- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HP EliteBook / ZBook topik
- Gaming notebook topik
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marchus
csendes tag
Nagyon köszönöm a kimerítő válaszokat mindkettőtöktől!
A 65%-ossal meggyőztél, de sajnos marhára out of stock. Megpróbálkozom a layerekkel és megyek 60%-ossal. Továbbá ha ezt a keyboardot használom mindenütt akkor nem fogom hiányolni a backlit -et.
A sima szürke tényleg unalmas, de úgy gondoltam hogy majd később kékkel felpimpelem. De inkább ezzel megyek.
Igazad van, a kenegetéssel majd később foglalkozom, már most is sok az infó.
Solder wick és flux -ot is szerzek, hátha azzal könnyebb desolderelni.
-
Marchus
csendes tag
Köszi a részletes leírást dqdb!
Dedicated arrow key: lehet félreértem amit mondasz, de a DSA profilnál tudtommal nincs eltérés a sorok között. Lapos laptop billen tolom, szóval inkább a billentyűzetek elhelyezkedését mint a méretét jegyeztem meg. De igazad van, rettenetesen zsúfoltnak tűnik, még a mostani laptop billemnél is durvább. A layout amit küldtél az tetszik, főleg hogy alapjáraton arrow key -ként funckionál (nem úgy mint a ijkl -es megoldás). A layout kialakításával azért el fogok játszani, többször ki-be fogom forrasztani a jobb alsó sarkot.PCB: PCB0033 DZ60 REV 3.0 -t ír, lövésem sincs hogy ez a típus jó e. Gugli-n nem láttam róla semmi rosszat se.
Switches: 80 db picivel drágább (36 EUR) mint 100 db (35 EUR). Úgy olvastam hogy a gateron -nak változatos a minősége szóval a legjobbakat kiválogatnám.
Keycaps: Amiket küldtél pont néztem, az összes többi eszméletlen csiricsáré. A végén még így fog kinézni a bill ha nem figyel az ember...
Lube: úgy olvastam hogy a stabilizer -re kell. Most nem találom hogy hol ajánlották, de mintha itt is az jött volna ki hogy ez jó.
LED: Értem, a LED és felirat elhelyezkedésre nem is gondoltam. Lehet nézek non-DSA side printed kupakokat, bár az még jobban beszűkíti a lehetőségeket. Vagy tényleg lemondok a világításról, úgyse nagyon nézem hogy hova ütök, csak a speciális karaktereket szoktam néha lecsekkolni.
Soldering station: Jaja, 0 tapasztalatom van. Azt hiszem találtam egy jó TMH-s practice board-ot, szólj kérlek ha nem erre gondoltál. Húha a TS-100 az kétszer annyiba kerül, bár szeretnék más forrasztós projektet is csinálni (breadboard -ozás helyett), szóval nem sajnálnám erre a pénzt. Még kicsit körbe nézek, de ezt a típust fejben tartom, köszi.
Keycap: Veszek ebből a keycap pull-erből 2-őt hogy a hosszú space-t is ki tudjam szedni.
-
Marchus
csendes tag
Köszi a feedbacket!
- Igen, igazad van, kicsit drága az ónszippantó amit kinéztem és nem fogom annyit használni hogy ilyet vegyek.
- Keycaps: na akkor már értem hogy miért nem találok ilyet. PBT és a Double Shot nem fér meg egybe gondolom, akkor már inkább PRB + Dyesub ahogy mondod. DSA-hoz azért ragaszkodom mert könnyebb mozgatni a billentyűket egyik sorból a másikba (z és y cseréje, vagy ha dvorak vagy colemak -ra adnám a fejemet). Ezen vajon átvilágít, nem tudod/tudjátok?
- Elméletileg adnak olyan hegyet amit mondasz. Annó írtad is hogy a 2mm -es használhatóbb.
- 100 db LED csak 48 forinttal kerül többe mint 80 db mert 18% mennyiségi kedvezményt adnak.
- Uuu, a rugó az jó tipp, köszi! Úgyis ki akartam próbálni a Zealios switcheket, jókat mondanak róla csak drága. Veszek a 78g -sből párat, és rakok az Esc-re is egyet hogy nehezebb legyen benyomni. Az osztott szóköz nem tudom hogy kell e nekem... Lehet inkább a CapsLock -ot nevezem ki második function key-nek.
-
Marchus
csendes tag
Sziasztok,
Most először fogok billentyűzetet összerakni és a véleményetekre vagyok kíváncsi. Munkára és játékra használnám.
Mivel vinném a munkahelyre, szempont:
- a méret (60%),
- a súly (plastic case),
- hogy halk legyen (Gateron Brown + o-rings)
- és hogy driver installálás nélkül is ugyanúgy tudjam használni munkahelyen.
Úgy láttam az építők körében 60% a standard és nem ódzkodom a function layer megtanulásától. Ugyanakkor a dedicated arrow key-ekről nem tudok lemondani ezért ezt az ISO layout-ot szimpatikusnak találtam.
Eddig ezeket a komponenseket és eszközöket néztem ki:
PCB: DZ60 Type-C USB [38 USD] - DZ60-ról sok jót írtak, USB C type stabilabb mint a mini
Stabilizers: Cherry stabilizer (6.25U x 1, 2U x 4) [5 USD] - PCB-vel jön
Plate: DZ60 CNC Aluminium Plate-A [18 USD]
Case: Black plastic case [15 USD] - Könnyű és olcsó, ha nem tetszik akkor nem fáj lecserélni
USB Wire: 2 x Black Type-C USB [10 USD] - egyet otthonra, egyet munkahelyre
Switches: 100 x Gateron Brown SMD 5 pins [35 EUR] - többet rendelek a biztonság kedvéért
Keycaps: PBT, Double Shot, DSA family [XX CCY] - Még nem találtam jót...
Silencer: o-rings 40A [XX CCY]
Lube: Extreme Fluoro Grease [16.15 GBP] - nem szállítják most, megnézem később hátha
LED: 100 x 3mm White LED [2 000 HUF]
Soldering Station: Holife 60W [49 EUR] - Amazonon jó értékeléseket kapott
Solder: 0.8mm SN60PB40 [3 490 HUF] - N9vem által ajánlott Sn60Pb39Cu1-hez hasonló
Desolder pump: ENGINEER SS-02 [28 EUR]
Flush Cutter: FALLER 170688 [10 EUR]
Kérdések:
- Láttok valami kompatibilitási problémát?
- Kdbfans-ról szerzem be a legtöbb dolgot mert itt jó a választék. Vagy tudtok jobb helyet?
- Háttérvilágításhoz jó LED-et választottam? Keycap választásnál mire kell ügyelni hogy átvilágítsa a LED?
Új hozzászólás Aktív témák
- Az elfelejtett kiberfegyver
- SSD kibeszélő
- Gumi és felni topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest