Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• robyeger

addikt

válasz D600 #412 üzenetére

Ha jól emléxem a 3Dnow! multimédiás utasításkészletet az AMD még K6 procijainál vezette be, mert akkoriban kéves volt még a 3D-t támogató videó kártya és ezt a feladatot ''ha ló nincs a szamár is jó'' alapon a CPU vállalta fel. Tehát ha a játék támogatta a 3Dnow, akkár egy szimpla 2D VGA karival is elindult, viszont már az akkori gagyi 3D VGA karik meglőtték gyorsaságban rendesen. Poénból kiváncsi lennék egy mostani K8-as prockón mondjuk egy PCI-os ET6000 VGA karival hogy futna egy ilyen ezer éves játék. :D Úgy tudom ez mára teljesen elhalt vagy szinte csak 1-2 progi használhatja 1-2 utasítás erejéig, ezeket az utasításokat akár melyik jelenlegi GPU csipőből pillanatok alatt elvégzi.
    Szerintem egy 15eFt heat-pipe hűtés, főleg ha a helyigényét és karbantarthatóságát is figyelembe vesszük meglövi a 17eFt gagyi vízhűtéseket. Egy komoly jó hatásfokú vízhűtő szettet szerintem 30eFt-től kezdődnek.
    A Vista mint minden újabb MicroSoft termék még több ramot és winyó kapacitást, meg gyorsabb CPUt igénylő alkotás lesz velhetőleg. Tudni fogja a Virtualizációs technikát, csak az a kérdés otthon ezt hogy fogjuk tudni kihasználni?

• Kami11

őstag

válasz D600 #412 üzenetére

Nekem is Freezer 7 Pro van, most 3600-on megy a gép és stabil valamint a hőmérséklet is rendben van. Alapon 41-44 fok, 100%-osan terhelve 55-58 fok, attól függően hány fok van a lakásban. 21-24 fok szokott lenni ezért írtam tól-ig értékeket. Úgyhogy merem ajánlani a hűtőt szerintem nyáron is megbírkózik a procival! :)
    Nálam alapfeszen bírja a proci a tuningot a fenn leírt sebességen, de azt mindenképpen vedd figyelembe, hogy exponenciálisan nő a hőfok, ha feszültséget is emelsz! ;]

Új hozzászólás Aktív témák