Hirdetés
- Valami baja van a tápomnak
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
 - Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
 - Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
 - Vezeték nélküli fejhallgatók
 - Kompakt vízhűtés
 - iPad topik
 - AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt

Új hozzászólás Aktív témák
- 

kriszbon
őstag
Jahh übertuning meg minden, ezzel a 3300-as procival is belenyúltam rendesen a fostalicskák közé, mint az 5200-as procimmal.

Mee alapfesszel megy neki 3.5-ön az IBT is de 3.6-tól már kéri a feszt cefetül, 3.8-on még 1.45v.-al sem stabil.
(#2098) EarL 007: Milyen tesztre gondolsz?
(#2100) EarL 007 : Nekem ahhoz 1.47 kell de csak trémárkozni lehet vele akkor.
 - 

Chaser
legenda
válasz

üzenetére
						A dg45fc megfelelne, ez a kék pcb már tetszik, kifejezetten inteles, ami nem tetszik az ára
 Én úgy voltam vele megveszem a zotac lapot tizen pár k-ért, mert elég jó cucc, de mára eltűnt, gondolom nem vette senki a gyengus atomos lapjukat így inkább megszüntették a forgalmazását. Nem vagyok hajlandó bruttó 15k-nál többet kiadni egy mITX lapért, intelért meg pláne mert antituning
 De köszi a tippet 
 - 

törölt tag
És ez a lap jó lenne? Intel DG41MJ
 - 

ceia
őstag
Gyuri27
Chaser
Köszönöm a választ!

- 

Chaser
legenda
válasz

üzenetére
						Nem otthon vagyok, csak megvettem, de sztem nem is fogom kipróbálni hanem eladom...vettem 2-t is, párban eddig valahogy szerencsét hoztak...ha nem is nekem, akkor valaki másnak
 Úgy hozta a véletlen - elém toltak egy faxa plexi dobozt
- hogy gondoltam ebbe építenem kell egy mediaboxot, de 775-ös miniITX olcsó kategóriást már nem lehet kapni, drágát nem veszek, de úgy néz ki lesz egy atom+ion kombós lap aminek még nincs horror ára és a célnak megfelel, szóval nincs időm tesztelgetéssel bohóckodni 
 - 

ceia
őstag
Sziasztok!

Valakinek egy olcsó intel gépet kéne összeraknom. Eredetileg E3200-at szántam bele, mert nekem is az van, de már csak elvétve lehet kapni.
Viszont még kapható E3300, és talán E3400 is.
Melyik a jobb vétel? (úgyis lesz kicsit húzva, érdemesebb a nagyobbért többet fizetni?)
Ehez kapcsolódóan:
Nincs annak valami hátránya, ha egy proci nem egész számmal szoroz? (pl. 12,5x)
Az órajel így persze nagyobb, mint 12x esetén, de az a fél FSB semmibe nem zavar be? - 

Edge
veterán
Srácok! A szorzót mettől meddig lehet állítani egy e3300-nál?
 - 

Chaser
legenda
Nekem kicsi az eee, meg kb semmire nem jó neten kívül...olyan gép kellett ami kiváltja az asztalit, gamerkedésen kívül a mostani is mindenre jó. Hát még az i3-as inspiron milyen lesz

izee: Hogy még jobban megkavarjalak, a hivatalosan c2d néven futó E4xxx-ben sincs VT, nemcsak az 5200-sekben. Kell a hw VT a win7 xp módhoz, de nem sok értelme van sztem, én próbáltam, semmi nem indult el ami kellett volna, játék meg eleve kilőve. E3xxx minden tagja tudja a VT-t.
szerk: 1ébként VT-nek ott van haszna, ha több OS-t futtatsz párhuzamosan, bár az esetek többségében VT nélküli 1 magos cpu-val se lesz lassabb mint VT-vel, csak sok ram legyen. Ahol kijöhet az előnye linux kernelfordítás gyorsítása, de azt meg nem sokan művelik

- 

Gercsa
senior tag
Én úgy tudom, hogy a Win7-re telepíthető Xp-mód csak a VT-s procikkal megy.
E3XXX széria minden tagja tudja a VT-t, de az E5XXX szériából is vannak amik tudják, bár itt van valami kavar, ha jól emlékszem az E5200-asok közül egyik sem támogatja, viszont az E5300-asból van VT-s széria is, meg VT nélküli is, vagy valami ilyesmi a helyzet.
 - 

Jól látom, hogy az e3300 támogatja a virtualizációt? Pedig csak celeron a neve. Közben az e5200 meg nem támogatja, ez viszont pentium. Megbízható infót kérek tőletek: mire jó a virtualizációs technológia a processzorban? Mindig csak annyit látok, hogy win7 alatt win xp-t lehet vele "emulálni(?)", tehát minden ami eddig futott, az eeelvileg most is fog - bármilyen kompatibilitási hibája is legyen a win7-nek. A processzorba épített technika nélkül nem működik egyáltalán ez a funkció? Vagy csak annyit tesz, hogy támogatja, tehát a processzort kevésbé terheli le, de amúgy a többi (pl e5200) processzor is elboldogul a feladattal?
Üdv és előre köszönöm a válaszokat. - 

F.B.I.
veterán
Kösz fiúk, 5400 megrendelve, mert még olcsóbb lett.

- 

F.B.I.
veterán
Üdv!
Bár beszéltem Chaserral de megkérdezek mindenkit:
adott egy Giga P35-DS3, amivel társítani kellene egy értelmes procit, ami egy Hyper TX3 alatt lesz megrángatva és elégnek kell lennie egy HD5770-es kihajtásához.
Mit tanácsoltok? Egy E3300 vagy egy E5400?
Köszönöm a válaszokat!

- 

Márton
nagyúr
köszi mindenki, meggyőztetek!

- 

Gercsa
senior tag
vannak erre tesztek a ph-n és a nagyvilágban is.
Általában az az eredmény szokott születni, hogy a dupla annyi cache winrar alatt és a játékok nagyrészénél (itt már nem minding) tud 10% sebességnövekedést hozni.
Többi alkalmazásban jellemzően 5% és az alatti gyorsulás várható.illetve a te esetedben lassulás...
tehát szerintem vinni fogja
 - 

Johni5
őstag
Hmmm...Az E5300 szerintem 2.6GHz az E5200 órajele 2.5GHz,bár sicko jedno.Azt mondjuk nem vágom,hogy Win7 miért eszi jobban a procit HD lejátszásnál,mint az xp.
avi/DVD konvertálásnál ugyan ez a helyzet. - 

Márton
nagyúr
üdv,
ha egy HD videót le tudok játszani alap E5300-on, ami ugye 2.5Ghz,
akadozás nélkül 80-90%-os terheléssel, akkor vajon ugyanígy fog-e menni E3300-zal is, mely szintén 2.5Ghz, 800FSB, csak a cache fele tudtommal.
Ez nagyon számít? Vagy ki tudja?... - 

vip3
csendes tag
Sziasztok!
Tuningolni szeretném a gépem és a biosban nemtudom beállitani mert nincs ilyen beálitási lehetöségem. Tud valaki segíteni?
Alaplap neve Gigabyte GA-VM900M v2
Alaplap azonosítója 06/01/2007-P4M900-8237S-6A7L8G10C-00
Award BIOS típusa Award Modular BIOS v6.00PG
BIOS verzió FA
CPU típusa Intel Celeron 420, 1600 MHz (8 x 200)
Min / Max CPU szorzó 6x / 8x
Eredeti órajel 1600 MHz
CPUID CPU név Intel(R) Celeron(R) CPU 420 @ 1.60GHz
CPUID revíziószám 00010661h - 

Johni5
őstag
Hüccsi ugyan az.4000MHz fesz 1.344

SuperPi nem ezen a frekin 13.187
 - 

Speed®
titán
válasz

krammerka

üzenetére
						Nem támadólag írtam, építőleg..tőlem nem/sem kell elnézést kérned

Azt nem tudom, miért gondolod, hogy tuning mellett le kell kapcsolni

Rendben, max. OChez jól jön, mert lehet nem bírja a csökkent feszt idle ha jóval nagyobb az órajel az emelt FSBvel, mint alapon..de 24/7 üzemre mi a fontos?
Szerintem az, hogy a 90%ban idle használt proci ne zabáljon feleslegesen.
Ehhez nem elég, hogy OFF C1Evel a szorzót visszaveszi..a fesz. a lényeg.
Az pedig a legtöbb lapban akkor csökken idle, ha nincs piszkálva a vCore..Én jobbnak tartom azt, hogy használom a procit 3200on és idle visszaveszi magát 1600/1.12Vra, mintha állandóan 3600/1.352on menne.
Ez nem 1-2W különbség, az a terheléskori 400MHz meg igazából nagyon nem számít arányaiban..ahol kevés 3200on, ott 3600on is az.
Ha minden igaz, nemsokára leváltom egy Q6600ra, ott ez hatványozottan érvényes lesz..mert különben lezabálja a nadrágomat a kis quazán ;pNa mind1, nem ragozom..csak kiírtam magamból

- 

Speed®
titán
válasz

krammerka

üzenetére
						Miért kapcsolja ki, ha megy velük tökéletesen amúgy, jó ha vannak, nem?
Sosem értettem ezt az EIST/C1E kikapcs dolgot..ugyanúgy lehet OCzni..
Sőt, sok esetben OCzva sokkal kisebb idle fesz van ezekkel, mint amúgy.
Csak egy magas VID és Normal beállítás kell fesz részen, aztán tesztelni.
Nálam 3200/1.25V LLCvel stabil, de így nem csökkent idle semennyit se..
Viszont Autora állítva loadban ugyanígy 1.25, de idle már lemegy 1.1re is! - 

Swarley
csendes tag
Sziasztok!
Én is Intel Celeron Dual Core mellett döntöttem, mert elég jó véleményeket olvastam róla!
 Intel Pentium Dual Core-t akartam venni, csak az drágább volt, és sajnos nem mondhatom azt, hogy mindegy az ár. Nem vagyok szakértő, mert eddig nem volt tuningolható procim, tehát nekem picit ismeretlen ez a terület, de lenne egy hülye kérdésem: CPUID-be azt írja, hogy 1800Mhz a Core speed, de BIOS-ban beállítottam a 300x12.0, terhelésnél kiírja a 36xxMhz, de terhelés nélkül miért nem? Tudom, hogy furcsa a kérdés, ezért kérlek ezt nézzétek el nekem.Köszi.
 - 

Gercsa
senior tag
Szövegértelmezésben én itt megbuktam...
(ebben a beszélgetésben már nem nagyon értem ki mire reagál, és mit miért ír néha.)De egy prájmolós kép télleg jöhetne...
 - 

Johni5
őstag
Nincs még screenem,szervizelnem kell.Nyugi lesz.
NEM szenzorhiba hideg a hűtőm.A szobában 25c van. 3gyerek mellett nem nyitogatok ablakot.Egyenlőre a hwbot-ra linkelgetek.Türelem
 Valamint 3 gyerek, éjszakás anyuka.
Azokat a screeneket is buktam,mert sitt a winyóm.
Jaaaa avdroppot megoldottam a lapon 2b cerkával.
A core temp miért e5200-at ír ki?
A vidjét nem tudom. - 

Speed®
titán
Nem hiszem, hogy nincs screenje, bár nyílván jobb látni, mint beszélni róla ;p
A VIDes részt arra értettem, hogy nálam pl. magas és valós 1.5V mellett sem melegedik ordenáré módon, mint esetleg másnál egy alacsony VIDes. De persze az a 4.4GHz@56°C lehet szenzorhiba is, vagy nyitott ablak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
 - 

Mankó
veterán
Azért mert sok feszt kért még a 3.6-hoz is. Kezdetben azt hittem, hogy a lap miatt, de úgy néz ki, nem az volt a ludas.
S mert sikerült jó áron megfogni egy alapfeszen 8*500-at tudó e8400-at, így terhelve kap 1.216-ot. Hát igen a magas vid: 1.2625. De nekem így is tökéletes, 56 fok prime alatt. - 

Johni5
őstag
Futuremark-on megnéztem a q6600-am cpu scor-ját 3600-on volt 4872 pont.
Ez a proci eszméletlen erős. 11060 ft-ért vettem az Aqua-ba 3 napja.
4GHz PcMark CPU score 11370 pont
HWbot.org-ra nyomjátok az eredményeket léci,léci. - 

Johni5
őstag
válasz

krammerka

üzenetére
						Igen.4400MHz-n 4 óra stabilan.Tovább nem kiínoztam,így is 56c-re melegedett
 (Coolermaster GeminII i7 920 -on használtam 4315MHz-n ezt a hűtőt.Most csak az egyik 12cm venti van bekötve 600rpm körül forog)Úgysem tudok olyan programot,ami 4 órán keresztül 100-on hajtja a procit. - 

törölt tag
Kezd kihalni a topic. Pedig ezek a best by procik még nincsenek halálra ítélve.
 - 

krammerka
őstag
Jó reggelt!
De nagy a csend errefelé.................
 - 

Speed®
titán
Megy ez, csak kéri a feszt. De magas VID, nem is melegszik. 3600-1.352
Már csak egy G31M-S2L kell alá..a 30ks P45 Gene "kicsit" túlzás asszem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Új hozzászólás Aktív témák
- Valami baja van a tápomnak
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - exHWSW - Értünk mindenhez IS
 - iPhone topik
 - Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
 - Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
 - Renault, Dacia topik
 - Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
 - Vezeték nélküli fejhallgatók
 - Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
 - További aktív témák...

- Egyedi ékszerdobozka
 - Apple iPhone 11 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849
 - HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3428
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Eddig 1.34V valóssal csak 3.85 jött össze.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Bár Intel csak ritkán tud szép lapot csinálni. 
 1részt csúnya, ez szubjektív igaz

Azokat el se hozom, 1.5-2k-ért leszámolják

Az E8400-é megcibálva nem volt ennyi.