- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ganz-[HUN]
addikt
Egy jó állapotú, '89-es Damped Creames AEK II ISO-m van nekem is az M0118-on kívül. Viszont ennek a különlegessége, hogy ugyan azok a tactile leavek vannak benne mint a salmonokba. Így tulajdonképpen SKCM Salmon Damped kapcsolók vannak benne. Nagyon jó kis cucc, én élvezem. A Salmonos M0118-amit most is használok, igaz hogy szarabb állapotban van jóval, de ez nem azt jelenti hogy rossz lenne.
Egy Teensy 2.0 3000ft Aliexpress-ről. Szerintem, vedd. Ne gondolkozz rajta
Így nézett ki szegényke...
15 eurót vissza is kértem az eladótól mert arról volt szó hogy nem akadnak a gombok és nagyon fasza. Hát... Nem.[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
Ganz-[HUN]
addikt
Megjött az M0118. Elég furcsa szerzet 0 nélkül, hogy őszinte legyek, és többször használom mint gondolnád
A salmon kapcsolók furák, MX Brown szintű tactility, viszont közel sem annyira lineáris a travel a tactile event után. Chyrost idézve - Az erő görbéje nem lineárisan emelkedik, hanem alacsony marad. Nem tereli el a figyelmet a gépelési élményről, és kellő visszajelzést is ad közben. Mindemellett lehetővé teszi azt, hogy bottom out nélkül lehessen rajta úgyszint gépelni. Space stabilizátora meglepően zajos, márpedig nem vártam mert az AEK II úgysznt ezt a fajta stabilizátort használja és teljesen csöndes. Viszont az ISO enter rod stabilja szörnyű... Borzadály az IBM-hez képest! Viszont csak lassú lenyomáskor veszed észre. Sima leütésnél nem tűnik annyira vészesnek, és valamilyen szinten azért teszi a dolgát ahogy azt kell is neki. A L-nav és a hiányos lesoztás mindenképpen szokást igényel. Egy jó kis TMK firmware-rel mi sem egyszerűbb javítani (de... igen! Rohadt idegesítő a 0 hiánya!)
Gyors gépelésre elég nagy benne a potenciál, mert elég gyorsan lehet rajta írni.
Borzasztóan porosak voltak a kapcsolók, egyesével kellett kipucolni hogy használhatóak legyenek ismét.
Részletesebben kitérek majd a részletekre Logoutos írásomban egy Mechanikus billentyűzet összefoglalás keretein belül.
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ganz-[HUN]
addikt
Úgyvan. Geekhacken már lelőtték ezt a poént, és köszönöm hogy te is leírtad
Most a layerekkel szenvedek, az toggle/5x switch nem akar menni. Vagyis de. Egy irányba. Visszafele már nem
LT2 a Power on gombra Layer 0-án, LT0 a layer 2-n. Visszafele nem működikPsszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ganz-[HUN]
addikt
Megjött a Teensy 2.0
Kész az ADB USB átalakító. Apple Extended Keyboard II üzembe helyzeve. Azt kell mondjam elég fura. Nagyon nagyon tactilere sikeredett (meghúztam tactile leaveket, ne tegyétek!), de ezt leszámítva azt kell mondjam hogy epic a cucc!Ja és az Alt Gr kicsit hülye.. mindegy, elviselem egyenlőre... szerintem bugos a szoftvere.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Ricsi273 #1059 üzenetére
Attól függ hogy mit szeretsz, hogyan gépelsz. A switchek ettől függenek a legjobban.
Nehéz kezű vagy, vagy lágyan gépelsz, és sok más. Zavar -e a hang, használt/vintage cucc lehet -ePsszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ganz-[HUN]
addikt
Érdekelne valakit egy SKCM/SKCL Restaurálási írás? Ha gondoljátok, megcsinálom
[ Szerkesztve ]
-
Ganz-[HUN]
addikt
Online rendelhteő pár darab Dell AT102R. Képek még nincsenek, de már kértem. Kérdés, hogy hány darab van összesen raktáron nekik. Hollnand import. Ha kell valakinek, írjon privátba, és annyi felé osztódik a postaktg. (25€), ahányan rendelünk. Nekem kettő feltétlenül kell, de ha ótvarmocskos, akkor csak chassis-nak jó, mert ugye az Alps SKCM nem tolerálja a ganét és az agyonhasználtságot.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Estét, topic lakók!
Na ma befejeztem az Alps SKCM Ivory-s AEK II Restaruationt.
Amit megtudtam:
-Van gyári lube a slidereken
-Amik benne vannak szinte újszerűek a kapcsolók (legalább 8/10)
-MX Brown-nal egyértelműen padlót töröl. Nagyon durván. Hang és keyfeel tekintetben is.
-Tactile leafre kicsit ráfeszíettem, mert már majdnem lineárisak voltak a kapcsolók.-Alig várom a Teensy 2.0-t. Királyi posta ül már csak rajta.
-Szegény fehér alpsokat is sajnálom, mert nem sikerült annyira jól a restauration mint az Ivorykat. Nem gáz, majd kap NeKtar-t ha kiderül mi áll a legközelebb a gyári Alps kenőanyaghoz. Aki figyeli a Deskthority-t mostanság, láthatja hogy kezd kiderülni a kenőanyag az SKCM Blue/Orange, és ezekszerint Ivoryról.ISO AEK II-ről van szó. Remélem, hamarosan tudok szerezni egy AT102W-t, mert undorodom a bigass enter/small backspace-től a Chiconymon.
[ Szerkesztve ]
-
Ganz-[HUN]
addikt
csáó
cserélnék: ~90db restarurált SKCM Ivory-t Teensy 2.0-ra. Elméletileg ebből elhet ADB to USB konvertert csinálni.Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ganz-[HUN]
addikt
Mondoconra tutukwaistenhogynemviszemfel
mert csak akkor megyek pestre.
Edit:
Megjött az AEK-II
Na ez viszont szép! Alps perfection hogy úgy mondjam... a kapcsolók szép tiszták, és nagyon jó rajta írni. Teljesen más mint a diy-refurb kapcsolók. hihetetlen! Keycapek viszont holt retkesek, egy puccantást megérdemelnek.
[ Szerkesztve ]
-
Ganz-[HUN]
addikt
csak egy fostos chicony
nagyon nem érdekel! könnyen találok másikat ha kell. ha akarod kölcsön dobom!
Felőlem mehetne a találkozó, csak legyen közel. Kecskemét jó lenne vagy szolnok nektek?
Edit:
Hitek 725 Linear (Amiga 500)
Futaba clicky
SKCM White/Ivory
Model M 1391403 (csakmeribm)és szerintem ennyi ami különleges, és megérné elvinnem
[ Szerkesztve ]
-
Ganz-[HUN]
addikt
Szerencsére találtam egyet. Kábel nélkül de whatever... Svideo kábel oszt' csá.
SKCM ivory nem nagy durranás amúgy... Mondhatni hogy meh.. SKCM white jobb imo. Ha akarod kölcsön adom a chiconym ha állod a postát próbára. Én pakoltam bele a switcheket. Eredetileg SKCM white volt benne. Csak a baj van az alpsokkal szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Ganz-[HUN]
addikt
srácok tényleg ölni kell egy akármilyen mechanikus ADB-s billentyűzetért?
C64C-t tudok cserébe ajánlani akkor is, ha hulladék állapotúak a kapcsolók. Csak megoldom valahogy (van egy szatyor ALPS alkatrészem)
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Ganz-[HUN] #546 üzenetére
edit sajnos lejárt
Kbdfansról megrendeltem a kapcsolókat.
-
Ganz-[HUN]
addikt
csövi
honnan a legolcsóbb a kapcsolókat venni?Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ganz-[HUN]
addikt
nincs véletlen valakinek elfekvőben egy through hole mini usb portja MX Board 3.0-hoz?
-
Ganz-[HUN]
addikt
Hali!
Aliexpressről rendelnék Gateron kapcsolókat.
Valakinek kell esetleg valami? Mert akkor egy rendelésben leadom, és szétpostázom nektek (nonprofit).Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Skullwipe #371 üzenetére
MX Blacket nem kell kenni, pláne vintaget nem. Amennyiben nagoyn karcos, széz kell szedni, majd ultraszónikus tisztítóval meg kell küldeni. MX Design elég engedelmes (mindenhol ugyan úgy lemegy, alpsal ellenétben pl), de karcossága az állandó lesz sajnos. Javítása: Kukába helyezés, gateronra csere semmivel sem lehet eltűntetni, csak avval hogy használod, "betöröd". Stabilizert csak azért kell kenni (Agipos lítiumszappant használok), hogy ne zörögjön, és igazából ennyi. Lube-ot kifejezetten Complicated Alpsokra érdemes fújni, sőt, Bamboo-hoz szinte kötelező, és kopott kapcsolónál Kell is, kükönben élezhetetlen lesz. Olajat ne nyomj a kapcsolóba, lehet hogy kontakt hibát teremtesz, és a port pedig szippantani fogja magába (PTFE, és egyéb dry lube ezalól ugye kivétel, csak azt szabad, és CSAK A SLIDERRE!!!)
-
Ganz-[HUN]
addikt
Retró billencs fanatikusok laknak a topikban?
Kész a KB-5181-om. Nagyon borzasztó állapotú fehér alps volt benne. Vettem egy zacsek SKCM Ivory-t még a nyár végén és most bepattintottam ide
Részletes írás [és képek itt]Edit: Lehet szerzek rá (ha tudok) egy szett Tai-Hao dubleshootot
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN