- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Milyen processzort vegyek?
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BestofJAVA
tag
nagyon szép.
hadd osszak meg egy kis sikerélményt: tegnap átkonfiguráltam a billentyűzetkiosztást.
A rendes magyar billentyűket állítottam be
-sima üzemmódban
-shift üzemmódban és
-CapsLock üzemmódban.Amin módosítottam, az a
-jobboldali AltGr és
-shift+AltGr.Egyáltalán nem nyúltam a Ctrl üzemmódhoz.
Így most elérhető csomó hasznos funkció egyetlen segédgombbal.
Egyszerre kapok lezárt zárójelet, idézőjelet, csak közé kell írnom. Sőt, beállítottam a +""+ karaktersort programozáshoz (szöveg kombinálása változókkal).
Amit egyelőre nem tudtam megadni, az a MoveLeft, tehát a kurzor eggyel balra léptetése a zárójel, idézőjel közé.
Esetleg tudja valaki az utf kódját a balralépésnek?
Szintén próbáltam Enter-t is, de a programozófelületek nem fogadták el a Linefeed, Carriage Return es hasonló karaktereket Enter-ként.
Esetleg tudja valaki, mi az Enter utf kódja, amit programozási környezetben használhatunk?
A magyar billentyűzetről hátrébb soroltam az általam ritkán vagy nem használt karaktereket: áthúzott d, D, l és L, meg ilyenek. Helyettük lett delta, pi, omega, mikro, integrál, szumma, kisebbegyenlő, nagyobbegyenlő, azonosan egyenlő meg ilyenek. Ezekre folyamatosan szükség van, és bányászni kellett őket. Mostmár tálcán kínálja őket az AltGr.
Szeretném még megváltoztatni az Alt+F4 ablakzáró billentyűkombinációt, mert a funkcióbillentyűhöz le kell nyomnom az Fn-t is, és ez fárasztó. Tudja valaki, hogyan állíthatom át rendszerszinten az Alt+F4-et például Alt+4-re?
Hardveresen továbbra sem lövök hozzá, pedig lenne megfelelő billentyűm.
[ Szerkesztve ]
-
BestofJAVA
tag
Pointing stick egér is kapható:
[link]
Kicsit sokallom a 10 dollárt. Ki rendelne még együtt?Vajon beépíthető egy sorba a billentyűk közé?
-
BestofJAVA
tag
3,3x1,8cm programozható jószág
Micro Usb portot látok rajta?Eredetileg a meglévő billentyűzetemet szerettem volna átalakítani, melynek a billentyűi nagyon laposak. A laposság most is fontos, ezért a billentyűkupakok helyett bármi más, lapos gombfelület is elképzelhető. A gomb könnyen eltalálható legyen. (felirat nem fontos. Csak nem felejtem el, mire hoztam létre)
-
BestofJAVA
tag
Van esetleg leírás arról, hogyan készítsünk egyetlen gombot, mely USB-n működik?
-
BestofJAVA
tag
Igen, így gondoltam. Rendkívül vékony, szinte kizárt, hogy szét lehessen választani.
A plusz billentyűsort mindenképp külön kell megcsinálnom. Ezért inkább ezzel kezdem. Ha csak különálló lehet, az sem baj.
Jó lenne, ha pl. öt gombot meg lehetne egészen egyszerűen oldani. Mert akkor tíz gomb is egyszerű lenne.
-
BestofJAVA
tag
Két egyforma billentyűzetem van -> de egy kellene, kettéosztva.
Ha szabadon lifegne benne a fólia, megoldanám. Elfűrészelném a tokot, és az épen maradt fólia egy része egyhelyben maradna, a vele összefüggő fölösleges részét pedig bele göngyölíteném a tokba.
De a fólia rögzítve van az alsó lemezre...
-
BestofJAVA
tag
Köszönöm, ez nekem valóban ismeretlen terület.
A legegyszerűbben így tudnám leírni:Egy meglévő billentyűzetet osztanék ketté. (Fűrésszel nem működött...) A kiosztása egyébként megfelel. Így megvannak a billentyűk, a kapcsolás, a tok (kétszerese).
Létrehoznék még egy sor billentyűt. Ezek mindenképp kellenek, nem elég beállítani a funkciójukat más billentyűkre.
Esetleg ebben már könnyebb elindulnom?
Szívesen behajtanám a kapcsolást is tartalmazó fóliát a billentyűzet megmaradó felébe, de szorosan össze van dolgozva az alsó táblával, és szerintem nem tudom leszedni róla.Gondolom, könnyen meg is sérülhet.
-
BestofJAVA
tag
Egyedi billentyűzetet készítenék USB porthoz.
Csak egy sor billentyű kellene rá.Pontosan tudom, mit szeretnék, de nem ismerem a hardverkészítés rejtelmeit. Tudok forrasztani, de sem a membrános, sem a rugós billentyűzet készítését nem ismerem. Esetleg tudna segíteni valaki lépésről lépésre? Dióda és arduino ügyben ez lesz az első típusú találkozás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen széket vegyek?
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN