- Milyen széket vegyek?
- 3D nyomtatás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Milyen processzort vegyek?
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz BestofJAVA #1510 üzenetére
Bárhol létrehozol egy .ahk kiterjesztésű fájlt, aztán dupla klikk rajta, és onnantól kezdve él a script. Ezt később tudod módosítani/újratölteni az óra melletti ikonnal. Ha készen vagy a scripttel, akkor akár .exe-t is fordíthatsz belőle.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
F34R
nagyúr
válasz BestofJAVA #1510 üzenetére
Hat eleg erosen script nyelv, van rengeteg example az alapjan indulnek el. az oldalukon van font.
-
Enton
addikt
válasz BestofJAVA #1497 üzenetére
Első körben:
-Autohotkey: [link]
Másod körben gyári szoftver beépített makrói editorait(többségét gombról programozható nem kell szoftver se hozzá[ilyen pl a wasd v3]).
QMK külön nem vágom még nem merültem le macrok mélységéig de biztos van pársor szöveg erről a nagykönyvben hogy lehet ügyes és hasznos makrokat a kezed alá varázsolni:
[link]
[link]Via meg egyértelműen menüből megy ha van támogatásod rá:
[kép]
Makrót írni mondjuk lehet itt is kézzel kell, fene tudja.Speciel én eddig még erről az oldalról sem találkoztam olyan problémával amit sima layout kiosztással nem lehetet volna megoldani.
Persze mindenkinél mások az igények és a szokások is meg úgy kb minden is, de kb mindenre van gyógyír/hack/könyv/útmutató/hosszú unalmas használati utasítás és egyéb állatfajok.
De nem szabad elfeledni hogy: [kép]"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Enton
addikt
válasz BestofJAVA #1495 üzenetére
Minden további információ nélkül(milyen billentyűzet[valami 60-65-ös lesz funkciósor nélkül], qmk/via) arra tippelek a problémáid macro-kal kivitelezhetőek lennének.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
nyunyu
félisten
válasz BestofJAVA #944 üzenetére
Ha faragsz a kupakokból, akkor beépíthető.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Domonkos
Ármester
válasz BestofJAVA #944 üzenetére
Nem egy olcso hobbi...
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
válasz BestofJAVA #933 üzenetére
A laposság most is fontos, ezért a billentyűkupakok helyett bármi más, lapos gombfelület is elképzelhető.
Akkor veszel egy marék Kailh Chocot, meg rávaló kupakokat?
-
nyunyu
félisten
válasz BestofJAVA #931 üzenetére
Nem tudom, létezik-e a Pro Micro&klónjainál kisebb 32U4 mikrokontrolleres Arduino (klón).
Micro klónok kb. másfélszer akkorák. (Ezen a képen egy 4-5$-os Micro klónnal játszottam)Kapcsolók meg amit éppen rákötsz, arra nincs megkötés.
Mivel makrópadot építesz, gondolom olyan kapcsoló kéne, amihez billentyűzetre való kupakokat is lehet tenni...[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz BestofJAVA #912 üzenetére
Itt egy nagyon primitív Arduino példakód, ami Ctrl+N-t küld USBn, ha a 2-es láb és a föld közé épített kapcsolót lenyomják.
Kell hozzá valamilyen natív USBt tudó, ATMega32U4 mikrokontrolleres Arduino (klón): Micro, Pro Micro, Leonardo...
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz BestofJAVA #906 üzenetére
Évekkel ezelőtt láttam valamelyik külföldi billzetbuhera fórumon olyan megoldást, ahol valaki egy IBM Model M-ről vágta le a numpadot, és a fóliamátrix oda eső részét hajtogatta be a maradék "SSK" billzet alá, de most nem találom azt a topikot.
Aha, ez lesz az.Ott is azzal kezdődött a művelet, hogy a fém hátlapra szegecselt fóliából kiimádkozta óvatosan a szegecseket, majd fém hátlap megfelelő helyen elvág, numpad alatti részt gondosan szigetelve behajtogatta a hátlap alá.
Ez így működhet, hogy lesz két elektronikailag egésznek látszó billzeted, de mindegyiken csak azok a gombok működnek, amiket nem szigeteltél le, és meghagytad a kupakjait.
De a mai gumidóos/ollós billzeteknél a fólia eléggé sérülékeny, szóval nem olyan egyszerű a művelet, mint amennyire elsőnek látszik, könnyen tönkreteheted a donor billzet alkatrészeit.
Plusz billentyűsort+azok értelmezését viszont így nem tudod megoldani, ahhoz mindenképpen egyedi billzetvezérlő/mikrokontroller kellene az általad felprogramozott firmwarerel, ami kezeli azt, hogy melyik gomb milyen funkciókódot/makrót/akármit küldjön a gépnek.
Ahhoz viszont nem tudod házilag hozzáforrasztani a fóliát!Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Domonkos
Ármester
válasz BestofJAVA #906 üzenetére
Ez nekem meg mindig xy-problemanak hangzik...
Mi az amit konkretan el szeretnel erni? Kell egyaltalan hozza billentyuzet?[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
válasz BestofJAVA #904 üzenetére
Szívesen behajtanám a kapcsolást is tartalmazó fóliát a billentyűzet megmaradó felébe, de szorosan össze van dolgozva az alsó táblával, és szerintem nem tudom leszedni róla.
Gondolom, könnyen meg is sérülhet.
Ja, hogy valami ollósat akarsz kettébontani?
Fólia miatt esélytelen, nem lehet forrasztani.
-
dqdb
nagyúr
válasz BestofJAVA #898 üzenetére
Pontosan tudom, mit szeretnék
A válasz erőteljesen függ ettől. Mert a custom billentyűzet a keresünk készen valami megépíthetőt-től kezdve a Elite-C alapokon készítünk valami handwired cuccot-on keresztül a saját nyák-saját ház anyagi csődig tartó spektrumon bárhol előfordulhat.Nyáktervezésre ez a legjobb tutorial, de elsőre sok lehet.
Még egy fontos megjegyzés: a billentyűzet hardver és szoftver egyszerre, az utóbbit is neked kell megírni. Ehhez érdemes olyan hardvert készíteni/használni, ami a munka legnagyobb részét leveszi a válladról (például QMK kompatibilis).
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
Azóta is lusta voltam billzet PCBt hegeszteni
Első körben szétnéznék a QMK firmware oldalán, ott van egy csomó custom billzethez előre definiált kiosztás, konfigurátor, stb.
Arduino Pro Micronak mintha lenne 15-16 lába, ha direktbe rájuk kötsz 1-1 kapcsolót, akkor még dióda sem kell, hanem definiálsz 1x15-ös mátrixot, minden láb egy-egy oszlopot fog címezni.
-
dugo_
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- 3D nyomtatás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN