Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPad topik
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
Aham, köszi!
Úgy fordítom, remélem jól, hogy a RAM-ok és ezek kezelése 64 bit (elég régi ugye
) illetve a 64 bites operációs rendszert és meghajtókat is támogatja. A proci viszont 32 bit, hogyha nem engedélyezzük a BIOS-ban az "EM64T"-t! Ezen kívül a RAM-oknak, oprendszernek és driver-eknek is engedélyezni kell a 64 bitet.
Mindkét mag 64-64 bit. -
harry
veterán
válasz
szaszlaci
üzenetére
Amennyire tudom 64... [link]: "Intel® 64 Technology - 64-bit memory extensions to the IA-32 architecture." Bár nem tudom pontosan ez mit jelent. A fícsöröknél ez áll: Intel® EM64T - magyarázat:
2 Intel® EM64T requires a computer system with a processor, chipset, BIOS, operating system, device drivers and applications enabled for Intel EM64T. Processor will not operate (including 32-bit operation) without an Intel EM64T-enabled BIOS. Performance will vary depending on your hardware and software configurations. See http://www.intel.com/info/em64t for more information including details on which processors support Intel® EM64T or consult with your system vendor for more information. -
szaszlaci
addikt
Van amúgy egy másfajta Modecom Feel 5 házam eladó.
Na jó, nem volt vicces
-
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Nem, látszólag semmi..
Aki meg bővíteni akar, mindenképp a kocka házat vegye, elég jónan tűnik kép alapján.
Tápot pedig lehet úgy is meg lehetne oldani, hogy 12 V-os laptop táp + csinálni hozzá egy pico tápot. Ugyebár a többi feszültségnél nincs fogyasztás, csak 12-nél.
Vagy le is lehet másolni a Modecom házét, nem nagyon bonyolult. -
kingabo
őstag
válasz
balkoger
üzenetére
Lejárt az 5 perc szerk idő, szal erre már külön
A pci riser igaziból fel sem merült, mert nem maradna hely a hűtésra, ahogy Te is írtad. Igaziból csak úgy beraktam volna a tunert, ha befért volna, de "túl magas". (azért vicc, hogy a félmagas tuner is túl magas...
újabb tervezési hibája a háznak??
) Az annyira nem zavarna, hogy csak állítva lehetne használni, amúgy is úgy szerettem volna. Mondjuk most nagyon se kedvem se időm nincs szétvágni egy házat. Akkor úgy érzem marad a hangos -szerintem- rondább hangos tápos kocka... A tápot mondjuk meg tudom oldani, mert találtam itthon egy lite-on 90w-os mini tápot 8cmes halk ventivel, csak a + tápcsati(2*12V) hiányzik róla, de az könnyen pótolható. (van is egy tápom amiről le lehetne vágni, csak ha hoznak egy "ránézésre" táphibás gépet, akkor nem lesz pót tápom amivel ki tom probálni
)
Mind1 nem sűrgős annyira a ház vétel, elfér így is az asztalomon.
Ja és köszönjük a tesztet!

-
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci
üzenetére
Azt én is írtam, hogy elsőre nekem sem csinált semmit. Pontosabban első indításkor kiírta a progi, hogy frissebb bios-om van mint amit be akarok sütni.
Aztán reboot és utána már engedte frissíteni. Viszont újraindításkor kiírta, hogy check sum error, amiből azt gondoltam már meg is van, mivel más gépeken ezzel jelzi, hogy sikeres a frissítés. Viszont a biosba belépve nem az új bios fogadott. Ezek után sikeresen lefutott a wines "telepítő szerűség" újraindult a gép és írta is ki szépen, hogy éppen mit frissít.
Amúgy probáltam azzal az Intel integrator assistant-al, viszont ez sem a netről általa leszedett sem az általam leszedett biost nem nyitotta meg. (nem lehet megnyitni szerinte)balkoger : nem kell parázni mert van elvileg egy backup bios is. Ha jól rémlik először besüti a normálisat utána meg a backupot. Elvileg, ha nem lesz áramszünet frissítés közben, akkor nem lehet elrontani. (uhhh, hogy lehet a házat így tervezni?
)Akkor sajnos nem modecom házam lesz. Első körben egy tv tunert tennék csak be, annak meg elég az antenna kábelnek lyukat furni, de ~6 cm magas.
(ha egyszer sikerülne szerezni pci-os vga-t akkor meg azt)Nézegettem az általam régebben linkelt nVidia Ion platformos cuccot és nekem úgy tűnt, hogy a dobozban nincs vinyó.
És hely sincs neki!! (kép, cikk hátha valaki nem látta volna az atomos topicban) -
balkoger
tag
Én is méregettem egy PCI riser kártya lehetőségeit, de csak vágással lehetséges és a oldallapon nem fér el, mert úgy betakarja a lapot, hogy a szellőző nyílásból befelé álló ventilátoromat ha kiraknám akkor is beletakarna a csipszetbordába. Én a helyedben (ha a háznál döntesz) akkor bővítést egy pci flex riser kártyával csinálnám és átvezetném a túloldalra,(az alaplap és a tápegység között van annyi hely, hogy elférjen a szalagkábel) a másik oldalon szép "domborulattal" pedig eltakarnám a felrögzített kártyát. Természetesen ebben az esetben is ki kell vágni a ház oldalát, de nem azon az oldalon ahol hozzáférsz a gép belsejéhez és ezután már fektetve nem tudod használni, csak állítva.
-
balkoger
tag
USB mizéria elött azért volt időm fogyasztást mérni. Az everest-et használtam, illetve videolejátszást, mert ezek terhelték le igazából a rendszert
.
A lefényképezett értékek persze ingadoztak, általában megpróbáltam a mérési alap maximumát lefényképezni, ezért próbáljátok az értékeket +0.5w, -1w-os tartományban elképzelni.
[everest cache&memory]
[everest HDD teszt]
[everest stability teszt]
[Fogyasztás firefox-szal]
[Fogyasztás 720p (háttérben marad a firefox)]
[Fogyasztás 1080p]
[Fogyasztás Everest stability teszt közben (HDD nélkül)]
[Fogyasztás Everest stability teszt közben (HDD-vel)]Talán ezt a fogyasztást még egy dvd-rom-mal lehet űberelni, (jelenleg nekem az nincs)
Én 46,5w-nál nem láttam többet. -
balkoger
tag
ModeCom Feel tulajok FIGYELEM !!!!!!!!
Az előlapi Usb/ Audio panel hátsó része, ami a gép belseje felé néz, az nincs semmivel sem eltakarva, ezért a forrasztási pontok szabadon állnak.
Nálam sajnos előfordult az az eset, hogy a szabadon maradt molex csatim hozzáért az egyik kiálló lábba, és amikor előre egy usb-s kártyaolvasót dugtam, akkor rövidre zárta sajnos!!!!!
A kártyaolvasónak annyi, meg a panel nyákján is elsült az egyik átvezetés, azóta megoldottam és átkötöttem, de mindenkit arra kérek, hogy a nyákot takarja le szigetelje el a ház belseje felöl, hogy nehogy komolyabb baj történjen!!!!!
[ahogy a panelhez hozzáért a molex csati( piros karika a kiálló forrasztásnál)]
[Usb/audio panel sérülése]Nagy képek, lassan töltődnek (türelem)
-
szaszlaci
addikt
Nekem az exe fájllal nem történt semmi, azért is kérdeztem.
Szerintem: csak akkor írható a BIOS, ha a jumper oda van téve. Úgy viszont nem boot-ol, hanem egyből belép a BIOS-ba. Tehát menet közben kell át jumper-elni.Kivágás valóban nincs, az alaplap NYÁK-jától 4,5 centi. Szerintem semmi nem fér oda, és kivágni sem egyszerű, hogy jó is legyen..
-
kingabo
őstag
válasz
balkoger
üzenetére
Először is BÚÉK mindenkinek!
Nem nagy szám pedig!
Leszeded az intel oldaláról az exe kiterjesztésű bios filet (elvileg a 3.) elindít egy telepítőt, next-next-finish, újraindítja a géped, post után megcsinálja a frissítést, megint rebbot és kész is vagy.
Egy régebbi hsz-edre: azért mégis szerencsés vagy mert összejött a hdtv-vel az összekötés.
nem zavar az álvány mögötti kábel dzsungel?Ja egy kérdés: akinek modecom feel 202/302 háza van: jól látom, hogy nincs hátul a bővítő kártyának hely kivágva? Mondjuk ez még orvosolható
, valaki le tudná mérni, mekkora távolság van a pci slot és a tető között?Előre is köszi a válaszokat!
-
balkoger
tag
pont azért hagytam félbe a projektet, mert nem csak a második kijelző nem jött, hanem a core avc-vel sem boldogultam, meg az mplayer linuxos változatával sem, nekem meg elsősorban ezért kellett. Egyébként még annyira kezdő vagyok linux terén, hogy csak sejtem , hogy mit kértél az előző hozzászólásodban

-
harry
veterán
válasz
balkoger
üzenetére
Nem fogok routert használni, minek, ott a szerver. Fix időpontos bekapcsolást BIOSból be lehetne állítani, de az sem jó - akkor kapcsoljon be, amikor egy kliens is.
Most próbaképp a kliensemet egyből a szerverre kötöttem, amin be van állítva, hogy fizikai aktivitásra ébredjen, ezzel kapcsolatosan itt már írtam: [link] -
letix
senior tag
balkoger!
Neked sikerült ubuntu alatt az s-video -t belőni?
Ha igen, és nem nagy gond, tudnál mutatni egy xorg.conf ide vágó részt?
Valahogy én nem boldogulok vele.
xrandr -q nál látható a második csatoló és winfos alatt is működik szépen.
udv
letix -
szaszlaci
addikt
Hülye kérdés következik:
0099-es BIOS-om van, leszedtem egy újabbat az Intel honlapjáról, 0138 talán.
Hogy kell felrakni?
Indítom, DOS ablak felvillan, de nem történik semmi.Alaplapot jumper-elem settings, vagy mire, de úgy nem indul oprendszer..
-
letix
senior tag
Apropó, használja valaki eme kis lapot Debian GNU/Linuxszal?
Próbáltam r3, r5-el is, egyik sem kedveli az r8169-et.
Mindkét rendszeren elszáll a háló link down-al.
Valakinek tapasztalat?
udv
letix -
balkoger
tag
az alaplapi csatlakozó úgy néz ki mint egy audio csati, csak az a baj, hogy nekem 4 pin-es audio kábelem van, elképzelhető, hogy van 3 tűs is?
másik kérdésem, hogy az alaplapi leírásban: 1. tű VCC
2. tű SPDIF out
3. tű Ground
na most a fentebb beillesztett képen akkor a VCC = a +5V os paneles tűvel? -
letix
senior tag
Nos, megszületett a megoldás, amire nem is mertem volna gondolni.
Korábban írtam, hogy egy S-video kábellel, (4pin mindkét oldal), összekötöttem a tv-vel a gépet.
Találtam itthon még egy ilyen kábelt, viszont ez vastagabb. Tökéletesen, színesben ad képet ad tv-n.
Erre nem mertem volna gondolni, de hálisten realizálódott a dolog.
Köszönöm a segítőkészséget urak!
udv
letix -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Igen, úgy használom kizárólag.
Egy másik alaplap optikai/koax (Gigabyte asszem) kivezetését szereztem hozzá. (Kicsit reszelni kellett.)
Optikai kimenetek: pozitív, nulla, adat. Ezt valahogy rákötöd és megy. A koax meg ha minden igaz, nulla és adat.Neked is BUÉK!
Azt csak halkan mondom:
720HD: 1366 x 720
HD: 1366 x 720 vagy 1360 x 720
FHD / 1080: 1920 x 1080 -
balkoger
tag
Valaki próbálta már az alaplapi S/PDIF csatlakozón keresztül kikergetni a hangot? Van egy asus hátsó panelem(coax csatis), igaz van rajta bemenet is, de azt ezen a lapon úgyem tudom használni, szóval ha faszán megy akkor csak azon kergetném az audió jeleket.
-
balkoger
tag
Nagyok a képek ezért idő kell míg betöltődnek, türelem !
A full HD-s teszt később lesz ott írok fogyasztásokról is, illetve összevetem miben változik fogyasztásilag/cpu terhelésileg a helyzet, ha lemezről játszom, le. Megérkeztek a DL-es lemezek, illetve Anyukám laptopjában a slim DVD meghajtó letudja játszani a DL lemezeket is ezért jött az ötlet, mert jelenleg HDD-ről ment az egész. Átrakom a ModeCom-ba, ideiglenesen
-
balkoger
tag
Mindenkinek BUÉK !!!!!!
-
turorudi
aktív tag
Gondolom megtetted, de azért még egyszer csekkold, hogy nem fordítottad-e meg a scart csatlakozót és így más lábakat kötöttél össze.
Az is lehet, hogy nálam csak véletlenül működik kondenzátor nélkül, azzal biztosan kellene működnie (a megadott paraméterű kondival) nálad is. De ha az van is, annál is kell ügyelni, hogy melyik irányba nézzen bekötéskor.
És milyen kábelt használsz? Vetted Mediamarktban? Vagy átalakítottál s-video kábelt scartra? -
szaszlaci
addikt
Ezt érdemes tudni az S-VIDEO szabványról:
-Nincs befejezve, talán még szabványban sem rögzítették, milyennek kell lennie.
-Vagy megy, vagy nem.
-S-V. -> scart gyári átalakítóval nekem EGYSZER SEM sikerült semmit elérnem.
(több DVD, több TV, értékesítőként melóztam, volt időm próbálgatni ilyesmiket)
-Ha átmegy, akkor a PAL/NTSC-vel volt a baj, ha nem volt szín, de asszem azzal se jött mindig helyre.
-Nekem LG TV-m van, azon próbaképp megnéztem ATI VGA-val, és ment rendesen. Persze úgy ronda, mint kompozittal. -
letix
senior tag
válasz
szaszlaci
üzenetére
Nos, úgy tudom, PAL-B szabvány biztosan működik magyarországon, a TV (PAL) és a VGA is erre van természetesen állítva. (mellesleg az összes többi variációt is kipróbáltam, hátha..
)Nem vagyok elektronikában túlságosan jártas. A Scart csatlakozó gyári állapotában van, kivéve azt a kis drótot, ami a két pin-t összeköti. (Máshoz nem ér hozzá, ami fém.)
Van még itthon mégegy scart csatlakozó, nem tudom érdemes-e , de majd kipróbálom.
Köszönöm.
udv
letix -
letix
senior tag
Nem Scrat hanem Scart.
udv
letix -
letix
senior tag
válasz
turorudi
üzenetére
Nos uraim, ezt már tényleg nem értem.
Amit találtam, illetve a kolléga is linkelt, scart csatlakozó bekötési sorrendje, (15-20-as pinek összekötése), megtettem, igaz kicsit gány módon, csak a teszt erejéig, de még mindig fekete fehér.
Van esetleg még valakinek ötlete? Próbáltam már másik Scrat-al is, másik TV-n is, de ezek sme segítettek.
Köszönöm.
udv
letix -
balkoger
tag
eppen most probalok egy ibm t43-as laptopot (1.86ghzCentrino,768mbram) 33w-ot fogyaszt most, hogy netezek, de mivel dolgozik a felesegem rajta ezert nem bantom tovabb !

-
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Ha valamit kiír a TV, akkor az a kapott jel, ez szinte biztos. Különbséget nem nagyon fogsz látni, mert a TV a videókat felkonvertálja szépen, ahogy kell. Számítógépes játékokat nem tudja rendesen, mert nem arra van optimalizálva az elektronika.
Jó HD-s tévénél DVD és HD videó között nincs igazából különbség képfelbontást illetően látványra.
Full HD-d TV-n elég ronda lesz a DVD, viszont ott a HD és FullHD videó közt nem sok különbséget látni. (ezért is javasolt talán a HD TV mellett dönteni)
CRT TV-t meg el kellene végre felejteni mindenre..Chipset bordád olyan volt, mint a képen? Mert nekem nem. Ez esetben elképzelhető, hogy egyikünk alaplapja újabb, és rátettek/levettek valamiket róla..
Azt meg tényleg jó volna már tudni, mit is mérünk..
-
turorudi
aktív tag
válasz
balkoger
üzenetére
El foglak keseríteni.
Ne vegyél képcsöves TV-t, ha azon akarsz szöveget olvasni. Azoknak 720*576 a felbontása, azon nem lehet rendesen elolvasni a magasabb felbontásból összenyomott képet, illetve azon a szöveget, csak a nagyobb méretű betűket (mondjuk filmfeliratot, de azt én is igyekszem még nagyobbra állítani az ffdshowban). -
balkoger
tag
Ja itthon meg figyel egy fenti szobában, mert nem tudom nézni a szar tv-men. Ezt az s-video átkötést én is kipróbálom, mert a kép nekem is f.f. volt, de a betűket nem látom 1024-es felbontáson, csak homályosan, tehát másik tv lesz, csak nem tudom, hogy képcsövesbe van é olyan aminek van d-sub bemenete (lehet ez nagyon láma volt), úgyhogy nem is vagyok olyan mázlista.

-
balkoger
tag
a következő alkalommal ezt a műveletet is végigkísérem és leellenőrzöm talán a Sony könyvében is találok valami hasznos infót, csak annyira kevés időm volt, mert a gyerek sokáig aludt, Anyámhoz későn értem oda és 10 percem volt az egészre, mert jött a fontos sorozat amit nézni kell!

-
balkoger
tag
Ez most érdekes, mert nekem jelenleg 1024/768 -ba van állítva, mivel vnc-vel használom és kényelmesebb az asztali gépen megjeleníteni ami 1280/1024. Viszont amikor a full HD-s Sony-ra rákötöttem akkor a Sony a sarokban mutatta a pillanatnyi felbontást (bios-nál 800/600, a windows jelnél 1024/768) amikor bejelentkezett akkor viszont automatice felment 1920/1080 -as felbontásra (pillanatra elment a kép is) és azt tudom hogy a tv-n a képigazítás smart-on van. Nahogy ez most hogy csinálta nem tudom. Nem elképzelhető, hogy valami nincs jól beállítva a tv-n? Egyébként én utána leraktam 1600/1200-ra mert sokkal jobban láttam a betűket is a neten, és a hd videónál sem láttam különbséget, vagy kellett volna?
-
balkoger
tag
válasz
szaszlaci
üzenetére
0099-es bios-om van nekem is és a csipszet borda ilyen volt, csak lecseréltem a zalman-ra, illetve a déli hídra is raktam(ich7) .
Szerény véleményem szerint és a speedfant és az everest-et összevetve szerintem:
Ambient = alaplapi hőmérséklet, vagyis környezeti (egyezik az everest hőmérséklete)
Remote 1 = CPU átlaghőm. vagyis az 1 és 2 magok átlaga (everestnél ez a cpu)
Remote 2 = csak azért vacillálok, mert ez 4-5 fokkal magasabb az alaplapitól, tehát az északi híd kizárva, mert az kézre is melegebb. Bios-szal nem tudom összemérni, mert nincs rajta crt. -
-
rankesz
veterán
válasz
balkoger
üzenetére
Hello!
Neked gond nélkül megy az 1920x1080as felbontás? Nálam sajna ahogy leokézom csak kb 5 másodpercenként van kép egy pillanatra... Viszont érdekes hogy az 1920x1200as felbontást meg elvileg lekezeli csak a TV infójában 1600x1200at ír.
... igen, próbáltam már Powerstrip-el
Semmi eredmény
-
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Ismerős
(más lapnál volt ilyen). Asszem itt is lehet figyelmeztetést kérni, de használtan volt, nem problémázott.
Amúgy lehet hogy ez egy kicsit más alaplap: szóval az enyémen nem ilyen bordák voltak gyárilag, hanem alacsonyabbak. 0099-es BIOS van, próbáltam frissíteni, de nem ment..
Neked a hőmérők hogy vannak, mi a véleményed róla? (előző hozzászólások) Jó volna tudni, hogy mégis mit mérnek.
-
balkoger
tag
válasz
szaszlaci
üzenetére
Neked rádugott venti nélkül is megy az alaplap? (Fan Speed 0000)
Azért kérdezem, mert engem a zalman ventiszabályzó eléggé megviccelt az elején, amikor még padláson volt a kicsike, ugyanis abban is van egy hőszenzor, ami leállítás és lehülés után nem akart bekapcsolni, így a lap sem indult (kicsit para volt) most, hogy szobában van ezzel nincs gond.
-
szaszlaci
addikt
Itt az AOpen Atom, csak 12 V kell neki..
-
szaszlaci
addikt
válasz
turorudi
üzenetére
Nos, megnéztem a BIOS-t, és ezt találtam ott.
Szerintem:
CPU: ez a két mag közti átlag lehet, mivel CoreTemp szerint az +/- 5 fok letérés van nagyjából a két magnál.
INTERNAL: belső, házhő
REMOTE: távoli, ide kell vagy IDE VAN csatlakoztatva valami.. Az érték alapján akár lehet a VGA-ÉSZAKI HÍD környékén is.
(HDD: ilyen nincs, azt nem mutatja.)
-
balkoger
tag
válasz
turorudi
üzenetére
Jó kérdés, nem tudom. Nekem olyan értelemben szerencsém volt, hogy szüleim most vettek és mindkettőnek volt, de a Samsung az nem egy drága széria (150papír volt), tehát nem elképzelhetetlen, hogy a kisebb kijelzős tv-nek is van d-sub bemenete.
Az biztos, hogy most már én is csak olyat fogok választani amin van ilyen bemenet, arra viszont kíváncsi volnék mit szólna egy dvi bemenetes tv dvi-dsub átalakítóval, mivel azt legtöbb videókarihoz kapsz ezért lehet alternatíva egy dvi bemenetes tv is. -
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger
üzenetére
Naná, hogy jól megy!
Én sima HD videóval próbáltam, na ott egyetlen magot terhelt csak úgy 90%-ig.
Ha valakinek újdonság, érdemes még kikapcsolni a képeldobást, mert az is csak ront a teljesítményen, holott javítania kellene..Turorudi:Elbeszélünk egymás mellett. Persze, hogy jobb hatásfokú az oldalsó ventid, de én a hdd-t is hűteni akarom.
Viszont a SpeedFan-os megjegyzésedet nem értem. Ugyebár egy üres kivezetés termisztor nélkül (gondolom itt is ez van) nem változik és valami irreális értéket mutat, nálam pedig mégis.
Itt átneveztem az érzékelőket, és a négy magot sem mutatja. Szerinted mi az oka a változásnak?
(Ami reálisnak tűnik hőfokok alapján)
-
Zotya984
senior tag
válasz
balkoger
üzenetére
Hali
Nagyon szépen köszönöm a tesztet. Ez döntötte el bennem hogy ilyen lapot kell vennem. Semmi másra nem lessz használva csak net, filmnézés, szövegszerkeztés, na meg winrar (bár erre lehet hogy kicsi lessz az atom330). 2 kérdesem lenne még: mennyi ram van a kicsikén?
Ha majd megjön a cucc segítessz beállítani core avc-t? -
balkoger
tag
Egy másik infó, nekem az Mplayer (MPUI) nem játszotta le az x264-es konténereket, mindíg error üzenetet kaptam, míg a Media Player Classic Home Cinema (MPC HC) elsőre, ezért én nem próbáltam mással.
-
balkoger
tag
Sazabi kolléga 162-es hozzászólásában van link a core avc beállítására, viszont az általam használt core avc-nek kicsit más volt a felülete, mint amit leírtak ezért én elkezdtem kipróbálni különféle beállítással ua. a 1080p trailer hogyan viselkedik (prociterhelés/eldobott képek száma ) aztán a legoptimálisabb is 100% terhelést mutatptt és sajnos az eldobott képek számát is csak a felére tudtam levinni, de ezt mind lanon keresztül néztem/ellenőriztem VNC-vel mivel nincs két monitorom és a gép önmagában letöltött egy szobában. Ezért volt meglepetés amikor tegnap este élesben egy full hd-s tv-n tökéletesen működött max 90% prociterheléssel!!!!
-
balkoger
tag
Hello mindenkinek!
Megvolt a LCD TV-s tesztem egy 40" Sony Bravia és egy 32" Samsung társaságában, mindkettőn van sima d-sub bemenet, így nem kellett pöcsölnöm semmivel. Hozzá kell tennem, hogy nem tudtam részletes tesztet csinálni, mert fiammal voltam, aki mindíg a nyakamban lógott és kevés volt az idő is ezért sajnos a hőmérsékletet és a fogyasztást sem mértem, illetve kétkedő kollégáknak sem tudom bizonyítani fényképpel amit tapasztaltam, de megteszem hamarosan!
Három szóban: Le vagyok nyűgözve!!!!!!!
Minden HD film tökéletesen fut röccenés nélkül, a MPC (MediaPlayerClassic) statisztikájában is 0 eldobott kép volt, tehát nem csak a szemem nem csal ez a kis lapocska teljes (a Sony full HD-s) felbontásban lejátsza a 1080p videókat is!!!!!!!!
A proci terhelése néha elérte a 90%-ot, de 75-85% között mozgot, tehát nem volt 100%-os terhelés alatt. A korábban készített képeimet VNC-vel készítettem (hálózaton keresztül) elképzelhető, hogy ez már sok volt a gépnek ezért volt korábban 100%-os terhelés.
De igérem képpel is alátámasztom állításomat, illetve ha valakinek segítség kell core avc finomhangolására, azt is szívesen leírom, bár egy forumtárs linkét megnézve csináltam én is meg. -
turorudi
aktív tag
válasz
szaszlaci
üzenetére
A SF ennél a lapnál a ház hőmérsékletét méri, valamint tévesen mutat 4 mag hőfokot, egy CPU kupak hőfokot (bár nincs kupak, de valami CPU átlag hőfkot, ami viszont így értelmezhetetlen), mutatja a vinyot és egy vak érzékelőt, ami nem mér valójában semmit (arra lehetne kötni valami elvezethető érzékelőt). A VGA-t tehát nem méri.
A vinyora vonatkozo kerdesem az volt, hogy azt mondtad, hogy a haz oldalso venti helyebe azert nem raksz 5cm ventit, mert eltakarja a vinyo. De most latom, hogy ott van neked is uresen az a nyilas, igy azt mondom, hogy az jobb hatasfoku hutest biztositana az adataid alapjan, mint azt a nagy ventit kivulrol rarakni a hazra.
-
szaszlaci
addikt
USB monitor nekem eléggé új, hogy ezen keresztül is ki lehet hozni a képet a PC-ből. Ha jól értem, te a TV-re akarod kötni a géped pluszba, a monitor mellett. Tehát kijössz valahogy USB-vel, aztán ha létezik ilyen, akkor azt átalakítod valami TV-knél elterjedtebb szabványra, mondjuk HDMI-re. És azt kötöd a TV-re. Ötletként írtam, hogy elindulhass esetleg erre is.
Meg érdekességként láttam még 40 ezerért ilyen miniPC-szerűséget, amit egyből TV-re kell kötni, távkapcsot is adnak hozzá. 3,5-ös, 120 gigás hdd van benne, de nem sokat tudok róla.
Amit linkeltél annak meg lenne értelme, árára kíváncsi leszek. -
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci
üzenetére
bocs, szándékos volt
A vinyót csak felvetettem, mint lehetőséget.
Nemtom milyen tv-d van, de az enyémnek nincs vga bemenete, csak rca, kompozit, s-video, meg hdmi. Valamit szerintem félre érthettél, mert monitorom (analóg vga-n ráktve a gépre) és tv-m(ez a problémás, mert s-videóval mindenki szívott eddig aki írt a topicba, hdmi kimenet meg nincs a lapon) is van már, nem tudom, hogy jött az usb monitor.
Bocs, ha én írtam valamit félre érthetően.
szerk: ha erről hamarabb hallok/ hamarabb megjelent volna akkor nem lenne problémám! Van hdmi és dvi kimenet is!

-
szaszlaci
addikt
3,14csába - áááááááááá
Nem próbáltam úgy, félnék is forgatni a vinyót. Az elektronika meglepő, de egyáltalán nem melegszik. Gyárilag is azon az oldalon vannak az alkatrészek, amelyiket nem látom, a mechanika felé. Meg egy szivaccsal le is van fedve.. Bár tény, hogy jobban hűlne, valószínűleg nem is kevéssel. 45 fok alatt tudom tartani minden esetben, ha a Nap rá is süt a házra, addig meg nincs baj.Ilyen kicsi VGA-t én egyszer láttam, egy noname Gef.2-es volt, de az is AGP-s. Kiviszed VGA kábelen TV-re, és jó lesz, szerintem be lehet állítani HD felbontást. Meg valahol olvastam, hogy van USB-s monitor. És ahhoz írták, hogy játékra nem jó, mert a CPU fog minden számítást végezni, de videóhoz az pont jó lenne. Talán létezik USB->HDMI átalakító..
Na meg is találtam! -
kingabo
őstag
válasz
szaszlaci
üzenetére
Értem, köszi! Csak az a gond, hogy sehol se találok félmagas pci-os vga-t. Ahol rákérdeztem ott mások is csak normál méretűeket találtak, vagy elküldtek a 3,14csába... A modecom ház meg elég hülyén nézne ki, ha kivágnék a tetején helyet a normál méretű vga-nak.

Király 5let ez a vinyó beépítés. Azt kiprobáltad már, hogy fejjel lefelé rakod be abba a cuccba a vinyót? Így felülre kerül az elektronika és jobban hül, most megrekedt a vinyó alatt a meleg. Nekem egy túlmelegedő vinyót így sikerült lehűteni.
-
szaszlaci
addikt
válasz
turorudi
üzenetére
SF négy értéket ad meg. CPU átlag, VGA-NF, HÁZ, HDD. Nem jól tudom??

Proci hűtés nálam tuti jó, hisz 60 fok alatt van normál használatnál, a bordája meg olyan, amilyen, ide elég. (A kisebbik fajta borda van, a VGA-n például nem volt 1,5 centi magas..)
Nálad persze hogy jobb a hatásfoka a levegőnek, hiszen egyből mellette van, így minden levegő a bordára megy. Nekem a proci fölé el sem ér a venti, csak légmozgás van egy kevés. (Az 5 Volt negyedén megy amúgy.)
Ha csak azt akartam volna hűteni, valószínűleg úgy oldom meg, mint te.Vincsis kérdésedet nem teljesen értem, hisz ebbe 3,5-ös hdd megy gyárilag, bár én másképp raktam be, így kevesebb a zaj. Így:

Hozzá kell tenni, hogy ezzel a megoldással meghaladja a 40 fokot, bár a hűtés szintén csak légmozgás minimumon, nem fújja semmi közvetlenül! -
turorudi
aktív tag
válasz
szaszlaci
üzenetére
Hogy nézted speedfannel a VGA-t? Csak azért kérdem, mert ebben a GPU-ban nincsen hőszenzor. Tudnál esetleg egy screenshotot küldeni erről? És arról is, hogy a kis ház szélébe hogyan tudtad beépíteni a vinyót?
Azt elfelejtettem írni, hogy az 5cm venti nálam is harmad fordulaton megy, és így hűti a procit annyira, mint a te nagy ventid. -
szaszlaci
addikt
Szerintem jobb elfelejteni az S-VIDEO-t. Egy félkész marhaság, én se értem miért erőltetik mindenhol. Ott van még a VGA, ezzel is kihozhatod a HD-t, monitor elosztóval vagy más megoldással. Vagy másik VGA-val a legjobb..
Turirudi: dehogy rossz eredmény!
Prime95-el zúztam le, annak a ventinek meg jó ha a fele jut a VGA/CPU-ra. 5V-ra van kötve, még lelassítva kb a harmadára.
Oldalsó venti naná, hogy lehűti, csak nekem ott a merevlemez, az fontosabb. CPU-ra itt azt mondják, 100 fokig bírja.
VGA-t SpeedFan-al néztem. -
kingabo
őstag
Találtam egy házikót! Foxconn RS233 viszont, ha jól láttam ebben sem normális táp van... És árgép szerint nem is kapható. (najó elvileg 1 boltban)
Szerintetek megéri s-videóval szenvedni, vagy keresgéljek tovább dvi kimenetes vga-t a hdmi-hez? Az elöbbi nyilván olcsóbb, könnyebben kivitelezhető, utobbival viszont lenne egy normális vga-m nem csak netezéshez. -
turorudi
aktív tag
Ez bekötési kérdés. Ennél a lapnál csak 4 pin van bekötve, a Radeonoknál pedig mind a 7 (nálam is ugyanez a helyzet).
Itt szükséges ezt a két lábat összekötni, mert a szín csak így megy át. Az s-video nem egy pompás szabvány, sok variáció előfordulhat. Nem is értem, miért ezt erőltetik analóg kimenetnek a VGA gyártók. Látott már valaki s-video (ami nem=s-vhs) bemenettel rendelkező TV-t? Tudtommal elsősorban az amerikai piacokon terjedt csak el.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Építő/felújító topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) illetve a 64 bites operációs rendszert és meghajtókat is támogatja. A proci viszont 32 bit, hogyha nem engedélyezzük a BIOS-ban az "EM64T"-t! Ezen kívül a RAM-oknak, oprendszernek és driver-eknek is engedélyezni kell a 64 bitet.

újabb tervezési hibája a háznak?? 

Amúgy probáltam azzal az Intel integrator assistant-al, viszont ez sem a netről általa leszedett sem az általam leszedett biost nem nyitotta meg. (nem lehet megnyitni szerinte)
nem zavar az álvány mögötti kábel dzsungel?
, valaki le tudná mérni, mekkora távolság van a pci slot és a tető között?