- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elite csúcstáblával készül a Xiaomi
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miért, mi a baj azzal a ROG billel?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Roxkex
senior tag
Igen igen. Ezért is gondolkodok az outemun, meg azért mert elég jó dealnek tűnik: [link]
És hát megnézve a blue-t ebbe belemegy. Mert a nem rég lecserélt gateronom (mert az egyik meghalt nem rég) is ilyen csak brownt vettem még akkor. Akkor még féltem a forrasztástól Most valahogy vágyok rá, hogy kicsit "mókoljak" Max elszúrom XDRedmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Roxkex
senior tag
A franc... Reménykedtem megúszom occon xd de lehet akkor 2 részletbe fogok átálni rá am nem is baj mert sokatnkell forrasztani . Egy switch ki 6 vissza 6 forrasztás xd
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
FireKeeper
nagyúr
igazából a problémám lehet a meglévő kapcsoló javításával is megoldható lehet: mézes tea fröccsent a billentyűzetre (tudom... , és nem, nem az, tényleg mézes tea volt ), és 2-3 swtich lett "ragadós" lenyomásnál. ki tudom ezeket "mosni" úgy hogy túlélje a kapcsoló?
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
dqdb
nagyúr
Igen és nem.
Igen, mert az építésnél rugalmas plate-et választasz (PP, PC, POM, nylon), ha a halkság a cél, ellen ben merevebb és lehetőleg nem fémes plate-et (CF, FR4), ha a thock, ahogyan kapcsolók esetében is mást választasz (halkított vs lehetőleg nylon házas és hosszabbított stemmel).
Nem, mert ahhoz, hogy tényleg halk legyen a billentyűzet vagy meglegyen a mély thock hang, a háznak és plate rögzítésének ugyanazt kell tudnia: a kapcsolókon keresztül a plate-re felvitt erőhatásokat nem viszi át rezgések formájában a házra.
Van olyan tab gasket mount házam (a kategóriában különösen jól sikerült implementációval), amiben az FR4 plate + lineáris kapcsoló párosával kellemesen mély, kissé tompított thock van, míg POM plate + halkított lineáris kapcsoló felállásban tökéletesen halk bármiféle szivacs, térkitöltő vagy O-gyűrű nélkül. Build videók alapján ha CF plate + Cream vagy Ink konfigurációban megépíteném, akkor pedig jönne a mély és erőteljes thock (de én azt a plate-et taktilis kapcsolónak szánom).
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ilyen_85
senior tag
Ezért volt szimpatikus, bár nem próbáltam ki, a neo2 layout. Németre optimalizált így gondolom minden magyar karaktert tudna kezelni.
Még 1 hónap kb mire megjön a billentyűzet, azzal szeretném elkezdeni tanulni, kíváncsi vagyok mi sül ki ebből.
Eddig én se foglalkoztam vele, én is QWERTZ-t használok jelenleg
-
Enton
addikt
Mechboards.co.uk-tól jött Navy ABS:
Kéne már valami jóféle PBT kék színekkel, ez az akko pl(persze iso enter itt sincs ), tai hao dark tunnel, OSA midnight blue nem tudom hogy tetszene e ez a magas profil, de egyszer ki kell próbálni majd, Nautilus koppincs ez se csúnya színekben, Domikey SA blue wave.
Végülis akad itt ez is csak a keretet kéne végeleníteni erre a célra."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
nyunyu
félisten
K4 gyári képén is alma layouttal vannak elrendezve a kupakok, gondolom onnan vehette, hogy melyik ikon hova való.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
A dyesub PBT BSP-t manapság Hammerworks néven keresd a CRP (=Cherry Reproduction Profile) profillal, éppen a napokban fejeződött be az R4 group buy.
Persze náluk alapszínben csak bézs és a fehér között választhatsz, a legtöbb készletük feliratozásban egy-egy vintage billentyűzetnek állít emléket, cserébe ők készítik a messze legjobb minőségű Cherry profilos kupakokat néha érthetetlenül összetett és színes feliratokkal.
-
dqdb
nagyúr
Az ABS fényesedés túl van értékelve szerintem, az csak látvány. A csúszós érzés, amit utálok, és az bár összefügg a fényességgel, de nem teljesen ok-okozati viszonyban. Egy ABS-ből készült SP SA újonnan úgy csillog, mint egy kopott GMK, és mégsem csúszik a felülete, ahogyan PBT is lehet hasonlóan sima újonnan (és akár fényesen csillogó is) bármiféle csúszós érzés nélkül.
A GMK-t az élénk színek és a hang miatt szeretik, az SA-t a GMK-nál is jobb színek miatt szeretik és a magassága miatt utálják, a PBT kupakokat pedig a mattabb színek és profiltól függően a durvább textúra miatt nem szokták szeretni. Nincsen tökéletes profil és alapanyag.
-
horvathmate1
újonc
Mondjuk nincs különbség árban a méretek közt. Full size, TKL, 60% ugyanúgy 60 USD a barebones kitért.
Ugyanitt, random alis, 20-30 USD körüli PBT keycap-ekkel van általános tapasztalat? Kerüljem őket vagy vállalható minőséget szállítanak? Ami leginkább érdekel az az, hogy ne kezdjen el kopni a szín a sarkoknál két hónapon belül.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Olyan sok a listaára?
Ennyiből kijön egy jó minőségű forrasztható 60%-os nyák, és plate-re már alig marad, szóval a sok eléggé relatív fogalom custom billentyűzetnél (a tömeggyártás nyákoknál különösen sokat számít). Igaz, a nyáknál és plate-nél nem sokkal több anyagot tartalmaz a GMMK háza[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
10+ éves távlatban napi használat mellett az is ki tud fényesedni a használattól, persze még akkor sem néz ki úgy, mint egy doubleshot ABS pár hónap után. Emellett linkeltem a gyártásból eredően szándékosan fényes PBT-re a KAM Little Pilot kupakmintáit vagy itt van ez a fotó is. Szóval tud az fényes lenni, ha eléggé kitartó a tulajdonosa vagy direkt olyanra gyártották.
ABS és ABS vagy profil és profil között is lehet eltérés a kopást/fényesedést illetően, az MT3 ABS négy hónap után is még bírja bármiféle fényesedés nélkül az ujjaim alatt, ellentétben a GMK-val, ami egy hónap után már kezdett fényesedni kisebb foltokban.
[ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
Köszi!
Világítás nem érdekel annyira.
Magyar kiosztás kéne
anyag / forma passz így hirtelen, mivel nem tudom milyenek vannakRog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
copass
veterán
allpcb-ről minden évben rendelek nyákokat, eddig soha nem volt semmi probléma a dhl 1 hét alat kihozta úgy hogy nem raktak rá áfát.
most is rendeltem, dhl megfogta, rátették az áfát + saját díj 6k.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
azt vettem észre hogy sokat tévesztettem numpadon.
visszaraktam az outemu rugókat, az bevált már egyszer.(meg amúgy se nagyon van más, csak a silent red recsegős rugója)
így néz ki a tesa csík, 1-5 mm a kitöltési vastagása. percek alatt belevagdostam, látványos a különbség.[ Szerkesztve ]
-
DewiL
senior tag
egyébként egy drágább, mondjuk GMK set áráért (150-180 USD) már akár lehet venni egy custom Varmilot és akkor olyan keycap-ek lesznek amilyet szeretnél, volt egy pillanat amikor el is gondolkoztam rajta
"I am the beginning... the end. The one who is many. I am the Borg."
-
ilyen_85
senior tag
-
HELLAFLUSH
őstag
sikerült ma letesztelnem a ledeket egy 12V-os állíthatós adapterrel.
(természetesen 3V-ra állítva)
viszont a hibás ledek továbbra sem égnek, helyette más ledek világítanak ki...van, hogy 4-5 egyszerre
Szerintem ki kell szednem az összes Switchet és úgy kitakarítani a PCB-t mert ez valami zárlat lesz szerintem.
(a PCB és a Top plate között még mindig látok szennyeződést sajnos) -
BestofJAVA
tag
3,3x1,8cm programozható jószág
Micro Usb portot látok rajta?Eredetileg a meglévő billentyűzetemet szerettem volna átalakítani, melynek a billentyűi nagyon laposak. A laposság most is fontos, ezért a billentyűkupakok helyett bármi más, lapos gombfelület is elképzelhető. A gomb könnyen eltalálható legyen. (felirat nem fontos. Csak nem felejtem el, mire hoztam létre)
-
BestofJAVA
tag
Igen, így gondoltam. Rendkívül vékony, szinte kizárt, hogy szét lehessen választani.
A plusz billentyűsort mindenképp külön kell megcsinálnom. Ezért inkább ezzel kezdem. Ha csak különálló lehet, az sem baj.
Jó lenne, ha pl. öt gombot meg lehetne egészen egyszerűen oldani. Mert akkor tíz gomb is egyszerű lenne.
-
BestofJAVA
tag
Két egyforma billentyűzetem van -> de egy kellene, kettéosztva.
Ha szabadon lifegne benne a fólia, megoldanám. Elfűrészelném a tokot, és az épen maradt fólia egy része egyhelyben maradna, a vele összefüggő fölösleges részét pedig bele göngyölíteném a tokba.
De a fólia rögzítve van az alsó lemezre...
-
BestofJAVA
tag
Egyedi billentyűzetet készítenék USB porthoz.
Csak egy sor billentyű kellene rá.Pontosan tudom, mit szeretnék, de nem ismerem a hardverkészítés rejtelmeit. Tudok forrasztani, de sem a membrános, sem a rugós billentyűzet készítését nem ismerem. Esetleg tudna segíteni valaki lépésről lépésre? Dióda és arduino ügyben ez lesz az első típusú találkozás.
-
nope
tag
Szerintem csak Taobao-nál van:
https://item.taobao.com/item.htm?id=565823984744
https://www.chinahao.com/product/565823984744/De legalább QMK Configuratorban fent van rendesen. Külön bosszantó, ha pl. a PCB tudja pl. az ISO-t, de a QMK-ban nincs fent a layout.
-
copass
veterán
azt nem tudom, ez a klón a content. igazt eszre vettem hogy ha a cherrybe rakom bele a content stemet akkor beleragad. inkább szétszedve tárolom. a maradékot most inkább a content ház+rugó+silent stem kombót rakom. annyira nem vészes, persze ház miatt nem érvényesül annyira a stem gumirozása. nincs most energiám forrasztgatni!
az lenne jó ha belemenne az mx switch, de vastabb a szára ezért nem lehet belenyomni a perselybe.[ Szerkesztve ]
-
-
Tartottam tőle, hogy ez az oka. Gondolom akkor a két-két Ctrl és Command gombbal is ugyanez a helyzet?
Érdekes, mert ez egy ISO-DE AEKII, vagyis elvileg a jobb alt AltGr kéne legyen, a felirata szerint is.
Majd megoldom azért valahogy.(#818) dqdb
Ja igen, ez az AEKII is '95-ös...
Igazából nem csak AEK-t keresnék akkor, hanem bármilyen más Alps vagy hasonló kapcsolóval szereltet, mert ez a példány most nagyon felkeltette az érdeklődésem.
Ilyeneket meg elég gyakran szoktak árulni.
Egyszer majdnem sikerült itt hardveraprón pomorskitől szereznem egy trackballos, Alps-szerű kapcsolókkal szerelt billentyűzetet, csak valaki beelőzött.Üdv, pengwin
-
+ (#813) dqdb
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat!
Gondolom Cherry MX formátumú kapcsolóknál meg kb. esélytelen hasonlónak tűnőt találni a taktilitás eltérő forrása miatt.
Így akkor marad a drakeware konverter programozása, hogy ez a mostani AEKII úgy működjön, ahogy szeretném. Mondjuk párom teljesen kétségbe van esve, hogy egy Apple termék nekem ennyire tetszik minden hülyeségével együtt.
Egyébként vicces, hogy kb. plug'n'play ez a konverter. Minimális hibák vannak, pl. az í és a nulla fel vannak cserélve, meg az AltGr sima Alt-ként funkcionál, de ezek szerintem mind javíthatóak.(#815) dqdb
Azok megszólalásig Matias-nak néznek ki.Akkor majd figyelem az aprót meg a jófogást, hátha feltűnik még pár Alps-szerű kapcsolval szerelt régebbi billentyűzet.
Belegondolni is rossz, hogy ezek valamikor az alap billentyűzetek voltak... ok, az Alps-os billenytűzetek a drágábbak közé tartoztak, de pl. a patika állapotú magyar BTC-m is fényéveket ver a mostani alap irodai billentyűzetekre, és az viszont a maga idejében ugyanilyen alap eszköz volt.Üdv, pengwin
-
dqdb
nagyúr
Akad Outemu is,. az imént találtam, amikor az APC nevet próbáltam meg kideríteni. Majd rákérdezek Alps tudoroknál, hogy mennyire lehet rossz.A Gaote gyártja a Matias kapcsolókat is, és az Outemu az ő márkanevük.Viszont a Matias kapcsolóival komoly minőségi problémák vannak, szeretnek hamar pusztulni.
A harvesting is ezért tud veszélyes lenni, hiába nagyon jó az Omron B3G-S Amber, mint Alps klón, ha 10-15%-os veszteséggel lehet számolni kiforrasztáskor.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Kupak leszedőt nem teljesen értem, miért kell kombinált, ha nem hotswap a billentyűzeted.
Mert egyszerűbb a plate-ből kiszedni ilyennel a kapcsolót, akár hotswap, akár nem. Ha például a billentyűzet közepén van egy problémás kapcsoló, a plate rendesen tartja a kupakokat, a környékén minden be van már forrasztva, akkor egy switch puller nagyon hasznos. Kiforrasztásnál szintén jól tud jönni.Ha van hozzáférésed 3D nyomtatóhoz, akkor fillérekért nyomtathatsz magadnak.
-
Marchus
csendes tag
Köszi a feedbacket!
- Igen, igazad van, kicsit drága az ónszippantó amit kinéztem és nem fogom annyit használni hogy ilyet vegyek.
- Keycaps: na akkor már értem hogy miért nem találok ilyet. PBT és a Double Shot nem fér meg egybe gondolom, akkor már inkább PRB + Dyesub ahogy mondod. DSA-hoz azért ragaszkodom mert könnyebb mozgatni a billentyűket egyik sorból a másikba (z és y cseréje, vagy ha dvorak vagy colemak -ra adnám a fejemet). Ezen vajon átvilágít, nem tudod/tudjátok?
- Elméletileg adnak olyan hegyet amit mondasz. Annó írtad is hogy a 2mm -es használhatóbb.
- 100 db LED csak 48 forinttal kerül többe mint 80 db mert 18% mennyiségi kedvezményt adnak.
- Uuu, a rugó az jó tipp, köszi! Úgyis ki akartam próbálni a Zealios switcheket, jókat mondanak róla csak drága. Veszek a 78g -sből párat, és rakok az Esc-re is egyet hogy nehezebb legyen benyomni. Az osztott szóköz nem tudom hogy kell e nekem... Lehet inkább a CapsLock -ot nevezem ki második function key-nek.
-
N9vem
csendes tag
Cherry expert vagy! A dátumkód szerint 99-es a ház, a nyák is de nem ugyanaz a kódjuk. Lehetséges hogy össze lettek cserélve, egy időben több darabom is volt. A kupakszett ezen a lauer fischer féle cherry bilentyűzeten volt az biztos, a házban nem vagyok biztos. Érdekesség hogy a win és a menü gombok nem double shotok csak a többi.
-
addikt
Nem ertek hozza amint mar kiderulhetett, amit a build guide-okba irnak megtudom csinalni, eddig nem is volt gondom, kb 10 billt mar osszeraktam, kisebb anomaliakat megtudtam oldani.
A falbatech oldalan irjak, hogy "Remember. Arduino must be installed flat on the PCB. (without a separator, which is on the mounting pins)", ami nekem azt jelenti, hogy a PCB-n kell fekudnie es igy is van megcsinalva, de ez igy mukodik is amig nincsenek levagva a pinek. -
Tyrel
őstag
Köszi!
Jah-jah azt tudom, az Kailh switch-es, de a Cherry-kről is olvasni hideget-meleget egyaránt, nem biztos hogy zavarna engem egy Kailh ill. nem tudom tényleg rosszabb-e. Mármint, a Cherry árának gondolom egy jó részét már a név adja...
Persze ha sikerül ezt megjavítani akkor nem kell majd másik, szóval annyira nem aktuális kérdés még. Ha rendbe jön a cucc majd írok ide, legalább lesz róla annyival is több tapasztalat. (mármint hogy az Ozone Strike Pro is ilyen 'keychatter' problémás és forrasztgatással helyrehozható)
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
A Durandal-ok amúgy alapvetően rosszak ill. gyorsan döglenek? Egyik ismerősöm épp azt nézegeti mert mechához képest nagyon olcsóak mostanában...
Az újabb Tesoro-k (bocs ez már nagyon off ) jobb minőségűek? Pl. nekem a Gram Spectrum Agile tetszene...Így hogy csak 1db switch-et akarok cserélni így nekem nem érné meg megvenni egy komplett másik billentyűzetet alkatrésznek... más kérdés hogy ha nem javul meg ettől (lassan reflexből ütöm a backspace-t minden space után) akkor ez is alkatrészként végzi...
@Domonkos #696
Igen arra rájöttem hogy ezért van fordítva, de ettől még simán lehet a hiba forrása nem?[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
adammeyer
csendes tag
DZ60 az például olyan PCB.
Találtam közben egy egész korrekt fullos szettet, némi alkudozás és kuponok után összesen 35 dollárért adta az Úr szállítással. Remélem pár fontos darab hiányozni fog, vagy csak simán rossz lesz.
-
nyunyu
félisten
Aha, XD64-nél úgy van megoldva a dedikált kurzor, hogy az 1.75 jobb Shift eggyel balra el van tolva a kötőjel gomb helyére, utána jön a fel kurzor, végül a kötőjel.
Még mindig kevésbé hülye megoldás, mint amit egy másik PCBn láttam, ahol a komplett ZXC sor el volt tolva negyed egységgel, hogy a fel kurzor pont a le fölé essen, ahhoz kellett a szokásos 2.25/1.25-2.75 helyett 2/1-1 Shift.
Jól van, közben feljebb görgetvve a topikot kiszúrtam, hogy powerwade ilyen DZ60-at épített
[ Szerkesztve ]
-
adammeyer
csendes tag
Hát igen, marad a kbd75 ha 75%-os lesz. Annyit olvasgattam a témáról hogy már abban sem vagyok biztos hogy 75 legyen vagy csak 60-as.
Igazából hozzá vagyok szokva billentyűkombinációkhoz, meg a 60-ason még nem kell annyi mindenről lemondani. Ha viszont 60 akkor úgy látom itt nagyobb a választék minden téren.60 asból milyen PCB-t ajánlanátok? (Lehetőleg QMK profilú)
DZ 60 rev 3.0-t néztem
Hotswap esetén KDB6X RGB vagy Dz60rgb (bár erre azt írja hogy még csak pre-order)Vagy...maradok az Anne Pro 2-nél, amit majd upgradelek keycapekkel meg esetleg egy fém case-zel.
[ Szerkesztve ]
-
fuze
őstag
Köszi, így már világos. Nem is gondoltam bele, hogy ez így ennyire drága lehet.
Én mindenképpen yd68 vagy hasonló jellegű PCB-re építenék, mert kell a bluetooth mint opció. Tökéletes lenne, de túl sokáig halogattam a forrasztás miatt és kifogyott. Ami szerintem menne, mert precíz vagyok és jó a kézügyességem, csak még nem csináltam.
Tegnap néztem, hogy kijött az Anne Pro 2 és közel tökéletes a kicsike. Kár, hogy én ISO nélkül nem tudnék élni.
adms.hu | UI Designer
-
fuze
őstag
Ahh értem, akkor ez felejtős. Ezen az amerikai holtite-on kívül nem találtam semmi ilyesmit alin sem, azt meg nem is vettem számtásba a szállítás miatt.
Másrészt arra lettem figyelmes, hogy kbdfans-on erősen szűkült a kínálat. Pl a yd68 PCB sincs raktáron, amit én szerettem volna. Szokott ilyenkor restock lenni, vagy kivezették azokat a szériákat és új dolgok jönnek? Ti mit tapasztaltatok?
adms.hu | UI Designer
-
powerwade
senior tag
Erről jut eszembe: melyik az a mx klón kapcsoló ami
- "olcsó"
- lineáris
- hamar érzékel
- rövid az újta (ezt hogy mondják szépen) - mint pl. a laptop billentyűzeteknélMost épp Gateron silent reddel nyomulok, és nincs is nagyon más teszt switchem itthon ami a fentieknek megfelelne, kérlek segítsetek.
[ Szerkesztve ]
-
N9vem
csendes tag
A probléma inkább az volt hogy nem kerekítettem. Valami titkos indoknál fogva a Planck és az Atomic (a Matias billentyűzetek is) a 19.05 helyett a 19 mm távolságokat használják. A Plate builderben persze a 19.05 az alapbeállítás. Szerencsém volt mert Tomato plate-eket rendeltem mellette és azok legalább szabványosak.
-
Gaben92
őstag
Az a druva, hogy ez nem volt új infó, mégsem jutott eszembe. Köszi a tippet.
Szóval akkor valakinek akadna három darab bármilyen MX original (vagy csak törött switch-ből megmaradt alsó rész) amire nincs már szüksége? Leginkább Plate mount verzió, de ha azon múlik lecsappintom az alját.
[ Szerkesztve ]
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
powerwade
senior tag
Pechemre elfogyott a stab itthon, úgyhogy most stab nélkül leszek egy ideig. Mindenesetre tényleg mák, hogy visszafogom tudni tenni nagy erőfeszitések nélkül.
Egyébként ki milyen házat használ a 60% billentyűzetéhez? Még mindig nem találtam meg az árban-designban megfelelőt
[ Szerkesztve ]
-
powerwade
senior tag
Á, nem sokat szórakoztam a tervezésnél, hogy reed kapcsoló legyen ott. Ezt is rohadt nehéz benyomni... a nagy piros gombot/kupakot szándékosan válaszottam, hogy egyértemű legyen öregkoromra, hogy mire való Rajtam kívül senki nem nyomkodja úgyse. Azért van ám rendes kép is a drótozásról
Egyébkén totál belezúgtam QMK-ba, egész nap pörög az agyam mivel okosítsam ezt a numpadot és a 60% billt. A mai nap tap dance termése:
1. jobb 1u shift duplázás = alt+shift aka beviteli nyelvváltás Windowson
2. bal 1u shift duplázás = caps lockValami tuti tipp?
-
Ringman
nagyúr
úgy nézem, hogy a pcb+case+plate+stab+switch kb 110$ körül állna meg.
+ a forrasztáshoz használt cuccok + 1 kupakszett - így már 200$ körül járnék.lehet hogy egy gateron red plum84 lesz ebből, 70$-ért, vagy egy eagle77 hotswap tkl board + switch
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
xd84-nél még ez a layout is támogatott - vagy maximalizálva van a karakterek száma?
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
SaGa59
őstag
Valahogy az öreg tv-rádió szerelők is kihúzták a maguk 30-50 év forrasztgatását az ólmos ónokkal. Pedig nekik még a jóféle ólmozott benzin gőzéből/füstjéből is jutott bőven egy forgalmasabb helyen lévő műhelyben. Vagy ott vannak a csatornások/bádogosok a klasszik, benzinlámpával melegített félkilós forrasztó rúdjaikkal.
Nem azt mondom, hogy mérgezzük magunkat minden szutyokkal, de a forrasztóónból belélegzett ólom mennyiség legyen a legnagyobb bajunk.
A „gyantás cin” illatát kifejezetten kedvelem. Ha kap egy kis forrasztóvizet is, az még pikánssá is teszi és ha az ember jól letüdőzi, pár napig lehet tőle köhécselni. Na az már tényleg tud komoly sérülést is okozni a tüdőben.STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
addikt
Inkabb amiatt kerdezem, hogy fentebb irtad az olom tartalmuak elonyeit(kotes rugalmassag, tartossag).
Halogen nelkulinel bizonyos anyagok hianyoznak, lecsereltek oket, ezek befolyasoljak-e a minoseget?Amugy meg egy eletem egy halalom a billentyuzetert.
De a szelloztetest akkor meg kell oldanom, mert nincs muhelyem, panelba lakom, szoval kb. csak a szobaban fogom tudni megoldani a forrasztast. -
addikt
Pakat igazabol mar vettem, arra azert nem is kerdeztem ra.
Korabban mar valahol olvastam a TS100-rol, tetszett, hogy open hardware/software, logouton is volt rola egy pozitiv cikk, meg itt is vissza olvasgattam es nem irtatok rola rosszat, ugyhogy beruhaztam egyre, plusz egy ilyen paka hegy kitre: [link].Nagy esellyel kb. soha nem fogom kihasznalni oket, de ugy voltam vele, hogy inkabb megveszem most, mint hogy kesobb kelljen es mar ne lehessen szerezni, ezek kozt van minden formaju hegyu is, ugy voltam vele, hogy majd meglatom melyikkel a legjobb.
Meg rendeltem paka tisztitot is, meg tartot, plusz egy training kitet, hogy azert ne a billentyuzeten gyakoroljak.
Ezert kerdeztem csak az ont, meg a kiforrasztot, mert a training kiten mindkettovel kiserletezni akarok, remelem utobbival mar nem kell a billentyuzeten. -
FireKeeper
nagyúr
a LED-ek már megvannak, sztem az lesz, hogy kikapok egyet, berakok egy fehéret és megnézem milyen a fényereje. ha bejön így is, akkor cserélem az összeset, de ha gyenge lesz, akkor lehet maradok a pirosnál. már az is kellően unalmas pár óra lesz amíg a LED-eket kiforrasztom, nincs ingerenciám még az ellenállásokat is lecserélni. pláne hogy azok minden bizonnyal SMD-k, azt meg utálom sima kézipákával cserélni.
a kupakok meg egyelőre maradnak akkor amik vannak, aztán max ha valamelyik kopni kezd, akkor beszerzek rá átlátszó matricát, vagy egy új szettet.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
FireKeeper
nagyúr
köszi az összefoglalót, igazából nem sietős, ha gariban kicserélik a 200k-mat egy nem defektesre, azzal elleszek egy ideig, ezt inkább nyárra gondoltam mint építgetős projekt, akkor lesz rá időm (és pénzem) remélhetőleg. a forrasztás nem gond, dolgoztam már SMD-vel, nem keveset, meg raszterpanelen is gányoltam sokat, hogy legyen tapasztalatom akár ilyen buhera-szereléssel - bár ha nem muszáj, ezt valóban hanyagolnám. gondolom ha valami újdonság van, vagy jó ajánlat, arról szokott szó esni itt a topikban, elmentem magamnak addig is.
-
nyunyu
félisten
Rossz PCBt linkeltem, mert azon egyenesen állnak a kapcsolók.
Úgy viszont a LEDek a kupak elejét világítják meg, ahogyan a beépített lock LEDek voltak régen.Helyette a B.87 R X2 PCB kell, amibe fejjel lefelé kell berakni a kapcsolókat, így lesz a kupakok teteje megvilágítva, ahol a világítós kupakszetteken a felirat van.
(Korábban látott egyedi DIY készleteknél (GH60, WhiteFox, stb) már eleve fejjel lefelé tervezték a kapcsolókat, gondolva a világítást igénylőkre...
Világítás nélküli billzeteknél amúgy tökmindegy a kapcsoló orientációja, kupak mind a négy irányban rácuppan az MXekre.)[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Nyilván sokkal egyszerűbb lenne, ha a Teamwolf X05-ből létezne ISO kivitel, akkor meg lehetne úszni ~55$+35$ *+15K HUFból az egészet, meg a hajad sem hullana ki a PCBre kerülő SMD alkatrészek vagy második esetben a pókháló forrasztásától.
*: Fekete hasú "sima" Gateron kapcsoló nem jó, ehhez a drágább, SMD LED kompatibilis változatokat kell venni, aminek átlátszó a hasa.
[ Szerkesztve ]
-
gregus021
tag
-
SaGa59
őstag
OK, már csak valami olyasmi kellene, ami megszerkeszti hozzá a programot mondjuk teensy 2.0-hoz, hasonló technikával.
A mechanika kész, diódák beforrasztva, sorok, oszlopok összehuzalozva, billentyűkiosztás megtervezve, gyakorlatilag mechanikailag kész az egész, de még nem volt időm nekifeküdni, hogy megtanuljam a teensy programozását...[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nyaralás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Házimozi belépő szinten
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500