- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
- 

válasz  promisz

üzenetére promisz

üzenetéreDe ha nem nagy, akkor nem. A jobb P35-ös lapok jó ha droppolnak 0.04V-ot, és az bizony elég kevés. Pl. az az E5200, amit én meg fogok venni ha összejön, nagy valószínűséggel 1.275V VID-es, 1.232-1.235-re fogja droppolni a lapom, és ennél lejjebb csak szoftveres beavatkozással tudok menni, BIOS-ban a VID a legkisebb beállítható fesz. 
- 

vzsryl nagyúr válasz  promisz

üzenetére promisz

üzenetéreInkább a 10x300, mert ahhoz kevesebb fesz kell. A 9x333-nak annyi előnye van, hogy Memóriakezelésben egy leheletnyivel több pontot kapsz Everestben. A kisebb fesznek meg annyi az előnye, hogy havi 100Ft-ot megspórolsz vele. Döntsd el, hogy az e-penisz vagy a pénz ér többet.  
- 

kriszbon őstag válasz  promisz

üzenetére promisz

üzenetéreHát ahogy így elnézem, akkor már a 2.7 is elég annak a kártyának, mert ezek a pontszám különbségek, két mérés között is vannak. A 3 az szerintem elég neki, persze vannak játékok ahol semmi sem elég, de én azokkal nem játszottam, így arról majd nyilatkozik valaki más. Szerintem állíts be 3 és 3.3 között annyit amennyit a legkisebb fesszel teljesen stabilan fut. 
 Mod: (#7069) syC: Hát milyen proci az hogy nem megy 4-et![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

üzenetére promisz

üzenetéreÉn +0,2V-ot adtam 900Mhz-hez a Ram-nak. De ha kékhalálozik utána is, akkor oszd vissza 750Mhz-re. Én most úgy használom és bőven megfelel a sebessége, mivel főleg játékra és film nézésre használom a gépet. Néha Winrar, de így is kicsomagol 8GB-ot pár perc alatt. (#7049) CHIPman: A 9800GT-hez kell úgy 3,2Ghz. 9600-hoz alég 3Ghz is bőven.  
- 

Speed® titán válasz  promisz

üzenetére promisz

üzenetéreGyakorlatilag mindenkinek, mert ezt alacsony fesszel viszi általában és már elég ~bármilyen VGA mellé (1680x1050 körül persze, nem 1024ben..). 
 Egyébként igen, mindenkinek más az ideális..nekem 2.5GHz is bőven sok lenne mostanában, mégis 3.33 és 3.75Gn járatom az esetek többségében. Kell a tudat, hogy qrva gyors x)
- 

promisz aktív tag válasz  promisz

üzenetére promisz

üzenetére(#6970) vzsryl: a RAM időzítéseknél nem az a jobb ha minél kisebb? (ennyire lehetett le húzni minimum). 
 Alapfeszen nem viszi a 3,15 ghz-t. Ennyi (1,3V kell neki, hogy stabilan menjen) 
 A CPU-Z a VID-re ennyit mutat: 1,264V tehát egy kicsit droppol.(#6974) emre: 1,3V-al ennyit megy max. A magasabb szórzóhoz magasabb VID kellene (de már azt mondjátok ez is magas). 
 Meddig emelhetem a VID-et max? Amí a CPU-Z 1,3V-ot ír?(#6975) americanidiot: az enyém sem melegszik annyira. Ahaaa, tehát akkor akármeddig húzhatom a VID-et, csak bírja a hűtőventillátorom szuflával? Szerintetek a PCI-tól el vehetem azt a plusz feszt? Mert anélkül is ment rendesen, csak azért tettem rá mert vlaki mondta. 
- 

#19617792 törölt tag válasz  promisz

üzenetére promisz

üzenetéreEzekszerint nem, én úgy emlékeztem, hogy 6V-ot ad minimumon.  A HyperTX2-nél csak 3 ér van, már 2 eres ventit is lehet szabályozni feszültség alapján (pl Sapphire 4830-on is). Érdekes, mert a HyperTX1-nél 4 eres, PWM-es volt a venti.  Vagy potit használsz, vagy cseréled a ventit egy PWM-esre. "Megszoksz, vagy megszöksz..." Vagy potit használsz, vagy cseréled a ventit egy PWM-esre. "Megszoksz, vagy megszöksz..."
- 

üzenetére promisz

üzenetéreHa lejjebb húznád, lehet, hogy el sem indulna a venti, túl alacsony feszt kapna. Az +5 fok idle nem sokat számít, nekem is idle 1000 körül forog a Freezer 7 Pro, és kb 30-35 fokos az E5200. Nekem CPT.Pirk termisztoros megoldása nagyon tetszik (szerintem ez a legjobb megoldás), csak nem hiszem, hogy meg tudnám építeni. 
- 

válasz  promisz

üzenetére promisz

üzenetéreÉrdekes, mert függ a ráaggatott ventitől (üzemi jellemzőitől), a potmétertől azon belül az értékétől és a kialakításától (a leírt hosszúkás nem vált be, az otthoni négyzet alaku volt jó számomra). Én a winyót úgy állítottam be, hogy üzem meleg állapotban a potival belőttem még épp hangtalan szintre, ha dolgozik akkor ugye hőt termel és a venti egyre hangosabb, de ha hangosabb javul a hűtés csökken a hő és a venti is lassul stb....36 fokig be se kapcsol a venti mellékesen. Most ott tartok mint régen, azaz 38 fokon stabilan 0 dBA hangja van, 39-40.... itt már hangos de nem engedi 41 főlé a winyót, amint megszűnik a terhelés elcsendesedik. Mivel ilyet még nem szereltem nem tudtam mire számítsak, ha kész és bent van a helyén akkor lehet beállítani. A cikk írója jól mondta, sorba még egy 1K-s poti és még jobban lehet finomhangolni. Ránézésre kicsit érdekes, de ha már kész szinte adja magát a működése. Mivel nekem csendes a gép így nem kell csak a winyóhoz, terhelés esetén. 
- 

üzenetére promisz

üzenetéreA potik márcsak ilyenek. Esetleg CPT.Pirk ventiszabályzóját is meg lehetne építeni, de ez nekem bonyolult.  
- 

emre veterán válasz  promisz

üzenetére promisz

üzenetéreGorneck23_P35 tuning oldal 
 Tessék nézegetni, sokat lehet tanulni a beállításokból.
 Ez meg egy eccerű áttekintő táblázat, az alapvető tuning beállításokról: Az MCH nem tudom pontosan mi, de az FSB emelésével szokás hogy adjunk neki kis feszt. 
 Elég kell legyen, 0,1v- 0,15volt, Stabilabb lesz a cucc, alacsonyabb vcorral (általában igaz)800-as kingmax ramok általában +0,15-0,2 voltal mennek 1066-on 
 a bios alapból asszem csak 1,8voltot ad a memóriáknak, nézd meg a speckót, mennyi kell az 1066-hoz és küld meg vele, autó késleltetésekkel.
- 

üzenetére promisz

üzenetéreAnnak a Giga lapnak simán vinni kell az 1066-os ramot, a proci szorzó nem számít a ramnál hogy mennyi, ha arra gondoltál, csak az Fsb. Ha azt emeled akkor megy fel a ram is(bioszban látod is mikor növeled) Ha a ramot 2.66-ra állítod akkor 300-as Fsb mellett megy 800-on, tehát ha 10*300-on megy a proci, ha tovább növeled az Fsb-t kb. 330-ra azt még a 800-as ram is tudja! Ha jól tudom játékok alatt nem veszed észre ha nem 1066-on mennek! 
 Na látom már van más is aki segít 
 Ne izgulj nekem is kellett hozzá!
- 

üzenetére promisz

üzenetéreA 9600GT-nek még 3Ghz is elég. 
 Az FSB nem számít játékok alatt, tehát a 3dmark se fog nagyobb FSB-re a +-3%-os hibaaránynál több/kevesebb pontot adni.Az meg nekem furcsa, hogy egy P35-ös lap ne kezelne 1066-os ramokat. A ramoknak még eddig semmi feszt nem adtál? Mert valszeg azért kék halálozik a géped. +0,2V sztem elkéne oda. (#6318) andorra: Az a lap úgy 400-as FSB-nél wall-os. Valszeg a proci adja előbb fel. 
 A 3500-3600Mhz az mindegyikkel mehet, ha AC Freezer 7 pro hűti. Törekedj minél nagyobb FSB-re, hogy gyorsabb legyen a memória kezelés. 333-at biztos fogja bírni.
 Azt, hogy hol a határ, azt nehéz megmondani, mert nagyon nagy a szorás. Volt már olyan is aminek 3Ghz-hez kellett feszt emelni, de volt amelyiknek még 4Ghz-nél se kellett.
- 

üzenetére promisz

üzenetéreA proci 3.1-3.2-re húzva simán elég a kártyádhoz szerintem! Az adatlapodon az van hogy 1066-os és 800-as ramod van, ha ez így van akkor a 800-as nem biztos hogy megy már 960 felett. A procidnak a Vid-je 1.225 viszont a lapod elég sokat droppol, adhatsz neki egy kicsit többet mint 1.296v. a ramot osszad vissza előbb, mondjuk 2.66-ra, hogy ne zavarja a proci húzást, és próbáld ki először a 10*300-at, utána a 11*300-at, ha megy a rammal ráérsz utána foglalkozni. Az MCH gondolom nálad az északi híd, annak adhatsz 0.1-et! 
- 

- 

emre veterán válasz  promisz

üzenetére promisz

üzenetéreAz sem jelent semmit hogy M0 vagy R0. Nálam járt M0 két féle az egyik ment 1,3V fesszel 3,3Ghz körül, a másik meg alapfeszen ugyanennyit 1,125Volt-tal. Az utóbbinak 1,25Volt kellett a 4Ghz-hez. Ha segítene a tuningos FPO:Q831B298 
 Az antituningos FPO: 3837B563
 Mindkettő M0 SLAY7
- 

kicsigeri senior tag válasz  promisz

üzenetére promisz

üzenetéreErre sajnos nem tom a választ, de én úgy csinálnám, hogy mindig emelek valamelyiken, vagy a procin vagy a VGA-n és tesztelnék. Mondjuk 10% emelésekkel mennék a procnál, a VGA-n meg 6-8% és utána teszt. Aztán jöhet a következő emelés. Szerintem minden egyes emelés után jobb eredmény fog születni. Igen a processzort is tesztekei, de nem olyan erősen veszi igénybe, mint a prime95. De lehet hogy ezekkel a szar tesztekkel stabil, viszont játékba meg kidob hogy öröm nézni. De mindez igaz fordítva is, Teszt elszáll, a játék meg akár napokig elmenne. 
- 

üzenetére promisz

üzenetéreNem Pwm-es, ezért nem szabályozza, marad a potis megoldás, ha zavar! Ahogy nézem el lehet azt fordítani, ha nincs útban semmi a lapon! 
 Na megnéztem, és szerintem simán el lehet fordítani, hogy hátra fújja a levegőt, mert elég magasan kezdődnek a lamellák, de te jobban meg tudod ott állapítani!
- 

üzenetére promisz

üzenetéreLegjobb lenne ha hátrafelé fujná ki a meleg levegőt, nem pedig a tápon keresztül, mert akkor az is jobban melegszik, ez végett hangosabb lesz a ventilátora is! Lehet aztán még pluszba hátra is rakni egy ventit ami szívná kifelé a meleget  
 Ja igen én nem ismerem ezt a hűtőt, de Pwm-es(4 vezeték), vagy csak 3 vezetékes, mert ha 3-om akkor nem szabályozza a lap!
 #6157: Nem tudom, mivel nem ismerem!
- 

válasz  promisz

üzenetére promisz

üzenetérePasszívat tuninghoz??  Nekem Hyper 212 van, adatlapon szereplő órajelen leállított hűtővel 60 körül megy. Passzív! Nekem Hyper 212 van, adatlapon szereplő órajelen leállított hűtővel 60 körül megy. Passzív! De most komolyan, nem kéne passzívra hajtani ha tuningolsz. Minden + fesz négyzetesen emeli a hőtermelést, az órajel emelés pedig egyenes arányban. De most komolyan, nem kéne passzívra hajtani ha tuningolsz. Minden + fesz négyzetesen emeli a hőtermelést, az órajel emelés pedig egyenes arányban.pokol ura! Nekem is, sőt ez alatt, ha nem húzom!  De ez amint + feszt kap fűűűűt, mikor vettem már láttam h okkal volt vízzel hűtve előző tulajnál. Nem baaaj enyééém! De ez amint + feszt kap fűűűűt, mikor vettem már láttam h okkal volt vízzel hűtve előző tulajnál. Nem baaaj enyééém!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) zoo8800! De az 2 mag, ez meg 4 stb! Nekem kicsit több W-ot vesz fel!  Olyan távol van az 5200 a 6600-tól mint ide ííítiék! Olyan távol van az 5200 a 6600-tól mint ide ííítiék! 
- 

fagy53 nagyúr válasz  promisz

üzenetére promisz

üzenetéreSzerintem jó, most nyáron fontos, hogy ne melegedjen túl a konfig ezért én nemcsak a procit, de az FSB-t is visszavettem, mivel ez jótékonyan hat az amúgy is meleg északi híd hőmérsékletére. 
 FSB: 300MHz, 10-es szorzó, CPU Vcore: 1.09V, ez a nyári és
 FSB: 333MHz, 10-es szorzó, CPU Vcore: 1.18V, ez a téli beállításom.
- 

üzenetére promisz

üzenetéreSzerintem elég korrekt, mert így az Fsb is elég magas, és ha ennyi elég a kártyádhoz akkor jó! Az én procimnak is ennyi a VID-je, és 3.1-et megy csak azon(ennyi kell is a kártyámhoz,hogy teljesen megkergesse), utána már feszt kell emelnem! Mondjuk én 3.3-on járatom, biztos ami biztos alapon 1.248 v-on(Cpu-z)  
- 

üzenetére promisz

üzenetérePersze hogy többet fog enni, ha a feszt is emeled akkor mégtöbbet! A fesz emelésnél sokkal jobban megnő a fogyasztás, ha csak Fsb emelés van akkor nem akkora mértékű! 
 vzsryl: Az energia kütyük mennek, és csak néha kapcsol fel a proci, olyankor 14-17 körül van, de csak pár pillanatig!
- 

üzenetére promisz

üzenetéreÉn az EasySaver változatot szedtem le a gigától, és az mutatja. Feltelepítés után kért egy újraindítást, és kapásból vissza is vette a feszt, úgyhogy ha felrakod, akkor állítsd be újból a feszt, és legyen kikapcsolva a progi, mert amúgy hőbölög! Lehet hogy azt is OFF-ba kell rakni, és akkor nem állít semmit, csak mutatja a fogyasztást (Így) 
- 

zoo8800 veterán válasz  promisz

üzenetére promisz

üzenetéreA lap OK. De amire gondoltam, nem jött be... 
 Ezek az időzítések.
 A RAM szorzó (System memory multiplier) az a szám, amivel az FSB-t megszorozva a RAM órajelet kapod. Több szorzót tudsz beállítani, ezt a BIOSban lehet, ez a szám 2-4 lehet. Amíg az FSB-t teszteled, ezt vedd vissza a legkisebbre, hogy tuti ne zavarjon be.
 Néhány lapnál arányt (DRAM : FSB, pl. ASUS) kell megadni, de a Giga szorzót használ.
- 

üzenetére promisz

üzenetéreA lap OK. De amire gondoltam, nem jött be... 
 Ezek az időzítések.
 A RAM szorzó (System memory multiplier) az a szám, amivel az FSB-t megszorozva a RAM órajelet kapod. Több szorzót tudsz beállítani, ezt a BIOSban lehet, ez a szám 2-4 lehet. Amíg az FSB-t teszteled, ezt vedd vissza a legkisebbre, hogy tuti ne zavarjon be.
 Néhány lapnál arányt (DRAM SB, pl. ASUS) kell megadni, de a Giga szorzót használ. SB, pl. ASUS) kell megadni, de a Giga szorzót használ.
- 

Europum csendes tag válasz  promisz

üzenetére promisz

üzenetéreA laptopomat például alulfeszelnem kellett (RMClock), így tovább ment az akksi is ergó kevesebb energiát eszik, meghát főleg a cpu hőmérséklet volt a lényeg, ami jóval csökkent(~10°C). Alapból, alapjáraton 45°C körül mozgott, míg most 35nél ingadozik, terhelve meg már nem megy 70 fölé, eddig ment akár 85°C-t is  
- 

üzenetére promisz

üzenetéreNem hiszem, hogy egy nagyobb fesz emelés segítene, inkább wallos a proci. 
 Nekem alulfeszelve (1,1V) is megy 400 felett, de ahogy látom, ez egyedülálló.
 Bezzeg a 4GHz nem tud összejönni   HA számít a RAM sebessége, akkor a lehető legmagasabb FSB-t állítsd be. 
 Nekem nem igazán számít, alulfeszelve használom:1,1V; 300*10 (3GHz), RAM 800@CL5. Annyira nagyon elég nekem 
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen alaplapot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Sorozatok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Packeta
- Ki, mit tud róla: xxlgsm
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3829, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

És egy hónap 6x5 ám. Csak a szgép áramköltségére.
 És egy hónap 6x5 ám. Csak a szgép áramköltségére. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Emeltem a VID-et a BIOS-ban 1,35V-ra.
 Emeltem a VID-et a BIOS-ban 1,35V-ra. 

Vagy potit használsz, vagy cseréled a ventit egy PWM-esre. "Megszoksz, vagy megszöksz..."
 Vagy potit használsz, vagy cseréled a ventit egy PWM-esre. "Megszoksz, vagy megszöksz..."

De ez amint + feszt kap fűűűűt, mikor vettem már láttam h okkal volt vízzel hűtve előző tulajnál. Nem baaaj enyééém!
 De ez amint + feszt kap fűűűűt, mikor vettem már láttam h okkal volt vízzel hűtve előző tulajnál. Nem baaaj enyééém!