- Autóhifi
- UHD filmek lejátszása
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Computex 2025: Háznézőben a Chieftec-nél
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rybka3ctg
tag
ok-ok
Remélem sikerrel jársz enyém amit eladtam tuti kis darab volt 1.5-öt sosem látott 5.0ghz- tuningot is 1.48 ról kezdtem lefelé és nagyon sok lépcsőt tudott menni de az új tulaját ha megkérdezed beszámolhat róla de az se biztos hogy Rampage lapban van tehát nem tuti hogy pont annyit megy pont annyi fesszel mint nálam a rampage lapban!!
Rampage-t is eladom mert dual xeon van már -
rybka3ctg
tag
próbáld 125x38 al és 1.44 en szerintem menni fog vígan !! főleg ht-nélkül!! A ht az becsapás semmi más ebben sokan nem értenek egyet pedig sajna ez a totál igazság gyorsabb a dolog ht-vel viszont ugyanazokat az eredményeket hozza vissza tehát valós munka lassab vele
és az llc-t pedig tedd HIGH ra!! nem esik beállítot fesz alá -
mindfreak
őstag
Futattam 500 körös tesztet is, és 470-nél hibázott. Igaz sok idő, de biztosabb eredményt ad.
Hozzáteszem előző gépemnél lefutott az 500-as teszt is, programok is vígan mentek, viszont amikor Standby módból hoztam vissza a gépet sokszor kék halál lett a vége..
Szvl nehéz rámondani egy tuningolt gépre hogy igazán stabil. -
radi8tor
MODERÁTOR
LinX-től függetlenül még lehet instabil a rendszer. i7-980x-el szuper stabil volt nekem LinX alatt, de amint elkezdtem videót szerkeszteni vele kékhalállal kiszállt. 1 értékkel feljebb kellett állítani a feszt.
Csak azért írtam le, hogy ne lepődj meg, ha még nem 100% stabil a rendszer LinX teszt után. -
04ahgy
nagyúr
Felrakhatod, de akkor feszültségek, időzítések járulékos állításának szükségessége kerülhet napvilágra.
Egyébként meg felesleges...Cybertrone: X79 lapok esetén nem nagyon találkoztam még túlfeszeléssel, pedig találkoztam szinte az összessel: X79-UD3, UD5 és UD7, P9X79 többféle felszereltséggel, Rampage IV Formula és Extreme, X79A-GD45, GD65 és GD65 (8D), no és a kicsike X79MA-GD45. X79 Extreme3-4-7-9. DX79TO és DX79SI.
HGyu
-
N_A_S
veterán
A 2GB ramot kicsit kevésnek tartom, ha 8GB ram van a gépedben akkor legalább 4GB-al, de inkább 6-tal futtasd a tesztet. A Gflops értékek is alacsonyak, vagy a LINX amit használsz nem támogatja az AVX-et, vagy nincs telepítve SP1-es szervizcsomag a windowshoz.
Egyébként ha stabil akkor mehetsz még lejjebb a CPU voltage-al, egészen addig ameddig stabil. Ha nem muszáj ne járasd fölöslegesen 1.4V-on
-
04ahgy
nagyúr
Teljesen jó minden auto fesz, ha stabil. Az X79 lapok nem adnak semminek többet a kelleténél, sőt, inkább óvatosan bánnak a feszekkel. Sok memóriamodul esetén kellhet a VCCSA-t és a VTT-t emelni, de ha emelés nélkül is stabil, akkor csak felesleges hőtermelést okoznál vele.
Mos, hogy kvázi belaktad a gépet, energiagazdálkodással, mindennel, van öröm és bódottá?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Megkeresed alapórajelen azt a max. feszt, amin stabil, és a hűtésed megbirkózik vele. IBT, Linx, Prime95 segít ebben és a RealTemp.
Beállítod ezt a feszt a BIOS-ban, aztán átállítod szintén a BIOS-ban 125-ös strapre a BCLK-t, és a szorzót 35-re.
Tesztelsz, és szépen, egyesével emeled a szorzót, ha stabil.Más beállítás nem kell.
HGyu
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez attól függ mire használod a gépet.
Normál otthoni használatra (Internet, játék, benchmark) tökéletesen elég. Ha nagy méretű képeket (30 Mpixel) szerkesztesz vagy videót konvertálsz, akkor talán lenne értelme 16GB-nak.
Más kérdés, ha nem számít a pénz. Akkor már értelme sincs a kérdésnek, mindenből a legnagyobbat bele. -
SimonYana
addikt
Mondjuk egy ilyen!
Lehet kisebb radi is , de nem árt egy tripla minimum.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELADÒ: Intel i5-11400F Processzor
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest