- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
nacant
csendes tag
Itt az első ikonkészletes primo branding:
http://navigyurci.hu/2010/07/08/ujabb-nanuka-ikonszett-az-igo-primora/[ Szerkesztve ]
-
nat
senior tag
Hogy tudom átvinni az igo8-ból a kedvenceket a primoba?
-
szobiocsi
csendes tag
Sziasztok.
Hogyan tudom eltüntetni,hogy ne látszódjon a demo??
-
Atos23
senior tag
Vagy talán még annyi, hogy kevés a navid CPU-ja és RAM-ja. És az eddigi kisebb méretű POI fájlt gyorsabban feldolgozta, de a nagyobbat (megnövekedett PIO pontok száma) már nehezebben tudja kicsomagolni és böngészni. Mondjuk ha van egy 5-600MHz-es procid, és 256 RAM-od, akkor nem valószínű, hogy az adott POI fájl méretbeli változása miatt van, de ez alatt erősen lehetséges.
-
morla
csendes tag
kamionos license van valakinek
[ Szerkesztve ]
-
dzson1
tag
Sziasztok!
Az igo primo ikon készlet nagyon jól sikerült . Az ikonokat nem lehet változtatni mint az igo8-ban ? Ha lehet azt hogyan kel ? Vagy a KEDVENC helyekhez nem lehet ikont rendelni ?Ki korán kel ,egész nap álmos .
-
ppopey
csendes tag
Sziasztok!!!!!
Gyors segitséget kérek,most (szereztem) az igo primot.
Személykocsival nincs gond,de ha beállitom a jármüveim adatait magasság,súly stb.Nem enged be sokk helyre például pestre sem,de külföldön Bécs stb.Azt irja,hogy nem elérhető,vagy hogy nincsen út a kiinduló helyen.
A másik problémám pedig nem veszi számitásba a beállitott paramétereket,magasság.2 helyen is bevissz oda ahol beszorulnák,magyarországon.
Kérem irjatok valami választ,sürgös lenne,Ilyen a program vagy csak az enyém ilyen?
Köszönettel egy gkv. -
nacant
csendes tag
dzson 1!
Az ikonok csak benzinkúta ikonjait változtatta meg, vagy mást is? -
dzson1
tag
Hali !
Megváltoztak más ikonok is,kezd az igo8-ra hasonlítani.
Még egy buta kérdés. Vettem ma egy TMC vevőt de még nem próbáltam ki élesbe. Nos a kérdésem ,csak akkor irányít ,terel ha én olyan útvonalon haladok ahol éppen van valami említésre méltó és az MR 2 közli ezt rds alapon ?Ki korán kel ,egész nap álmos .
-
Jaki2000
aktív tag
Vajon melyik kütyünek van 256 Mb RAM-ja. Még a 100 e Ft feletti Garminnak sincs.
Amire te gondolsz azt már csaknem notebook-nak hívják.
A srác nem a műszaki paraméterekről akart vitát kezdeményezni!
Normális esetben egy átlagos, akár 64 Mb RAM-mal felszerelt cuccnak is meg kellene oldani a problémát.
Inkább valószínű, hogy a forrás nem tiszta és valami nem passzol.
Láttam olyan Primot amiben gro filék voltak, és olyat is amiben 2 éves térképek.
És csodálkozik, hogy gondja van vele.Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
Atos23
senior tag
válasz Jaki2000 #571 üzenetére
Azt vedd figyelembe, hogy egyik hagyományos gépet sem IGO Primora tervezték.
A Primonak nagyobb a hardverigénye, mint az előzőeknek. Pl. Ha a Te álláspontodat vesszük figyelembe, akkor a nemrégiben kijött Windows7-nek gond nélkül el kellene futnia egy XP-re tervezett gépen? Persze hogy nem.
Újabb szoftver = Nagyobb hardverigény = Pénzügyi befektetés szükséges hardver téren.
Sok emberke azt hiszi, hogy a Primo el fog neki menni régi HW-n, de sajnos ha az emberünk új szoftvert akar, akkor navigációnál is új vasat KELL alá rakni, hogy minden helyzetben normális sebességgel tudjon útvonalat számolni, 3D térképet megjeleníteni, stb.
Ha pedig valaki nem talál a bőven 100.000 Ft alatti kategóriában 500MHz-es, 128-256MB RAM-os PDA-t, akkor az:
- Nem tud a neten keresni (PH apró - pl. HTC)
- Nem akar kiadni 10 forintot sem arra, hogy gyors GPS készüléke legyen.A 64 MB-ot remélem viccnek szántad.
-
nat
senior tag
valaki?
[kedvencek átvitele] -
Jaki2000
aktív tag
Tényleg nem vita kérdése, de ha jól szét nézel a GPS piacon a HTC talán sehol fel sincs tüntetve, a közel 100 típus között. Tehát a polgár nem igen fog ilyet választani.
Bocs a 64-ért, de korábbi hozzászóló is bizonyítja, hogy nem minden a vas.
Végig néztem pl. az e-digital kínálatát, 128-nál nem igen van nagyobb. A primót pl az alábbi készülékekkel adják: NAVON N750, N660, N480 - Mind 128 Mb.
És mit tartasz hagyományos gépnek. Mert ha a fentiek nem azok, akkor nem tudom, hol kezdődik a navigáció.
A piacot figyelembe véve pedig a GPS-ek nagy része bőven 100e alatt van, akár teljes EU-val. És akinek GPS kell, nem biztos, hogy PDA-t vásárol, több okból. Mert drágább, mert felesleges, mert nem ért hozzá. A PNA nem véletlenül népszerű. Lámák is tudják kezelni. És viszik mint a cukrot a 20-30e Ft-os kütyüket. Lásd rengeteg topic, sok témakörben.Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
Jaki2000
aktív tag
Valóban jelezte valaki, hogy ha kisebb tömörítési rátával csomagolta vissza a dat.zip-et, gyorsabbnak tapasztalta a gépet. Ez lehet hogy más filékre is igaz.
Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
Spark86
csendes tag
5. Added ability to disable automatic route recalculation (autoreplan).
Nocsak, nocsak, sokak imái meghallgattattak.Ezt viszont nem értem:
3. Altered bottom right info buttons without route.
Formerly there were height, time and speed ... now date, home and work.
Please add to the sys.txt :[Homework]
home="MY HOME"
work="MY WORK"Ez vajon mit mutat? A távolságodat az otthontól, meg a munkahelytől?
Erről jut eszembe: nekem hiányzik a primoból az, hogy külön el lehessen menteni pl. az otthont, hogy ha haza akarok jutni, akkor legyen egy olyan gyorsgomb, hogy "vigyél haza". Persze a kedvencek között ott van, de így mégiscsak egyszerűbb lenne. -
hakos1987
őstag
helo!
olyan gondom volna, hogy mio c710-re feldobtam, megy is szépen, csakhogy nincs eszter tts hang, azaz navigálás közbe meg se nyikkan. Minden más hanggal szépen működik (pl. mohabá), de ezzel nem szólal meg. Tudna valaki segíteni? Nagyon hálás lennék, már órák óta szívok vele
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
köszi, a kötelező résszel tisztába vagyok
egyébként amit linkeltél, azok a feltételek adottak. Egy haverom gps-ének összeállításából szedtem át, neki működik, nekem nem, így nem értem, a tartalommal nem lehet gond. Ami más nekem, hogy data.zip-et máshonnan szedtem, mivel nekem 320x240 a felbontás. Lehet ebben van a gond?
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
sorry, lejárta mod idő..
Az még érdekes, hogy mikor kiválasztom a hangoknál az eszter-t, akkor mondja, hogy jó utat, vezess óvatosan, ,,csak" navigálás közben van kussba, de nagyon....
-
hakos1987
őstag
közbe meglestük, haveromén töröltük a főkönyvtárba lévő dll-t és mappát, akkor nála is ez volt a tünet, vagyis teljesen olyan, mintha nem ,,látná" a progi a dll-t és a mappát
-
-
hakos1987
őstag
a save mappa törlése, újra setupolás se oldotta meg a gondom. A sys.txt-be nincs tts-es bejegyzés. Minek kellene ott lennie? (mit írjak bele?)
köszi!Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
egyébként sebességmérőknél se jelez hanggal (csak látni az úton), ezt se tudom miért van
-
Tonyk
veterán
3.Ezt viszont nem értem:
Altered bottom right info buttons without route.
Formerly there were height, time and speed ... now date, home and work.
Please add to the sys.txt :Mikor nincs tervezett útvonalad betöltve, akkor a jobb oldali menüben ott van egy OTTHON és MUNKAHELY ikon. Ami egyfajta parancsikon a Kedvencekben eltárolt MY HOME, és MY WORK-ként elmentett pontokhoz.
Nyilván ha pl te nem MY HOME és MY WORK-ként szeretnéd elmenteni a kedvencek közé, hanem pl. "Egyik" és "Masik", akkor a sys.txt-be ezt kell írni:[Homework]
home="Egyik"
work="Masik"Nyilván ha az ikonként megjelenő feliratot is szeretnéd megváltoztatni, akkor a nyelvi file zipjében az i18 nappában a Dictionary.lang -ban keress rá az "Otthon" és "Munkahely" szóra és írd át arra amit szeretnél, hogy megjelenjen.
az otthont, hogy ha haza akarok jutni, akkor legyen egy olyan gyorsgomb, hogy "vigyél haza".
Na, ez pont az.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
veterán
Sziasztok!
Biztos bennem a hiba, de a kis Primo elfogadható sebességgel fut a kis Airis T610-emen ( 400MHz , 64MB ) . Persze 3D módban, és tereptárgyak nélkül, mert úgy elvérzik. De nekem bejön, nagyon jó, hogy mondja az utcaneveket...
Ami viszont nem teccik, hogy a Primohoz már kevés a 320x240... Sajna nem találtam még jó skin-t hozzá, mellyel eléggé személyre tudtam volna szabni. Mindenesetre nyugdijazta nálam az igo 8-at
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
hakos1987
őstag
nah, elegem lett, visszaraktam igo8-at.... ez a primo egy nagy béta X@R!
mio c710: se speedcam, se oldalsó hangerőszabályzó, se TMC, se TTS nem megy. Így egy nagy kalap xart nem ér osztom sokak véleményét, ezzel a jó kis igo8 után nagyon rossz útra tértek...
szerk: jah, igo 8-hoz képest meg rohadt áttekinthetetlen, rendezetlen, logikátlan elrendezésű a menü...[ Szerkesztve ]
-
-
sensor060
aktív tag
válasz hakos1987 #590 üzenetére
Hello !
Ma délután leszedtem Primo-ról a skin-t, megpróbáltam simán, és majd elsirtam magam, annak ellenére, hogy nálam megy az oldalsó hangerö gomb, megy a tts. Ennek ellenére a 8-ast korszakokkal jobban lehet kezelni menet közben, mert átgondoltabb, és csak az van benne, ami kell ahhoz, hogy A-ból B-be eljussunk.
Látszik rajta, hogy valami nagyon ujat szeretnének, emiatt elölröl kezdték az egészet, teszem hozzá ha valaki komolyan gondolja, akkor csak igy lehet, és nem a régi bugokat, hack-okat kell magunk elött tologatni. Mondok egy példát : windows xp, 7 és benne mondjuk a win3.11-es file requester...Én azt mondom, a remény hal meg utoljára, fog ez fejlödni ezerrel, csak valamiért ujrairhatták az egészet, és emiatt a nulláról kellett elkezdeni, ami nagyon nehéz dolog. Aki Linux alatt KDE-t használ azt tudja, hogy van ez, a teljesen kiforrt 3-as után a 4-es ugy nézett ki, hogy a komplett csapat elfelejtett programozni, de idövel csak kiforrta magát.
Remélem itt is igy lesz, számomra igy tünik logikusnak.-s-
-
hakos1987
őstag
válasz sensor060 #592 üzenetére
bízom benne!
szívesen használnám, mert tetszetős, de sajnos olyan alap dolgokat nem bírok működésre, ami elengedhetetlen lenne. Ma 15 órát(!) szívtam vele! Nem viccelek, reggel 7-től egész mostanáig, közbe 1x kajáltam! röhej, hogy nem jutottam semmire, emiatt eléggé csalódott vagyok. Azért ha valakinek van ötlete, hogy lehetne a speedcamot, tmc-t, tts-t megcsinálni, nyugodtan megírhatja, visszadobom szívesen kipróbálniBolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
m.jeno
senior tag
válasz hakos1987 #593 üzenetére
Amit Te nem tudsz beállítani az nekem mind hibátlanul működik.
1. Speedcam - törölj ki mindent a speedcam.txt kivételével a content\speedcam mappa alól. A sys.tyt-ben nem árt ha szerepel a következő sor:
[debug]
speedcam_enabled=1
Újraindítást igényel!2. A TMC vevő adatait be kell állítani a sys.txt -ben pl #37 hsz. szerint, ha más antennád van akkor annak megfefelően.
3. TTS hangal kapcsolatosan a már leírtakhoz még annyit, hogy a beállítások hangok-nál nézd meg. hogy milyen erősségre van beállítva a navigáció és az összes többi hangerő, valamint neken a sys.txt-ben a következő szerepel még a [debug] alatt:
tts_min_way=1
tts_getaway_time=200
tts_expected_engine_delay=1400
- igaz nem tudom, hogy ez mit szabályoz és mihez kell!Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
denver6772
tag
Üdvözlök mindenkit, először is nem tudom, hogy miért kell különböző jelzőkkel illetni a Primót, azért mert egyeseknek nem sikerült még rendesen beüzemelni az nem azt jelenti, hogy nem jó! Az ujjunk sem egyforma. Ha csak ezen az oldalon vissza olvas valaki szerintem , minden megoldást megtalál. Én így tettem és mindent rendesen megtudtam oldani igaz a kamionos funkció még nem tökéletes de szerintem erre is lesz megoldás. természetesen az Igo 8 is tökéletes és jól működik. Ja és még egy valami mind ez 0 Ft.
[ Szerkesztve ]
-
kbalazsa
senior tag
Más is tapasztalta már, hogy a beéített Music Player torzít illetőleg recseg? Bizonyos MP3 zenéknél csinálja csak, de ott elég zavaróan.
A jelenséget először FM transmitterrel tapasztaltam, de fülest dugva a naviba is torzít. Hangerőtől független, lehalkítva is jön, csak halkabban.Ami érdekes, hogy a PNA saját zenelejátszója ugyanazon zenékkel nem torzít. Próbálkoztam a Gurjon skin equalizer beállításaival játszani, de nem tapasztaltam változást (és nemcsak a recsegéssel kapcsolatban, hanem másban sem).
Nincs valami megoldás erre?
Jobb híján most az mp3gain-al nézegetem a kérdéses zenéket, hátha jó lesz úgy, ha kicsit lejjebb húzom őket.Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
hakos1987
őstag
válasz denver6772 #595 üzenetére
tegnap és ma 20 óránál járok, amit primova szórakoztam. Komplett végig olvastam ezt a fórumot, ahogy még párat, mégse működnek a leírt dolgok. informatikai ismereteimet sem nevezném alapnak és a gps-el is szórakoztam anno még pár órát (mert mio-ra nem volt olyan egyszerű igo-t varázsolni....). Szóval ezeket tekintve nem hiszem, hogy bennem lenne a hiba. progival még nem szívtam ennyit. Előbb kipróbáltuk, haverom GPS-éből kivettük az SD karit, átírtam a sys.txt-be az elérési utat meg a gps vevő port számát. Nála megy rendesen a hang, nálam ugyanúgy meg se mukkant...
-
hakos1987
őstag
a speedcam most ok, megjelentek, viszont moha bá nem szól be, hogy figyeljéé, pedig be van állítva, hogy közeledéskor...
a legfájóbb pont eszti kussolása pedig sys.txt-be benne van az is, amitől hangosabbnak kéne lennie, de nem az a baj, hogy halk, hanem hogy nincs
szerk: tts-hez bemásoltam azt is, amit írtál, de semmi
[ Szerkesztve ]
-
m.jeno
senior tag
válasz hakos1987 #598 üzenetére
A speedcam-oknál csak akkor beszél hozzád valaki, ha a beállításokban beállítottad a hang figyelmeztetést is, és feltöltötted hozzá a megfelelő hanganyagot és az nem a moha bá lesz, aki mondani fogja.
A beállításoknál a hangokra nézzel rá, hogy a mindegyik engedélyezett, és a hangerőt told fel teljesen.
[ Szerkesztve ]
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
hakos1987
őstag
hangerők maxon vannak. Alap fájlok vannak fenn, ebbe nem tudom benne van-e az a hanganyag, ami szükséges a speedcamos figyelmeztetésre!
jah és egy jó hír! TMC is megy! letöltöttem hozzá 4 file-t (contentbe, license-be, dll-t meg még vmit)
valamint egy érdekes dolog: beállítottam az esztikét. Elindítottam szimulációt. Ugye pittyenni pittyen, csak beszélni nem. 1. manővernél angolul mondott valami eight-hundreed aztán kuss.... ez elég érdekes, nem tudom mi lehet a hiba. Hangerő maxon, hangra vonatkozó bejegyzés sys.txt-be be van írva, valamint amit küldtél előbb az is... már csak ez az egy oldódna meg végre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest