-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #66340 üzenetére
Hááááát, inkább lesz az újszerű elfekvős céges flottából kibontott vagy valami alkatrész raktárat pukkantottak meg a tezsvírek esetleg, máshonnan ennyi komplett felső nem jön ki. De ha már tréfa megy egyéb akkor ebből kell csapni vagy 10-et és máris zsíros a biznisz. Csak kinek adsz el ennyit, szegény mókus gépe még mindig nem ment el, nekem is 3 hó alatt ment ki 4 talán.
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #66334 üzenetére
Amiket leellenőriztem és kibogarásztam ez kopp ugyanaz a kijelző. De és hangsúlyozom de, minden akkor dől el mikor bedugjuk a gépbe, addig összeszorított farpofával várom a postást...
És nem ledes ofc, pár felesleges katranc ezen is van mint mindenen, de ez ilyen világ. -
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #66297 üzenetére
Mert akkor azok a panelek is replace-ek voltak. A rendes gyári Hydis ugyanolyan árban ha nem drágábban van/volt eddig is, csak tegnap sikerült olyat találnom amin minden kód megvolt, és az bizony koppra egyezett, csatival mindennel. Csak ezt kicsit olcsóbban rakták fel, a bukás szinte kizárt
-
válasz
Chaser #66290 üzenetére
....kb. ennyi vótam én is amikor életem első hosszabbítóját megcsináltam úgy, h mindkét végére villásdugó került. Természetesen úgy használtam, h az egyik végét már csatlakoztattam, majd vittem a célállomás felé, amit már nem bírtam elengedni, csak úgy, h fater lerántott a kanócról. Ez volt a kezdő lökés a villamosmérnöki diplomához. :-)
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #66290 üzenetére
Sokkal viccesebb mikor beleég az egyik vezeték a bőrödbe a másikat meg az izomgörcs miatt nem tudod elengedni, az óra meg szép lassan számolja a tizedmásodperceket mikor nincs tovább... ezt nem ajánlom azért próbálgatni.
Más: kiderült, hogy AFFS-el Gateway gépeket is szereltek. 1 hét múlva kiderül valóban rokonok-e, elviekben igen.
-
válasz
Chaser #66287 üzenetére
Én ennél rutinosabb voltam: ahogy a könyvben meg van írva a méret és fajta szerint szétszedtem őket, és új csavarokat kapott. Pl földelőpánt nélkül meg antisztatikus terítő nélkül neki sem kezdtem. Igaz akkor a kezemen több 10k $-s szerverek is átmentek uh volt mire figyelni.
-
válasz
Chaser #66283 üzenetére
Soha nem fogom elfelejteni az első TP-met. Aszonta szegény megboldogult Feri kollégám:
Attila ülj le mellém mutatom hogy kell szétszedni. (701 volt)
Odaültem, a Mester szétkapta, olyan 5 perc alatt. Megkérdezte - figyeltél? Na ha igen , akkor rakd össze!
Hát eltartott egy bő napig mire minden megtalálta a helyét doksik nélkül emlékezetből -
-
-
Barcsik
aktív tag
válasz
Chaser #66052 üzenetére
Alulfeszelés mennyivel csökkenti a CPU teljesítményét?
xcds A pöcökegér alatt a legmelegebb és attól kicsit balra.
RazorGTR1 Köszi! Akkor ma rápróbálok. Gondolom van egy adott érték, amit már kisakkoztak a T500 tulajok, amin még teljesen stabil marad terhelésnél is a rendszer.
-
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #66009 üzenetére
WUXGA LG-hez van, tesóm T61p-jéhez csináltam még tavaly. WSXGA+-hoz meg asszem Gondwana töltött fel valahova, de ahogy nézem már nem elérhető.
Elhiszem amúgy, hogy a zöldek is rosszak, csak az kevésbé tűnt fel eddig, nem én használom.
Az sRGB-nek tudja úgy az 55-60%-át jó esetben, az UXGA IPS max egy kicsivel többet. (hivatalosan mindkettő NTSC 45%, ami sRGB 62%-nak felel meg, gyakorlatban azért vannak látható különbségek)
Illetve remélem őszig lesz új IPS panelem, meglátjuk mit tud ez igazából.Nekem az tetszett az LG-ben, hogy profilozás után ki lehetett szedni az összes színeltolódást, nagyon jó kontrasztja és feketéi vannak, és egész jó betekintési szögek. A színek meg... hát átlag korabeli laptophoz képest szép. Azt sajnálom, hogy a kortárs DELL M4400-ban használt ugyanilyen, csak dupla csöves LG panelt miért nem tették bele Tp-be. Az amellett, hogy nagyon fényerős, az eltérő spektrumú csövek miatt 100%-át tudja az sRGB színtérnek.
-
xcds
őstag
válasz
Chaser #66009 üzenetére
Erre a jutalékos dologra nem gondoltam. Akkor meg eleve drágán adják azokat, amik a pk miatt drágák..
Én is ezt vettem észre az LG panelekkel kapcsolatban. A foltosnak, ami most került hozzám szebb színei vannak, mint a saját LG-mnek(ami tőled van
) Nem nézegettem az azonosítókat, mert úgysem akarom kicserélni, csak megjegyeztem magamban.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #65996 üzenetére
Nekem a vörös színekkel, meg a bőrtónusokkal volt a legtöbb bajom, még kalibrálva is, abban látványosan elmarad az UXGA IPS-hez képest, pedig az se egy csoda.
Most amúgy a W500-al szemezek, ami az apróban van, azért csak LG paneles az is, mint kiderült.
Csak így a Frankenpad mellett nincs sok értelme, de igen csábító. -
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #65982 üzenetére
Sosincs olyan, hogy fullos. Mindig van egy jobb palmrest, egy újabb reves lap, még kis hűtőpolír egy nagyobb proci, egy akármi. Ez a baj. A 8510W-vel is ezt csináltam, na akkor dupladokk, na akkor MBII slotba való keret, na még akkor 8 giga DDR2 meg akkor még egy GPU upgrade. Annak se volt racionális értelme, mert még a T9600-al is akadtak a dolgok és teljes terhelésen rohadt hangos volt. Ez az apránként nem fáj szindróma. Dühítő, az biztos, tapasztalom magamon, csak már mosom ki a fejem.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #65973 üzenetére
Akinek jó annak jó, sajnos a notebookosság az ami nagyon durván fejlődik, ott pedig sajnos roló van, ezzel nem lehet lépést tartani. Most vesz 50k-ért valaki gépet, mire kifullozza lesz belőle 80-90k, plusz egy fél élet mire bevadászta-eladta a szép kijelzőt meg a mindent. Aztán szépen lehasználja, és ugyanott lesz mint a 45k-s, mert nem a +2 mega L2 meg a +200mhz húzza ki a gépet a slamiból. Régi gépre költeni nem szabad, csak amit mindenképpen vinni tudsz vagy feltétlen kell. Ugyanaz mint mikor 200k-s kocsira költenek 3 millát, hogy vagány és erős legyen. Utána meg eladja 2,5 milla bukóval. Most, hogy bevégeztem, x200-ra számoltam rá. Tökéletesen eladva mindenét úgy 50-60k-t buktam, ebből 20k volt az amortizáció. Ha racionális oldalról akarom megközelíteni akkor patent és szép meg különleges gépet soha az életben
-
xcds
őstag
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #65970 üzenetére
Ezek nem összehasonlítható dolgok sajnos, a kérdés csak az, mikor szakad el a cérna valakinél. Nekem már szakadt, de mondom, én túl sokat vagyok kényeztetve, ennyi gép nagyon keveseknek adatik meg rendes használatra, 1-2 tucatra saccolom maximum. Sajnos el kell ismerni ha valamin túl kell lépni, legyen szinte bármilyen jó is a kortársak között
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #65960 üzenetére
Az a baj azzal is, mint minden kb. 6-7 éves géppel. Hiába állati, hogy teli lehet rakni, meg szop-nyal-gombot varr, ennyi idő után egyszerűen elment az idő felettük. Tehát mikor egész napra elég krafttal, mégis erős géppel vastagon 2 kiló alatt lehet csapatni FHD-ban IPS-el 14"-on is rengeteg hasznos újdonsággal, akkor sajnos le kell rakni a lantot előbb-utóbb. Mivel nagyjából tényleg azt használok amit akarok saját gépnek és ebben nincs deka túlzás sem, nekem is rá kellett jönnöm, hogy uramatyám, itt állok egy majdnem 100k-ra felpukkantott x200-al amit marha szenvedős használni egy újabb E-s Latival szemben. Aminek az ára (igaz nekem), de nincs a befektetett ár duplája sem. Ez van, ez a szomorka valóság.
-
Peter M
tag
válasz
Chaser #65919 üzenetére
SZVSZ baromság, sem W500 se a W520 nem volt ilyen...
Az tény h a dokkolón át üzemeltetett perifériák üzemképtelenek olyan állapotban de magában az eszköz használható.
BIOS frissítés? megnézted event monitorban h mi van (nekem ilyen az első Samsung Magiciannel volt az alvásból mindig visszahozta a gépet 1p múlva) ez pont arra volt jo, h mikor eltettem a táskába akkor kezdje el fűteni magát... nem volt őszinte a mosolyom.
-
törölt tag
válasz
Chaser #65913 üzenetére
De én kihúzom közben, mert csömörlet vinyó miatt olyan lassan áll le muszáj kihúznom nem bírom kivárni néha amíg lekapcsol. Kihúzni meg muszáj, mert nem hagyok sose bedugva semmit. Pontosabban nem kihúzom, hanem kapcsolós elosztó. De akkor mindegy, ezentúl kivárom mindig hogy végezzen. Mindenesetre érdekes jelenség.
Ha bekapcsolom akkuról és utána nyomom fel a villanyt akkor a dokkolót nem érzékeli, semmit se ami bele van dugva, nincs egér, bill semmi. -
Francia91
veterán
válasz
Chaser #65741 üzenetére
Ez tenyleg a bongeszo hibaja, FF alatt pl nalam is beakad YouTube 1080p, pedig fullos a T500. Opera alatt meg vigan viszi, index.hu mellett sem laggol a hang. Az Athlon XP 3200+-os gepre is Operat tettem, mert Chrome alatt a 360p is szenvedes volt, Opera-val meg rohogve vitte a 480p-s videokat YouTube-on a vas (ATI HD3450 AGP 8x) . Operat hasznalok en is jopar eve
-
válasz
Chaser #65735 üzenetére
Az a Chrome nyomisága lehet, már megbeszéltük régebben, nem?
Ilyet még Intellel sem csinál normális böngésző, nálam Atival sem.
Tessék normális szoftvereket használni
Ha lesz egy kis időm (hétvégén talán) visszadobom a gépbe a dekódert, és teszek fel egy krómot.
A beépített és a külső Flash használata esetén is lagol? -
-
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #65606 üzenetére
anno nekem is olyan FP+TP palmrest érkezett az X201-hez, amin a toucpad gobok halottak voltak, mintha tudták voltna, hogy csak a felületre van szükségem, a gombjai nélkül. De egy szétszedés után kiderült, hogy a lemeze alatt a gombok szalagkábele nem volt bedugva, azóta PgUp/PgDn a funkciójuk.
-
btudos
nagyúr
válasz
Chaser #65600 üzenetére
Ez mondjuk igaz, én most fűzöm magamat, hogy legyen kijelzőcsere, FPR-es palmrest már le van foglalva (a sajátja repedt), csak időm lenne rá elmenni érte. Szóval apránként eljutok oda, hogy tökéletes lesz használni, de direkt nem akarok patika gépet faragni belőle, a kopott fedlapot nem fogom lecserélni.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #65587 üzenetére
Nekem már ezek megvannak egy ideje (T9400, 8 GB RAM - a 240 GB-os SSD holnapután lesz a kezemben, vált egy 120 GB-osat), kivéve az FPR-es palmrestet. Nem tervezek kijelzőcserét, csak meg akarom csináltatni a régi WUXGA LG panelt, mert nem szeretem, hogy kihasználatlanul hever az egyik dobozban nálam - aztán össze lehet mérni a WSXGA+ LG panellel. Nem hiszem, hogy ez gyerekes dolog vagy "hülyeség" lenne - amit lehet, újrahasznosítok, ahelyett, hogy kidobnám, még ha ez időbe és némi pénzbe is kerül. Meg hát ezek a gépek szerintem megérdemlik, hogy kihozzuk belőlük, amit érdemes - kicsit úgy állok hozzájuk, mint az oldtimer autókat tartók. Amúgy fogsz még te is "meghülyülni"...
scarbantia: az IPS-es R61-nek igazából három célja van: fejleszteni közel T500-szintre ("mert megtehetem"-hobbiprojekt), Linuxos tanuló/tesztgép, valamint a 4:3 kijelző miatt régi játékokra Wine-nal tökéletes. Ha meg tudom oldani a Penryn CPU felismertetését az alaplappal, nem kell ide T61-alaplap. Az SXGA+ meg elég nekem, háttérvilágítás-cserére meg tudok régről céget, kérdés, hogy most is elvállalják-e.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #65572 üzenetére
No várj, én WUXGA esetén is LG panelről beszélek...
(és ha lehet, akkor profilozással)
A Samsungokról csak képek alapján tudok nyilatkozni, de annyira nem is érdekel, rosszabbat nem akarok.A képkereséshez meg írd be a típust, állítsd be a keresőmotorban, hogy csak nagy képeket dobjon ki, mindegyikről lesznek jó termékfotók.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #65574 üzenetére
A besárgult LG panel, amit cseréltem másik ugyanilyen gyártmányúra, még megvan, ha valamikor eljutok odáig, megcsináltatom - elvileg KillHates ajánlott nekem valakit tavaly, aki ilyesmivel foglalkozik és le tudja cserélni a külső, besárgult réteget, nekem nem volt időm, energiám ezért elmenni Halásztelekre eddig.
-
Tim82
félisten
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Chaser #65553 üzenetére
WUXGA-ból? Tesómnak olyan van, elég jó. Bár meg kell jegyezni, hogy kalibrálás nélkül nem olyan jók ezek a panelek, van egy rózsaszínes alapfátyol. De színprofillal tuti! ;-)
Ma már amúgy valószínű én is egy W500-at vennék a Frankenpad építés helyett, de amúgy fullosan ma sem egy rossz gép ez(T9500, 8GB RAM), bár pont a kijelző(ami miatt belevágtam) lett a gyenge pontja. Persze most is sokkal jobb, mint a legtöbb, de már nagyon öreg. Próbáltam felhajtani egy QXGA panelt, már csak a kíváncsiság miatt is, de nem jött össze. Valószínű veszek egy új UXGA-t, aztán majd valami izmosabb W520 lesz, azzal sokáig elleszek. Persze még lehet odáig leszek a vadiúj UXGA panelért, és nem bírok megválni tőle.
-
Tim82
félisten
válasz
Chaser #65533 üzenetére
15,6", 1366*768-ban én még nem láttam szép megjelenítésű kijelzőt.
Elhiszem, hogy vájtszeműeknek
hatalmas a különbség a 15,4", 1680*1050-es Samsung és az ugyanilyen paraméterekkel bíró LG között (én is érzékeltem, amikor volt alkalmam a kétfajta panelt egymás mellett látni), én csak arra mutattam rá, hogy úgy általában az a Samsung sem annyira rossz a TN mezőnyben, hogy temetni kellene.
-
válasz
Chaser #65501 üzenetére
Unreal engine, elmegy a kávéfőzőn is.
De amúgy 1280-ra aligha kell nagy sávszél, én viszont natívon szeretek játszani, ha van rá mód, az 1280 nagyon mosott kaki egy 1680-as kijelzőn. (GTA IV is szebb 1680-on minimumon, mint 1280-on mediumon)
DXHR vagy XCOM, Hitman Absolution teljesen esélytelen lenne natívon a gyári órajelekkel, viszont az a 100 MHz, amit adok neki, pont arra elég, hogy élvezhető sebességgel fussanak.
És ez csak egy kis különbség.. gyári órajelekkel 22 gbps, emelttel 26. Ez a 4 kell a szaggatás kiküszöböléséhez. Érdekes.
Majd az 5100-ról számolj be, szerintem egy 20-30%-kal lesz gyorsabb, mint egy 3670 órajelekre húzott 3650. -
Tim82
félisten
válasz
Chaser #65501 üzenetére
Nekem nincs személyes összehasonlítási alapom, csak megnéztem a notebookcheck oldalán mindkettőt.
T500 a legújabb Thinkpad, amit használok is. Ha most gondolkodnék a gépvásárláson, T510-et vennék desktop replacementnek, integrált GPU-val, legalább 1600*900-as panellel és mellé összeraknék egy eGPU-t valamilyen nVidia kártyával. Az általam játszott játékok 70-80%-a elfut a HD Graphics-on is.
-
válasz
Chaser #65496 üzenetére
Sokkal gyengébb sajnos, úgy látom.
Fele annyi a memória-sávszél, pedig már a T/W500-ban lévő chip is ezt szenvedi.
Natívon egyikkel sem lehet anélkül élvezhető sebességgel játszani, hogy nem dob rá az ember +100MHz-et legalább.
De ha a GPU piszkálása nélkül emeli az ember a memória-órajelet, akkor is gyorsulni fog a chip.A W510 legalább megkapta az FX 880M-et, az elég korrektnek tűnik. Na de az meg nem W500-árban van
-
-
-
-
-
válasz
Chaser #65333 üzenetére
Egyik ismerősömnek volt régen. Beleraktuk majd kattant a cucc. Alig tudtuk leműteni a gépről a dokkolót, valami nem volt jó a zárjával.
Köszi, akkor megnézem megveszem. Úgy gondolom - de javítsatok ki ha nem - a dokkoló egy jó dolog!
Szerk.: Nem félek, de nem kell senkinek egy gép javítás most!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Biztosan lesz Xiaomi Pad 8
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Windows 11
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- P16v Gen2 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5430 14" FHD IPS Core i7 vPRO 1265U 10 Mag 32GB RAM 512GB NVME SSD Gar
- Precision 3590 15.6" FHD IPS Ultra 7 155H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe gar
- T495 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv új akku gar
- T14 Gen3 27% 14" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3371,100% Akkumulá
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest