Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Egér probléma
- Azonnali informatikai kérdések órája
- DLNA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mokus1
addikt
Most lett kész.Ezt ki kell probálni hihetetlen, csak egy nagy kék csík van már 1kb bte sem töredezett.
-
Chaser
legenda
válasz
Bagira01 #397 üzenetére
Én nem feltételezek semmit, hozzám hasonlóan leinformálhatónak küldök előre cuccot, pl neked is küldenék simán, 1éb esetben pénz ide, vagy cucc ha veszek és utána megy az áru vagy pénz. 1x 1 hónapomba került míg visszaszereztem a procimat egy kis kötsögtől, már rég bannolták azóta, na nálam azóta ez a "házirend".
Jah 98gt eco, 21.5k netto ahol venném, mért sok? 4670-ek 14k nettotól indulnak, de az a legalja, 4830 kb dupla teljesítmény, így 98gt is kb, és ekkora NYÁK-kal tápcsati nélkül...hát elgondolkodtam
szerk: Az 1 gigás lenne 25 netto.
-
törölt tag
Defraggler. Gyors, hatékony, én is ezt használom.
-
Bagira01
veterán
A társadalom alapvetően jó, csak az emberiség teszi rosszá
Én ált a legjobbat feltételezem mindenkiről(részletre is adtam cuccot újoncnak és semmi gond nem volt vele) Az meg h egy 40 év körüli felnőtt ember ezt jó heccnek találja, vagy mittomén minek arra meg nem mondok semmit
Ezzel az erővel megtarthattam vna az abit ip35-öt is, de most spúrkodó múdba vagyok és 5-6k igenis számít
Gondolom a 98gt eco-ra gondolsz. Jó kis cuccnak néz ki de nem túl olcsó
-
Chaser
legenda
Megesik, acronis nálam pl csak 1 vinyóval szórakozott, más nem fektette meg, de azt nem is látta.
Gyuri: Én nem fogom árulni
legalábbis konvergál a nullához az esélye...lapot tekintve meg igazad van.
Amúgy erről a 98gt-ről lenne szó, igaz nem ati, de legalább zotac, nv-zafír
és -viszonylag- olcsó, 1slotos és lehet kapni.
szerk: direkt linket nem enged, mind1, 98gt eco
-
mokus1
addikt
Valaki nem ismeri ezt a paragon total defrag-ot?
Feltettem és már több mint 10 órája csinál csak 1 160gigás particoit és még 13-at ír ki de folyamatosan nőnek a másodpercek. -
Bagira01
veterán
Cél az volt h minél olcsóbb legyen és p5b ennyiért jobban megérte vna mint 11k-ért egy g31-es. Nem olyan régi reg, még reménykedem h csak régi bios van rajta, de eddig 3 procival kipróbálva se megy és a csávó(nem ám 16-20 éves hanem felnőtt ember) a vásárlás napjától nem elérhető telón és a ph-ra se jelentkezett be, szóval okom van gyanakodni
-
Bagira01
veterán
Nem vonom kétségbe a szavadat
. Egyelőre meg van rendelve, most sajnos azt kell mondjam h a p5b-s incidens miatt nem is olyan sürgős, mivel a húgom gépébe szántam az egyiket(alulfeszelésbe jobbikat) és ugye lap nélkül nincs gép, szegény most egy régi 2,4Ghz-es celeronos gépen tengődik, úh még ház sincs a géphez, csak az asztalon van kiterítve. Jövő héten ha még mindíg nem jön meg és vmi hírem lesz a p5b-ről akkor lehet megkereslek ez ügyben(persze ha addigra még lesz
)
-
Chaser
legenda
válasz
Bagira01 #381 üzenetére
Szted mikori példányok?
Második kitételre csak annyit, ha azt mondom nem volt gépben akkor nem volt, adhatok egy listát akik megerősíthetik újonctól-ph nagyurakig, amúgy meg nem kötelező
1ébként még az enyémmel se jutottam el odáig, hogy gépbe tegyem, perpill egy tua cerkás gépről vagyok
szerk: Haveromét néztem, 096V-on prime stabil, tovább már nem mertem nyomni, nehogy kevesebb legyen a szufla, mert munkában volt a gép. Ha minden jól megy, talán megnézhetem holnap az enyémet is...
-
Bagira01
veterán
-
Chaser
legenda
Cache "feloldásról" én se tudok. 1-200 mhz-et húzva azért tűnik el a különbség, mert gyorsul a cache is.
98gt vs 4830 téma, láttam egy tesztet, valamivel jobb a 4830 főleg 1280 felett, de én max 1280-ban használnám, 1előre csak ilyenben találtam olyat, aminek a NYÁK-ja akkora kb mint egy 4670-é és nincs rajta tápcsati, tehát max 75W-ot ehet loadon. Esetleg 4830 vagy 4850-ből tud valaki hasonló megoldást amit lehet kapni nálunk? És legyen olcsó, a kiszemelt 98gt még olcsóbb is mint a "simák". Tudom nem ez a topik, de hátha ettől felpörög
szerk:Gyuri27: Te meg árulod a 620-at és nem is szólsz?
-
fsb1000
nagyúr
Üdv van egy E3200 (eladó) procim, és egy vevőjelölt az L2 cache feloldásáróll érdeklődött.
Sajna erről a modról még nem halottam, van valakinek infója vagy linkje? 2Gb lesz?Egyébként azonos frekin összemértem egy E5300-val, aminek 2x akkora az L2-je.
Általános használatban nem érzek külünbséget, de szintetikus teszteknél és játékoknál (pl. COD) kb 10-15%-val volt jobb az E5300.Viszont ha 10%-val feljebb húztam a Celeront, akkor máris egálban voltak, mintha nem is volna L2 különbség.
-
mokus1
addikt
Nem tudom mi van de valami nem műkszik faszán.Orthos lefutott egy órát 1,35v-on 3,9-en de most meg van hogyha bekapcsolom a gépet csak 3.-ra indul alapon.Beállítom hogy azon induljon és megy egyből.Ez mi miatt lehet?
Fríssitsek én is biost?
-
kriszbon
őstag
Na azért csak sikerült a dolog, és gondolom nem volt ördöngősség ringyóz alól frissíteni
Szerintem teljesen simán és gyorsan megoldható vele (@bios volt?)
Mod: Csak érdekességnek (BIOS frissítése pendrive-ról.) -
Gercsa
senior tag
Na windows alól flasheltem a beta biost.
minden rendben sőt, megtáltosodott a rendszer.
ez sikerült:
3.5GHz (10.5X333)
Ram 1110MHz
feszültség terhelten 1.232VCpu queen: 14825
Memória olvasás 7957 MB/s
írás 7059MB/s
másolás 7045 MB/sEverest szerint a proci terhelve 27.12W-ot fogyaszt!!!
3.6-on a windows alól már újraindult a gép.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!!
-
Gercsa
senior tag
válasz
kriszbon #364 üzenetére
vagy én vagyok ma egyre nagyobb béna, vagy ez a freedos sem megy.
bebootol pendrive és ezt írja ki "enter the full shell command line"
nem tom ez mit jelent, valami linuxos cucc
de hiába írom be az indítandü fájl nevét, mindig azt írja ki hogy rossz parancs, vagy valami ilyesmit. dos parancsokat sem fogad el, semmit.
ezzel sem jutottam semmire, és másfél órája csak újraindítok
-
kriszbon
őstag
Hát azt neked kell eldönteni hogy mered e csinálni, mert azért ez nem az mintha közvetlenül a netről csinálnád. Nekem még nem volt vele gondom és a Vga biost is ringyóz alól frissítem mindíg amikor valamit módosítok benne.
Amúgy Ilyen)
Mod: Ja igen, a régit azt mentsed le azért, bár le is töltheted a netről! -
kriszbon
őstag
-
Gercsa
senior tag
feladom.
letöltöttem vagy 5 progit, de egyikkel sem sikerült.
Le lehel tölteni valahonnan egy Dos-t?
Mert van valami HP USB Disk Storage Format Tool, de annak meg kell egy dos ahonnan a fájlokat szedi.
Nekem a gugli egyetlen használható dolgot sem dobott.
hihetetlen, hogy egy iylen kis dolog nem tud összejönni.Én vagyok ekkora balfax???
-
Gercsa
senior tag
Megnéztem, de a flash utility csak floppy-ról hajlandó beolvasni, se usb se dvd.
floppym nincs... -
kriszbon
őstag
-
Gyuri27
félisten
Igen. Bár nem tudom ki van kivel. Biosban 1.29375 van állitva. Cpu-z (ami nem validál) 1.296-t mutat. Prime 95 altt a fesz beesik 1.28-ra (vid:1,2875). Tehát alapfesz, csak a droop miatt technikázni kell vele. DóSajna az et6 1,3-t ír, de ő sem iemeri a procit. Szóval bármi lehet.
Ma kicsit próbálgattam. Nem tudom a lap, a proci, vagy a bios műve de 10,5-s szorzót imádta. A többi nem volt valamiért jó. Nem fagyott, de nem éreztem jónak.Krami: nem faszoltam vele. Majd legközelebb. Viszed a lapot, ramot, meg procit?
Ne válaszolj. -
Gercsa
senior tag
Krammerka: gyári hűtő van, ugyanaz volt mind a két lapnál.
Szerk.: 3.5 környékén mindkettő max 64-65 fokig megy föl orthossal, de az asus silent módban 1200-ason tartott fordulattal, a giga meg pörgeti 2300-on már olyankor.
Gyuri27: Bios még csak egy béta változat van FDc jelzéssel, de azt nem mertem föltenni, kérdeztem a lap topikjában, van-e vele tapasztalat, de még nem jött válasz.
Most az FC verzió van rajta, de ez még nem támogat hivatalosan E3xxx-et
-
Gercsa
senior tag
Alulfeszelés sem akar működni.
2.25GHz-en nem elég neki a Bios-ból 1.2V. -
Gercsa
senior tag
válasz
krammerka #341 üzenetére
Nem a ram a gond, a procinak kell több feszültség.
10X300-on a proci már nem indul alapfesz-droppon (a ram 900-on van ilyenkor)
10.5X333-on megy most a gép (a ram 1110-en) és nincs semmi hiba, csak ugye a procinak itt már biosbol kell 1.3375V
Sztem nincs gond a memóriával.
-
krammerka
őstag
Jó reggelt!
Az előző lapodnál,a Giga lap mindenképp jobb kell hogy legyen,főleg tuning szempontjából.
Én nem vennék rá mérget,hogy a procid a ludas,lehet a ram is,gondolom azért,mert én is cserélgetem a lapjaimat elég sűrűn,a proci maradt,viszont a ramom(amit azóta már eladtam-Super Talent)szabott gátat a tuningnak.
Giga EP45 DS3-ban el se indult,előtte az UD3R-ben pedig ment mint a golyó.
A jelenlegi EP35 DS4 szintén nem kezeli,most egy 1066-os Kingmax van benn,ami hol megy,hol meg nem is látja a bios.
Rakok bele egy 800-as Kingmaxot azzal meg tökéletes........................ -
Gercsa
senior tag
Na, megjött az ep31-ds3l a korábban kitárgyalt asus lap helyett.
Tesztelgetem az E3300-ast.
Első ránézésre sztem kell neki majd új Bios.
Helyzet a következő:A tuningban harmatgyenge Asus p5kpl-am epu(amihez már van bios e3xxx támogatással) lapban 3.45Ghz atom stabil volt (275X12.5), itt nem volt lehetőség cpu feszt állítani, de gyanítom, hogy a Vid-nek megfelelő feszültséget kapta a proci(lehet még droppolt is) mert 1200-as fordulaton gyári ventivel 60 fok körül volt pár perc orthos után és nem nagyon akart sokkal fölé menni. (sajna az everest nem volt jóban a lappal, és nem írt ki semmi feszültségértéket, meg sok mást sem)
Ellenben a giga lappal everest teljesen okés, namost 1.2875 Vid-ről droppol a lap everest szerint 1.26V-ra és itt már 3Ghz-en nem stabil. Leellenőriztem, nem a ram és nem az fsb a ludas, hanem a proci.
Nekem ez azért furcsa, mert az előző konfigomban (p31-ds3l+e2180) a bios-ban cpu-nak a 1.3125V (vid) megadva ment az 50% tuning (ugye itt még droppolt is a lap, tehát kvázi alulfeszelve ment)A mostani konfiggal jobban odafigyelve a cpu feszkóra erre jutottam:
Bios 1.325V-on; everest szerint: terhelt 1.264-1.280V, terheletlen 1.28-1.296V 3,33GHz
Bios 1.3375V-on; everest szerint: terhelt 1.280V, terheletlen 1.296-1.312V 3.5GHz
ezeken stabil. (nem 100%, de orthos kb. 20 percet ment hiba nélkül)
A 3.5GHz-es beállításnál beállítottam maxra a cpu ventit(2100rpm), és így volt 60-61 fok pár perc orthos után, majd kb 10 perc kellett a 65 fokhoz.
Kb ugyanilyen hőmérsékletek voltak az asus lapban 3.45Ghz-nél de silent módban (cpu venti 1200-1300rpm)Jól gondolom, hogy az asus-ban kisebb fesz kellhetett a procinak?
Ez betudható a Biosnak? -
Chaser
legenda
Jah meg USB-ből tehettek volna még rá párat, 1ébként le a kalappal. Kitört a topikhalál?
-
Chaser
legenda
Sajnos nem ismeri, ezért adta el a gazdája, Turtle Beach Santa Cruz, régi álmom volt
Na majd meglátjuk. Win7-et még ki se próbáltam, csak az RC-t valamikor régen.
Nehogy azt hidd, hogy az ő lapjában kisebb feszen megy a prociKövetem a tőlem kikerült procik sorsát, p35/p45 lapoknál is adott feszen azt az órajelet tudja mint a g31m-es2l-ben
Max drop nincs akkora, de ez ebből a szempontból lényegtelen. Ha kezelne ez a kis mocsok 4x2GB ramot akkor el nem adnám
-
Gyuri27
félisten
A vt érdekes. Ahogy én tudom ott a programok xp módvaló futtatását teszi lehetővé.
Szerintem az illesztőknél nem lehet így válogatni.
Az, hogy nincs hozzá driver nem jelent semmit. A 7-s ismerheti is alapból.
Szerintem, ha egy gamét mondjuk inditasz xp módban ott nem lesz dx10-11.
Telepitenem kell egy 7-t is. Mennyi dolog.mokus1: lol nézd már meg milyen lapod van cica fiú. A kettőt nem lehet együtt emlegetni.
-
Chaser
legenda
Versus? Feat lesz az
Nem ismerik még ezt a procit, ha jól emlékszem te is úgy vetted meg hogy én jeleztem van ám ilyen is
Ne csak off legyen, a VT mód érdekelne. Pl ha nincs a hw-hez win7 driver, ha xp módban futtatom akkor menni fog?
És ugyanúgy megmarad a dx11 támogatás meg az összes fícsőr, vagy ez csak direkt sw-khez van kitalálva. Van egy cool hangkártyám, de win7 driver az nincs hozzá.
-
Gyuri27
félisten
Neked? Na majd írj pü-t egy nagyon baráti ajánlattal és a 3 év sem elképzelhetetlen.
mokus1: 3500-n ment viden (1.2875). De azután a bios megmakacsolta magát, így most ha tuningolni szeretnék fagy a bios. Majd ki próbálom egyszer (ha összekapom magam) asus p5kc-ban (ahhoz van bios) és meglátjuk. Szerintem menni fog még mert a g31-re még nem dobtam rá a droppot ami 0,03-0,04 körül van.
-
mokus1
addikt
Nem szeretnék beleszólni de elég vicces a hangulata a topiknak Gyuri27 vs Chaser érzésem van néha
-
-
-
mokus1
addikt
Na sikerült belőnöm a 24/7 beállítást 325*12=3900mhz 1,325v-al.Bár nem teszteltem hogy eze a legalacsonyabb fesz még csak most már stalkerezni akarok
3600at 1,232v-on viszi.
Nekem tetszik -
mokus1
addikt
[link]Lesz ez jobb is ahogy nézem
Mégsem olyan híg kopp-kopp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Assetto Corsa EVO
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7 12700k 2026.07.23ig aqua gari
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5700X
- Amd ryzen 5950x + Msi x570s carbon wifi Team Group 32GB samsung b die . Jegelve MMGpOffical számára.
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3334, 94% Akkumulátor
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Apple iPhone Xs 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256-512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest