne? -
Sir Riccio
addikt
Végig olvasva a fentebb irtakat, - elfogadva hogy amit megfogalmaztál, mármint az a saját tapasztalatod, akár egyet is érthetek veled,- csupán azt nem veszed figyelembe hogy a tapasztalatod egy a sok közül és annak alapján általánositani, tanácsot adni szerintem könnyelmüség. Ha annyira ''visszasirod'' az atom stabil ultra szuper Intel konfigod, miért nem térsz vissza hozzá??? Szerncsés esetben az AMD jól eladható, minimális ráforditással ujra lehet egy csodálatos Intel cuccod!!!
Amit irtam az nem ''fényezés'' hanem szintén saját tapasztalat, mint a Tiéd is, csakhát azért többszáz konfigról leszürt tapasztalat áll szemben a Tiéddel, az egy darabbal. El tudod képzelni, hogy ennyi ostoba ember él a földön, / mindaz aki instabil megbizhatatlan AMD-s rendszert használ / vásárlás után,- sok-sok negativ tapasztalat birtokában meg is tartja azt???? Lehet hogy naiv vagyok de én nem!!! Ha igy lenne az utcán AMD procikkal dobálóznának kő helyett, és már eladhatatlan termék lenne.
''Ahogy írtam én is szar lapok szar drájverek''
Erre tanácsoltam hogy nézd végig a THG videóját, miszerint az INTEL front sem rózsásabb, nevezetesen az eredeti Intel lap bizonyult a leggyengébbnek, természetesen ezzel nem állitom, hogy az AMD fronton minden tökéletes, csupán arra kivántam rávilágitani hogy a másik oldal sem rosszabb!!!
Biztos vagyok abban hogy azonos gyártótol származó INTEL és AMD lapok között nincs számottevő megbizhatósági, stabilitási külömbség, természetesen default beállitások mellett, a tuning pedig egy másik történet.
''A gyári intel lapok bios-a alapba butított!''
Erről az jut eszembe, ha egy versenyautó motorját, -ami képes 20.000,-es fordulatra, -korlátozzák 12.000-re, bizonyára stabilan teljesiti a futamot, legfeljebb utolsó lesz.
Az NF2 NF3 NF4 kérdésre röviden:
Szintén irhatom saját tapasztalat-ként, de gondolom a felhasználók nagy többsége is igy vélekedik,- és gondolom ebben Te is egyetértesz, a számtech. olyan iparág amely adott időintervallum alatt talán a legtöbbet fejlődik, és biztos hogy az ujabb jobb a réginél, mégha néha vannak is hibái. Sok-sok konfigot épitettem a fenti csipsettekkel, sőt sajátként is használtam valamennyit, és meggyőződésem hogy az NF4 a legjobb!!
Természetesen aranyigazság: kinek a pap kinek papné.... mindeni azt vásárol, azt használ amit akar, és Te és én is (mindannyian) csak tanácsot adhatunk!!!
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Flagstaff2 #40 üzenetére
Ennek ellenére jó a tuningba, sok fícsör és gyors, ha minden rendben! NF2-ről én nem sok jót hallottam, de ez megint az én véleményem...persze lehet sorolni az ellenérveket is, mert ugye van dögivel...sajna haver kb 4 lapot cserélt, majd megállapodott egy nf3as msi lapnál amivel elégedett, de bios gondok ott is voltak no meg memócsere, mert instabil volt a rendszere a hynix ramok miatt. Szal gondok sztem vannak és sokan átsíklanak ezek felett! Főleg ezen okok miatt nem értem azokat akik fényezik a gépüket, amit lehet nem tennének, ha annyi gondjuk lenne, mint pl volt másnak vagy pl nekem!
Én nem fényezem egyik gyártót sem, de egy pc nem csak egy prociból áll amiben az AMD nagyot lépett előre...
Sok sata jól jöhet, ha az ember netezik és ugye töltöget is mellette ezerrel...dvd imageket, filmeket! HW-es tűzfalat nem használok mivel hol megy hol nem...ezzel a driverrel nem megy, de legalább nincs fagyás és reboot. ZA+Nod32 teszi a dolgát...vmikor ZA sincs fenn, mert nem kell!
Melegedést tapasztaltam én is, a csere meg is történt egy ZM47J-re és egy 4es ventire! -
Flagstaff2
senior tag
Mondjuk oké hogy jobban felszerelt mint a VIA de számomra is kissé érthetetlen hogy miért ez a nagy istenítés. Többen panaszkodnak a driverekre,melegszik mint a dög, a legtöbb lapon problémás a chipsethűtő csere. Szal nem értem. NF2-vel is voltak gondok állítólag (bár én nem sok mindent tapasztaltam belőle,de sóginak egy darabig nem ment a GTA: SA) meg az NF4-el is vannak a fentebb leírtak. Ezt tényleg ellensúlyozza egy átlag usernek a sok SATA meg a HW-es firewall? Nem hinném. Szal akkor mégis miért isteníti mindenki annyira az NF4-et?
-
Gorneck
legenda
válasz
Flagstaff2 #38 üzenetére
Ahogy írtam én is szar lapok szar drájverek...vkinek bejön elsőre vkinek harmadikra sem...van ez igy! Ezért hoztam fel kicsit feljebb az nvidiát...
A gyári intel lapok bios-a alapba butított! -
Flagstaff2
senior tag
Az a gáz hogy lehet akkor is az AMD-t szídják megbízhatatlanság miatt mikor nem is tehet róla hogy instabil a rendszer. Mondjuk az alaplapgyártó miatt vagy a chipsetgyártó miatt. És sztem ez utóbbi a sokkal gyakoribb. Intel annyiból mindenképpen előnyben van hogy gyárt a saját procijaihoz chipsetet és azért ők már csak tudják mit kell tudnia a chipsetnek és a drivert is ők maguk írják (íratják) hozzá. Így viszonylag könnyű elérni az atomstabilságot. Az meg hogy a gyári Intel lapok nem igazán ultratuning lapok csak hallottam (meg PII-PIII vonalon IBM,DELL,Compaq,NEC gépeken tapasztaltam is). Ha meg nem tuningol az ember a stabilitás nem olyan nehéz AMD-vel sem összehozni. Mindenkinek lehet rossz tapasztalata,én elhiszem hogy neked is rossz tapasztalatod van. Én is hányszor visszasírtam az AthlonXP-t mikor szívatott ez a gép az elején. Most viszont már csak egy emlék hogy nekem olyanom is volt.
-
Gorneck
legenda
válasz
Flagstaff2 #34 üzenetére
Én se mondom, ha nem így lett volna akkor most egy Inteles rendszerem lenne! Engem hidegen hagy a villanyszámla és hogy kazánom van (nos ebben mindig vitatkozom, mert én még nem tapsztaltam ezt a kazán fílinget)...nem azért veszek gépet, hogy navalyogjak ilyen dolgokon, hanem hogy használjam!
Megbízhatatlanság szempontjából egyenlőre maradok a saját tapasztalatomnál...engem intel még nem hagyott cserben, míg AMD már többször! Sajna. Ahogy haverom 754es A64e egy Asus lapban atomstabil, míg van egy haverom kinek se 754es se 939es fronton nem volt elégedett a gépével és nem egy konfigot kipróbált! -
Flagstaff2
senior tag
Ár/érték arányban már nem mondanám hogy fifty-fifty az állás.
De az AMD megbízhatatlansága az sztem urban legend. Volt NF2/Tbred 2000+-om és nagyon jó volt. A gyári 133 helyett 200-as FSB-vel ment. Mondjuk a szorzó az vissza volt véve,de 9-es szorzóval gyönyörűen futott. Futott volna még 10-essel is,csak a Spire nem bírta megfékezni.
-
Gorneck
legenda
válasz
Flagstaff2 #32 üzenetére
Korrekt hsz!
-
Flagstaff2
senior tag
S754-es VIA-t valszleg azért cserélik le mert azon még minden valószínűség szerint a K8T880 chipset van ami nem AGP/PCI lockos. Vagyis enyhén tuningellenes. Aztán hogy miért épp NF4-re? Lehet hogy perpilla a legjobban felszerelt lapok egyike. Nekem VIA chipsetes (K8T880pro) lapom van de eddig nem volt bajom vele. Igaz nem vok egy hardcore user,net,játékok meg hasonlók. Szal nincs egy rakat HDD-m vagy ODD-m mint pölö erdoke-nek,így az esetleg nagyobb konfig problémái nálam nem jelentkeznek. Kicsit (alig három hetet) kínlódtam én is mire minden jó lett de azóta semmi gáz nincs. Cégnél vannak Inteles gépek,azokkal sincs nagy gáz. Néha egy-egy reboot,de tényleg ritkán (elnézhető mennyiségben).
-
Gorneck
legenda
válasz
Sir Riccio #24 üzenetére
Te meg elsiklasz afelett, hogy saját tapasztalatot osztottam meg...szal nem azt gagyogom el, hogy elmozdult a gpu hűtőborda a helyéről és a winfos kékhalálozott!
Nekem eddig egyikkel sem volt mindent felraktam tökre mindegy milyen sorrendbe és jól ment a konfig!Pedig volt tuning is és nem is gyenge...nem úgy mint most 1000mhz is sok...
''Ajánlanám figyelmedbe az ALAPLAPOK CHIPKÉSZLETEK.... között érdemes böngészned egy csipetnyit, és rá fogsz döbbenni hogy az Inteles konfigokkal legalább annyi gond van mint az AMD-sekkel, ha nem több!!'' Ne nézz már lámának olvastam eleget! Itt most saját tapasztalatról van szó! Ahogy másoknak is meg van a saját véleménye nf3 754 után vett egy ''kazánt'' és sokkal elégedettebb! Tudod a kutyát nem érdekli hány konfigot raktál össze, ha nekem szarakodik a rendszerem és néha szívem szerint kivágnám az ablakon és szépen vissza szerezném a jo kis IC7-em és az alapfeszes 3.0@3.75 ös nw-om...szal az engem sem másokat nem fog vígasztalni, hogy egy két fanatic hívőnek, ilyen jól megy a gépe olyan jól megy a gépe mikor nekem vagy másoknak negatív tapasztalata van! Érted már?! Ez egy fórum és nem egy hittérítő klub!
Látom mindig találsz vmi kibúvót! Amúgy nem értem minek beszélsz a tuningról mikor nekem pl downclock mellett is összefossa magát a rendszerem...azért mesélek a tuning élményeimről is: a gyári bios-szal 100mhz-et sem tudtam emelni a procin...1010 bétájával már 2500 felett ment a proci...talán feszt se kellett emelnem, de erre nem emléxem! Vagy mondjam azt, hogy noname ramokkal tudtam tuningolni az eredeti bios-szal is míg a geil-ek csődöt mondtak?! Az ide vezérlést meg se merem említeni vagy a rebootok-at, mert az most kivételesen jó és nem jelentkezik, de sok fejtörésbe került mire jó lett! Másoknak nincs ilyen gondja vagy csak nem mondja, de nem is érdekel, mert ezek ellenére tetszik a konfigom, de a régi jobb volt!
Amúgy érdekelne hogy annakidején miért cserélte le nagyon sok ember a jó kis via-s vagy nf3-as 754es deszkáját szép új nf4-re és 939-re?! Volt akinek nem egész egy hónapig volt 754ese majd váltott...semmi sem volt az igazi?! Vagy mi volt a gond?
Azért nem írnak többen, mert ez a topic tele van fanatikusokkal kik átsiklanak igen fontos részleteken minkét oldalon! Szal csak kuncogni járok ide... -
siriq
őstag
Hello
itt egy kep ez meg jobban megy mint a multkori amit lattam
http://img167.imageshack.us/my.php?image=34do.jpg
Szoftveresen meg az rm clock vagy crystal cpuid vel lovod be a procid mennyit kapjon voltbol stb.
A havernal is kiprobalom majd ma ha el nem felejtem(meg persze a tuningot is , igaz nala csak 500 kingmaxok vannak de talan a 270-280 meg meglehet).
[Szerkesztve] -
Sir Riccio
addikt
Olvasva a HSZ-ed néhány dolog mellett nem tudok szó nélkül elvonulni:
''ezért picit más szemmel nézek az AMD-re mint olyanra, ahogy voltam P4 tulaj is és tom ott nem kellett szopnom''
Ajánlanám figyelmedbe az ALAPLAPOK CHIPKÉSZLETEK.... között érdemes böngészned egy csipetnyit, és rá fogsz döbbenni hogy az Inteles konfigokkal legalább annyi gond van mint az AMD-sekkel, ha nem több!!
Személy szerint jómagam többszáz AMD-s konfigot raktam össze az elmult 3 év során, és egyetlen egyel sem kellett ''szivnom''
Természetesen más a normál használat és más kategória ha ''valaki tuningbajnok akar lenni'',- és ezt nem Rád értem, - de a tapasztalataim szerint azok szivnak akik brutál giga mega mániákusak, nos hát ők néha ''szivnak is rendesen''. Mondhatod nyugodtan hogy gonosz vagyok, de vallom hogy meg is érdemlik!!! Ha valaki tunungra adja a fejét hát az vállalja hogy az biz néha ''nemvárt'' következményekkel jár! És akkor még nem szóltam azokról a Zsenikről akik a Hsz-t úgy kezdik: ''Hy nem értek hozzá, de tunungolni akarok'' Hidd el semmi érdekem nem füződik hozzá hogy valótlant állitsak, de eddig egyetlen konfiggal sem volt gondom alapon tuning nélkül!!!! Nem kötelező tuningolni, ha valaki mégis erre adja a fejét, hát annak természetesen vállalnia kell a tuningolás minden ódiumát.
''Szal aki ár/teljesítménybe akar venni jó gépet annak AMD-t ajánlok, de volt ez régebben máshogy! ''
Erre röviden: hogy mi volt az a mult, a jelen de méginkább a jövő az ami számit!!!
''Személy szerint még mindig szarnak tartom azt, hogy nem képesek jó lapokat gyártani jó proci alá vagy ha épp nincs semmi gond a lappal akkor a memó miatt szívsz vagy a bug-os drájverek miatt, de előfordulhat ugye az is, hogy a videokártyád bios-át kéne lecserélned vmi jobbra szebbre''
Azt gondolom a fenntebb leirtakban válaszoltam erre is, de azért neked is ajánlom figyelmedbe a korábban linkelt THG 17 sz videóját, láthatod hogy Intel fronton a márkásabb lapok ( GB Asus Epox ) lapok legfeljebb 3 napig ''birták a kiképzést'' mig az eredeti Intel (első) lap el sem indult !!!!
Mindenkitől elnézést kérek amiért ilyen hosszú lett a mondókám, de nem sikerült rövidebben, legközelebb azért majd igyekszem------ -
Gorneck
legenda
válasz
AMD!4ever #18 üzenetére
''Bocsánat hogy kicsit hosszu lett,de azért irtam le,mert sokan irják ugye hogy az Amd fagy meg instabil,azok akik ilyet mondanak,nem néznek néha bele a gépükbe hogy esetleg elcsesztek vagy elcseszödött valami?'' Te egy konkrét példát hoztál fel aminek nem sok értelme volt! Nekem az 5dik bios és 4dik alaplap drájver hozta meg a stabilitást amit neked valszeg az első, ezért picit más szemmel nézek az AMD-re mint olyanra, ahogy voltam P4 tulaj is és tom ott nem kellett szopnom ilyennel! Szal aki ár/teljesítménybe akar venni jó gépet annak AMD-t ajánlok, de volt ez régebben máshogy! Személy szerint még mindig szarnak tartom azt, hogy nem képesek jó lapokat gyártani jó proci alá vagy ha épp nincs semmi gond a lappal akkor a memó miatt szívsz vagy a bug-os drájverek miatt, de előfordulhat ugye az is, hogy a videokártyád bios-át kéne lecserélned vmi jobbra szebbre! Szal vegyes érzelmeket táplálok az AMD-vel kapcsolatban...elismerem jó úton halad, de jó lenne ha az nvidia is összekapná már magát és végre vmi éppkézláb drájvert kreálna!
-
nolika
senior tag
Akkor most igaz????
Nem ééértem.... -
AMD!4ever
őstag
A minap Kicsit leizattam! Azt hittem bedöglik a gépem,meg már majdnem olyan gondolatok jártak a fejembe hogy szar Amd kidobom a francba....
Ugy kezdödött hogy Kékabalkoztak a játékok,nem mindegyik csak némelyik Q4,Civ4,SS2,
Szépen rendre kiirta a windows hogy a Illesztöprogram végtelen akármibe került és frissitsem.Jó én frissitettem.de ezután is ez lett.
Jó mondom Hát vegyünk vissza minden tuningot kétségbeesve.(Vga-Proc-ram)
Ezekután is kékablakos-megállós-hangbeakadós fagyásaim folytatódtak.
A legdurvább az volt Amikor Itt Ph!-ztam (Cnq-minden alapon) És KÉKABLAKKAL elszáll a windows!!! És a többi szokásos szöveg mellet felfigyeltem egy mondatra:
''''Esetleg próbálja meg a videókártya cseréjét''''ez üt ,nem?
Azt már amugy sejtettem hogy a videókarival lesz valami,csak nemtudtam mi.
A hömérsékletek rendbe voltak(amig nem fagyott le)
a feszkói rendbe voltak szintén... Hát akkor mivan? -minden driverrel minden játék+a asztal is fagy alapon?????
Végén kiderült Hogy egy kicsit levolt lazulva és nemvolt rendesen rajta a Hütö a Gpu-n.
De érdekes mert melegedni nem láttam jobban a Gpu-t szoval amikor fagyott hirtelen szaladt fel a hömérséklete.és akkor érezni is lehett ezt kézzel.
2 Csavar meghúz És azóta Csontstabil megint minden.
Bocsánat hogy kicsit hosszu lett,de azért irtam le,mert sokan irják ugye hogy az Amd fagy meg instabil,azok akik ilyet mondanak,nem néznek néha bele a gépükbe hogy esetleg elcsesztek vagy elcseszödött valami? -
Gorneck
legenda
válasz
Flagstaff2 #13 üzenetére
-
robyeger
addikt
Flagstaff2 humora még a régi!
Effektíve %-an ugye a bénább rendszert lehet jobban húzni, mint ami már alapból eleve gyorsabb. Lásd: Trabantba szerelsz Nitrogéndioxidot vagy egy Porsche 911-be.
(Itt az autómárkákkal nem a Sempron és az Athlon proci közötti valós különbséget akartam jellemezni, ne tessék belekötni)
[Szerkesztve] -
nolika
senior tag
Egyesek azt mongyák itt a PH!n hogy a S939 nem vmi jó...
Pontosan azt hogy jó csak nem annyira mint azt hinnénk...
EZ IGAZ??? -
siriq
őstag
A sempronos temahoz csak annyit hogy a havernak is ilyen van 2800+ 64 bit (1600 mhz). Nost nagyon jol tuningolhato. 320 cpu clock ot is kihoztak belole. Amugy 235 on jaratva a gyari hutovel alap 25 fok terhelve(prime) 30 fok maximum. Cnq emiatt nem is hianyzik belole, de ha kell akkor szoftveresen meglehet oldani. Sebessegre pedi nem rossz egyaltalan.
-
Batman
őstag
válasz
Flagstaff2 #6 üzenetére
köszi, de majd 64 biten is inkább maradok a gentoo-nál!
-
Flagstaff2
senior tag
Amennyiben a dual layer DVD kiadást szerzed meg,azon rajta vannak a 64 bites és a 32 bites csomagok. Ha csak az 5CD-st vagy valamelyik újságos verzát pakolod fel (Esetleg valaki lerippeli a dualról a 32bites oldalt) akkor simán fel tudod rakni 32 bites gépre is. 32 bites gépre 32 bites rendszert lehet rakni,64 bitesre pedig lehet választani.
-
Lortech
addikt
Nem buta kérdés, de engem annak nézel.
Kifejezetten 64 bites kiadás, suse 10.0 64bit live eval dvd, de egyébként elképzelhető, hogy felmenne 32 biten is, nem próbáltam. De mindenütt arch X86_64-nek írja a rendszeremet, és a programcsomagok is úgy futnak, sokmindennel szívok is a 64 bit miatt (pl mplayerrel). Egyébként teszteltem winxp prof 64 bitessel is, na az már tuti nem megy fel 32bitesre. De:
[link] -
Lortech
addikt
#5015-re.
Ha engem kérdezel, azt mondom nincs abban sem (mindegyikben egészen biztos nincs), de 100%-osan biztosan nem tudom megmondani.
A miértre egy találgatás, idézet egy külföldi fórum egyik hozzászólásából:
[l]''Yes - my E6 3000+ has CnQ. (BTW: Have been reading up some code & specs: the reason the 2800+ and lower do not support CnQ is because there are a couple of rules about CnQ in the AMD literature/specs about P states. Most relevant is the minimum swing between MIN-FREQ and MAX_FREQ must be at least 800MHz, and the lowest MIN_FREQ allowed is 1000MHz. Not sure how arbitrary these 'rules' are but they can be found in the Linux powernow-k8 source which was written by AMD.)''
[/l]
Az A64-es topik első hsze szerint az én procim nem 64bites, pár perce mégis 64bites Linuxon voltam még.
Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kés topik
- Nyaralás topik
- Milyen videókártyát?
- Star Trek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest