- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
Új hozzászólás Aktív témák
-
kikikirly
senior tag
,, csak úgy férnek majd hozzá távolról olyan rendszerekhez, amelyek európai adatokat tárolnak és dolgoznak fel, hogy azt valós időben figyeli és hagyja jóvá egy Európában élő személyzet."
Ha jól értem ez a személyzet Microsoft alkalazottakkat jelent, csak európaiak nem amcsik. Nem tudom ki hogy van vele, az én tapasztalatom hogy a főnökök két dolgot szeretnek: Jól végzed a munkád(nem kell megszakadni csak csináld meg amit elvárnak határidőre) és ne legyen veled gond, gördülékeny legyen veled dolgozni. Nem látom magam előtt ahogy az európai alkalmazott neki áll keresztkérdéseket feltenni az adat igénylések kapcsán, plusz gondolom nem áll rendelkezésükre külön jogi csapat akikhez fordulhat segitségért/tanácsért. És attól a cégtől kapja az elég jó fizetését akit elvileg reguláznia kellene... Sounds good.
-
dabadab
titán
Hogy így mondjam, nagymértékben elképzelhetetlen ötletet vetettél fel
Nem "elképzelhetetlen ötlet", hanem konkrét törvény: [link]
Szerintem Trumpnak semmi köze hozzá
Az egy dolog, hogy szerinted semmi köze hozzá, de ha ő úgy gondolja, hogy van, akkor hozzáfér az adatokhoz.
továbbá van jobb dolga is.
Nyilván egy elítélt bűnöző meg szélhámos SOHA nem fog mások privát adataival visszaélni
Vagyis az eu tudni fog mindenről, ami a felhőbe megy.
Nem, az a mondat nem azt jelenti.
-
cog777
őstag
A danoknal ez az egyik fo ok, hogy le akarjak valtani az MS-t, tartanak a kill-switch-tol (a novekvo koltsegek mellett).
Ez keringet nalunk egy ideig:
"British ICC chief prosecutor lost access to email and has bank accounts frozen after Trump sanctions on top court"
Mert mi van, ha Trump politikai okokbol "viszi az adatokat" (+ a szolgaltatast) azaz nem ferhetnek hozza a tulajdonosok.
(Aztan olvastam cafolatot is az MS reszerol azota, szoval nem lehet tudni mi tortent de ettol fuggetlenul komolyan beragtak a danok az amcsikra.) -
bambano
titán
Ezzel megint az a baj, hogy az Európában élő személyzet az milyen állampolgár és milyen ország joga vonatkozik rá.
Mert ha annyit kell tenni az ms-nek, hogy áttelepít pár embert Európába azért, hogy ne mondják fel az európai szerződéseket, akkor azt meg fogja tenni, mert aprópénz. -
ceia
őstag
Hogy így mondjam, nagymértékben elképzelhetetlen ötletet vetettél fel. Szerintem Trumpnak semmi köze hozzá, másrészt nem is érdekli, továbbá van jobb dolga is.
A kifogásolhatő ebben a dologban inkább az, hogy"a Microsoft mérnökei csak úgy férnek majd hozzá távolról olyan rendszerekhez, amelyek európai adatokat tárolnak és dolgoznak fel, hogy azt valós időben figyeli és hagyja jóvá egy Európában élő személyzet"
Vagyis az eu tudni fog mindenről, ami a felhőbe megy. Én ezt sem tartom a kívánt biztonsági szintnek.
-
bambano
titán
De minek vinné el innen az adatokat az MS?
Milyen valós, kézzelfogható előnye származna ebből?
Hint: az usa törvény szerint minden adatot, ami amerikai földön van és minden adatot, amelyet amcsi tulajdonú cég kezel, hozzáférhetővé kell tenni az amcsi kormány számára. Tehát kémkedési céllal nincs értelme elvinni.
Az ai-t innen is be lehet tanítani, azért is felesleges elhordani az adatokat.
Akkor valójában minek? Ezzel párhuzamosan nyilván meg kell említeni, hogy eu-s cégek megnyugtatására azt állítani, hogy nem megy el az adat, ordas nagy bullshit. -
cog777
őstag
Hat, most hogy a danok bejelentettek, hogy levaltjak az MS infrastrukturat, (meg tobb orszagban is gondolkodnak a valtason) az MS egybol bejelentette hogy az adatok maradnak az EU-ban
jah, de ha pl Trump utasitja oket hogy adjanak hozzaferest, akkor mit csinalnanak? Erre kivancsi vagyok. Szerintem engedelmeskednenek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Formula-1
- Napelem
- Bittorrent topik
- Milyen videókártyát?
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest