- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
Aktív témák
-
karib
addikt
válasz
Adrian Mole #21 üzenetére
Szerintem korrekt ajánlat. Újonnan olcsóbbat nem nagyon fogsz taláni, a Centrino pedig egy nagyon eltalált platform. Az eNote-ot agyba-főbe kalapálja sebességre, minősége egyiknek sem egy IBM-é, tehát itt sincs differencia.
Mivel nem ismerem a típust, sőt a Clevót sem nagyon, ezért pusztán az én véleményem alapján ne válassz, de papíron és ár szerint nekem tetszik. -
karib
addikt
válasz
Adrian Mole #19 üzenetére
Szerintem Pentium-M-mel rossz gépet csinálni csak nagyon dilettáns hozzáállással lehet, tehát ez a Clevo sem lehet rossz. Összességében papíron nagyon hasonlít a nemrég bemutatott Benq Joybook 5000U-ra. Mennyiért vesztegetnek egy ilyet?
-
karib
addikt
válasz
Adrian Mole #15 üzenetére
Az ECS-t továbbra sem ajánlom, egyszerűen túl gyenge, túl nagy, és valszeg a leggyengébb alkatrészekből építkezik, hogy olcsó legyen. Ezen nincs mit szégyellni, egyszerűen nem lehet másként enyniért notebookot előállítani. Az újabb ECS-ek már jobbak, sőt van elég bika centrinós megoldásuk is (itthon még nincs).
Az eNote meggondolandó, de a 240 ezer nettó nagyon meredek összeg. A 933-as C3-at egy lassabb P3 valszeg simán leveri. A kijelzője pedig napi használatra nagyon kicsi. TV outot nem látok én sem, biztos reklámoznák, ha lenne rajta. Asszem magyar billentyűs - de a Bluefish körúti üzletében ki van állítnva, ha érdekel, nézd meg személyesen. Ha a hordozhatóság fontos szempont (1,3 kg!), akkor újonnan nem nagyon lehet ilyesmit, ennyiért találni.
Szerintem azért érdmes körülnézni a használtak között is, mondjuk jobb márkáknál. Vannak olyan gépek, amelyekre 3 év világgarancia vonatkozik, tehát még két éves gépnél is még védve vagy, még ha külföldi is a gép... Kereskedőt nem tudok ajánlani, de biztos akadnak korrektek. Vásárlás előtt pedig le lehet informálni szériaszám alapján a gépeket, hogy meddig van rájuk garancia, nincs-e lopottként bejelentve stb. Nemtom, hogy ez kisebb márkákra mennyire igaz, de már a HP-Compaqnál is meg lehetett csinálni, IBM-nél, Toshibánál szintén tuti megoldható. -
karib
addikt
-
karib
addikt
Ma jártam a kékhalban, vetettem rá egy pillantást. Végülis nem rossz cucc, de az ára nagyon határeset. 200e alatt kellene lennie igazából, akkor tuti vétel lenne. Korábbi véleményem továbbra is fenntartom, akkor érdemes rajta gondolkodni, ha mindenképp 1,5 kg alatti, GHz körüli gépet akarsz és csakis újonnan. Különben használtan lehet egy százassal olcsóbban fogni hasonló gépeket, nem egy brand gyártott szubnoteszeket. Az eNote full műanyag, bár kompaktságából adódóan elég profinak néz ki - azért Parci full fémházas hasonló Dellje masszívabb benyomást kelt.
Hogy mi van benne? Te másoltad be a paraméterlistát, ennél többet én sem tudok mondani. Az akkuja nagyon picike, tehát nem lehet megszólni azért, mert csak két órát bír róla.
Ha tényleg csak könnyed hurcolásra kell, akkor nézz szét a használtak között is szerintem. 72 ezerért az a TP570 tuti darabnak tűnik, és még nagyobb a kijelzője is. A maradékból pedig vehetsz egy bika asztali gépet :) -
karib
addikt
Nekem sem könnyű felhajtani :)
Amúgy ha olcsón akarod megúszni, akkor itt van egy gép, amin én elgondolkodnék:
IBM TP570, 72e.
[L]http://www.hadrianus.hu/kisker.php?m=notebook[/L]
3+9 hó gar, számla. Persze akadhat máshol is, én most csak erre emlékeztem, nemrégi ismerősnek kerestem olcsó gépet. -
karib
addikt
A villamoson ezzel sem villognék :)
Esetleg nézz körül a használtak között is... 100e alatt már lehet kapni olyat, mint az enyém (Toshitba Portégé 7020CT). Mondjuk az akkuidő nem mindig fényes a használtaknál :( Sőt, lehet, hogy Parci kiszállna a Delljéből, mert neki szűk már egy kicsit...
Azt ne feledd, hogy ezekhez a szubnoteszekhez nincs FDD, optikai meghajtó. Nekem eddig nem nagyon hiányzott, hálózaton minden átjön, vagy USB-re külső köthető. -
karib
addikt
Nemtom, de ha nem állnának itt mellettem kazalban a megnézendő vasak, biztos kérnék egyet tesztre, engem is nagyon érdekel. De így most még pár hetet biztos kell várni :(
Pofára nem rossz, ha újonnan akarsz 1,3 kg körüli gépet venni viszonylag olcsón és nem akarsz sokat játszani rajta. Nekem tetszik az ötlet, az ár határeset, igazából látni-próbálni kellene, hogy értelmeset tudjak mondani róla.
Mondjuk az én Toshibám 1,7 kg és PII 366, és nagyon sokmindenre elég. Ismerősnek P3/700 Dell van, az eNote méretében, szintén jó darab. De azért van különbség Toshiba, Dell, és más között...
A 12,1'' kijelző nekem kicsit kicsi, az enyémen 13,3'' van és az tökéletes 1024x768-ra, a tizenkettes már nekem is túl pici.
Aktív témák
Hirdetés
- MSI MPG B550 GAMING PLUS Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +Új 16-64GB DDR5!
- ASUS TUF Gaming Z690-PLUS WIFI Alaplap + Intel Core i7-12700K
- Gigabyte B850 AI top ATX+R9900X+Kingston 128gb 5600 kit "4x32gb"
- Ryzen 7 5700X + RTX 3070 + 32GB RAM + NZXT hűtés/ház + Windows 11 Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest