Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ivana

Ármester

válasz Tin #72291 üzenetére

Azért nincs retesz az újabb gépeken mert úgy van kialakítva a zsanér, hogy ha közel van az aljához akkor behúzza a fedelet, legalábbis faterom céges edge-n így működik, nem hinném, hogy máshogy lenne a Tx40-n. Teljesen felesleges a retesz ide, sőt jobban is tart így retesszel tud lötyögni.

A billentyűzet átdolgozása is szükséges volt, a T420-n jó nagy a kijelző keret és mégis kicsi a touchpad. Különösebb baj ezzel a részével nem is lenne, ha home-end-insert-del helyett del-insert-home-end lenne a sorrend és szintén a del lenne széles. Maga a mechanika jó, a vékonyítás nem ártott neki, ugyan az kb. mint a régieken. Normális billentyűzet (teljes desktop billentyűzet, plate mounted swithcek) az úgyis olyan 3kg, maga a laptop nincs annyi.

A tapipad részével különösebb baj nincs sokkal jobb, hogy nagy kényelmesen lehet rajta görgetni, az én T420-m trackpadja sokkal inkább gáz, kicsi és recés. A clickpad kialakítás nem hülyeség sokkal jobb feedback van mint a régi gomboknál, pillanatok alatt rá lehet érezni. Viszont aki egyesítette a trackpoint gombjait ezzel az ritka nagy marha volt, használhatatlan. A trackpoint lényege, hogy nem kell levenned a kezed a billentyűzetről egerezéshez. Olyan mint amikor netezésnél desktopon bal kézzel gépelek és jobbal a numpad enterét használom.

• Tim82

félisten

válasz Tin #72291 üzenetére

Alapvetően a T500, X200, T400 - amiket sokat nagyon jó, ha nem is tökéletes gépeknek tekintenek - bőven a Lenovo érában születtek.

A"kis kínai" topmenedzsmentnek mindig ott volt valaki, hogy elmagyarázza, miért is kell oda az a Thinkvantage/Access IBM gomb stb. Nem hülyék ülnek a Lenovo vezetésében sem, legfeljebb ex-Acer csúcsmenedzserek. ;] Épp ezért mondom, hogy tudatos döntésekről van szó: piaci trendkövetés és költséghatékonyság. Ha én lennék Lenovo CEO, én is így csinálnám, de mivel fogyasztó vagyok, abból meg igyekszem tudatos lenni, nem tetszik a folyamat.

Ez a nem-tetszés meg nem az én egyedi vonásom, meg nem csak ezé a topiké. Semmi bajom a fejlődéssel, még tetszenek is a Surface Pro-féle megoldások. Csak nem hiszem, hogy Lenovo-vonalon akarok majd ilyen gépet venni. Nyilván a hozzám hasonló igényű fogyasztók elpártolásával a Lenovo nem sokat veszít, hiszen a fenti döntések megérik nekik.

A betévedő IdeaPad-tulajoknak szvsz nincs sok közük a TP-vonal olcsósodásához, legfeljebb ahhoz, hogy IdeaPad-ből többet adnak el most Magyarországon, mint öt éve (és öt éve sokkal egyértelműbb volt a topik elődjének neve, hogy ne tévedjenek be :) ).

Új hozzászólás Aktív témák