Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pudzi

tag

válasz fagy53 #11959 üzenetére

Persze a 25 még annyira nem gázos, de többször leszokott esni az alá is :(((
    Majd még kicsit variálok a beállításokon:)

A procihúzásra rátérve...most 12,5 szorzó és 240fsb mellett megy 3,0GHz-en. A memórikat visszaosztottam,úgyh 800MHz mutat a bios ami a memória hivatalos órajele.
    De van egy kis probléma, ha több fsb-t állítok, pl annyit h 3,2 menjen majd a proci, a memóriát nem tudom úgy visszaosztani h 800Mhz-t mutasson mert csak konkrét értékek közül tudok választani a visszaosztásnál(2,3,3.3,4 asszem nagyjából ezek közül).

Ha pl azt akarom h a proci 3,2-n szaladgáljon a memóriát csak úgy tudom visszaosztani h vagy kb 750Mhz, vagy kb 850MHz. Ez mennyire gáz? Vagy h tudom pont 800MHz-re belőni?
    Az alaplapom GIGABYTE GA-EP31-DS3L (Rev. 2.0), úgy rémlik h van még vmi billentyű kombináció a gigánál amivel előlehet hívni rejtett menüket a bios-ban. Lehet h ennél is így kellene?

Még 1 kérdés:)
    Most cseréltem ventit a procin, egy Arctic Freezer 7 Pro Rev.2-re. siettem és én marha nem vettem le a ventit róla mielőtt ráraktam a procira(amúgy nem lehet tőle rácsavarozni) így le kellett vennem róla és egy kis paszta ráragadt a procira. Utána szép óvatosan próbáltam vissza passzintani a hűtőt.
    Játék közben néztem core tempe-l a hőmérsékletet, az egyik mag kb 45 a másik 49-50 között mozgott folyamatosan, ettől feljebb nem ment.

Viszont a gyári ventivel is ugyanezt a hőmérsékletet produkálta( mondjuk olvastam olyat is h nem pontosan méri a hőmérsékletet a beépített szenzor) Nem lehet h a paszta esetleg nem kenődött el egyenletesen? Hallok egy venti zajt is ami kicsit zavar, olyan mintha a proci ventiből jönne de nem tudom eldönteni 100%-ra.
    Most cseréltem elől és hátul is ház ventit, szintén arctic pwm-esre, a videókari meg HIS úgyhogy az is halk és annak biztos nem ilyen hangja van mint amit hallok.

Szóval a kérdésem h lehet gáz a pasztából és mi lehet ez a hang, esetleg?
    persze lehet h ez az alaphangja a prociventinek, bár kétlem:)
    Amúgy a táp elvileg 1650 körül pörög, a proci 1150, az egyik házventi meg kb 750 ezt nyugalmi állapotban. az összes venti pwm-es. Win betöltődése után mintha vmelyik venti kicsit ingadozna, hol jobban pörög hol nem.

Van vmi progi amivel lehet ezeket a pwm-es ventiket szabályozni?

Bocs a sok kérdésért :R

Új hozzászólás Aktív témák