Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dpit9
csendes tag
hello
ma végre megkaptam a várva várt telefonomat...kaptam ajándék tokot,3 az 1 ben otg kábelt ...
viszont NEM KAPTAM GARANCIAPAPÍRT!
mi a teendő ilyenkor? -
raulicio
senior tag
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
Csak utólag láttam, hogy a kolléga már megválaszolta...
Ahol a voda 900-on sugároz ott gondolom edge a legmagasabb sebesség, ahol meg 2100-on ott működik rendesen a 3g. Ennyire egyszerű. Ezt az infót meg mégis csak a vodafone-tól tudod beszerezni...
-
endurofan
csendes tag
http://www.vopmart.com/cs2011763.html
itt is van raktáron...
-
endurofan
csendes tag
http://www.aliexpress.com/item/Inew-V3-MTK6582-Quad-Core-3G-smart-phone-5-inch-HD-1280-720-1GB-RAM-16GB/1653737966.html
http://www.aliexpress.com/item/iNew-V3-MTK6582-Quad-Core-5-0-Inch-NFC-android-phones-Gorilla-Glass-Screen-Air-Gesture/1658757524.html
Elvileg náluk van, több helyen volt is , de elfogyott...
-
sfbukfenc
tag
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
Nem vagyok vodás, de.
A Voda 2100 és 900MHz-n is sugározza a 3G-t. Ahol 2100-n, ott működni fog, ahol csak 900-n ott sajnos nem.
Ha jól tudom, 900-t vidéken, ritkábban lakott helyeken használja.
Szerintem ebben a topikban érdeklődj, biztos van olyan tagja, aki választ tud adni neked, hogy a lakóhelyed környékén melyik a használt freki. -
Old Gyfland
tag
válasz
sfbukfenc
üzenetére
Szia.
"A fórumot olvasva egyre több az elégedett tulajdonos." Így kezdtem a kommentet, amiből talán kiderült (... vagy nem), hogy elolvastam. Ezért gondoltam, hogy az eddig megosztottakon (a Tiéden is) kívül már többen meg tudják osztani a tapasztalataikat.
Köszönöm a linkeket, elég meggyőzőek. -
endurofan
csendes tag
Sziasztok!
Nekem már vámolás alatt van... már 2 hete.
Kicsit bosszantó, hogy ennyit ülnek rajta, de occsó volt és ezért nem gond
de már nagyon a kezembe venném.Kérdés: az AIR GESTUSról tudtok valamit? én azt olvastam, hogy szoftveresen van vele probléma ezért nem is működik még, de a frissítés talán jöhet, ami megoldja.
Ha valaki ilyet akar venni és szeretné megnézni élőben akkor szívesen megmutatom. Pesten, Somogy, Tolna és Baranya megyékben járok gyakran.
-
silver10
aktív tag
Köszi a nyugtatást, nem jön most rosszul. A gond, hogy nem nekem lesz, hanem rokonnak. De a felelősség az enyém. Elmondtam, mire lehet számítani, azt abból eddig semmi. Én egyenlőre elvagyok a kamionplatómmal
(ZP990 CS), de a hölgy és a szülői háttér nem biztos, hogy osztja (az erőltetett) kincstári optimizmusom. Csak legyek túl rajta... Még egyszer kösz. -
Mecy_Lacee
senior tag
Na még egyszer megkérdem,hátha van tapasztalata valakinek azóta.
Főleg vidékiektől kérdezném: a vodás 3Gmükődik a telón? S használja is? Ja, s merre. (Ez jöhet priviben is, ha nem akarja nyilvánosságra hozni, aki ír, hogy honnan.)Köcsög voda nem adott információt arról, hogy erre milyen frekvencián müxik a 3G...
-
ztm2000
csendes tag
válasz
karikusz
üzenetére
Valóban az inewphone.com/EN a gyártó oldala, az inewmobile.com hivatalos viszonteladói oldal a bemutatkozása alapján, ami idegesítőbb bennük, hogy értelmes válaszokat kerek mondatokban nem képesek adni.
---
Kezdetben fent volt az oldalukon, hogy magyar nyelv is van a kütyün, azért rákérdeztem -kínai webshop-ban a marketing-faktor üti a valóságot- a válasz, hogy nincs előre installálva. Kb. 1 hónap múlva a felsorolt nyelveket "Multilingual"-ra változtatták, megint rákérdeztem, magyar még mindig nincs. Ha ez szempont, csak óvatosan! -
Unsign
tag
válasz
silver10
üzenetére
Én is türelmetlen voltam, de ne izgulj. (én azon aggodtam, hogy van-e keszleten) Az ünnepek utáni 7. munkanap után nekem is elindult és most valahol a levegőben lehet. Sajnos ennyit csúsznak most. Dhl felárát tekintsd az egyszerű és gyors vámügyintézés költségének.
Szivhezszolo levél sosem árt.
A másodikra nem kaptam választ, ellenben egy napra rá jött a tracking
(véletlen lehet) -
cs.j
csendes tag
válasz
karikusz
üzenetére
Nekem megnyílik simán, nem látok semmi bonyodalmat..
Próbáld meg így akkor: http://www.inewphone.com/EN/ProductDetails_v3.aspx -
silver10
aktív tag
Kicsit hezitálok, (az off miatt) mert rendelésről van szó, de azért mégis iNew v3- ról. Egyenlőre nem vagyok elájulva a mixeshopos rendelésemtől. Ügyfélszolgálati időben nem tudtam online érintkezésbe lépni velük, E-mailemre válasz nem jött. Nyugiba kivárom a szállítási határidőt, vagyis hétfőig de csak annyit. Aztán lépek. Én úgy vagyok vele, hogy nem hiába fizetek a gyorspostáért.

-
sfbukfenc
tag
válasz
Old Gyfland
üzenetére
-
karikusz
tag
Hmm... a www.inewphone.com-on nem nyílik meg semmi.
Pedig azt hittem az a hivatalos, vagyis úgy hatott amikor olvastam a róluk szóló menüpont alatt. Akkor ezek szerint azért nem tudnak válaszolni érdemben Ők sem

Köszi az infót

-
raulicio
senior tag
válasz
Old Gyfland
üzenetére
Reggel leveszed a töltőről, este visszarakod. Ugyan azt tudja, mint a hasonló méretű kijelzővel és akkuval szerelt telefonok átlaga. Itt már teljesen irreleváns, hogy este 20 vagy 40%-on teszed töltőre, mert szerintem mind egy, hogy másnap de. 9-kor vagy 11-kor merül le... Magyarul naponta tölteni kell. Készenléti állapotban, éjszaka 100%-ról 97-re esett kb 8-9 óra alatt.
Nekem pl kibírja, ha pénteken reggel elindulok és csak szombaton hajnalban érek haza
Amúgy meg ha valakinek fontos az üzemidő, akkor 3000mAh-os akksi alatt szerintem ne nagyon gondolkozzon telefonban...
-
karikusz
tag
Sajnos akik feketében szeretnének ilyen telefont azoknak még várni kell. Hogy mennyit azt még az iNewmobile.com sem tudja. Írtam nekik, hogy pár napot, vagy 1-2 hetet kell várni a feketére. A válaszuk mailben és a weboldali hozzászólásban is annyi volt, hogy majd értesítenek.. pff... érdekes, hogy a hivatalos gyártói/forgalmazói oldaltól ez a válasz

-
Old Gyfland
tag
Sziasztok.
A fórumot olvasva egyre több az elégedett tulajdonos.
Megosztanátok az akkuidő tapasztalataitokat ? Ez az ami miatt vacilálás van bennem. Tudom, hogy mindenki máshogy használja a telefonját, de egykiindulási pontnak jó lenne. Előre is köszönöm. -
sandorwat
csendes tag
-
Peki12
csendes tag
-
yozks
csendes tag
Kedves V3 tulajok: tudnátok mesélni a LED vaku fényerejéről? Alkalmas zseblámpás használatra vagy inkább csak szétszórja a fényt és már 10-20 centire sem világít be semmit?
Egy tesztben olvastam a középső home softkey bugjáról, miszerint gyakran nem érzi elsőre az érintést és csak 3-4 bökés után lép a főképernyőre. Valami hasonlót egy videóban is láttam már. Ti találkoztatok netán a hibával, vagy bármi fura kínaitelefonos anomáliával? Gondolok itt olyanokra mit telefonálás közben behallatszó töltészaj és egyéb furcsaságok.
Ha netán lenne valaki aki feltöltene pár eredeti méretű saját készítésű V3 fotót valahova, annak nagyon hálás lennék hisz ennek a gépnek a dizájn és a vékonyság mellett a -kínai szinten- jó kamera lenne a legfőbb selling point-ja. -
raulicio
senior tag
Az, hogy elolvasod az előző hozzászólásomat két sorral feljebb és elolvasod a Külföldi rendelések topik utolsó 20 hozzászólását és nem ezt offolod szét! Ja olvasd szépen el a Külföldi rendelések téma összefoglalóját és lám minden kérdésedre megleled ott a választ!
Béke legyen veled!
-
dpit9
csendes tag
Hello!
Már a postai nyomkövetés azt írja, hogy beküldött adatok feldolgozasa...
Ezután mi következik?várhatom már a postást!:-D -
raulicio
senior tag
válasz
Vitya008
üzenetére
felejtsük már el ezt a barom vámot!
NEM SZABNAK KI VÁMOT telefonra, de pláne ilyen értékhatároknál egyébként is max 2,5% az a vám, tehát nem tétel!!!
A további rendeléssel és postázással kapcsolatos kérdéseitekkel fáradjatok Külföldi rendelések témába és lehetőleg ne ezt offoljátok szét baromságokkal!
Az euexp szállítás is kínából jön, csak anglián keresztül hozzák és ott trükköznek valamit az áfával.
De mint azt gondoltam is minél nagyobb értékben rendelsz, annál jobban megéri. az én 175 USD-s telefonomra 52 USD volt, ami pont annyi mint az áfa volt. -
Vitya008
újonc
Sziasztok!
Én is egy V3 rendelésén gondolkodom, azonban ahogy nézem a mixeshop honlapját ott a DHL-es szolgáltatást választva nincs hozzá tracking number, azonban fele annyiba kerül mint a EUEXP1-el, szerintetek melyik rendelési móddal éri meg berendelni? Mivel azt látom hogy ha EUEXP1-el veszem akkor nincs vám, de gondolom ÁFA van. Viszont ha DHL-el hozatom be, akkor kell mind a kettőt fizetni (VÁM+ÁFA) jól gondolom?
Üdv!
Köszi a segítséget! -
andrasxx
tag
Mi 3 db-ot vettünk a fiammal, egyet a kollégámnak, így 163$+26$ szállítás/ db. (3 db szállítási díja 78$ volt). Semmi egyéb díj nem volt, nem is járt a csomag olyan helyen, ahol lehetett volna. Volt tracking szám is természetesen.
Ft-ban : 43.000 Ft lett darabja összesen. -
dpit9
csendes tag
ajánlom figyelmetekbe!
szerintem nagyon jó ár érte !
http://www.pandawill.com/external-battery-charger-5200-mah-power-bank-for-all-mobile-phones-and-tablets-p85847.html
elfér az ember zsebében ,de kocsiban a kesztyűtartóban szerintem rendkívül jól tud jönni
-
Leleményes
tag
Mit gondoltok, minőségben felér egy hazádnak rendületlenül... khm hazánkban forgalmazott csamcsung telefonnal? Kijelző, anyaghasználat stb..
-
karikusz
tag
Sziasztok!
Az inewmobile.com-ról rendelt már valaki? Azt írták, hogy elvileg a héten lesz már feketéjük, és ott a legolcsóbb. 185$. Sajnos a mixeshopnál csak 2 hét múlva lesz.

-
silver10
aktív tag
Azért én ma rákérdezek E-mailen, hogy feladták-e mert tracking még nekem sincs. Picit zavar, mert nem is magamnak rendeltem. De mivel rossz tapasztalatot nem írtatok, annyira nem is aggódok. Ilyen jó ár viszont sehol nem volt. Teló+másik akku+stylus+OTG kábel+DHL volt 201 dollár :-)
-
-
Submarine
senior tag
Sztem 8 maghoz már dukálna a 2 giga ram. De inkább 4. Mondjuk nem tudom mire lehet használni. Műholdam még nincs, hogy azt vezéreljem vele, se drone űrsiklóm.... de ha az oroszok is beszállnak.. akármi lehet még..

Én egy W8-at láttam közelről, akkor döntöttem úgy hogy a kínai is nagyon jó.

És tényleg.
Ja persze, mindent ott gyártanak. Semmiért nem kellett átmenni a szomszédba.Az ár összehassal már ne számolj. Túl vagyunk a beléptető promóción.
Minden héten romlik az értéke annak, amit birtokolsz.
Pedig ugyanazt tudja.
Ez az a játék amiben csaj a gyártulaj nyer.
Hogy is van ez?
Valaki(k) szórakoznak velünk?A szolgáltatók által kínált (hazai) akciókon, meg mindig összecsinálom magam a röhögéstől..
És van aki megveszi az eldzsit, csamcsut 170-ért. Csak nem számolta ki. De jó üzlet volt, mert akciósan vette.. sálálá csak nem neki. -
silver10
aktív tag
Valami, akkor itt nincs rendbe az oldallal. Az ünnep már 09.-én lejárt. Hol van az már? Neked már rég fel kellett volna , hogy adják. Én már azon is aggódom, hogy 17.-én k.e.i.sz. 08:30-kor megrendeltem és a státusz ugyanaz mint neked. Lehet, hogy online érdeklődnünk kellene. Én véresen komolyan fogom venni ha már a DHL-ért fizettem az 5-8 napot.
A Gabee hsz.-ét olvasva akkor lusták frissíteni az állapotot. Remélem csak ennyi... -
karikusz
tag
-
Csocsesz75
őstag
Sziasztok !
A Moszkvás timelapse videó 720 vagy 1080p-ben van a telón ? Ha előbbi akkor 1080p-ben tudtok egy linket ahol elérhető ?
Köszönöm.
-
karikusz
tag
Sziasztok!
Feketében (!) hol találok olcsón? Ahol láttam az 199$ +

Ennél olcsóbban tudtok valahol?
-
raulicio
senior tag
válasz
sfbukfenc
üzenetére
én sem találkoztam még ilyennel. Először azt hittem, hogy lehet a billentyűzet hibája ha esetleg nem a gyárit használod, de ha máshol is jelentkezik, akkor nem hinném.
Factory resetet javasolnék első körben, aztán meg egy full új flashelést.
Nekem általában az ota frissítések szoktak fura dolgokat produkálni, ha nem csinálok előtte full wipe-ot.
-
RVR400
veterán
A érintő csak nálam érzékel érdekesen, vagy másnál is jelentkezik a dolog?
Értem úgy, hogy néha nem bírok egy üzenetet megírni, mert amint hosszan nyomok egy karaktert, akkor nem az történik, hogy feldobja a listát, és áthúzom az ékezetre, hanem fél másodperc alatt beírja az adott karaktert 13-szor. A nyitóképernyőnél is néha észreveszem, hogy nem tudom elhúzni elsőre középről a karikát. Frissítettem rögtön 1.0.4-re, így nem tudom megmondani, hogy az 1.0.1 verzióval is csinálta-e a teló. -
sandorwat
csendes tag
válasz
raulicio
üzenetére
Eddig elégedett vagyok, 1.0.1 után érezhetően kevésbé szívja az akksit. Csak ez a kitkat launcher őrít meg ami alapból rajta van. Az audio részre is gyúrtak, jobban átjönnek a mélyek fülessel (a hangszórónak úgyis mindegy
) Elvileg a kernelt is csesztették de eddig stabil. Eddig elégedett vagyok. Még akkor is ha 1 napba telt felszenvedni. -
raulicio
senior tag
válasz
meridaharcos
üzenetére
http://www.to2c.com/inew-v3-100-genuine-leather-case.html
drága bőrtok sok színben...
-
dpit9
csendes tag
Átlátszó szilikon tokot lehet hozzá kapni!googlebe rákeresel találsz!
-
andrasxx
tag
Azt szeretném kérdeni, hogy a gyári tok az ragasztós és egyszerhasználatos, vagy többször is használható?
A napokba fog nekem is megérkezni.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy van e valakinek Eu-s szállítási tapasztalata? Mixeshopbol rendeltem Eu-s szállítással, már az országban van...vajon tényleg nem lesz vám-áfa ? -
Submarine
senior tag
válasz
meridaharcos
üzenetére
Én vettem egy egyszerű bőrtokot hozzá, a gyári nem az én világom.
A bőrnek meg levarrtam a két szélét hogy ne csúszkáljon benne.
Egy lett volna az egész boltban, ami szélességre ugyan stimmelt, csak abból meg kilógott egy centit.. -
mdav88
aktív tag
válasz
meridaharcos
üzenetére
Mi a gyárit használjuk, nekünk bejön

-
meridaharcos
senior tag
Valaki vett már hozzá valami jó tokot ? Csajnak kellene...
-
sandorwat
csendes tag
Most ezt próbálgatom, eddig jónak néz ki, csak a mail beállításokkal vagyok gondban...
-
myk74
senior tag
válasz
Leleményes
üzenetére
Nyugodtan próbáld meg módosítani!!!

A google nekik is a barátjuk,és ha úgy döntenek hogy nem annyi az ára mint amit elküldtél nekik,majd ők kiszabják a sarcot a nekik tetsző áron.Semmit nem tudsz tenni,utána néznek a bankodnál is ha úgy akarják.De ha nem számolod bele a vételárba a 27 % áfát,akkor ne is rendelj (Kínából)külföldről!!!
Nekem 4 -ből 3 bukta volt.Ez van, semmi gondom vele,és ha átjön sarc nélkül akkor az ajándék,és költöm sörre!!!! -
raulicio
senior tag
válasz
Leleményes
üzenetére
Miért is lenne álszentség ha valakinek nem tetszik, hogy teleszemeteled ezt a témát olyan dolgokkal, amikre a választ már több témában, több százszor leírták már. Az tényleg csak hab a tortán, hogy a felvetésed nem csak a fórum szabályzatot sérti.
Nyilván azt hiszed, hogy te kakkantod a spanyol viaszt, de nyugodtan nézz át a külföldi rendelések témába és láthatod, hogy naponta legalább 10-en tesznek fel hasonló kérdéseket.
Ráadásul ha olyan okos lennél, mint amilyennek hiszed magad, akkor nyilván nem egy nyilvános fórumon kérdeznéd meg a tutit, nemde?!
-
cs.j
csendes tag
válasz
Leleményes
üzenetére
..ebben a tárgyban ne keress megértést..
Csendben örülj a kapott "tanácsoknak", még idöben talán, mielött nagy f.szságot csináltál volna..
-
sfbukfenc
tag
válasz
Leleményes
üzenetére
Azt csinálsz, amit akarsz. Konkrétan k...ra nem érdekel.
A következményeit Te viseled. -
Leleményes
tag
Sok álszent ember.

-
Gaabe
tag
Aki esetleg használja a flipes tokot, bejövő hívásnál a kisablakban lehetne felvenni, de nekem nem reagál a slidera, csak úgy tudom felvenni, ha kinyitom a flipet, bekapcsol a kijelző és alul slideolom. Van erre opció, hogy lehet becsukott flippel felvenni?
(ennél hülyébben nem is fogalmazhattam volna meg...)

-
meridaharcos
senior tag
A GPS test 12mp alatt fixálta a pozíciót ! Tökéletes !
Első indítás, szoba ablak... -
raulicio
senior tag
válasz
Leleményes
üzenetére
Az egy dolog, hogy a fórumon tilos ilyesmiről írogatni, de amit tervezgetsz az minimum áfacsalás kategória, szóval szerintem inkább csöndben sunnyogj és imádkozz, hogy ne bukj le...
-
silver10
aktív tag
Na reggel végre meg tudtam rendelni. Az én hülyeségem. Kellett nekem utalgatni. Drágább és körülményesebb, mint a webkártya lett volna. Ráadásul az utalásom elkeveredett, hiába töltöttem ki helyesen az űrlapot. Némi PayPalos levelezgetés után.
jóváírták. Késői tanulópénz... Lementettem PDF-be a PayPal számlát és a webshopos bizonylatot is. A DHL-nek E-mail, vagy nyomtatott verzió kell majd? -
sfbukfenc
tag
válasz
Leleményes
üzenetére
Szerintem ne próbáld meg!
Azt hiszed, hülyék ülnek ott?
Egy-két ezresért kockáztatnál? (Na meg a telódat is lefoglanák sztem.)A nicked meg utána megváltoztathatod "Lebukott-ra" .
-
Leleményes
tag
Meglátjuk mit kérnek majd. Képet, webet lehet módosítani.
-
mdav88
aktív tag
válasz
Leleményes
üzenetére
Kívülről alapértelmezett esetben úgyis ráírja hogy gift-20$, de itthon átvilágítják, felbontják, látják, hogy telefon.
Rögtön bekérik a vásárlási adatokat, paypal, visszaigazoló email.
Abból kiderül mi újság, nem lehet nagyon trükközni. -
Leleményes
tag
Lehet hamisítani a csomag értékét? Gondolok itt arra hogy 180 dollár helyett 100-120 dollár.

-
mdav88
aktív tag
Dec 19én rendelve a pandawilltől, jan 7én adták fel, a napokban kaptam kézhez.
Küldeni fogják, csak a paypal védettségre kell figyelni. Ha a magyar posta ül rajta, és baszik a munkáját megfelelő hatékonysággal végezni, akkor meg kell hosszabbítani a védettséget.A lényeg, hogy a panda ilyen téren megbízható, és küldeni fogják, de azért a hitegetés hozzátartozik az üzletpolitikájukhoz

(egyébként inkább arról lehet szó, hogy az inew nem tudja megfelelő ütemben szállítani a telókat) -
cs.j
csendes tag
Értem, köszi a gyors választ!
magamtól azt gondoltam volna, hogy hiába újabb a 6582 mint a 6589T, mégis az utóbbi erősebb a nagyobb órajelnek köszönhetően..
A kamerával és az OGS kijelzővel egyetértek, a 8GB vs. 16GB szintén, ám a Samsung Galaxy Ace egy-kétszáz MB helyéhez képest már bármelyik tér-idő ugrás..
Youtube-os videókon viszonylag jó jellemzőket találtam a Cubot One-ról is egyébként, de mégsem voltam meggyőződve teljesen, hogy feltétlenül jó "vásár" lenne átállítani a rendelést..
Várok tovább mindenesetre - jó esetben még egy hét fog kelleni nekik (meg a hétvége..), egyelőre bízom a Pandawillben továbbra is

-
sfbukfenc
tag
Volt, mikor beküldtem az e-mailt, és másnap kész volt a vámhatározat, és attól a 2. napon kezemben volt a teló.
Legutóbb a beküldés után még a levelet is megkaptam tőlük, utána újabb e-mail, ... , és előtte több, mint egy hétig "vám elé állítva" státuszban volt. Majdnem tovább tartott a vámkezelés, mint a megrendeléstől az országba érkezés.
-
dpit9
csendes tag
köszönöm a gyors választ!
neki is állok azt hiszem,még 1 hét..._D ember azt hinné magyarországon van már nagy baj nem lehet de csak húzzák halasztják:S
Új hozzászólás Aktív témák
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- VR topik
- Automata kávégépek
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- Iphone 11 Pro 64GB 100% (1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

), és akkor küldték a telefont amikor ígérték.

jóváírták. Késői tanulópénz... Lementettem PDF-be a PayPal számlát és a webshopos bizonylatot is. A DHL-nek E-mail, vagy nyomtatott verzió kell majd?