Aktív témák
-
Csapi007
veterán
Hello
AMD Athlon64 3000+ vagy Pentium D 2.8 Dual-core 64 bit.
Leginkább játékra használnám.
[Szerkesztve] -
kovsol
titán
szia
de az inteles mellé is 2*512 kellene már csak a dual miatt is
nekem is s754 van a gépemben
igaz most Mobil proci 1MB L2 vel, de elötte egy sima 3000+ volt
jah, azonos számozáson nem gyorsabb a 939 sőt! de viszont s754 be nem tudsz rakni x2 procikat ennyi a hátrány
ha késöbb pci-e re akarsz áttérni akkor nagyon olcsón megúszos egy alaplap cserével is akár -
Charle
csendes tag
Jó az Intel Celeron is?
-
Eagl3
veterán
válasz
Touareg #1994 üzenetére
Úgytudom, hogy június, július környékén jön az AM2, ezzel együtt jönnek a DDR2-es mamók is. Namost azt nemtudom, hogy elég e az alaplap csere DDR2-öz mivel AMD procikba van a memóriavezérlő tehát lehet, hogy procit is kell váltani, a mostani A64-ek amúgysem mennek majd bele az AM2-be.
-
Touareg
tag
Jók az AMD Athlon 64 X2 4400+ os processzorok, vagy jobb egy olyan értékű P4?
-
krattyogi
tag
válasz
HellBoyKa03 #1988 üzenetére
De lehet még kapni csak nem biztos hogy van raktárkészleten is.
[link] -
champion
csendes tag
válasz
HellBoyKa03 #1989 üzenetére
Szerintem AMD a csúcs!
-
HellBoyKa03
csendes tag
Úgy hallotam hogy már nem! csak nem tudom hogy igaz-e a hír?
-
HellBoyKa03
csendes tag
Sziasztok! Ténleg már seholsem lehet kapni AMD Athlon64 3200+-os processzort??
-
Kissj8
csendes tag
válasz
cousin333 #1983 üzenetére
Szia!
Azt esetleg nemtudod, hogy a 90nm-es változatnál mi a neve a magnak? Hátha úgy jobban utánatudnék nézni. Sajna boltokba ilyet még nemláttam csak a 130-asat. Amúgy inkább hosszabbtávra tervezem a gépet. kb 3év. Eredetileg 3200+ os érdekelne de azt sehol nemkapok. Sajna.
Köszi -
Flagstaff2
senior tag
-
cousin333
addikt
Az AMD-s konfigot választanám (már csak a +512MB RAM miatt is, ami sokat számít!), valami rendesebb táppal (pl. >=350W FSP, Chieftec...).
S754-et nem kell leírni. Igaz, hogy ''kihalófélben'' van, de ez csak akkor érdekes, ha havonta cserélgeted a gépedben az alkatrészeket. Ha nem, akkor nyugodtan vedd meg, mert tulajdonképpen az s939 is kihalófélben van, ugyanis nemsokára jön az M2 DDR2 támogatással.
A kétmagos X2-k szerintem meg sosem lesznek már olyan olcsóak, hogy miattuk megérje az X2 upgrade-képes s939-es alaplapot (és a hozzá való procit) venni. Esetleg majd az M2-es társaik. De ahhoz meg mindenképpen új lap kell.
Úgy tudom, s754-es A64-et is gyártanak 90nm-en, lásd itt egy lehetséges beszerzési forrás: [link] Ezt célszerűbb keresni az alacsonyabb fogyasztás (és a jobb tunigolhatóság) miatt.
[Szerkesztve] -
Kissj8
csendes tag
Szia!
Hát akkor lehet az AMD mellett döntök. Az nemgond hogy az S754-es Athlon64 az elég kihalóban van? Legalábbis én így vettem észre. Az Asus K8N-e az mennyire jó alaplap? Esetleges tuningot támogatja?
Köszi -
Kissj8
csendes tag
Ja bocsi K8N-es alaplapot akartam írni.
-
Lortech
addikt
Ha csak a gyorsaságot nézzük, akkor a 939-es semmivel sem gyorsabb a 754-es 3000+-nál. (sőt) Viszont ott van az előszeretettel hangoztatott ''újabb technológia és jobb upgradelhetőség'', mint érv a 939 mellett. Te döntsd el, hogy neked ez mennyire számít. Viszont ha már 754, akkor 754-es lapot válassz hozzá, ne 939-et.
Ha választani kell, inkább az Athlont választanám a +512MB DDR miatt.
[Szerkesztve] -
Kissj8
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket vegyem meg? Megérné 10 ezerrel többért egy S939-es 3000+ os proci? Gyorsabb annyival?
Mert olyan max 75 körül szánnék rá. (Alaplap+CPU+Memória+Tápegység)
Tehát pl:
AMD Athlon64 3000+ S754 29.000
Asus A8N-e 16.000
2*512MB DDR 20.000
400W 5.500
---------------------------------------------
Összesen: 71.500
Vagy inkább:
Intel P4 (630) 3GHz 47.000
Asus P5VD1-x 16.000
512MB DDR 10.000
400W 5.500
---------------------------------------------
Összesen: 78.500
Szerintetek melyik?????? -
kovsol
titán
válasz
szabi73 #1973 üzenetére
konvertálásban az intel a jobb
játékban az a64 a jobb
intelben van HT az esetleg egy plusz pont lehet neki
esetleg egy teszt amiben mind a két proci szerepel: [link] ha lapozol akkor lesz játékteszt is
szerintem döntsd el ezek alapján neked melyik a fonrosabb
és az árakat így fenből nem vágom de azt is bele kell kombinálni -
szabi73
csendes tag
Sziasztok.
Mit szóltok ezekhez a procikhoz?
P4 660 3.6 GHz/2M/64 bit LGA-775
A64 3800+s939
Melyiket lenne érdemes választanom?Játékra és nagy mennyíségű konvertálásra kellene.Ár nem lényeg. -
Korcsii
őstag
válasz
szabi73 #1964 üzenetére
legközelebb így linkelj, mert akkor egyszerűbb (az olvasónak):
[L]http://www.depo.hu/xyz...[/L]
vagy katt a link gombra
hogy on is legyek: én Intel-es vagyok, és szintén digitalizálok (bár a jelenlegi 1,6-osommal nem túl gyors)
gondolkoztam már a frissítésen, de inkább megvárom mit kavarnak ki, vagy be, vagy össszevissza
[Szerkesztve] -
szabi73
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #1961 üzenetére
Esetleg időben mennyire más a két proci mutatója film konvertálással?Tudod sok házi videóm van és azokat szeretném digitalizálni.
-
kovsol
titán
válasz
(Kolombusz) #1961 üzenetére
nekem A64 van szóval magam ellen is beszélek, de figyi lehet hogy gyorsabb lesz a játék de nem érezhetően
-
szabi73
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #1958 üzenetére
De mennyire lessz lassabb a játékok futtatásánál?Esetleg ha a 3.4g venném?A másik kérdésem pedig az lenne,hogy az A64 3700+mennyire jó pld ulead dvd stúdióval dvd készíteni?Mert ha nem nagy a különbség a p4-el szemben akkor maradnák az AMD-nél.Jelenleg AthlonXP 2200+van 2200 mghz-en kb 2 éve így megy,hát azzal elég macerás a filmek konvertálása.Mit javasoltok?
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
szabi73 #1956 üzenetére
Hát, ha játékra kell, akkor a 3700+.
Ha viszont egyszerre több dolgot akarsz csinálni a géppel, vagyis egyszerre több teljesitményigényes progit használsz, akkor a 640esp4. Viszont játékok alatt érezhetően lassabb a p4-es, mint az a64.
Szóval szerintem az a64, mert kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik és jól húzható. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
killahdrums #1955 üzenetére
nekemis lenne rá egy tippem, de ennyire nagy nyomás lett volna?
-
szabi73
csendes tag
Sziasztok.
Új fórumozó vagyok.Szeretném a tanácsotok kérni,hogy melyik procit vegyem meg?Játékra és film konvertálásra is szeretném egyaránt használni.
Intel Pentium 4 640 [Prescott/64bit] 3.2GHz 50208ft
/ LGA775 / 800 FSB / 2MB L2C / dobozos
AMD Athlon64 3700+
Socket 939, San Diego mag 52000ft -
Achill3uS
nagyúr
válasz
killahdrums #1953 üzenetére
tökéletesen igazad van, csak az én szűk agyam nem képes bevenni miért volt muszály, ha egyszer tudták hogy ennyit lehet kihozni belőle
csak azért hogy kitöltsék ezt az űrt.. ez alatt az időalatt az intel csúnya dolgokat csinált
-
killahdrums
senior tag
válasz
Achill3uS #1952 üzenetére
Félretéve a fan-ságot...
Régebben is olvasni lehetett, hogy ez a ddr2-re való átállás a K8-nál inkább kényszer mint tudatos boost. Azt is olvastam valahol, hogy az AMD mérnökei azon küzdöttek/küzdenek, hogy ne legyen kissebb a teljesítmény mint ddr-rel, mondjuk ez úgy-ahogy sikerült is.
Az meg egy teljesen más dolog, hogy az Intel új architektúrája igen jó ''illatú'', természetesen még az ''izében'' nem lehetünk biztosak. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
killahdrums #1951 üzenetére
túl nagy dobra lett ez az AM2 verve, mint amiről szó van..
-
Achill3uS
nagyúr
a megváltó arca
[link] nagyon kelendő az ES elnevezés, meg kampánynak is jó, de ez..
(ha volt sry
)
[Szerkesztve] -
MrSealRD
veterán
válasz
Norbiiii #1947 üzenetére
Először is nyugodj meg.
Attól, hogy 64bites procit veszel még a sima 32bites szoftverek simán elmennek rajta gond nélkül. Az emberek nagyrésze így használja.
Szóval ha ár/érték arányban jó procit akarsz akkor 2800+ a jó választás mert 256kb L2 van benne 1600Mhz-n ketyeg. Ha kell a kakaó akkor jó hűtéssel fesz.emelés nélkül a 1900-2000Mhz kijön belőle.
Ha nagyon ragaszkodsz a kisebb modelhez ám legyen, de a nagyobb cache-hez ragaszkodj, mert azt nem lehet pótolni!!!! Míg mhz-t emelni bármikot tudsz.
Természetesen érezhető a 64bit gyorsasága de csak 64bites szoftverekkel.
Megsúgom, hogy a 64bit win egy kaki. Driverek is foghíjasok erre a platformra még.
Linux viszont jól megy.
[Szerkesztve] -
Norbiiii
tag
Szia köszönöm a válaszod. Márcsak 1 dolog nem tiszta?! Nem biztos hogy jo az info de tényleg csak 2600+ fölött létezik 64 bit?És az csak 128kb L2 -s?
Melyik lehet a jobb Sempron 2500+/256 16k-ért vagy 2600+/128 64 bit 18k-ért?
Melyiket érdemes megvenni?Jelenleg nincs 64 bites Windowsom! -
Mania
senior tag
válasz
Norbiiii #1943 üzenetére
Sempron...
A Celeron megfelel az előbbiekre,de mivel néha játszanál is rajta azért AMD.
Előny hogy gyorsabb mint a Celeron,hőtermelése minimális ,tehát az alaplap által leszabályozott ventillátorral szinte egy zajtalan konfigot állíthatsz össze.
Teszt: [link]
[Szerkesztve] -
Norbiiii
tag
Sziasztok. A segitségeteket szeretném kérni! Uj gépet veszek de nem tudom mélyik a jobb?
Intel Celeron 326 S775 2500/533 64 bit box vs. AMD Sempron S754 2600/533 64 bit box
Főleg netezésre,irodai munkára,és néha nem tul durva játékora használnám!
Jelenleg Amd XP 2000-esem van és nincs bajom vele csak kezd elavulni! Ha tud valaki tanácsot adni szivesen venném! Kérlek indokold is meg (esetleg saját tapasztalat)! Előre is köszi. -
bozont
veterán
válasz
Bernardo20 #1941 üzenetére
Mondjuk az inteleket annyira nem ismerem,de az biztos h játékra csakis amd,meg azér az sem sokkal rosszabb videótömörítésben.
-
bozont
veterán
válasz
Bernardo20 #1939 üzenetére
Hát ha sokat konvertálsz sztem jobb lenne az intel.Ilyen alkalmazásokban egy picit jobb mint az amd.
-
Bernardo20
őstag
2 proci illetve intel és amd között vacilálok.
d920 vagy x2 3800+?
Tudom,hogy alapon lassabb az intel,de meghúzva(3.5ghz) körül már felveheti a versenyt az amd-vel.
kizárólag videókonvertálásra,tömöritésre kellene a második mag.
Még nem mélyedtem el a dualcore világában kicsit -nagyon- tudatlan vagyok benne.
a tesztekben alapon hajtják a procikat.. -
mad1
veterán
jatekra amd x2 4800+vagy vmi durvabb intel a jobb?
tenyleg miaz ami intelbe van ilyen durva? -
Brae
őstag
Senki nem tud egy 630 vs 631 tesztet?
-
Charle
csendes tag
Sziasztok!
Meg akarom venni az Adome Premiere Elements 2 programot. Jellenleg AMD Athlon XP 1800+ processzorom van. Azt olvastam hogy Pentium 4-es kell hozzá. Szerintetek hány GHz-et vegyek? 2,8-on gondolkodok. Akkor már az alaplapot is ki kell cserélnem? Milyenre?
Köszi! -
Brae
őstag
Linkelne valaki egy tesztet, ahol a Prescott 2M és a Cedar Mill procik hőtermelését hasonlítják össze, konkrétan a 630 vs. 631 érdekelne!
-
hobizoli
nagyúr
Vhol olvastam nemreg, hogy a G steppingben megduplazzak FPU vegrehajtoegysegek szamat a K8-ban....eddig sem volt fika
hobizoli -
AusWolf
őstag
Az AMD-knek jobb az ár/érték aránya. Szinte mindnek. De a Conroe-kra kíváncsi leszek, meg hogy jobbak lesznek-e az FX-60-tól és mennyivel. Bár ha jobb is lesz, az ára sokkal magasabb lesz az FX-60-tól, mint a teljesítménye.
-
-
AMD!4ever
őstag
Neked Igazad van,de ez elég furán hangzik!! Vezet az intel,mindig is vezetett,de sosem volt ilyen magas még az AMD részesedése! A Desktop gépek 25%ban dobog Amd Sziv
A conroe tényleg jól sikerült proci és Architektúrának néz ki,dehát ugye sok más dolog is van ami befolyásolja elterjedését...Gyártói kapacitás ebböl adódik (megsokmásból) az ár is... és állitólag még elég sokáig csak keveset Túd előállitani belőle az Intel.Ez döntő tényező lehet, És persze az is hogy mit tud felmutatni ellene Az Amd.
Jelenleg Mondjuk általánosságban az Fx60 at a conroe 20%al veri kábé.
ddr2-vel nyer 5%ot az Amd. Architektúrális gyorsulás ujabb 5%kb orajelek 10% talán.
De amig Az Amd át nem áll 65 Nm-re szerintem a conroe-t(föleg a nagyobb órejelüeket) nem fogja megverni tudni... ár/érték arányok lesznek majd a döntő tényezők!
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Elavulttá tette? Szóval akkor lesz elavult valami, mikor a gyártó kiad egy újabbat, meg attól a régi gagyi lesz? Ha majd valamire nem lesz megfelelő, akkor tényleg elavult lesz. A fejleszthetőséget meg szerintem vicc manapság felhozni, de ez csak az én szerény véleményem.
-
D600
tag
Jelenleg Intel-t használok, mert ebből a dualmagos olcsóbb volt, mint az AMD-ből. Plusz az inteles lapok támogatták a DDR2-t (667MHz). Aztán, hogy mi lesz ezután nem tudom. Lehet conroe, lehet AMD valamelyik. Döntő az ára lesz legfőkép. Az sem mellékes mostanság, hogy az AMD eléggé jó versenytársnak bizonyult az Intel ellen és tör előre, építi gyárait. Sztem ettől is függ, hogy melyiket veszik majd jobban. Most az Intel vezet eladásokban.
-
Petya95
csendes tag
Sziasztok!
Ti melyik procit ajánlanátok?
AMD Athlon64 3000+ S754 29.000
AMD Sempron 3400+ S754 31.000
Intel P4 2.8 533fsb 1Mb L2 S775 31.000
Intel Celeron 2.93 S775 23.000
Ti melyiket ajánlanátok? Nemcsak játékra kelene hanem mindenre.
31-nél drágábban nemakarok venni.
Köszi -
Jocy
aktív tag
Úgy tűnik,hogy az AMD AM2-es processzorai nem lesznek elég gyorsak a Conroe ellen!
[link] -
Bzzz
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik procit célszerűbb megvennem(teljesítmény és ár érték arányt figyelembe véve):
Athlon64 3000+ S754 512k 64 bit 29ezer
P4 2667/533 LGA 775 1MB IEM64T D506 27ezer
Sempron 3100+ S754 256k 64bit 23ezer
elsősorban játékra kellene! -
Álmoska
csendes tag
Amd 939 3200+ 512K vagy P4 630 3.0 Ghz 2M?
Árban egyforma. Játéka kellene. -
Eagl3
veterán
válasz
Victoriuss #1905 üzenetére
Úgyvan ahogy mondod
-
Victoriuss
tag
Sziasztok,
Egy ismerősöm fejleszt a közeljövőben, s tőlem vár infokat, hogy mire érdemes. Én azt mondtam, hogy ha már fejleszt, akkor csakis PCI-E platformra. Inkább p4 felé hajlik, de meggyőzhető. Én egy s754-es A64-et ajánlottam neki. A kerete véges, így a 939 kiesik, de ahogy elnéztem Intelnél csak a 478-as van az ő árában, a 775-öt nem tudja megfizetni.
A kérdéseim:
Ugye A64 legyen?
Ugye felejtse el az AGP-t?
Ugye ne vegyen celeroncsot, valamiért csipázza, hiába mondom neki, hogy bameg, felejtsd már el azt a xart!!!!
Monitor nélküli komplett gépre van cc. 130 ropija. Főleg netezik, zenét hallgat, s játszogat, de nem brutál FPS-ekkel, inkább stratégia. Videot nem konvertál, így mondtam neki, hogy pláne felejtse el az Intelt!
Köszi! -
Zeratul
addikt
válasz
killahdrums #1902 üzenetére
Valszeg előnyben lessz a Conroe de nem 30-40%al mint ahogy ez cinkelt teszt mutatta.
-
killahdrums
senior tag
válasz
Zeratul #1901 üzenetére
Tény az SLI hatékonyabb mint a CF. Nagyon jó lenne látni egy olyan tesztet amiben a Conroe + 975 van összevetve FX60 + nF4-gyel, illetve Conroe + nF4 és FX60 + nF4. Az előbbi verzióban csak egy kártyával tesztelnének, illetve meg lehetne nézni a CF meg SLI összehasonlítást, az utóbbinál természetesen 2db 7900GTX-et rakhatnának mindkét konfigba. Valószínű, hogy csökkenne az előnye a Conroe-nak, de úgy gondolom, hogy ez az új Intel proci fel fogja venni a versenyt a jelenleg teljesítmény/fogyasztás/ár arányban vezető AMD-vel. Nagyon várom a további teszteket, hogy tisztuljon a kép!
[Szerkesztve] -
Zeratul
addikt
válasz
killahdrums #1900 üzenetére
TomsGarbage SLI vs crossfire teszt. F.E.A.R. alatt a crossfire a rd480 chipsettel 30% pluszt nyújtott, míg a nForce közlet 100-t. és ez csak középkategória volt. Proci FX60
Részletes cikk. [link]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Olcsó EPYC termékcsaládot prezentált az AMD
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Napelem
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest