- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PLC programozás
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti75
senior tag
válasz
simonjoe #120333 üzenetére
Nem gonoszkodásból írtam, de ha még nem csinltál ilyet, inkább vegyél egy olyat amiben van wwan előkészítés.
Sajnos túl sok a hbalahetőség és drága is lesz ha gyárira szeretnéd megcsinálni.
Allin egyébként lehet venni univerzális antennát, ha van hova ragasztani, akkor ez lenne az egyszerűbb és sokkal olcsóbb. -
-
Tim82
félisten
válasz
simonjoe #119906 üzenetére
De már. Ahogy írtam már itt, jó nagy kezem és ujjaim vannak, azért szenvedős, az általad írt technikával is próbáltam. Remélem, azért nem okoz neked lelki törést, hogy nekem ez jelent némi nehézséget.
Hozzáteszem, a régebbi, még a mini PCI-e kártyákhoz használt antennacsatlakozókkal sosem volt problémám.
-
-
-
fatpingvin
addikt
válasz
simonjoe #118513 üzenetére
hogy ne függjél a térerőn kívül mástól és ne kelljen plusz egy eszközt használnod ahhoz hogy legyen hálózati kapcsolatod.
én is erősen agyalok rajta, csak nem vagyok benne biztos hogy az x230-asomba akarok ilyen tizenezerért venni 4G kompatibilis kártyát, főleg nem olyat amihez nincsen open-source firmware. -
zsolti75
senior tag
válasz
simonjoe #118515 üzenetére
Nekem pl a telefonon nincs net (vagyis csak annyi amit ingyen adnak), a laposba van a korlátlan kártya. Otthon sincs már vezetékes 6-7éve, itt a város szélén ami lenne az vagy drága és/vagy lassú. Régebben én is úgy használtam ahogy írtad, az se volt rossz egyébként, csak szeretek centralizálni
-
Tikakukac
titán
válasz
Nálunk majdnem minden második ember például
Szóval képzeld el azt, hogy vannak olyan melók, ahol nem egész nap az irodában pocolnak a gépek és mennek át tárgyalóba meg max onnan vissza, hanem amire kitalálták őket: mobil munkavégző eszközök. Ennek okán elég sűrűn előfordul, hogy ahova mennek ezek a vasak ott nincs wifi, de néha már annak örülünk ha térerő megadatik.
Na amikor a szifonos kollégák napi háromszor töltenek telefon, szerinted reális, hogy még a gépüknek is menjen a hotspot? Ahol lehet nyilván mobil routert ledobok, egy csomó esetben amíg nincs kiépülve az alap infrastruktúra sem (hiszen mi csináljuk), így kell.
Úgyhogy ja, én egész listát írok neked kik használják ezt.
-
donjohnson
addikt
válasz
mi az hogy minek?
ha úton vagy és nem akarod a telefonod meríteni wifi hotspot-tal, akkor bekapcsolod a notit és már van is rajta mobilinternet a wwan modemmel + simmel. aki autóval járja az országot és úgy dolgozik, annak jól jön, pl.: üzletkötők vagy mérnökök, akik kimennek helyszínekre.
-
thgergo
tag
válasz
simonjoe #117855 üzenetére
Nem kell a Vantage-t elindítani. Beállítod az akku minimum és maximum töltési értékeit, bezárod letiltod, majd "bios" reseting nem felejti el. Asszem akkor száll el ha 0%-ig lemerül az akku.
Esetleg USB-s live linux, és a "tlp" parancs kezeli az akkut, rekalibrálás, készszerkisütés, limitek beállítása. -
-
azbest
félisten
válasz
simonjoe #116763 üzenetére
anno én is azzal szívtam, hogy az önkisülést nem nézi, csak aktív használat közben van nagyjából képben az akku elektronikája. Ha töltőn van a gép, akkor hagyja lemerülni, mert fixen a feltöltéskori állapotot látja.
A régi t61-eseknél sajna már az utángyártottat is sikerült kinyírnom, mert kihúzva felejtettem a töltőt hosszabb időre és túlmerült. Egyszer talán rászánom magam és cellát cserélek a gyári halott akkuban - azt elvielg még áramtalanítás után életre lehet kelteni. Az újabbak t430 nál meg már egyébként is megnehezítették azt hiszem az utángyártott használatát. Van még a két gépben egy-egy magát jónak gondoló akku. Ha egyszer megpusztul egy cella, az lesz a végük.
Nem kifejzetten terveztem, de egy akciókor lett egy fekete asus vivobook S 14 oled, mint potenciális utód. Bár még sokmindenre használható a két t430 is a 4magosra cserélt procival és 16GB rammal. Csak egyre zavaróbb volt, hogy 4k monitorral az ősi intel gpuval döcögős a sima netezés, youtube nézés. Elcsábított az i7-12700h. Ha meglesz hozzá minden körítés (90w táp, tb dual képernyő, 4k 60Hz dokkoló), akkor lehet munkában is átváltok rá.
Azért megvan a keleti érzés, hogy a leginformatívabb viceók indiából és hasonló helyekről vannak [link]
-
Vicoo
senior tag
válasz
simonjoe #116496 üzenetére
Donjohnson: Kikapcsoltam BIOS-ban, majd be. Sőt, kivettem a kártyát, visszaraktam, antennák le, fel. Semmi változás.
Simonjoe: 10 alatt a kapcsolót a gépházban ha megnyomom bekapcsolt állapotba vált és mellette megjelenik a "homokóra" karika, majd nem változik semmi.
7 alatt ugyanígy semmi. Eszköz tiltás, engedélyezés, törlés, újratelepítés.. semmi. Se 7 se 10 alatt. Olyan mintha lenne egy fizikai kapcsoló ami full lekapcsolja a cuccot, miközben elérhető az eszközkezelőben végig. A vicc hogy mind a 7 és a 10 hibaelhárítója felismeri hogy ki van kapcsolva a gomb által. Csakhogy nem reagál az FN F5-re semmit. Feltelepítettem a hotkey appot a Lenovo supportról, BIOSt frissítettem, és továbbra is lószerszám van.
Hogy a fenébe működik ez a rohadt gomb??? Még ha egy külön kapcsoló lenne érteném, de egy sima billentyűzettel hogy a francba csinálta meg a Lenovo hogy folyamtosan kikapcsolva látja mind a két friss rendszer, mintha egy fizikai kapcsoló lenne off állásban? -
ricsip
addikt
-
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
simonjoe #116408 üzenetére
Olyan telepítővel, amit a Rufus-szal írtam ki, és a Rufus segítségével ki is kapcsoltam benne a hardveres követelményekre vonatkozó ellenőrzést, nekem is felment "csont nélkül" két, a T430s-sel egykorú brand desktop gépre. Pontosabban az egyiken tiszta telepítés volt, a másikon Win 10-ről upgrade.
-
vicze
félisten
válasz
simonjoe #116378 üzenetére
Csak akkor van újabb recovery image, ha árulták gyárilag az adott OS-szel, szóval P53-hoz nem lesz.
Különböző W10 image-ek sincsenek csak az "eredeti", épp adott Windows verzióval.Recovery image egyetlen extrája, hogy lehet benne olyan driver, beállítás, vagy SW, ami segíti a működést, így garantált hogy semmi se fog hibásan működni.
Sajnos lehetnek olyan nagyon speckó dolgok, amikor a Vantage nem rak fel (ritka), vagy Windows rossz verziót rak fel belőle (ritka megesik). Ezért lehet "instabilabb" egy MS-től származó image bizonyos esetekben. -
Surfym@n
senior tag
válasz
simonjoe #116375 üzenetére
P51-re tisztán felraktam a gyári microsoft-os W11-et.
BIOS-ba égetett licenszkódot egyből megette, nem problémázott a CPU-val sem, frissül minden szépen azóta is. Drivereket csont nélkül felismerte s telepítette. Plusz a vantage is tett fel még pár lenovo specifikus drivert.
Ezen kívül nekem még van CCleaner Pro előfizum, az pedig a quadro meg realtek driver-t frissítette már 2x egy hónapon belül.Ebből kiindulva sztem P53-ra is csont nélkül fel fog menni a gyári image, s még ott még a hardver is 100% kompatibilis... szerintem ne várj a lenovo-ra, felesleges
-
vicze
félisten
válasz
simonjoe #116372 üzenetére
Nem tudom a logikát benne, rengeteg elméletet olvastam, elvileg még egysze elvilg csak bizonyos mérettel megy, általában vagy 16GB vagy 32. Van hogy az segített valakinek ha letörölt minden partíciót, FAT32-re formázta stb. tényleg nagyon random és rengeteg írás van Lenovo fórumon.
A legjobb ha random végigpróbálod az összes USB-d... -
Tikakukac
titán
válasz
simonjoe #115848 üzenetére
Van egy Amerikai fater rész, amiben a hasonló szitura reflektálnak, csak ott kókuszdió van és feltörés. A user majd jól megcsinálja, nem kell neki az eladó meg a boltos, ő jobban tudja, spórolni fog.
És mikor már 10 óra elment rá és agyilag totál romon van akkor végre beadja a derekát és nem spórolt semmit, de legalább még sz@rul is érzi magát.
Amúgy nincs semmilyen anomália, itt megint egy elkefélt USB lesz vagy egy ritka idióta laptop.
-
-
zsolti75
senior tag
válasz
simonjoe #114477 üzenetére
Erre való a gyári telepítő, és nincs driverezés, internet sem kell hozzá.
Nem, a win11 még nem játszik, az enyémre sem engedi még telepíteni.
Szinte minden verziófrissítés jópár hónap késéssel szokott megérkezni Thinkpadra, és nem ok nélkül.
Nem a Lenovo-ra kell köpködni, a Thinkpad ilyen szempontból mindig is jobb volt mint a konkurencia. Vannak itt kik még emlékezhetnek mekkora kincs volt anno egy gyári recovery-s hdd. -
thotzoltan
tag
válasz
simonjoe #114473 üzenetére
Igen,azt jeleztem vissza! Szóval megérte(M) a beele fektetett munkát!
Még egyszer köszönöm nektek...ez egy rokonom gépe,mindenki csak javítgatta,tehát rontott rajta..
Rám hárult ez a nemes feladat,hogy életet leheljek bele.Vista volt eredetileg rajta,de szépen fut a Win10 is. Nekem egy Dell Precisionom van,arra a napokban húztam fel a Win11-et...szuper lett! és valahogy sokkal egyszerűbb volt...
-
zsolti75
senior tag
válasz
simonjoe #114380 üzenetére
Szia! Mit kerestek 2400-as ramok P53-ba?
Amit én tennék: akku lehúz, bios elem szintén, összes ram ssd ki, bekapcs gomb 20s nyomni.
Elem vissza, táp rádug, próba indítás, sípolnia kell, táp lehúz, 1db ram vissza, megint indítás. Ha bootol mehetnek vissza a komponensek sorjába, az akksi utoljára.
Ha jól emlékszem p53-nak a klavi alatt van az elsődleges ram slotja, ha ott nincs ram akkor nem indul. P15-nek meg pont fordítva. -
vicze
félisten
válasz
simonjoe #114340 üzenetére
Mély levegő, sóhaj.
Windows a drive sorrendet az alapján határozza meg, hogy a meghajtót hányadik ként lett érzékelve. Amennyiben úgy telepíted a rendszered, hogy minden meghajtó benne van, a SATA lesz elöl, mert nemes egyszerűséggel a Nvme hátrébb van a device tree-ben.
Ez telepítéskor regisztrálódik be, de egyben dinamikus is, attól függően, hogy dinamikus vagy fixed drive-ról van szó. Ezért van, hogy pl. egy USB aminek X betűjelet adtál mining ugyan azt kapja vissza, addig amíg nem foglat az a betű.
Mivel már telepítve van az eszköz, ezért az adott meghajtó minding 0-ba fog visszakerülni, mivel fix meghajtó. Ha kieszed és elindítod a rendszert lesz egy 0 és 1-es lemez ami a két Nveme lesz, de ha visszarakod a SATA-t akkor megint az lesz a 0.
Ez egy puszta logikai jelöltése a Windows-nak és Vista óta így működik.
Amennyiben nem hiszel nekem:
"This problem occurs because drives are enumerated in the order in which they are presented to the operating system through Plug and Play. Any apparent consistency in disk numbering is coincidental and/or a side effect of the equipment and drivers used."Amennyiben azt akarod, hogy a SATA disk 2 legyen telepítsd újra a rendszert a SATA meghajtó nélkül és később csatlakoztasd.
Le szeretném szögezni, hogy a HW 0 azaz nulla köze van ehhez, és kizárólagosan a Windows határozza meg. Jelentősége pedig pontosan ennyi 0 azaz pontosan nulla, mivel csak egy logikai mappaingről van szó Windows számára, számodra meghajtóbetűk vannak és nem lemezek.
-
azbest
félisten
válasz
simonjoe #114340 üzenetére
pont azért mondom, hogy azért nem számít, hogy hanyadik azon a listán, mivel már jóideje az uuid alapján azonosítják a rendszerek a particiókat. Akármilyne sorrendben írja ki azon a listán, akárhogy cserélgeted őket, akkor is ugyanúgy azonosítja.
Bootolásnál elvileg akárhogy cserélgeted, akkor is a megfelelőt fogja megtalálni (csak persze ne legyen két egyforma uuid, például klónozás miatt)
Azzal már inkább lehet szívni, hogy a telepítők, ha találnak egy uefi boot particiót bárhol a gépben, akkor más lemezre történő telepítéskor is oda teszik a boot részt. Az a bosszantó, amikor más lemezről indul, mint amin van. Például ezért veszek ki minden más lemezt telepítés idejére, hogy ne csináljanak hülyeségeket, mert szívtam már miatta
Az a sorrendt ott csak esztétikai dolog. A gép "biosa" is uuid alapján jegyzi meg a bootolható rendszereket.
#114339FoxiestFox
berögződésileg, engem máig zavar, hogy a hagyományos méret megadás helyett mebi és gibi van... persze anno a háttértárgyártók csaltak is a 10es számrendszerrel. De azóta sem szűnt meg a kavarás, pedig már kezdenék beletörődni -
donjohnson
addikt
válasz
simonjoe #114335 üzenetére
mert a 0 az sima sata vezérlős, "alacsonyabb rendű", az 1 és 2 meg nvme, gyorsabb technológia. ezt valahol olvastam, hogy szándékosan van így, hogy a sima satát előrébb veszi.
de hogy az 1 és a 2 között mi alapján tesz különbséget, azt múltkor sem tudtuk megfejteni.
szerintem tényleg engedd most már el. működik a géped, az a lényeg. -
zsolti75
senior tag
válasz
simonjoe #114326 üzenetére
Végül is annak is lehet
Én nem használok már évek óta monitort szóval nem árt a 17".
Ha nem érzem nagy előrelépésnek a P15-höz képest, akkor meghirdetem.
P15 G2-est szerettem volna rtx3000-el, a mostani "csak" 2000-es.
De nincs sehol. Rendelni lehet, 78napra ígérték, az mire nálam lenne minimum 3hónap. Aztán raktárkészleten találtam ezt jó áron.
Néztem x1/p1-eseket is, de az áruk horror, és numerikus bill nélkül inkább kihagyom. -
zsolti75
senior tag
válasz
simonjoe #114321 üzenetére
Igen.
Sokáig volt gépem 64G-val, talán 1-2-szer léptem túl 32G-n, pedig Ramdrive-ot is használtam.
Átlag emberek 99%-ának bőven elég 16, a maradék 0,99% poweruser-nek 32G, 0,1% akinek érdemes 64 vagy 128-ra költeni, és tényleg ki is használja, nem csak e-pénisz méregetés miatt kell.
Szerintem. -
tboldi
nagyúr
válasz
simonjoe #114310 üzenetére
Volt már rá példa az X230 előtt.
Amúgy ja, kezd eljárni felette az idő, főleg az M1 megjelenése óta, de igazából semmi okom lecserélni.
-
zsolti75
senior tag
válasz
simonjoe #114295 üzenetére
A képen rtx-es gép van. de ilyen szemponból mindegy.
Az a szép rózsaszín pad eloszlatja a hőt amennyire kell. Sosem volt melegedés problémám.
A P50/51 és a P15-be fordítva, chip oldallal megy be az ssd, az kicsit jobb hűtés szempontból.
Ha rtx-es géped lenne, aminek allu az alsó fedele, azt mondanám az ssd vezérlő chipjére tehetsz egy plusz padot, de a tied valószínű műanyag fedeles, teljesen felesleges. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Viccrovat
- World of Tanks - MMO
- Formula-1
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest