Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ricsip

addikt

válasz wwenigma #345 üzenetére

Na, kicsit játszadoztam a dologgal, és hát nagyon sokismeretlenes az egyenlet :(

Neked 60Hz-es monitorra van kötve ez a kártya?

Mert ahogy kivettem több szintű korlátoltsága van szerintem ennek az energiatakarékos dolognak:

1 monitor esetén 4K @ 60Hz a max, ameddig tud működni low power-ban.
    2 monitor esetén már csak 1080p @ 60Hz a max, ameddig mehet a low power
    3-4 rádugott monitor esetén semmiképpen nem lesz low power

Namármost azthinné az ember, h. pl. ha 1 monitoros rendszere van, a 4K 60Hz helyett mondjuk 1440p 120Hz v. 1080p 144Hz is ekvivalens? Hát a cikk legalján van egy kiegészítő magyarázat, amiben már szerepel h. 60Hz felett nőni fog az idle fogyasztás. Felbontástól függetlenül. Azaz szerintem a 4K@60Hz-et nem lehet helyettesíteni pl. 1440p 120Hz-el. Csak 1440p@60Hz v. 1080p@60Hz az ami szóbajöhet.

A beállítások szükségességénél nekem elvileg nem volt elég a windows Power mgmt: PCIE : Max power saving, hanem szerintem kellett a BIOS beállítás is.
    A BIOS-ban az ASPM-nél meg vannak különféle opciók: enable L0s vagy enable L1, vagy enable L0s+L1
    Viszont amit a cikk ír, h. OS controlled ASPM enable, ez így betűszerint nekem pl. nincs.
    Ugyanígy a: PCIExpress root port enable ASPM sem szerepel betűszerint így nálam a NIOS-ban.

Szóval ez érdekesen szopatós szituáció.

Új hozzászólás Aktív témák