Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Hobby elektronika
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
Nem kapkodok, mert igazából ezekre a retro cuccokra bőven elég a 2070s is. RT-re persze valójában édeskevés, de ott a felbontás leskálázás megoldja Q2-ben.
Szerintem az emberek kiba. kiéheztek már végre erre a 3. szereplőre, ezért lett ekkora hype ez az alsó-középkategóriás intel izé. De mivel ismerjük az intelt, (hazudik-lop-csal mint minden profitéhes multi) most 1 pillanatra láthatjuk h. kínjukban mit meg nem tesznek ha sarokbaszorítják őket egy piaci szegmensben. A B7xx lesz számomra valójában érdekes, hogy mire képesek maximum.
Az h. tudnak 100-150 ezer forintért egy használható vga-t kihozni, csak azért tűnik felüdülésnek 2024 decemberében, mert a görény nvidia monopol lett pár éve, és már az amd se tud a közelükbe jutni, így az árak abnormálisan elszabadultak. De arra felesleges hajtani, h. az intel fenn fogja tartani ezt az üzletágat, ha csak olcsó "népkártyákat" adnak el, mert ha nincs rajta annyi hadzon h. megérje vinni, bezárják az egész részleget és Tom Petersen is mehet vissza a balettba ugrálni. -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Engem is az erdekelne hogy vajon a B580 mennyire lehet jo regebbi jatekokban? Elegge 'patient gamer' vagyok mostanaban, szoval konkretan kb. egy honapja nyomattam a Far Cry 3-at, most meg a Quantum Break-et.
Gondolom az ilyen tipikusabban indie game-ekkel nem lehet problema az egyszerubb grafika miatt. Azonban mondjuk egy AC Unity mennyire tetszene neki? -
ricsip
addikt
Egy 2070 Super-t érdemes lehet erre leváltani, ha csakis régebbi játékok mennek (Q2 RTX, tervezem a Half Life2 RTX-et is, GZdoom és Rtx doom), meg nagyon néha Hashcat / CUDA-s jelszótörések?
-
DaVE-1
senior tag
Jóvan ,de itthon is legyen má
Van egy ismerősöm aki nagy genyó.. alzától már legalább 5 vga-t rendelt csak a játékok miatt és visszamondta pár nap után. Játékot ugye megtarthatta. Mondjuk ez az alza hibája,de akkor már huzza le őket gondolja... Lehet el kéne kezdeni nekem is -
Jacek
veterán
Nem hazudok
-
IBMAN42
csendes tag
Technikailag az NV teljesen leuralta a piacot ezért a termékei magasabb árát tudja indokolni. A felső kategóriás kártyák amik majd gddr7-el érkeznek, teljesítményben olyan mértékű növekedést okoznak majd ami kizár minden azt nélkülöző korábbi kártyát a versenyből.
A gddr6al szerelt kártyák között alakul majd ki igazi verseny, azon belül pedig nem a natívan “5 fps ide vagy oda” dönti el melyiket érdemes választani, hanem a szoftveres gyorsítások minősége, amik egyszerre tolják ki a gyengébb képességek határait és hoznak létre megfizethető gpu-t.
Egy biztos, aki tisztában van az igényeivel és ahhoz mérten vásárol, jól járhat a következő években.
-
DaVE-1
senior tag
DF teszt:
Intel Arc B580 Review + Benchmarks: Great Performance + 12GB VRAM For $250
Egész szép hogy rt alatt megrakja a 4060-at...igaz többet is eszik annál..De a lényeg az intel egyértelműen jó felé kacsingat vga téren
-
Komplikato
veterán
Az már a framegeneration, amikor a CP2077 + Path Tracerből az RTX4090-en, több mint félmilliós kártyán a 19FP helyett 60-at szeretnének láttatni.
Azért beszéd téma most az Indiana Jones játék, mert ők szép bevilágítással, szép grafikával jól futó játékot hoztak össze, ami még konzolon sem sub 30 fps. Reméljük a jövőben többen követik a példájukat. -
Jacek
veterán
válasz
Komplikato #89 üzenetére
Aztan arra hasznaljak hogy nelkule.mar csucs vga-val sem lehet nativban jatszani a fanok meg tapsikolnak
-
wwenigma
Jómunkásember
B580-at NVME slottal látott már valaki?
-
DaVE-1
senior tag
Egyébként ahány játék annyi féle eredmény jönne ki.. Pl a computerbase ezen tesztje alapján a 4060 a nyerő...
[B580 vs GTX 4060] Többségben UE5-ös címekkel
-
IBMAN42
csendes tag
válasz
Komplikato #80 üzenetére
250 dollárért harangozták be az LE verziót, és hozzá lehet jutni ennyiért Mo-n - megközelítőleg - plusz 27% áfa. A felár akkor fog keletkezni amikor a partnerek, mint Sparkle, meg Asrock, stb., azt mondja.
Megnézve a teszteredményeket és feltételezve, hogy a driverek frissítésével a javuló tendencia megmarad, ez egy nagyon jó deal.
25% áresés lehet benne két éves távlatban, de ez már nem egy elbaltázott indulás mint az Alchemist-nél ami hatással lesz hosszú távon is az árképzésre.
Radeon 8600 ácsingózáshoz elég alapul venni egy 7600XT meg 10-15% teljesítmény pluszt, és + 20-30%-os árcédulát.
Ennyi erővel egy használt 3060 ti a legjobb vétel 90-100k-ért...
-
Jacek
veterán
Ez a korrekt tesztelo
Most hogy egyre jobban kiderul az NV kis kartyak problemaja ami eddig mantra volt hogy miben erosek itt bizonyos embereknel a PH-n hirtelen megvaltozott a menetirany
Hirtelen nem fontos a felbontas legujabb hogy mar nem fontos az RTmivel ott lenyegeben kategorian belulnl az Intelnl pariban van, azota ezek a lartyan csaknl fullHD-ra keszultek es az RT is csak disznek van benne....
Ha nem surgos vard meg a konkurencia mit hoz es aztan dont 2-3 honap.
-
IBMAN42
csendes tag
Előrendelése esetén (Alza), 2024.12.22-én vehető át a kártya.
-
Komplikato
veterán
-
DaVE-1
senior tag
válasz
Komplikato #78 üzenetére
Nincs semmi turpisság ,megnézttem jobban a videot. Nincs maxon az az opció ami halasztja megfelé a 8 GBos kártyákat. De vicces hogy anélkül meg ennyire szar az 580 az indianaban
Egyre jobban megy el a kedvem tőle. Ebből 8600-as amd lesz érzem
-
Komplikato
veterán
Mivel az RTX3060 12GB verzió is bucira veri benne a 4060-at, ott bizony az extra 4GB vram meg a 192 bit ami kijön. Úgy rémlik 1440p-ben a 4060Ti 8GB kártyát is megveri, gondolom ott a B580 is szintén.
Amúgy láttam videót magyar UE5 fejlesztőtől, abban azt mondta, hogy az UE5 tudásának a minimumának a kihozásához kellene 16GB VRAM. Tehát ilyen medium beállítások mellé.
A gamer kártyák leragadtak a 6-12GB vram között, miközben a profi kártyákon már ilyen 100-140GB+ HBM3e van. (Tehát nem csak sok, de mocskos gyors is.) -
DaVE-1
senior tag
YT már tele van gtx 4060 vs B580 videokkal. Rengeteget már meg is néztem. Elég sok helyen a B580 nyer, ahol nem ott picivel jobb csak a 4060. Viszont az ominozus Indiana Jones ban a video szerint 88 fps a 4060 és 58 a B580 itt mi történt vajon?
-
Jacek
veterán
Ahogy látom a hivatalos Intel dealerek adják a AC Shadowot a REF b580-an mellé. Mert itt a másik 2 nagy webshopnál is felbukkant. De lehet hogy csak sok van nekik
-
DaVE-1
senior tag
Alzát kérdeztem chaeten elvileg nem kapunk ott AC Shadowst.
Pedig bíztam benne intel erőből indít és mindenhova szórja majd a játékokat. -
Jacek
veterán
TPU-n kint van a Steel Legend és a Sparkle Titán review is már!
-
ƵøŁĭ
veterán
Én arra leszek kíváncsi, hogy Unreal Engine 5-el ellátott játékok alatt a jövőben miként fog teljesíteni. Black Myth Wukong 29,1 FPS / 1080P.
-
IBMAN42
csendes tag
Alzánál előrendelésben az LE verzió mikorra érne ki?
-
Jacek
veterán
Alzas ar teljesen jo ennel.a.kartyanal amit.erdemes jobbat venni az a 4060 Ti16Gb, ami 200e alatt nincs...
-
ƵøŁĭ
veterán
128890Ft az előrendelési ár.
-
$p@rr0w
őstag
Hányan terveztek B580-ra váltani? És milyen kártyát cseréltek le?
-
ƵøŁĭ
veterán
Gunnir se olcsó.
-
DaVE-1
senior tag
[Caseking.de is listázott már párat] Bár itt nem látom az AC Shadows-ot..
Nálunk akkor ilyen 140K körül indul majd szerintem..de remélhetőleg hamarosan kiderül -
tuctuc
aktív tag
Sparkle Arc B580 TITAN OC ab € 319,89 (2025) | Preisvergleich Geizhals Österreich
131.200 az egzotikus Becsben.
-
ƵøŁĭ
veterán
19:00-ig csak kiírja az aktuális árakat az Alza.
-
F.B.I.
veterán
130K volt most egy 4060, attól olcsóbb lesz vagy azzal egy áron, akkor népkártya lehet. A sima 4060, ettől már nem lesz olcsóbb, ilyen euró mellett.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Komplikato #41 üzenetére
Embargo:
- teszt dec 12.
- értékesítés dec 13. -
kovsol
titán
válasz
Komplikato #41 üzenetére
Én csak kérdeztem valamit, nem voltam én meglepődve meg semmi ... mily meglepő csak információra voltam kíváncsi.
Egyébként pl a steam decken az AMD FSR rendszer szinten is kapcsolható, nem kell a játéknak támogatnia.
-
Komplikato
veterán
Biztos, hogy támogatnia kell, külön cikket hoztak le mi lesz az első játék ami támogatni fogja. De ez miért meglepő? Az FSR vagy DLSS verzióknál is támogatnia kell a játéknak, nem?
Amúgy a Videocardz oldalán csokorba szedtek pár review-t. Nem úgy volt, hogy csak holnap jönnek ki?
-
Komplikato
veterán
ITX verziót vagy hasonló kicsit nem láttam, de több LP verzió is felbukkant már. Mondjuk ha most kijön a Battlemag annyiért amennyiért, akkor lehet a 4060 a 8GB Vram-mal sokkal olcsóbb lesz. Mondjuk az vicces, hogy az Indy játékban a 12GB-os RTX3060 is körbefutja, mert ugye "nem számít a vram méret" 1080p-ben. Kivéve amikor de.
-
ƵøŁĭ
veterán
Januárban kiderül, hogy mennyire jó deal a termék.
-
Jacek
veterán
Meglepetesemre FHD megveri RT alatt is a 4060-at , QHD a 4060Ti 8Gb-t is.
Ha a b780 is hozza ezt a tendenciat akar nepkartya is lehet ha egy 4070/Ti koze belepne.
-
DaVE-1
senior tag
Mese nincs ha 130K körül lesz valamilyen variáns már veszem is
-
Jacek
veterán
Steel Nomadban a tuningolt 4060Ti 8Gb 3200 pont körül hoz ez meg 3090 pontot..
a 4060 OC eredmények 2700..
Ez nem rossz. -
ƵøŁĭ
veterán
-
-
Jacek
veterán
Itt svedben brutto 120e van Limited b580. 35.5 a szorzo
-
ƵøŁĭ
veterán
-
ƵøŁĭ
veterán
Intel Arc B580 Limited Edition Előrendelési ár: 159 390 FT
-
IBMAN42
csendes tag
Ezek még elővételi árok itt húznak még egy 10-15%-ot extra profitra, februárra jobb lesz. Főleg ha jönnek az új rivális kártyák.
-
ƵøŁĭ
veterán
"According to the roadmap, Sparkle plans to release the B580 ROC OC Ultra version in February 2025, and this one will be a part of Sparkle's ROC Luna series, featuring an all-white design. As said, it gets a 2,800 MHz GPU factory-overclock, which is 60 MHz higher than the Sparkle Arc B580 TITAN OC. It also has a slightly higher 210 W TBP. Sparkle included a small picture showing a 2.5-slot thick design with a dual-fan cooler. Additional roadmap also confirms the launch of the Arc B570 Low-Profile version, which will feature a lower 170 W TBP and a three-fan cooler, similar to what we have seen from GUNNIR lately."
-
Jacek
veterán
Proshop.se
[link] -
Jacek
veterán
ASRock Arc B580 Steel Legend 143600 HUF
-
Jacek
veterán
ASRock Arc B580 Challenger OC 139133 HUF
-
Jacek
veterán
Sparkle Arc B580 Titan OC 25%áfa van svédben 142710 HUF
-
Vigneau
félisten
válasz
MasterDeeJay #5 üzenetére
Én arra leszek kíváncsi, mennyire szeret majd AMD konfigban kocogni - bár szvsz sok gond nem lehet, csak menjen a ReBAR - és milyen lesz a driver támogatás.
-
Intel jól csinálja, kihozza egyből azt amire gondolom a legnagyobb a kereslet. Ráadásul esélyes hogy jó áron.
RT-re se lesz panasz, az előző szérián is jól ment az RT (kategóriáján belül persze)
A pcie 8x sávokat viszont nem értem, kispénzüeknek esélyes hogy még pcie3.0 van és bár lehet csak pár % a 3.0 8x vs 4.0 8x de azért számít. -
Vigneau
félisten
Beköszönt az ASRock Arc B580 is.
Meglepődtem, milyen kis rövid NYÁK-ja van.
-
ƵøŁĭ
veterán
Acer specifikáció:
-
ƵøŁĭ
veterán
Új termékek specifikációi:
BMG-G21
XeSS 2
Felépítés:
Egyéb gyártói megoldások:
Új szoftver:
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia