- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
- Azonnali fotós kérdések órája
Aktív témák
-
Sir Riccio
addikt
''minden alapon, semmi 2-2-2-5-ös meg hasonló időzítések, mert az már tuning,''
Biztosan igy van, csak akkor az összes jobb memória modul időzitését le kell rontani, ( Corsair, OCZ, ADATA, Geil Ultra, stb) mivel azok alapból tudják a fenti időzitést, és szerinted az már tuning!!! -
Sir Riccio
addikt
válasz
robyeger #366 üzenetére
''Adjál vagy mutassál egy általad úgy feltételezett AMD-re optimalizált kódoló progit és eresszük össze a gépünket,''
Nos akkor ideirom 1001-edszer:
CyberLink Power Director 4.0 és ismét sokadszor: nem AMD-re optimalizált, csupán Intelre sem!!! Milliószor leirtam Te használhatod ezt és bármi mást is!!!!
És ami a teszteket illeti: már többször többen tesztelték, és az eredményekről itt is beszámoltak, - csak mint mindig ilyen ''kényes'' esetekben cserben hagy a memóriád,(szerintem szándékosan!!!) és tudott dolog hogy ''jó öreg Intel alul maradt''!!!
Tehát már ez a vélt előny is eluszott!!!
Ui: ha ilyen feledékeny vagy, ily gyakran cserben hagy a memóriád, próbáld meg bőviteni pár giga szuper DDR2-es modullal, /Intel is ezt szereti/ úgytünik AMD-s társaimnak nincs rá szüksége. -
Sir Riccio
addikt
válasz
Rocko007 #354 üzenetére
Miután nekem cimezted a HSZ-ed igyekszem kielégitő választ nyujtani!!!
Nos kezdjük egy csipetnyi matekkal:
1/ ''egyik barátomnak egy cerka D-je van 2,8-os gyári hűtéssel 3,6-ot stabilba viszi! Sztem nem is annyira rossz az a gyári hűtő! 75 fokos 100%-os terhelés mellet! ''
Ugyebár ez megfelel 28,51 %-os tulhajtásnak mint irtad 75 fok mellett, és mint tudjuk ezen már tojást is lehet sütni. (A fehérje 62 fokon megszilárdul)
2/ Ha lentebb megnézed akonfigom, láthatod hogy a gyárilag 1800 MH-es AMD-m alapfeszen megy 2700 MHz-en és ez szerény számitásaim szerint 44,4 % és gondolom nem képezi vita tárgyát köztünk hogy ez valamivel több a 28,51%-nál valamint full terhelés mellett sem éri el a 35 fokot.
Csak hab a tortán hogy előző procim is tudta a 2500 MHz-et hasonló feltételek mellett, és az AMD-k nagy többsége megy 2350-2400 MHz-en, és ezek mellett az Intelek ''elbujhanak'' a celeronok pedig még ''inasok'' sem lehetnek mellettük.
3/ ''mert a 3 gigások a 4-et és fölötte 775-ös tokozással jó gépben viszik!''
Ismét matek előnyben: ez még mindig csak 33.3%, és ugyebár ez még mindig kevesebb
a 44,4-nél, és ezzel már a lakás fütését is megoldottad, valamint hozzájutottál egy konyhai segédeszközhöz is (Hotplate)
'' Az AMD mikor csinált ilyet?''
Röviden- tömören: nagyon remélem hogy soha!!!!!!!! -
Sir Riccio
addikt
''Az intel procikat gyárt nem hütöket!!!!! BOCCS''
Majdnem igaz amit irtál, csupán egyetlen szó kibádzik: hütőket ----- FÜTŐKET !!!! (Hotplate)
''A64? Cöh...amig élek intelem lesz!!!! nem gyöz meg senki... ''
Hát... kedves egészségedre!!!! Okos ember ugyebár a más
kárán tanul, mig az ******* a sajátján sem!!
''Hidd el pillanatnyi állapot hogy most az AMD jobban áll... ez változni fog''
Gyanitom hogy ezt ''unokáink sem fogják látni'', de Te csak várj nyugodtan a csodára!!!
Bizonyára ismered, a nagy dán mesemondó Intel mellett már a második helyre szorult. -
Sir Riccio
addikt
''De mik az előnyei a pentiumnak?''
Egy biztosan, melegebb van télen nyáron a lakásban, de komolyra forditva a szót:''akkor dobjam ki a 3,0 GHZ-s pentimet?''
NE TEDD !!! Mindaddig amig kielégiti a vele szemben támasztott elvárásaidat, HASZNÁLD !!! Akkor változtass ha valmire már nem elegendő!!! Felesleges pénzkidobás, a hardware rossz befektetés!!!
[Szerkesztve] -
Sir Riccio
addikt
Ha sarkitom a dolgot akkor mindenben, -de feltételezve hogy mindenki tud olvasni, és jó szemmel is rendelkezik,- tehát végig tudja olvasni amit ajánlottam, csak rövid idézet fLeSs összegzéséből:
''igaz, az Intel Pentium D 820-asa még mindig a legolcsóbb ebben a szegmensben, de ezzel együtt a leglassabb is. -----------
Tesztjeink egyértelművé teszik, hogy a X2 3800+ a több magra optimalizált programokban gyorsabbnak bizonyul, mint a Pentium D 830, igaz, drágább is nála egy csöppet, viszont általában gyorsabb a Pentium D 840-nél is (nem egyszer még a Pentium EE 840-nél is). ''
A teszthez pedig nem kell kommentár!!!
És mivel eddig mindig azt hangoztatták az INTEL hivők hogy konvertálásra, renderelésre csak Intelt, (ez volt az utolsó szalmaszál, hát mára már ezis elúszott) ime:
http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=899&p=4
http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=899&p=5
[Szerkesztve] -
Sir Riccio
addikt
Köszönöm, biztos hogy menne ''feljebb is'' viszont nem vagyok hajlandó + feszt ani a procinak, mivel jelentős gyorsulást nem várok tőle, viszont amig a feszt nem emelem nem is melegszik jobban, igy amikor csak netezek, a ventik (proci, házhütő) leállnak, és szinte hangtalan.
-
Sir Riccio
addikt
''Ember ki tanácsol mit olvasd már el rendesen amit leírtam!!!! ''
Szerintem elegendő ha megnézed a topic cimét, benne találod a választ! Mit gondolsz? aki a topic hozzászólásait olvassa, annak nem befolyásolja vásárlási szándékát a benne megfogalmazott vélemény??? és most nem feltétlenül Flagstaff2 és robyeger -re gondolok a teljesség igénye nélkül!
''de ha egy is rossz vagy nyügös konfig akkor az illető a fejedhez fogja vágni, hogy TE ajánlottad és még se csillog úgy ahogy TE igérted, ezzel meg is van az adott gyártóval szembeni előítélet! Érted már?!
1/ Mielőtt bárkinek (megrendelő) is konfigot állitok össze, előtte tisztázom mire kivánja használni, mekkora összegből tudunk gazdálkodni, ezzel elkerülhető hogy valaki Skoda áráért F1-es Ferrari teljesitményt várjon.
2/ Tisztázzuk, hogy alapon vagy tuning mellett kivánja használni, mivel ez nem elhanyagolható körülmény, és természetesen + pénzbe kerül! (RAM-ok alaplap, VGA stb megválasztása)
3/ A gép átadása előtt minden gépet 24 órás ''nyúzópróbának'' vetek alá, és ha van is valami gondja, ezalatt tutti hogy jelentkezik, tehát orvosolható.
Gyári beállitások mellett ez szinte a 0-val egyenlő!!! Kivételt képez ha az eszköz ''gyári hibás'' az viszont jelentkezik a 24 órán belül.
4/ Egy rendszer ''nyügösségét'' nem feltétlenül hardware hiba eredményezi, sokkal inkább a user hozzánemértése, ugyanis a ''Tudatlanság nagy bátorságot kölcsönöz''
Ezek alapján tiszta a lelkiismeretem, és ha mégis csalódott az ügyfél, -mivel neki mindig igaza van- megpróbálom orvosolni.
Hát röviden ennyi, és nem hiszem hogy vak lennék. -
Sir Riccio
addikt
Végig olvasva a fentebb irtakat, - elfogadva hogy amit megfogalmaztál, mármint az a saját tapasztalatod, akár egyet is érthetek veled,- csupán azt nem veszed figyelembe hogy a tapasztalatod egy a sok közül és annak alapján általánositani, tanácsot adni szerintem könnyelmüség. Ha annyira ''visszasirod'' az atom stabil ultra szuper Intel konfigod, miért nem térsz vissza hozzá??? Szerncsés esetben az AMD jól eladható, minimális ráforditással ujra lehet egy csodálatos Intel cuccod!!!
Amit irtam az nem ''fényezés'' hanem szintén saját tapasztalat, mint a Tiéd is, csakhát azért többszáz konfigról leszürt tapasztalat áll szemben a Tiéddel, az egy darabbal. El tudod képzelni, hogy ennyi ostoba ember él a földön, / mindaz aki instabil megbizhatatlan AMD-s rendszert használ / vásárlás után,- sok-sok negativ tapasztalat birtokában meg is tartja azt???? Lehet hogy naiv vagyok de én nem!!! Ha igy lenne az utcán AMD procikkal dobálóznának kő helyett, és már eladhatatlan termék lenne.
''Ahogy írtam én is szar lapok szar drájverek''
Erre tanácsoltam hogy nézd végig a THG videóját, miszerint az INTEL front sem rózsásabb, nevezetesen az eredeti Intel lap bizonyult a leggyengébbnek, természetesen ezzel nem állitom, hogy az AMD fronton minden tökéletes, csupán arra kivántam rávilágitani hogy a másik oldal sem rosszabb!!!
Biztos vagyok abban hogy azonos gyártótol származó INTEL és AMD lapok között nincs számottevő megbizhatósági, stabilitási külömbség, természetesen default beállitások mellett, a tuning pedig egy másik történet.
''A gyári intel lapok bios-a alapba butított!''
Erről az jut eszembe, ha egy versenyautó motorját, -ami képes 20.000,-es fordulatra, -korlátozzák 12.000-re, bizonyára stabilan teljesiti a futamot, legfeljebb utolsó lesz.
Az NF2 NF3 NF4 kérdésre röviden:
Szintén irhatom saját tapasztalat-ként, de gondolom a felhasználók nagy többsége is igy vélekedik,- és gondolom ebben Te is egyetértesz, a számtech. olyan iparág amely adott időintervallum alatt talán a legtöbbet fejlődik, és biztos hogy az ujabb jobb a réginél, mégha néha vannak is hibái. Sok-sok konfigot épitettem a fenti csipsettekkel, sőt sajátként is használtam valamennyit, és meggyőződésem hogy az NF4 a legjobb!!
Természetesen aranyigazság: kinek a pap kinek papné.... mindeni azt vásárol, azt használ amit akar, és Te és én is (mindannyian) csak tanácsot adhatunk!!!
[Szerkesztve] -
Sir Riccio
addikt
Olvasva a HSZ-ed néhány dolog mellett nem tudok szó nélkül elvonulni:
''ezért picit más szemmel nézek az AMD-re mint olyanra, ahogy voltam P4 tulaj is és tom ott nem kellett szopnom''
Ajánlanám figyelmedbe az ALAPLAPOK CHIPKÉSZLETEK.... között érdemes böngészned egy csipetnyit, és rá fogsz döbbenni hogy az Inteles konfigokkal legalább annyi gond van mint az AMD-sekkel, ha nem több!!
Személy szerint jómagam többszáz AMD-s konfigot raktam össze az elmult 3 év során, és egyetlen egyel sem kellett ''szivnom''
Természetesen más a normál használat és más kategória ha ''valaki tuningbajnok akar lenni'',- és ezt nem Rád értem, - de a tapasztalataim szerint azok szivnak akik brutál giga mega mániákusak, nos hát ők néha ''szivnak is rendesen''. Mondhatod nyugodtan hogy gonosz vagyok, de vallom hogy meg is érdemlik!!! Ha valaki tunungra adja a fejét hát az vállalja hogy az biz néha ''nemvárt'' következményekkel jár! És akkor még nem szóltam azokról a Zsenikről akik a Hsz-t úgy kezdik: ''Hy nem értek hozzá, de tunungolni akarok'' Hidd el semmi érdekem nem füződik hozzá hogy valótlant állitsak, de eddig egyetlen konfiggal sem volt gondom alapon tuning nélkül!!!! Nem kötelező tuningolni, ha valaki mégis erre adja a fejét, hát annak természetesen vállalnia kell a tuningolás minden ódiumát.
''Szal aki ár/teljesítménybe akar venni jó gépet annak AMD-t ajánlok, de volt ez régebben máshogy! ''
Erre röviden: hogy mi volt az a mult, a jelen de méginkább a jövő az ami számit!!!
''Személy szerint még mindig szarnak tartom azt, hogy nem képesek jó lapokat gyártani jó proci alá vagy ha épp nincs semmi gond a lappal akkor a memó miatt szívsz vagy a bug-os drájverek miatt, de előfordulhat ugye az is, hogy a videokártyád bios-át kéne lecserélned vmi jobbra szebbre''
Azt gondolom a fenntebb leirtakban válaszoltam erre is, de azért neked is ajánlom figyelmedbe a korábban linkelt THG 17 sz videóját, láthatod hogy Intel fronton a márkásabb lapok ( GB Asus Epox ) lapok legfeljebb 3 napig ''birták a kiképzést'' mig az eredeti Intel (első) lap el sem indult !!!!
Mindenkitől elnézést kérek amiért ilyen hosszú lett a mondókám, de nem sikerült rövidebben, legközelebb azért majd igyekszem------
Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Diablo IV
- World of Tanks - MMO
- Eredeti játékok OFF topik
- Star Trek
- Tudományos Pandémia Klub
- bambano: Bambanő háza tája
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9 14900KF processzor + Gigabyte Z790 UD alaplap eladó javítandó állapotban OLVASD EL!!!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Processzor Intel Core Ultra 9
- Vadiúj SSD-k!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest