- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
durmi_88
csendes tag
Hali
Nagyjából összeállt a K4-esem.
Tetszik a hangja, a stabiké különösen
- a ház belülről, és a PCB és plate közti rész kapott egy nagy adag szivacsot
- stabi csere volt Durock-ra, alulról kaptak egy kis csillapítást (lásd a képen), a ház egyensre lett vágva és 205g0-val kenve, a wire dielectric grease-zel
- switch-ek újak (Gateron Black Ink) és kellő mennyiségű 205g0-át és 0.15-ös TX filmet is kaptak
Sound test is van a Drive mappában.[ Szerkesztve ]
-
durmi_88
csendes tag
válasz Barnahalo #1386 üzenetére
Köszi, eddig nincs gond vele
Fontos volt a hotswap, mert nem tudok, és egyelőre nem is tartom létszükségletnek, hogy megtanuljak forrasztani és fontos volt a BT is, mert több géppel is használnám egyszerre
Amit tapasztaltam, hogy a BT-t Windows-on nem szereti. Folyamatosan eldobálja a kapcsolatot. Hiába reseteltem, kapcsolatot töröltem, stb, nem lett jobb. Mivel 2 géphez is használom, jó lett volna, meg egyszerűbb a BT, de összekötöttem kábellel a Windows-os géppel, így nem nagy érvágás.
Mac-kel viszont szuperül működik -
durmi_88
csendes tag
Közben nekem is meg lett rendelve a Black Ink.
Nem teljesen új építés lesz, mert egyelőre 96-os bill-re van szükségem, és így is túlmentem a költségvetésen már.
Szóval amúgy egy Keychron K4 lett a befutó, az már itt van nálam, egyelőre a gyári Gateron brown-t kentem meg valami olcsó Alis lube-bal, ami itthon volt, a stabikat rendbetettem, meg kitömtem a ház alját meg a PCB és a Plate közötti helyet egy kis szivaccsal.
Egyelőre a gyári kupakok vannak rajta, ami nem rossz, csak nagyon-nagyon vékonyak.
Van úton egy szett Cherry profil PBT kupak, de akarok egy SA szettet, mert imádom a formáját, és ahogy írtad is, a hangja miatt is gondoltam már rá.
Szóval switch csere, stab csere van most terítéken egyelőre, és majd le akarom cserélni idővel a házat vagy alura vagy fából készültre (majd meglátom még, melyiket tudom gazdaságosan kihozni) és egy plate csere is valószínű.
Az a baj ezekkel, hogy elég rétegigény, és egyedileg kell majd legyártatni, megcsinálni mindent.
De hát ez van -
durmi_88
csendes tag
Sziasztok
Ajánlásotokat szeretném kérni a következőben:
minél mélyebb hangú switchet keresek. A hangosság nem zavar, csak minél mélyebb legyen a hangja.
Ami eléggé tetszik, a Gatheron Black Ink, de ha van olcsóbb opció, akkor szívesen meghallgatnám
néztem még gateron yellowt vagy blacket, amiben kicserélném a springet egy TX 16mm-es slow springre (70-80g körül), de erről nem találtam leírást vagy videót.
lehetőség szerint lineart keresek, de ha tactile switchben is van mély hangú, akkor jöhet az is
EU raktárból szeretném, szóval, ami szóba jöhet, az a keygem, a candykeys es a mykb. eu
tudnátok ajánlani valami jó hangú switchet?[ Szerkesztve ]
-
durmi_88
csendes tag
Sziasztok
Gyári stabit szeretném kicsit (vagy nagyon) megkenni, milyen zsírt ajánlotok hozzá, ami olcsó és jó is.
Ha nem muszáj, nem rendelnék Krytox-ot, vagy Superlube-ot, ha van valami tuti megoldás. Láttam már itt, hogy teflon zsír, meg lítiumos zsír, meg olyan, ami nem bántja a műanyagot, de tanács kellene, hogy melyik lenne egy budget opció.
Első mechanikusom jön a jövő héten (Kemove Shadow Gateron Brown switch-el) és pár tesztvideó alapján döntöttem a kenés mellett.
Egyelőre kipróbálom a tactile switch-et, de tervben van valami clicky, mert imádom a hangját Kailh box-okat nézegettem, tapasztalat esetleg valakinek, hogy melyik az ami clicky, de szolidabban clicky Pale Blue hangja tetszik, de szintén szívesen vennék hasznos infókat.köszi szépen
Új hozzászólás Aktív témák
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN