Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hito

nagyúr

válasz Qru #23303 üzenetére

Nem is engedi beírni...először ugye a User password-öt adtam meg neki, az a BIOS-ba való belépéshez szolgál. Ha ezt aktiválod csak jelszóval tudsz belépni a BIOS-ba. Utána adtam meg a Supervisor pw-öt, na ez tett be neki, mert innentől fogva semmit nem tudok módosítani BIOS-ba és sehol nem tudom feloldani :F
    Azt hittem hogy ez a gép levédésére szolgál, mert ugye a sima Windows jelszót nem nehéz becsapni. Volt egy ismim rég akinek olyan jelszavas volt a gépe, hogy amikor bekapcsolta egyből kérte a jelszót amikor még a WINDOWS nem is boot-olt. Azt hittem ez lesz az, de csúnyán melléfogtam :W

• hito

nagyúr

válasz Qru #23301 üzenetére

Oks...most elég rendesen megszivattam magam. Le akartam védeni a gépet BIOS password-el, beállítottam User pw-t és Supervisor password-öt is. Azóta nem tudok belenyúlni a beállításokba. Mondom nem baj, kiguglizom.
    Ekkor jött a rémálom. Állítólag ezt csak elem eltávolításával lehet resetelni és akkor bizony kezdhetem előlről a tuningot :W
    Létezhet ez?

• hito

nagyúr

válasz Qru #23298 üzenetére

Köszönöm a választ :R Ha jól értem a C1E-t és a EIST-et off-ra kell tenni? Mik ezek és hol találom? :B Vagy félreértettem valamit? :DDD
    A venti 2030 körül pörög.
    vPhis: akkor sűrgősen állítsam vissza? Nem cibáltam nagyon meg, "csak" 3.0-án megy :K Vagy ez is sok a gyári klímával?

• hito

nagyúr

válasz Shkiz0 #23296 üzenetére

Sziasztok...tudna nekem valaki segíteni tuningadatok kiértékelésében, illetve a tuningbeállítások helyességének ellenőrzésében? Tegnap estig kb. azt se tudtam hogy eszik-e vagy isszák a rendszertuningot. A konfig a következő: Q6600, Gigabyte P35CDS3R, 2GB DDR2 Kingmax 800MHz, HD3870x2, Chieftec 450W. A BIOS-ban a következő értékeket állítottam be:
    - szorzó: 9X, CPU Host frequency: 333, PCI Expressz frequency: 100, CIA2: disable, Performance Enchance: Standard, System Memory Multiplier (SPD): 2.40, CPU Voltage Control: 1.27500V
    Gondolom a többi érték most annyira nem fontos, később azokat is megpiszkálom. Ezek a beállítások nem fogják hazavágni a gépet? Így jön ki 3.0GHz magonként, ennyi nekem egyenlőre elég.
    Ami érdekes, hogy egy két monitoring program az FSB-t 333-nak (holott az sztem 1333MHz) és a CORE speed-et 1998MHz-nek látja. Pl. CPU-Z. Ezen kívül ha belövöm a CPUID és nyomok neki egy realtime clock-ot először az is azt írja hogy 2998MHz, de utána kitesz elé egy Q betűt és 1998MHz-et ír. Most akkor mi a manó van :F Rendszerindításnál boot-nál is 3.0GHz-et ír. Ugyanakkor képernyőn (CPUID még mindig) internal clock-nál 2997-et és 24,88%-os túlhajtást ír. Akkor most műxik a tuning avagy sem? :B
    A másik ijesztő dolog az volt amikor ORTHOS-szal elkezdtem sokkolni a memóriát és a CPU-t. Addig kb. 45 fokot írt CPU hőmérsékletnek, maghőmérsékletnek pedig 58fokot (nekem már ezek is magasnak tűntek egy picit). Ahogy elkezdte nyúzni a rendszert felszökött 75fok felé a CPU, 1-es magban pedig 82fokot mért. Na ekkor döntöttem úgy, hogy leállítom a tesztet.
    Nem magasak egy hangyányit a hőmérsékletek? Hűtő gyári Intel sajnos...Lehet valalahol állítani a fordulatszámát és a hűtés mértékét vagy nincs rá szükség?

Egyébként a rendszer teljesen stabilnak tűnik nekem, nem fagy, nem indul újra, Crysis is mutat némi javulást. Hagyhatom így ahogy van, vagy sűrgősen állítsak rajta, mert valami nem jó? Sorry ha valami nagy marhaságot írtam, de tényleg analfabéta vagyok a témában :B

Előre is köszönöm a segítségeteket :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés