Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz Tin #72276 üzenetére

ebben a topikban amúgy nagyon régóta 90%-ban 3-4 éves konfigokról és azok hegyezéséről folyik a csevegés, és az új thinkpadek fikázásáról. és ez valahol gáz...

Erről csak annyi jut eszembe, hogy az angol nyelvű thinkpads.com-os fórumon meghúzták a határt, hogy x20 szériáig "classic Thinkpad hardware", utána már nem. A Reddit-en rendszeresen felmerülő téma, hogy szar a x30/x40 széria a korábbiakhoz képest, a kedvenc sztorim onnan az out-of-box nem működő kijelzőjű T540. A kínaiak saját TP-fórumán indított kezdeményezésből nőtt ki az előbb említett projekt (T43 házba Core i alapú hardvert).

Természetesen ez a topik az, amelyik "valahol gáz". :K

• Francia91

veterán

Ne röhögtess már, hogy olyan rohadt nehéz lenne egy Haswell generációs hardvert összerittyenteni egy T500/510/400/410 kuckóba :D. Kis kreativitás, meg kézügyesség. Főleg ha hozzávesszük, hogy valaki már otthon csinált T42/T410 hibridet (itt volt is kb 2-3 hónapja belinkelve a topikban)... Ha házilag megoldotta valaki, akkor egy teljes gyár, mérnöki csapattal miért ne tudná? Nem akarja, és kész. De egyáltalán nem lehetetlen!
    Csak a világ minden téren korcsul elfelé, TP vonalon is....

• HSM

félisten

Bőven vannak itt friss gépek is, de tény, a "keménymag" inkább a kicsit régebbi gépekkel foglalkozik, az ember azért szívesebben bütyköl/moddol garancián túli gépeket, mint egy vatta újat, szóval nincs is itt gond.

A Lenovo tudna T500 házba röhögve Haswell procit rakni, és ez itt a lényeg, még csak fel sem kéne találnia semmit, csak picit módosítani az alaplapon, és szépnapot. ;) Ez itt a ciki.

Abban teljesen egyetértünk, hogy a T500 elavult hardveresen, vitán felül áll, lassúcska már manapság komolyabb feladatokra. A Tx10-es sorozat már egy jó nagy fokkal jobb, egy Tx20-as pedig szerintem már teljesen korrekt a mai Haswell-ekhez képest is, nincs lényeges difi a sebességükben, és egy T420 is elmegy egy délutánt egy jó akksival egy töltésről. Van egy sanda gyanúm, ha lenne egy erős T520-ad, eszed ágában se lenne a T540p-den szívni a kompromisszumokkal. :N Egyetlen kivétel talán, ha non-stop a számbillentyűket használod, abban jobb a T540p.

Az a vicces, nekem a "minőségükkel" még nem is lenne lényeges bajom az újakkal. De az ergonómia nagyon fontos lenne....

(#72277) dying_star: Pontosan. A régi Lenovo jó volt akik dolgoztak a gépen, a Macbook meg azoknak, akiknek csak a nagy touchpad kell, me menő megjelenés. A Lenovo meg összegyúrta a kettő hátrányait egy gépbe. Zseniális. :DD

(#72278) Sensei: Így látom én is. A Lenovo öngólt rúgott az új iránnyal. :( Én mindenesetre vettem nemrég egy full-fullos T420-at, szerintem addig fogom nyúzni, amíg csak találok hozzá bontott alkatrészt életben tartani. :C

• Sensei

aktív tag

"ebben a topikban amúgy nagyon régóta 90%-ban 3-4 éves konfigokról és azok hegyezéséről folyik a csevegés, és az új thinkpadek fikázásáról. és ez valahol gáz..."

A 40-es széria egy rakás k@k@. Mondom ezt úgy, hogy volt T420s-em, most pedig egy T430s-t nyúzok. A T420s sokkal szerethetőbb gép volt, önmagával a billentyűzettel kinyírják az újabb szériákat. Megtehettem volna, hogy T440s-t veszek a 430s helyett, de ez már végképp nem ThinkPad, csak egy silány utánzat. Köszönöm, nem. Hogy mi lesz a következő gépem, az egy jó kérdés.

• FoxiestFox

félisten

Én ugyan nem engedhetek meg magamnak egy új business gépet, de csak megkérdezem.. biztosan meg lehet szokni, de miért kéne?
    A produktivitás szenvedett bazi nagy ütést a generációk során közel tökéletesre csiszolt ergonómia elszarásával.
    Ezért nem értem, miért vesz valaki új TP-t.
    Ha a céged adja, hogy dolgozz azon, még félig megértem, de én inkább vennék saját költségen egy használható gépet, minthogy ezzel szenvedjek:

Esetleg rádugnék egy USB-s Ultranavos motyót a régi szériából.
    Nemrég linkelt valaki egy összehasonlítós videót, szerepel benne egy gondolat, amivel tökre egyet lehet érteni: a Lenovonak sikerült összegyűjteni a TP és a Macbook hátrányait, és tálalni azokat, mint business gépet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés