- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
letix
senior tag
-
turorudi
aktív tag
Szia,
EZT kell csinálni.
Sajnos nem fogsz olyan kábelt kapni, amelyikkel színes képet ad, mert az itthon kapható kábelek igénytelenek. Tehát amelyik scart csatlakozós kábellel ff képet ad, ott a scart csatlakozón össze kell kötni a 15 és 20 lábakat (a csatlakozó, ha szétszeded, számozva van). A legjobb úgy, ahogyan a linken van, tehát egy ott jelzett kondit is be kell forrasztani az összekötésbe, de nekem éppen nem volt itthon olyan, így csak simán összekötöttem a két lábat és ment.
Sok sikert! -
letix
senior tag
Tiszteletem az uraknak!
A problémám a következő lenne.:
-Adott egy 945GCLF2 tipusu S-VIDEO OUT-os alaplap. (7pin)
-Adott egy másik gépben, 9pin-es S-VDIEO OUT-os ATI vga (9pin)
-Továbbá egy TV, amin hátul 2 scart, elöl S-VIDEO OUT (4pin) + RCA.Az ATI vga-ra rákötöttem egy SCART csatlakozót, a megfelelő kábellel, gond nélkül színes képet kapok a tv-n.
A 945GCLF2-es lapra rádugva ugyanezt a kábelt (SCART-al), fekete fehér képet kapok.
Találtam itthon egy 4pin-es S-VIDEO kábelt, direktbe PC-TV közé bekötve szintén fekete fehér képet kapok, az integrált lappal.
Van itthon egy olyan kábelem is amely egyik végén RCA + S-VIDEO (4pin) van, a másik végén 7pin-es S-VIDEO. Ezzel szintén fekete fehér. (7pin gépbe, 4pin tv-be.)
A TV PAL-ra állítva. (de próbáltam NTSC, SECAM-al is.)
A VGA konfigjában próbáltam PAL-B , PAL-G vel is, ha jól tudom ezek a magyarországi szabványok. (de az összes többit is végignéztem)
Elméletileg, a SCART csatlakozón a 15-20-as pin-eket összekötve színesnek kéne lennie, de ezt csak legvégső esetben alkalmaznám.
Van valakinek ötlete?
Köszönöm.
udv
letixps.: Erre a topicra későn találtam rá, a tv-out-ba írtam korábban ezt a post-ot.
-
turorudi
aktív tag
-
szaszlaci
addikt
Nekem AMD prociaim voltak, de ott nem sok értelme volt az fsb fölött futtatni a memóriát. Itt másképp van? Akkor az időzítést kellene lejjebb venni, így talán 0,1 %-al gyorsabb lesz
-
gt007
tag
Hát köszi az infókat.
Csináltam egy BIOS frissítést, de az sem segített, talán írok az intelnek, hátha ők tudják, hogyan lehet orvosolni
Ami a memóriát illeti, állítólag evvel működik 667MHz-en, mert az időzítése megfelel a lap gyári normájának! 4-4-4-12 [link] -
kingabo
őstag
Na túl vagyok én is a bios frissítésen. Először nem csinálta meg a frissítést, nem tudom miért nem.
Aztán véletlenül a memóriánál agresszívra állítottam a beállításokat, ekkor persze nem indult a gép. Probáltam a biost resetelni (levettem a jumpert), de nem sikerült, aztán az elemet vettem ki, de nem elég időre.
Végül a jumpert configuration módba téve sikerült visszaállítani a ramot normál időzítésekre. Ezután már sikerült a bios frissítés is, csak lett megint pár ősz hajszállam.
Viszont az a-data 800mhz-s ramomat még mindig csak 533mhz-n hajlandó hajtani a gép... Ahogy látom nem egyedi eset, erre tud valaki valami megoldást? -
balkoger
tag
nekem eddig annyi furcsaságom volt a lappal az elején, hogy minden bekapcsolás után rossz időt írt a biosban, aztán 1 nap használat után már nem felejtette el az időt, talán a gombelem nem volt tökéletes és azóta feltöltődött, de ilyennel csak öreg 8-10 éves lapoknál találkoztam és egy kicsit furcsa egy új lapnál.
-
rankesz
veterán
Googliba beírva a parát úgy látom más is találkozott már ezzel a probélmával. Ott BIOS frissítést javasoltak és ha ez sem oldja meg akkor cseréltesd ki.
-
gt007
tag
Sziasztok!
Talán nem ez a legmegfelelőbb hely, ahova írnom kéne. Van egy Intel D945GCLF2 alaplapom.
Bekapcsolásnál azt az üzenetet kapom, hogy "The AA number not been programmed on The system" Ezek után nyomok egy entert, és bootol rendesen.
Tudnátok segíteni, hogy mit jelent ez, esetleg valami megoldást tudnátok?.
Még annyit, hogy a 667-es memória 533-on fut. Ezen lehet valahogy segíteni, mert a leírás szerint 667MHz-et is tudja.
Előre is köszönöm a segítséget.
Ezt ajánlom aktív hűtésű tápok helyére [link]Előre is köszi a segítséget.
-
balkoger
tag
Még így is langyos, tehát nem félek attól, hogy túlhevül, viszont a "nagy" gépembe lévő csipszetborda olyan forró, hogy éppen csak meg tudom érinteni (Amd780G) erre viszont éppen egy hőcsöves hűtést alakítok, mert nem szeretném, hogy emiatt legyen gondom a lappal. Eddig semmi nem volt vele szerencsére, biosban is csak 40 fokokat ír, de ezt én nem hiszem el neki
!!!!
-
harry
veterán
WakeOnLan, vagy hasonló megoldásokkal kapcsolatban lenne kérdésem:
Ugye van a gépemben két hálókártya, egyik a net felé, másik egy switch felé néz, amire a kliensek vannak kötve. Nem szeretném, hogy a gép folyamatosan menjen, mert este és délelőtt általában fölösleges (ha mégis kell, akkor WOL-el be tudom kapcsolni távolról).
Azt szeretném megoldani, hogy ha egy kliens gép bekapcsol, akkor a szerver is automatikusan kapcsoljon be, ne kelljen elindítani semmit, külön bekapcsolni, és hasonlók. No ilyet hogy lehetne megcsinálni? A sima WOL (magic packet) nem jó, mert leghamarabb akkor kapcsolná be, amikor a kliens bebootol (vagy bejelentkezik rá valaki), de akkor már mennie kéne a gépnek, nem pedig csak ekkor indulnia.
Switchekben nem tudom van-e ilyen megoldás, vagy meg lehet-e oldani, hogy ha host bekapcsol (ezt csak érzékeli, szerintem), akkor ez ébressze a szervert?
Jöhetnek elektronikai úton megvalósított megoldások is, aztán majd meglátjuk. -
szaszlaci
addikt
Én egy új tetőt csináltam a házra (Modecom 202), így lényegesen jobb a hűtés. Majd lefényképezem, csak még szárad.
A hőfok gondot meg nem értem, nekem Everest 4.5 is azt írja, mint SpeedFan. Itt meg a "kupak" a legmelegebb, a magok jóval lemaradnak. Amit meg a bordához teszek hőmérőt, nyilván meg sem közelíti a program által kiírtat. -
kingabo
őstag
Akkor itt vannak az enyém hőmérsékletei: [link] Mind a 4 szál leterhelve Spinhenge@Home-al.
-
turorudi
aktív tag
válasz
balkoger #364 üzenetére
Nem azt jelenti, mert az csak a proci kupakjának a hőfoka. Az lényegében csak az, hogy mennyire veszi át a magokat védő alumínium lapka a magok hőjét, tehát semmire nem jó ez az infó (a Core Temp is csak a magok hőmérsékletét mutatja és be lehet állítani, hogy az értesítési területen csak a legmelegebb magot mutassa)
A legmelegebb magot kell nézni tehát, az a lényeg, hogy a legmelegebb mag ne melegedjen túl. A több magos prociknál nincs olyan, hogy a processzor hőmérséklete, külön a magok számítanak. Szóval ez is azt mutatja, mint a CoreTemp. -
tupacamaru
veterán
válasz
Hombár Jenő #360 üzenetére
A fogyasztásról majd várjuk az adatokat. Jó lenne ha mérnél kikapcsolt, idle és full terhelt állapotban is.
-
turorudi
aktív tag
válasz
tupacamaru #359 üzenetére
Hát, pedig a második mag szokott ilyen alacsony lenni. Nálam 28C körül ácsorog, főleg, ha a teraszajtót is kinyitom, ami a gép mellett van. Ez sztem egy tipikus idle állapot, vagy a 8cm venti miatt pár fokkal annál hűvösebb.
-
Hombár Jenő
csendes tag
válasz
Hombár Jenő #360 üzenetére
Még annyit, hogy én beleraktam egy 9 centis ventillátort, hogy befelé fújja a levegőt, amit lefelé irányítottam egy műanyaglappal, a chipset hűtőt kihúztam, és minden hűvös (persze a gyári táp is besegít a fekete kockadobozban) - a bordákhoz még nem nyúltam.
-
Hombár Jenő
csendes tag
Először annyit, ha érdekes, hogy valaki panaszkodott, hogy fordítva vezérli a ventillátort a SpeedFan a többiek hardverhez képest. A megoldás egyszerű: Configure / Advanced / LPC41M192 at $680 on ISA / Reverse PWM01 Logic és Reverse PWM02 Logic --> ON.
Amúgy kissé csalódott voltam. Működött az alaplap, de érdekes helyen akadt meg egy-egy processz végleg, pl. a Device Managerben ha device-okat kerestettem (Scan for hardware changes), másfelől hol a boot akadt el a Windows bejelentkező képernyőjénél, hol a shutdown nem futott végig, hol a Hibernate állt meg végleg, mielőtt kikapcsolódott volna a gép. Mivel már korábban telepített XP-t másoltam át a notebook HD-re, amit belepakoltam, mert tele volt propgramokkal, próbáltam minden felesleges driver-t, service-t leirtani, de a probléma mégis megmaradt. Nem volt cérnám az összes lehetséges változatot végignézni - gondoltam, ha így nem, akkor úgy: upgrade-elni akartam a BIOS-t (99-es volt benne). A 122-es sehogysem ment fel, valami cheksum error-t írt ki égetés előtt az égető (csak az egyik módszerrel próbáltam), és nem futott le. Megjegyzem, volt olyan Intel driver is a hivatalos site-on, ami belső hibát jelzett telepítéskor, ti. hogy sérült a fájl, pedig kínomban többször is letöltöttem, agyamra ment. Szóval jó ideig nem bírtam frissíteni a BIOS-t, de szerencsére pár napja kijött egy újabb változat, a 137-es, ami végre felment a gépre, és azóta, láss csodát, se az újraindítással, se a hibernálással, se a processzekkel nincs gondom. Aztán a végén kizárásos alapon megtaláltam azt a két legacy (nem-PnP) driver-t, ami feltehetőleg a problémát okozta, de már nem érdekelt. Kettőkor megy a hűvösre a gép és hétkor ébred. Jövő héten veszek PICO-ITX tápot is. A CD-t lehúztam, úgyis csak szökőévenként kell bootolni róla, ha mégis kellene, ott a külső doboz USB-n keresztül - fogyasztás pár nap múlva kiderül. Állat.
-
turorudi
aktív tag
válasz
balkoger #354 üzenetére
Úgy értettem, hogy a Core procikat méri ez a kis alkalmazás.
Szóval igen, ezek a reális értékek. A kérdőjel az semmi, csak úgy kb. 30C alatt tesz egy kérdőjelet, mert az már hihetetlenül hűvös. De mivel az a második mag, az általában mindig is jóval alacsonyabb hőfokon lesz az elsőhöz képest. Ezek egyébként sokkal jobb értékek, mint a gyári hűtéssel, úgyhogy megérte a csere. Esetleg odapörkölhetnél neki Prime95-tel, hogy mondjuk 10 perc után meddig kúsznak fel az értékek. -
balkoger
tag
mindjárt megnézem everest-el
-
tupacamaru
veterán
válasz
balkoger #352 üzenetére
Nem akartalak semmilyen módon megbántani. Még egyszer SRY, az előzményekért.
Nem a te szavahihetőségedet kérdőjeleztem meg hanem a programét. Nem kell elhinni mindent amit egy program kiír, fenntartással kell kezelni a falsnak látszó méréseket. Szerintem ebben az esetben a program olvassa ki rosszul a hőmérsékleti adatokat a prociból. A proci hőmérője szerintem nagyságrendileg jól mér.
-
turorudi
aktív tag
válasz
tupacamaru #351 üzenetére
Szerintem nem érdemes a kollega fejét ütlegelni, mert láthatóan igyekszik tanulni és a maga erejéből és az itt születő válaszokból igyekszik kihozni valamit hűtés és egyéb téren ennél a lapnál. Ebben a topikban valamiért SpeedFan fetisizmus van, ezért joggal hihette azt, hogy azt kell használni.
-
balkoger
tag
válasz
tupacamaru #349 üzenetére
nem kell lesüllyedni, mert lehet, hogy nem téves az elírás, azt hogy a magokhoz milyen hőfokot ír, azt értelmezd belátásod szerint. Magamat meg nem verem át mivel mindíg "kézrátétellel"
is ellenőrzöm a bordákat, ami langyos, ezt már írtam fentebb is, tehát, ahogyan te is írtad én nem hazudok, a program pedig lehet hibás, de akkor a proci is rosszul méri saját magát. Sajnos nem tudok neked egyenlőre bios-os képeket küldeni (nem is akarok), de talán azt sem hinnéd el. Ezért azt ajánlom neked, ne ezt a fórumot olvasd, mert itt csak téves infókat kaphatsz tőlem, nézz utána a gugliban elismert hw. oldalakon talán nem írnak összevissza.
-
turorudi
aktív tag
válasz
balkoger #348 üzenetére
Szia,
tudok. CoreTemp. Ez direkt erre az architekturara van kifejlesztve, az a realis ertek, amit az mutat. Es nem mutat 4 magot, ha csak ketto van. Egyebkent az Everest a 4.6 verziotol jol mutatja az Atom procikat.
A CoreTemp INNEN toltheto le (free).
ha tudsz, ezzel is kuldjel legyszi a reportot. Koszi -
tupacamaru
veterán
válasz
balkoger #347 üzenetére
Nem süllyedek le a szintedre hogy nem tudom leírni a neved rendesen. Ennyi vagy és nem több.
De ami ott van Core hőfokok azt te elhiszed?? Hogy Idle, meg a terhelt hőfokok között nincs különbség? Folyamatosan 17 fok? Gondolom a tiéd is terhelve tartja a 15 fokot.
Én elhiszem hogy igazat írtá, legalábbis annak véled, szerintem tévesen. Csak magadat vered át senki mást.
-
balkoger
tag
211 hozzászólásban is kamuk az értékek tupakamukéró?
vagyis tupacamaru -
balkoger
tag
válasz
tupacamaru #344 üzenetére
Figyelj apukám, azért kicsit fogjál vissza magadból, mert ez a fórum nem azért van, hogy egymás fikázását nézzük.Én eddig jópofa voltam, de azt hiszem veled szemben nem leszek az. Akkor a képből ki is derül, hogy a 2 magos atom proci valójában 4 magos vaze? Hát nem!!! Ezért a 15 fokot csak te látod és majd elgondolkozol hogy miket írkálsz itt összevissza! Nekem nincs semmiféle előnyöm abból, hogy félrevezessek itt embereket, ezért ne vond kétségbe amit leírtam, mert tényleg az igazat írtam!!!!!!!!!!!44 Az ilyen ember mint te, meg olvasson feljebb, hogy kinek milyen eredményei voltak eddig, azt add össze a kis fejedben.
-
tupacamaru
veterán
válasz
balkoger #343 üzenetére
Ember, gondolkozz már a fejeddel, mert tudniillik azért van.
Te honnan veszed hogy ez teljesen reális érték??
15 fokos proci maghőmérséklet egy 25 fokos szobában?? Elhiszem hogy nem volt az udvaron ha iglu-ban laksz.
ÉN sajnálom hogy te elhiszed ezt.
Már találkoztam hozzád hasonló emberrel a P4-es topikban, az ő procija 22 fokos volt nyáron.
-
balkoger
tag
Környezeti hőmérséklet 20 fok
Fogyasztás kikapcsolva 1,5 w
idle 34,5 w
terhelt fogyasztásokról később tudok képeket készíteni.
ja és elnézést, hogy nem tudok képet belinkelni rendesen -
balkoger
tag
És egy pár kép a konfigról:
http://kepfeltoltes.hu/view/081226/P1090631_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/081226/P1090643_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/081226/P1090644_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/081226/P1090647_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/081226/P1090650_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/081226/P1090652_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
kingabo
őstag
Azt nem tudja valaki, hogy a system miért eszi 18-20%on a procit üresjáratban és terhelve is?
Így gyakorlatilag 4ből 3 magot tudok csak hadrandbe fogni.
-
rankesz
veterán
-
balkoger
tag
Nem lett az egészből semmi, mert nem volt d-sub videókábelem, akitől meg lett volna az nincs otthon, ezért elhalasztva a 2 ünnep közé az egész művelet.
-
szaszlaci
addikt
Annak javaslom a következő megoldást, aki Modecom 202/302-es házat használ eme lappal, tetőre szerelt ventilátorral:
Hogyha a tetejét elforgatjuk 180 fokkal, akkor a szellőzőnyílás és a venti a merevlemez fölé fog kerülni. Ennek előnye, hogy 5-10 fokkal ez biztos hidegebb lesz, a többi cucc pedig nem igényel annyi hűtést. Persze lesznek hátrányai, de érdemes vele kísérletezni.
Új tetőt is lehet hozzá csinálni, hogy szép legyen, és a kivágás középre essen, rács nélkül -
balkoger
tag
Sziasztok!
Ma viszem kipróbálni, LCD TV-vel lesz összekötve a kicsike a winyóján gyűjtögetem a HD-s rippeket, kipróbálok mindenféle beállítást és felbontást, amit észrevettem, hogyha a monitoromon teljes képernyőre rakom, akkor jobban terheli a procit, ezért vagyok kiváncsi a "nagy tv"-re. Ha nem jutok sokra a core avc-vel akkor szaszlaci kolléga által ajánlot (http://tirnanog.fate.jp/mirror/Misc%20(not%20by%20celtic_druid)/LoRd_MuldeR/ )progit is kipróbálom.
Természetesen fogyimérőt is viszek, így mindent feljegyzek és képeket is készítek! (a tápról is!) -
harry
veterán
válasz
szaszlaci #329 üzenetére
Szerintem azért érdemes minden hardver először jól letesztelni a gyári állapotában, mert ha hibás, és cserélgeted a cuccokat, nem tudod ezzel rontottad-e el, és egy csomó gondot vethet fel. Jobb inkább 3 napig nyúzni teljes erőből a vasat, és csak utána variálni, ha minden rendben van.
-
balkoger
tag
Természetesen új fejleményekről is beszámolok. Beraktam a kicsikét egy ModeCom feel 202-es házba és mindjárt egy kis upgrade készült a lapon is.
Mindenkinek figyelmébe ajánlom, hogy csak az cseréljen hűtőbordát, aki csinált már ilyet!!!! Szóval, az északi híd, és a proci hűtőbordája alatt megszáradt gyurmaszerű anyag van, ajánlom legalább normális hűtőpaszta használatát
Nekem 3 fokkal mér kevesebbet a speedfan és végre nem szoba hőmérsékletűnek érzem a bordát, hanem langyosnak, tehát sokkal jobban diszipálja a meleget.
A csipszet bordát ilyenre cseréltem le :http://www.ipon.hu/webshop/product/zalman_zm_nb32k/11684
Egyrészt a magassága miatt, mert én a ventit belülre akartam elhelyezni. Ehhez találtam egy vékony 8cm-es ventit lassú fordulatú : http://www.ipon.hu/webshop/product/coolermaster_r4_sps_20ak_gp/35006 és jó minőségű is.
Ami pedig egy kis extra, hogy én felraktam egy kis bordát a déli hídra is, mert azt is melegnek találtam, ez érezhető a bordán is, tehát nem volt hiába felrakni.
A ház oldalán kiképzett szellőzőrácson belülre felraktam a ventit ( 2db csavart átlósan kivülről tekertem be) egy zalman ventiszabályzóval, amivel levittem 1600-ra a fordulatot, itt kellőképpen nyomja a levegőt és halk is.
Fogyasztásom 33w idle winxp. 41w terhelve hd videóval , igaz dvd még nincs benne, de a slim nem fogyaszthat sokat. A házat mindenkinek ajánlom, jó a kidolgozottsága és a tápja teljesen halk!!!!
Képeket holnap tudok készíteni. -
balkoger
tag
Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok !!!!
-
harry
veterán
Ja, a hűtőborda cserénél én is majdnem infarktust kaptam. Felraktam az új bordát, bekapcs - utána dugtam rá a monitort, és nincs kép. Furcsa, mert épp előtte húztam le a saját gépemről, ott jó volt minden. Egyből persze arra gyanakszom, hogy lesarkaztam véletlenül, ugrott 20k, meg hasonlók... Aztán észrevettem, hogy a ramot nem raktam vissza, és anélkül nem bootol a gép
-
-
rankesz
veterán
Tegnap majdnem szerencsésen ki lett nyírva a lap!
Reggel meló alőtt telepítettem , majd mikor indulni kellet dolgozni nem kapcsoltam ki, csak lealtattam. Mivel nem volt a 302-es házon a teteje, asszony ráterítette az alvós pólóm hogy a gyerek ne nyúlkáljon bele. Nem is nyúlt bele, csak a billt nyomkodta meg...
MIkor megyek haza hallom hogy pörög a csipszetventi. a házban iszonyatos forróság volt, kép nuku. Kezdett gyorsulni a pulzusom. Gép ki-be, semmi. Amikor kihúztam a tápot, majd újra be akkor már hál istennek bootolt. Nem kis mázli hogy nem halt meg, a gépházban minden érinthetetlenül forró volt.
Azóta került rá egy 12es venti.Viszont a fullhd tv-re kötéssel kb két napja szívok, ahogy restartol a gép VGA driver telepítés után, winbe belépve szétesik a kép.
-
szaszlaci
addikt
válasz
balkoger #318 üzenetére
Giinos: Egy slot1-es procihűtő bordájáról levágtam a két szélét. Simán az eredeti rugóval fogattam fel. Annyi, hogy egy tüskét ki kellett törni, hogy elférjen a felfogató drótjában a hajlítás.
Nálam a procihűtő a legmagasabb, így ha jól látom, egy 2 cm vastag venti elférne épphogy.
A 2,5 már tuti nem.
A venti az gyárilag szabályozható, a potit ráragasztottam az oldalára (a ház háta felé van egy csillanás, na az az. Ezen kívül egy poti+tranzisztorral is meg lehet oldani sebességszabályzást.
Az elejét kell lenyitni, és alatta van az ODD, de nálam külön vastag fajta PC-s DVD van rákötve.
Hogyha valamiről esetleg kellene kép, akkor szólj! -
balkoger
tag
válasz
WhiteWalker #315 üzenetére
pont ezt akartam kérdezni én is!!
Illetve azt is mivel fogattad hozzá szaszlaci ? -
balkoger
tag
válasz
turorudi #291 üzenetére
Köszi a részletes választ, nekem a speedfan jól mér mert az 1 és a 3 cpu hőmérséklet nulla, tehát a 0 és a 2-re mutat hőmérsékletet 15-15 fokot és így jön össze az ambient 24 érdekes! (padláson van jelenleg!) Viszont ezek relatív értékek, mert amikor kézzel megfogtam a bordát a szobában olyan langyosnak éreztem, mintha 20 fokos lenne! Talán tényleg megnézem a pasztákat a borda alatt, mert lehet, hogy nem a legtökéletesebb a hőátadásuk!
-
szaszlaci
addikt
Azt a mini tápot vetted, a kocka házzal? És 55 W-ot alatt nem fogyaszt?
Akkor az sajnos nincs a toppon.És ebből következik, hogy vagy 20 Watt a tápon kell, hogy disszipáljon, amit bizony nem könnyű kevés hanggal lehűteni.
Lehet kapni elosztót, csak kérdés, mit bír bír el egy ilyen kicsi táp..
Nálam volt bekötve 2 HDD: egy WDC 640, és egy Maxtor 160-as. És 96 W-osak a tápok, ha minden igaz.
Amúgy 12 V számít, mert ott van fogyasztás, és a te tápodnál az elosztás sem 90% 12V-ra, gondolom. ( Egy PICO-nál viszont csak egy kevés teljesítményt alakít a többi feszültségre, úgy tudom. ) -
GeeF
csendes tag
válasz
szaszlaci #308 üzenetére
Ez a táp mit tud? Hány wattos, hány táp csatija van ? sata-s, atx -es ?
Vettem egy fogyasztásmérőt.Én 55W-t mértem terhelés nélkül.Ebben benne van egy ide-s vincsi, meg egy DVD meghajtó is. Valószínűleg a tápventi dobja meg a fogyasztást, de így is feleannyit eszik mint a nagy gép.
-
harry
veterán
No próbaképp lemértem a hűtőbordát egy külső madzagos digit hőmérővel (ilyennel, csak egysoros: [link]) - az érzékelőt a tüskék közé, lehető leglentebb raktam, itt a borda 59˚C-os volt (már ment legalább egy órája). Összehasonlításképp lemértem a másik gépemet, amin egy nForce4-es chipset van az adataimnál lévő konfiggal - ezen egy kék zalman tüske van, amit az elöl lévő 12cm-es venti levegője is ér - ez 56˚C-os volt. Mindkét adat terhelés nélküli érték.
Hát talán kicsit para, főleg, hogy maga a chip ugye még melegebb. De ha abból indulok ki, hogy a nF4-es gépemet jobban szoktam terhelni (pl. játékok), és már megy évek óta, ezért talán nincs mi miatt aggódni. De hosszabb távon azért raknék a környékére egy szellőztető ventit. -
szaszlaci
addikt
Sikerült beszerelni egy Modecom FEEL 202 -es házba a lapot, mely kicsi nyákon "pico" tápos és külső passzív.
Így egy merevlemezzel fogyaszt 40-42 Watt-ot. Kikcsapcsolva úgy 6-ot.
NF bordát cseréltem egy normálisra, és a hővezetőket is érdemes kicserélni, mert a szürke ragadós gyurma van gyárilag rajta. A CPU borda cseréjét nem tartom indokoltnak.
Még a gyári venti 50%-on üzemel nyitott házzal, így 40-45 fokokat ír. -
rATdrAgOn
senior tag
A gyenge keresztmetszet a PCI busz. De egy normális, _HARDVERES_ Raid vezérlővel az alaplapi SATA sebességét (ami mérve két eszköz között 80MB/sec), meg lehet közelíteni (olyan 60MB/sec-et tud, 66Mhz-es PCI van rajta)... persze, csak maga a vezérlő olyan 60-70k (1G cache-el), és még nem beszéltünk akkumulátoros cache-ről, mert akkor még drágább... meg lehet vele oldani, de ezzel nem az a cél.
Otthonra, NAS-ként, akár egy diszkkel is, rendszeresen mentve, tökéletes, a piacon található összes - kispolgárnak megfizethető - cucchoz képest.
(Próbáltam párat, mind elvérzett... vagy hangos volt, vagy lassú, vagy hangos és lassú)
Maradok ennél. Jövőre épitek egyből dedikált NAS-t is. Két diszkkel. Nagyobb dobozba (cipősdobozba pl. bár az nem túl macskaálló).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Spórolós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest