- Bedobta a mélyvízbe az első B-szériás Arc VGA-kat az Intel
- Picit visszafogottabb méretű miditorony jött a Cougartól
- Az MSI bemutatta az első UHBR20-as DisplayPort 2.1-gyel szerelt, 4K-s monitorát
- Összefog az SK Hynix és a Samsung a számításokat is végző memóriáért
- Tisztességes előrelépés lesz az új Vulkan API
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dareius
tag
Szia,
Köszönöm a válaszod, én is így gondolom, amit leírtál ezek szerint nem vagyok egyedül.
Kíváncsi leszek miként fog alakulni ez a piac a DDR5 bevezetésével, kár hogy az USB 4-et 2020-ra tervezik bevezetni. Új sataportól még nem hallottam a közeljövőben, pedig esedékes lenne ott is váltás, vagy az M2-annak lehet betudni, mindegy ez már nem ide tartozik...(#1320) korcsi:Szia írtam, hogy nem fogom részletezni, de röviden leírom én miként szoktam dönteni.,de csak tényleg röviden, mivel nagyon hosszú lenne és ez nem egy gazdasági fórum és még lehet én is bele bonyolódnék az értelmes és helyes megfogalmazásba. A lényeg ezek a mutatók 1 vagy több tényezőkből álnak minél több tényezőt veszünk bele egy kimutatásra annál jobb képet kapunk arról, hogy helyes döntés tudjunk hozni egy adott kiadásról, vagy befektetésről stb…
Én ilyenkor mit szoktam nézni: Piaci helyzet, meghibásodási ráta, technológia, felhasználhatóság, amortizáció(Pcnél is van)garancia. technológiai készletcserélődés, szoftveres támogatottság. beruházási költség, teljesítmény,felhasználás szempontjai(több is lehet) plusz az üzemeltetési költség. Tehát általában 10-15 mutatót veszek figyelembe egy-egy döntésnél. Nem csak az Ár/teljesítményt veszem figyelemben, ami 2 fő mutatóból áll, mivel a teljesítmény az több dologból áll nevezzük azokat most mellék mutatónak vagy részleteknek, ahogy tetszik.
remélem így megérted az én gondolatmenetemet, tudom nem vagyok egyszerű eset ilyen szempontól. -
carl18
addikt
Szerintem valódi, csak mert a ryzen megjelenés előtt ugyan ide kerültek fel a hívatalos eredmények.
R7-es cpu-k tesztjei ide kerültek fel elsőnek és utána kiderült valósak az eredmények.
4,3 ghz a 6 magos turbo órajel, 4,7 ghz meg az 1 magos. De nézz körül az oldalon, fent van a I7-8700, I5-8600K és I5-8400 eredményei is.
Árazásról is írja. I5 8700 340 dollár I7 8700K 370 dollár.Számolgatni én is számolgattam, I7 7700K 10,7 pontot kap cinebench 11.5-ban. 4 magos turbo órajele 4200 mhz osztottam 4200-el a 10,7 utána szoroztam 4300-al. Az említett eredményt még szoroztam 1,5 és kijött 16,4 pont. Szóval a 0,3 tízed különbség, szóval nem lehetetlen hogy ilyen erős lesz a 8700k. Sőt én fogadni mernék Holnap úgy is közé teszi az intel az adatokat, tudtommal 21-én van a nagy nap
[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
carl18
addikt
Hiába magasabb az alapórajel, úgy is a turbo boost fogja meghatározni mennyin gurul.
Azért én annak is örülök hogyha a használt árakat veri majd le, I3-8100 4 magvas és 3,6 ghz-en fút majd!
32E-ért ha beáll az ára még a hülyének is meg fogja érni. Esetleg ha jön a G4560 utodja, igaz most már nem kell visszafogni mert a 2 mag/ 4szál most már pentium lesz. Most már jöhet a 4 ghz-es pentium .
Hátha végre le csökken a használt piac ára, I7 3770 45-50E táján megy még mindig a 3770k 55E környéke. 5 éves cpu-ért azért az sok szerintem, hibába erős. Főleg mikor múltkor láttam 6700K 60E tájékánHiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Jack@l
veterán
laptop procik
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Petykemano
veterán
Mert ha a teljesítményt, amit lead 140W-on éri el, akkor a rárakott 95W TDP plecsni megtévesztés.
Igazából azért is érthetetlen, mert a vásárlókat nem érdekli, hogy 140W-ot fogyasztva adja le az elvárt és a tesztekben is leírt teljesítményt. Kinek szól akkor a 95W TDP mese?Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Petykemano
veterán
"
7 nm EUV being on track would mean a qualitative rollout within or toward the end of 2019, and mass-production of chips slated for 2020-21, considering that 10 nm DUV qualitatively went online late 2017, with the first mass-produced product in May 2018. This would mean Intel won't hang on to 10 nm DUV for long, and could build far fewer generations of processors on the node, as opposed to six on the 14 nm owing to crippling delays in 10 nm."Ez valami fizetett cikk lehet?
"10 nm DUV qualitatively went online late 2017, with the first mass-produced product in May 2018"
Egy darab chip, letiltott igpvel és rosszabb mutatókkal, mint az elődje. Papíron lehet, h tömeggyártás fázisában van, de semmit nem gyártanak rajta a gyakorlatban.
Ezzel együtt persze lehet, hogy 2020-21-ben az Intel 7nm EUV gyártósor tényleg tömegtermelni fog. De az még 2 év! Feszes lesz...
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Petykemano
veterán
Az egyik ok az, hogy éveken keresztül visszatartotta a magszámbéli előrelépést, hogy fejhesse a vásárlóit. (Ez persze nem jelenti azt, h más cég ugyanabban a helyzetben ne tett volna ugyanígy)
A másik terület, ahol a kritika jogos, az a tdp.Ebben a cikkben meg a 10nm-re vonatkozó megállapítások hagynak maguk után kívánnivalót. Valóságalapja a gyakorlatban kevés (mivelhogy a fő piaci termékek még 14nm-en készülnek), de esetleg nyugtatólag hathat a piacon, hogy nemsokára jön a felmentősereg.
Mivelhogy meg sem említettem semmilyen konkurens céget, úgy vélem a sem a héterkedés, sem a dicsőítés felrovása nem helytálló
Szerintem az, hogy a most jósolt további két év 14nm-en, mivel most még láthatatlan a 10nn, kemény lesz - elég objektív. Nem volt célom a kárörvendés. A kihívás az arm irányából is jön. (Lásd A76, SD855)
-
Yutani
nagyúr
-
carl18
addikt
El ne sírd magad itt a végén, látom az idegrendszered nagy a végét járja
2019-ben a Comet lake platform jelenik meg, ami valszeg szeptemberben kerül piacra. 2020 előtt nem lehetséges hogy megjelenjen a 10 nanométer. Szerintem 2-3 évet tuti hogy az intel 10 nanométert fogja használni, (fejlesztési költség megtérüljön) A 7 nanométer 2023-de lehetséges 2025 a valós megjelenési dátum( Nem meglepő ) Az intel hiába hozz egy hírt arról mit mikor akar piacra dobni, semmi köze a valósághoz.
-
Petykemano
veterán
Vannak bizonyos szituációk, amikor valaki bránerpörgetésből is jól megél.
De egyébként ennél a grafikonnál az Intel választotta a skylake-t bázisnak.Egyébként már az is kiderült, hogy 4.1GHz lesz első körben az icelake turbó frekvenciája.
-
-
hokuszpk
nagyúr
"Azért van valóság alapja.
Mikor bemutatták az első 10nm-es lapkát, nem emlékszem pontosan 2015-ben vagy 2016-ban, azt mondták, hogy 40% teljesítmény növekedés és 50% fogyasztás csökkenést eredményez, az akkori haswell vagy droadwell-hez képest, erre sem emlékszem."csikszelessegvaltasnal ha nem mokolsz semmit az aramkoron, akkor csak a frekivel lehet plusz kakaot hozni, ebben a leakben meg egyszalon a 3.7Ghz -s Sunny Cove alaz tobb 5+ Ghz-n futo cput.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
carl18
addikt
Francot van valóság alapja, majd ha kint lesznek valódi tesztek akkor elhiszem. Guruljon cinebench alatt hasonlót vagy jobbat de ekkora ipc növekedés kétlem összejönni nekik. Főleg így hirtelen a semmiből, ha 10-15% lesz ez valóságba és már ekkor örülhet az ember. Azért ez is csak egy szivárgás, bár az tény valóban szép eredmény lenne. De a kérdés mikor kerül ez mainstream piacra? Addigra lehet piacon lesz a Zen 5000 széria is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Minden ami hőszivattyú
- Autós topik
- Earfun UBOOM X - hanxóró
- Ukrajnai háború
- Call of Duty x Squid Game crossover esemény érkezik jövő év elején
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X BOX processzor - Új, bontatlan termék szaküzletből - számla, garancia
- ÚJ, 3év Gar AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz (96MB Cache, up to 5.2GHz) CPU! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- Intel Core I3 10100f
- AMD Ryzen 5 5600 Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 39.000.-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest