Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
Na, kicsit játszadoztam a dologgal, és hát nagyon sokismeretlenes az egyenlet

Neked 60Hz-es monitorra van kötve ez a kártya?
Mert ahogy kivettem több szintű korlátoltsága van szerintem ennek az energiatakarékos dolognak:
1 monitor esetén 4K @ 60Hz a max, ameddig tud működni low power-ban.
2 monitor esetén már csak 1080p @ 60Hz a max, ameddig mehet a low power
3-4 rádugott monitor esetén semmiképpen nem lesz low powerNamármost azthinné az ember, h. pl. ha 1 monitoros rendszere van, a 4K 60Hz helyett mondjuk 1440p 120Hz v. 1080p 144Hz is ekvivalens? Hát a cikk legalján van egy kiegészítő magyarázat, amiben már szerepel h. 60Hz felett nőni fog az idle fogyasztás. Felbontástól függetlenül. Azaz szerintem a 4K@60Hz-et nem lehet helyettesíteni pl. 1440p 120Hz-el. Csak 1440p@60Hz v. 1080p@60Hz az ami szóbajöhet.
A beállítások szükségességénél nekem elvileg nem volt elég a windows Power mgmt: PCIE : Max power saving, hanem szerintem kellett a BIOS beállítás is.
A BIOS-ban az ASPM-nél meg vannak különféle opciók: enable L0s vagy enable L1, vagy enable L0s+L1
Viszont amit a cikk ír, h. OS controlled ASPM enable, ez így betűszerint nekem pl. nincs.
Ugyanígy a: PCIExpress root port enable ASPM sem szerepel betűszerint így nálam a NIOS-ban.Szóval ez érdekesen szopatós szituáció.
-
ricsip
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
Király vagy. Mennyi energiát tettél bele, mire ezt a knowledge base-t kinyomoztad?
Mondjuk ha az ember tudja mit keressen, akkor már gyors szokott lenni. A gond akkor van, mikor az ember assetuggya mit keressen, és hogy az a valami létező dolog-e egyáltalán.
Az meg h. mit okozhat, lehet hm fingjuk sincs róla, és majd Te meg én írjuk meg nekik a driver feedback menüoont-ból, mikor jönnek a megmagyarázhatatlan fagyások, belassulások, sleep-ből felnemébredések, black screen és a többi x-aktás viselkedés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Steam Deck
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X OC Edition
- Gainward RTX 4070 SUPER GHOST 12GB (18 hónap garancia)
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- 27% - GIGABYTE RTX 5090 GAMING OC 32GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK!
- Megvigyázott ASUS TUF RTX 3070 OC, dobozzal, garival
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4059
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest