Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #98 üzenetére
Na várjál, annyira királyok nem vagyunk, mi alaplapok és kijáratuk hangminőségéről beszéltünk.
OK, ezzel oda a maradék hitelünk, de sebaj.
....lehajintottam az asus 290esről a használhatatlan hűtését,...
Fasza, lassan te is kész vagy, én a házikómra várok... Ha túléli a gép a nagy W10 frissítést, utána utolsó precessként kinyírom az auto frissítést és blombálom a masinát. Az én kis moziszörnyem ezután csak tápokat tesztelhet hardverileg, köv érdemi platformig kihúzza.
Ránéztem a madvr új négyféle képrontójára, plusz NNEDi3 64 és XBR100 luma doubling/Superres felskálázáskor. Előbbi 1080p esetén nagy gondossággal igen érdekes és finom fejlesztés lett, házi dárbi.
Nyilván lágyabb lcos projiknál magasabbat beállításokat is elbír, de tuti finomhangolni kell még a fejlesztőnek is. Ahogy felhasználónak is a saját megjelenítőjére, ráadásul igényesen megcsinálni így már bonyolultabb, mint eddig a FineSharpot egy bizonyos állásba tekerni. És gépigénye sem kutya.
Utóbbi, azaz a Luma dupla+superres, term külön élesítés nélkül elég fasza 720p-re. Akik sorozatot néznek, vagy közel a monitorhoz, vagy egyáltalán akik nem FullHD fetisiszták...
-
python1
veterán
Egyébként az MSI lapokon is van ez az "USB Audio Power: stabil 5V-os áram és jobb jelátvitel USB-n" ,bár biztosan nem tökéletes,de azért dicséretes,hogy gondoltak erre is.
Sapphire nálam iszonyat csendes,valami intelligens ventilátor vezérlése van,az viszont érdekes,hogy bizonyos hőmérsékleten be sem kapcsol.Most kézi vezérlésen van 30%-on,szinte hangtalan,alapban 35C 100%-on kihajtva 60C.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #96 üzenetére
NAh,arra benevezek, amikor hangot vakteszteltek a különböző márkájú majdnem refnyákos AMD kártyák között
lehajintottam az asus 290esről a használhatatlan hűtését, piszok jó az aftermarkettel. nagyjából a seasonic táp hűtőventijével egyezően kussban van tökig húzott madVRel. 60fokos VRM,GPUval. ráraktam a fedlapot, lassan le lehet pecsételni.
de a sapphire is nagyon bevált.
-
python1
veterán
válasz
#75912448 #96 üzenetére
Egyébként szépen feljöttek MSI-ék,régebben nem voltak ennyire ott,de most valami történt a fejlesztések körül. VGA-ban is domborítanak,ahogy olvasom a fórumokat.
Összességében jobban tetszett azonos kategóriát ha nézzük,mint az Asus.
De hangsúlyozom ez csak kizárólag,magánvélemény. -
python1
veterán
válasz
#75912448 #90 üzenetére
Köszi a segítséget!
MSI lapok nekem is szimpatikusak,volt néhánnyal dolgom lehet,hogy placebo,de Asus-hoz képest nekem jobban tetszett a hangja,alaplapi HDMI-ről.
Viszont abban biztos vagyok(unk),hogy Saphire R7 370-nek szebb a képe mint Saphire 6970-nek lehet,hogy az újabb driver,fene sem tudja,Inteles platform alatt.regger: én is használtam Hasvell GPU nélkül Kodival,ok volt alap szinten,de GPU hoz képest kalap ....
Lehet,hogy maradok Inteles vonalon,soha semmi problémám nem vot INTEL-AMD GPU-val. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #93 üzenetére
Úgy értem új platform, feleslegesen drága (és mozigép szempontból sincs semmi előnye) berakni egy AMD VGA alá, inkább ebben a felállásban Haswell vagy AMD lap+ proci.
Ha viszont nincs VGA, elméletben nagyon jó lehet alap Kodi kedvelőknek is, birizga nélkül.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #91 üzenetére
Valószínűleg valamelyik magasabb kat A88X lap tökéletes és elkerülhetők hasonló problémák. Nekem MSI-k bejöttek.
H(Z)170 plusz Skylake procit AMD VGA-val talán felesleges is lenne erőltetni, ezt a platformot sokkal inkább VGA nélkül.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #90 üzenetére
annyival fejelném meg, h az i3-4330as kb az a10 szintjét hozza cpu teljesitményben. szóval játékra neccesen lehet elég. inkább vga-t vennék erősebbet.
nekem egyébként elég szar a z97+amd gpu kompatibilitásával a tapasztalatom. Volt egy r9 290esem, amit nem tudtam normális működésre birni z97ben. z87ben simán ment. érthetetlen a dolog, hiszen a két chip majdnem ugyanaz, mindkét lap giga volt.
az r9 390 viszont tökéletesen ment a z97es lapban is, ami meg szintén majdnem ugyanaz a kártya, mint a 290. szóval vannak itt anomáliák.
gondot az okozza, hogy a z97,87 lapok esetén másképp működik az 1. és a 2. pciEX slot, egyiknél ugye befigyel egy switch is a jelútban. ezek ugye 20pciEX sávot tudnak kezelni, és a swich osztogatja szét a sávokat.
a 170es platform ebben jobb lehet, gondolom ott kihagyható a swich, mert 40sávot tudnak.
-
törölt tag
Értem, utóbbi 2-3 hétben HTPC topicban pont kitárgyaltuk a VGA és erős GPU terhelést elbíró AMD Kaveri APU-k viszonyát 1080p>1080p tekintetében, tápokra is kitérve.
Ha az R7 370 HDMI kijáratát használod, nincs érdemi szükség az A10-re, annak kissé erősebb grafikus képessége nem hoz semmilyen tekintetben pluszt, bőven elég az A8-7600. Persze olyan kicsi árkülönbség van közöttük, ebből a szempontból mindegy (vagy játékgépként befogva érdemesebb erősebb procira építkezni).
Ahogy megfelelne VGA mellé akár jóféle Intel alaplap Haswell i3 procival. Pl Giga GA-Z87N-WIFI, Asus Z87I-Deluxe vagy a Z97I jó mozigép lapnak számítanak, nyilván elsősorban IGP-s Haswell felhasználásra - akár 2 HDMI kimenettel -, de VGA-val szintúgy beválhatnak. Kaveri FM2+ MSI A88X lapok nálam nem okoztak csalódást, nyilván bármelyik magasabb kategóriába tartozó A88X hasonlóan jó lehet.
Hű, tegnapi 2 fogalmazványom cudarra sikerült, mentségemre legyen mondva, hogy késő volt már.
(#85) Patice
Szabadkozni semmi okot nem érzek, a Braswell platform teljes harmóniában van a jelenlegi rendszerrel, legtöbb tévét ki kell tudnia szolgálni. Egész biztos vagyok benne még Linuxszal is pontosabb képe, jobb hangja van asztali szerencsétlenségektől.
-
python1
veterán
válasz
#75912448 #87 üzenetére
Köszi az ajánlásokat!
Én inkább ATX/mATX lapban gondolkodom,most szeretném az AMD-s vonalat kipróbálni,amit Pisti ajánlott A10 7800-as processzorral.Amolyan izom HTPC-t szeretnék,eddig is azokat használtam,NO problémával.
Ami jelenleg megvan az a GPU :Saphire R7 370 4GB,Atx méretű ház,Seasonic táp,16GB ram.Azért is kérdeztem a másik fórumban és itt is,hogy az alaplapok mennyire vannak már kihegyezve HTPC vonalon.
Nem szeretnék Linux alatt mozizni W10-et preferálom jobban.Zenére valószínű,hogy valami mást kell összeállítanom. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #86 üzenetére
Úgy értettem, h lehet olcsóbban hasonlót kapsz. Akkor még félM körül megállt egy xmc-1. most már 750. De ha jól láttam, ugyanaz a cég fogalmazza, tőlem 5 percre a JBLt is meg az Emot is, úgyhogy össze lehet hallgatni.
Viszont a demopéldány az az avosoknál van, úgyhogy ez még várat magára.
Kiváncsi is vagyok rá (egy picit) de az ssp220 valahogy jobban izgat, az már bizonyított.
-
törölt tag
Szimpla Kodis gépet akarsz vagy izzasztanád a GPU-t? Ha Kodi, akkor lehetne opcio Intel Skylake platform. Egész jövőálló lehet az Asrock Fatality Gaming z170 ITX/AC, már 60k alá kúszott.
Hardveres HEVC, 2 HDMI out, egyik HDMI 2.0, Displayport 1.2a > HDCP2.2, 4k60Hz stb, minden ami ma elérhető. Ehhez egy T-végű 35W TDP Skylake Core i5 proci (vagy i3 csak mozigépre). Erre a platformra könnyebb kicsit öszvér mozigép+audio PC-t építeni, esetleges Linux támogatás miatt, de itt további igények tisztázása szükséges. Intel alpon én most ezt a párost választanám.
Plusz kivárni kicsit, mert saját tapasztalatom egyelőre nincs, és míg Intel képes audio bitstream hibákra, addig AMD nem. Részemről ez pl elsőrangú kérdés, hang kompromisszum nálam nem létezik.
AMD Kaverihez MSI A88XM megy nálam passzív PHT házba, de ugye micro ATX. Mini ITX Kaverihez elég szegényes a választék, szintén 1-2 MSI és Gigabyte, vagy az ASRock FM2A88X-ITX+ és kimerült a választék. Inteléknél jóval gazdagabb, ha ITX a cél.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #84 üzenetére
Ja emlékszem, ez lenne a norm hozzáállás, ezért nem szeretek általánosítani. Év elején mondtad is hogy mindenképp hallgassam meg a JBL proci helyett.
Madshi kikapta a FineSharp szűrőt és szétbontotta többfelé. Crispen edges ringing és kevésbé zaj-érzékeny lesz elvben. Az enhance detail ebben a formában biztos használhatatlan, többit majd projin megnézem. Ha megszoktad a régi beállításaid, ne frissíts, vagy tarsd meg az utolsó verziót, ill frissíts ha 1080p>1080p kipróbálnád. Ahogy nézem egyszerre használva mindet lett "némi" gépigénye. Nagy VGA kellhet majd elqrni a képet,
persze biztos finomodik majd idővel.
-
válasz
xtremetuning #76 üzenetére
Jól van na. Én még nem vetítőzöm. Amihez most kell ahoz jó a mostani mozigép. Amíg nincs vetített képem addig próbálom követni a témát, hogy képben maradjak, mert érdekel.
A mozi igényeid megoldásán meg agyalok tovább.
Nekem tapasztalatnak nagyon jó volt, hogy mit tud az a kis szar lap. Egyértelmű, hogy nem abba a környezetbe való, ami nálad van. De az a gép nekem kb. 60 ezerbe volt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #83 üzenetére
most pl volt az xmc-1 féle savanyú szőlő. nagyon nem álltam az emo cuccokat, de amikor kölcsönkaptam az első magyart, aznap vettem egyet. félretettem előitéletemet, és a kombájnom árának majd háromszosáért vettem egy procit...
hallottam 1-2 ottani szószóló egekig magasztalt láncát, citromdíjas hangok.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #80 üzenetére
Pontosan, nincs értelmezve, megemésztve, befogadva, ne adj isten elfogadva. Jó esetben minden harmadik sor lehet elolvasva.
(#81) xtremetuning
Rendre felidegesítem magam rajta, annyira zavaró.
-
python1
veterán
No akkor a kérdésem az lenne,hogy milyen lapot ajánlotok Amd konfig alá?
-
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #71 üzenetére
AVX-en is mi megy HM procikkal kapcsolatban, ua mint HTPC, Audio PC, MP és zenelejátszó. Mintha átmenet nélkül fekete-fehér lenne a világ. Ami nekem van az a legjobb, nincs apelláta, nincs ízlés, nincsenek eltérő igények, egy igazság létezik. Milyen qrva unalmas.
-
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #72 üzenetére
Nálam jelenleg úgy fut a konfig,hogy intel-Amd W10 nem panaszkodom,de azért szeretném másik oldalról is "szem végre" kapnom a jelenlegi helyzetet.
Linuxal nem szarakodom,azt inkább hagyom,sokan kerültek szopóágra miatta.
-
válasz
bajnokpityu #68 üzenetére
Nálam Hackintosh Core i3 4330-cal + Giga B85 lap csinált olyan képet alap Kodival, mint most a kis Braswell-es lap (Asrock N3150-ITX) Ubuntu Server 15.04 + Kodi 16.0 alpha3/4.
Legalábbis a HDready plazmán nem nagyon láttam már különbséget.
Viszont van így auto freki váltás, szép folyamatos képem, és HD audio is. meg akár LPCM, csak XT-nél nem akart mindig jól muzsikálni.
-
bajnokpityu
félisten
ár értékben mindenképp az A8-7600 a tuti vétel. de majdnem ennyire jó az ár értéke az A10/7800nak.
ezek kb annyiba kerülnek, mint egy i3-4330, de annyival jobb volt a képe, hogy az i3 ment a pinyóba NASnak.ugyanakkor nem tudod kipróbálni igy a linuxokat, OSXet. Azaz össze lehet rájuk is szenvedni a windowson kivüli oprendszereket, de ez már hardcore szint.
azt egyébként nem próbáltam ki, h egy AMD vidkarit belerakjak egy inteles alaplapba, azt még talán érdemes lett volna kipróbálni.
-
bajnokpityu
félisten
szar ügy, maikor magyarázni kell, miért nem lesz hardcore htpc valami, amivel nas funkciókat is el kell látni.
persze, meg lehet csinálni,, csak értelme nincs.
pl képminőség csak annyitől javult, h kikaptam a HDDket a htpcből.NAS-t meg nem épp gazdaságos SSDkkel teletömni.
-
xtremetuning
addikt
.
-
python1
veterán
Még jó,hogy nyitottad ezt a topikot,mert még mindig úszkálnék a híg fos tengerében.
Pár kérdésemre már az első két oldal fényt derített.bajnokpityu:pont most vettem GPU-t lehet,hogy rossz lóra tettem,viszont az írásodból azt vettem ki,hogy az AMD platform szerencsésebb megoldás.
-
bajnokpityu
félisten
osx tényleg másképp kezelte a képet, mint a win 8.1/server. élénkebb volt, folyamatosabbnak tünt, stb. de mozizni azért se volt jó, mert frekiváltás, hd audio nem volt vele.
w10 nálam tényleg jól működik, sima egyszerű scriptekkel még lehet rajta javítani, vettem is magamnak licencet.
de az értékrendem szerint a madVR annyira jó egy komoly VGAval, hogy eladtam a 70rugós lin tápom. lehet azért jó kapcsiüzemű tápokat is kapni.
meg ne felejtsük el, hogy pl a linn akkurate esetén a lin táp-> kapcsiüzemű tápért felárat kértek. persze nem PC táp minőségű kapcsolással, alkatrészekkel. nomeg pl az akurate digi kijárata valszeg pont emiatt nem jó.
-
python1
veterán
Na végre a vára várt topik!
-
Inqontrol
csendes tag
Ezzel a procival terveztem, csak a másik fórumon lebeszéltek róla. Kodit használok most is, madvr még nem még nem volt fenn gépen majd a hétvégén kipróbálom. Nincs hozzá valami jó leírásotok?
-
válasz
Inqontrol #59 üzenetére
Ha jobban bele akarsz merülni, akkor a Win7-et máris elfelejtheted.
Ez a topik a "mélyvíz", itt nem elég a meglévőt faragni, reszelni.
A hardvertől kezdve a szoftverig mindent a mozinak kell alárendelni, és ebből a szempontból a Win7 nem ajánlott OP rendszer.
Win8.X-re van pl. CAD script, Fidelizer.
-
Inqontrol
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, szeretnék egy kicsit jobban belemerülni a htpc szoftveres dolgaiba első körben Windows 7-t szeretném kiherélni tudtok ehhez valami jó leírást adni?
Előre is köszi
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #56 üzenetére
Pedig így értettem bizonyos placebo fokot is. Ha minden működik elsőre, talán jobbnak is hallod a kelleténél, mármint általánosságban. De lehet csak belemagyarázom, mert nem teljesen ugyanazokat tapasztalom, még ha nyersen igaz is. De örülök, hogy kibogoztad az agymenésem lényegét, a dolog nem publikus részét meg kifejtettem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #54 üzenetére
jelen esetben nas funkcióról beszélünk, tehát a könnyű teleplési placebo kizárható. nasnak ugyanolyan könnyű feltenni a servert. sőt, nekem pl particionálnom kellett.
akkor marad a w10 filmezni is nasnak is. egyébként nasnak annyira nem tökéletes, kisebb bugok pár naponra azért akadnak. érik még a szőlő, de jó lesz ez. egyszer. mire kijön a server 1016.
-
törölt tag
Jó ez így megosztva 2 topikkal, biztos mindenki érti.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #53 üzenetére
Szerintem a Server vs W10 versenyben jelentős szerepet játszhat az az érzés, hogy a Serverrel dolgozni kell, hálózati funkciókat hardver szerint visszaállítani (ugyanez CAD script esetében is fennállhat), driverek nem minden funkciója működik, BD3D nem megy és hasonlók, max egy csupasz Kodira jó. Sokkal inkább sztereóra való, mint mozizni. Erre jött a 10, amivel kapcsolatban már az placebóként hat, hogy minden működik különösebb hozzányúlás nélkül, amit a scriptek vagy csak a kézi process gyilok tovább segít minőségi pluszként.
Ha már másik környezetből hoztam véleményt, öszvér HTPC-kkel tudsz másodsorban filmezni vagy szterózni óriási kompromisszumok nélkül, amit OSX-en, minimal vagy scriptezett Serveren soha. Te is tudod mi nincs OSX-en és sorolhatnánk.
Neked tök felesleges a 8.1, maradj a 10-nél, mert sokkal jobb, mint a nyers 8.1. Ha abból indulok ki nálam milyen jó a 8.1 lepusztítva, akkor nagyon jó lesz a 10 is. NNEDI kedvelőként főleg,
ott most gyorsulás van AMDés W10-zel. Ha csak kézzel kigyomlálsz tök felesleges processeket (2-300 biztos van), magyarul nincs script varázslat, az is bőségesen hozhat a konyhára.
-
bajnokpityu
félisten
regger: értelek én.
nekem a w10 éppen nasként funkcionál. innen streamelek. tehát smb,java, távoli asztal kell. emiatt nem herélhetem ki teljesen. amikor linux alapú volt ez a nas, onnan a server orbitális minőségi ugrás volt. nem tudom okát, gyári nasok is linuxosok, streamerekhez épitett nasok is zömmel linuxosok. (sztem a jogdíj miatt, nem a minőség miatt) viszont hogy jogtiszta legyen (a 180napos próbalehetőség nem erre való) w10re váltottam át. hangban nem éreztem visszalépést, de ezt már nem ABztem. server se, és a w10 se volt csontozva. serveren ugye gui kikövésével sokat lehet hozni, de ezt meg akarom hagyni, ahogy a w10 esetén is. ennyit sztem nem hoz, mint amennyit kezelhetőségben veszitek.
Szerinted mivel járnék legjobban? 8.1 tökig herélve? de az már kb a server lenne, és ehhez képest nem hallottam fátyolt, sőt, inkább, mintha javultak volna a textúrák. felraktam rá az amott linkelt scriptet (mondjuk inkább begépeltem), igy még nem volt időm kipróbálni.
a filmes w10esemet meg jövő héten akarom összerakni, új VGAval, új dsplayerrel, stb. vagy inkább 8.1? mindkettőt herélném, amennyire érdemes. van mindkét kulcsom, tehát dönthetek még.
amúgy ez a herélés nekem kissé furi. a legfontosabb dolgokat simán ki lehet kapcsolgatni, és akkor nem lesz hibaüzenet néhanapján.
amúgy érdekes dolog, egész más dolgokra vagyok hárklis. a tér mélysége az kell nekem is, de ennél nekem sokkal fontosabb a dússág, a sok izes hangszer. én felbontás alatt ezt értem. amig bőszen kábeleztem, észrevettem, hogy ha felkeményiti az ember a hangot, akkor a tér javul. egyúttal a hallgathatóság romlik. tér meg esetek 99%ban a felvételen múlik. egyik felvételen 5centinként lehet mutogatni, olyan pontos, a másikon meg egy gömb. ha elmegyek koncertre, sem szokott lenni tűpontos tér.
-
Sziasztok!
Lehet, hogy csak félig tartozik ide, de akadt egy olyan problémám, miután ma Win 7 64 bit-ről váltottam Win 8.1-re, hogy a Wake On Lan funkció (mobilnetről, port forwarding a routeren stb. beállítva) csak úgy hajlandó működni mobilról, hogy a PC-t nem rendesen Shut Down-olom, hanem Sleep-be küldöm. Eddig úgy működött, hogy shut down és mobilnetről ment is akárhonnan voltam az otthoni PC bekapcsolása. Most eddig csak fél sikerem van ezzel, mert a Sleep mód fogyaszt áramot, míg a rendes shutdown nem. Ötlet erre valakinek esetleg? Előre is köszönöm!
Üdv,
Vikthor -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #41 üzenetére
Barbár!
-
eboostr
aktív tag
válasz
bajnokpityu #46 üzenetére
Honnan tudhatom hogy hány mV a zaj? A gyártó nem adja meg ezeket az értékeket?
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
bajnokpityu #43 üzenetére
Őőő
Azt hittem 12V tápot mondasz, nem ATX-et.
Plusz venti is problematikus.
Illetve ha hybrid, akkor is a 600Wos táp 15Whoz kicsit necces. -
válasz
bajnokpityu #43 üzenetére
Imádom a Seasonic tápokat, jómagam is emellett döntöttem SS-660XP2 Active PFC F3 neked is ajánlom figyelmedbe, 30%-os terhelésig nem kapcsol be a ventije és 50%-ig is csak 16 dBA...
-
Ribi
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41 üzenetére
És mi lett a jó kapcsitáp?
-
Ribi
nagyúr
válasz
bajnokpityu #39 üzenetére
Oké, de nem költök vagy 100k-t csak a tápra amikor otthon összekendácsolom 10k-ból. És még jobb is lesz.
Persze lehet egyszer majd megöli az alaplapot de még akkor is olcsóbban kijövök -
Ribi
nagyúr
válasz
bajnokpityu #37 üzenetére
Mármint mennyiért?
Azért hdpex nem ócsó ahogy néztem. Az még egy 3x szorzó a 2x-esen felül. -
Ribi
nagyúr
Teradak és hasonlókon felbuzdulva nagyon elgondolkoztam, hogy kis gépet félig lineáris tápról hajtanám.
Esetleg valakinek ölete van, hogy mi lenne a jó megoldás?
Mondjuk közben néztem, hogy picopsu ami kezel 6-24V-ot, az retek drága. Legalábbis majd 2x annyi mint ami 12V-ot eszik meg. -
bajnokpityu
félisten
Nagy kamu ez a TDP.
nekem amd le volt véve 45Wra, ehhez képest a dugaszon mért fogyasztás elérte a 110Wot.Egyébként multimédiára jobb az AMD, tehát azonos áron is AMDt vennék filmes HTPCre. nomeg a win10óta egyre több ismerős áll át osx-ről is win-re, szóval ma már zenén is amd a jobb, azt mondják.
nekem intel igp után az amd igp sokkoló difi volt. ezt még megfejelte a dedikált vga.
-
válasz
bajnokpityu #28 üzenetére
Jól sejtem, hogy ezt dedikált VGA-val tudod produkálni?
Lehet k.drága, de egy nagy Broadwell Intel proci IGP-je már kb. ott van, mint egy nagy AMD APU-é. OK, hogy nem ugyan az az ár, de 65W TDP-be belefér.
Nekem tetszik még ez a táp is.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #31 üzenetére
Egy nagyon nagy bajom van a DS-sel, az XySubFilter, mint internal filter rakás f.s.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #31 üzenetére
Így igaz, és xbr is bugos (nem elég pontos), addig tetszett igazán amíg nem nagyítottam ki a képeket.
Lehet mozgóképen és jó forrással nem tűnik fel, de NNEDI sokkal pontosabb még. Fejlesztőt még hagyjuk dolgozni vele, az irány jó.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #29 üzenetére
Igen, mindenkinek magának kell eldöntenie.
pláne, hogy az xbr is majdnem tudja a nndis3 képét, annak 10%át fogyasztja. nyilván ez lesz a jövő, egyre okosabb, takarékosabb elgoritmusok fogják közeliteni az igazságot, de sztem az igazán tuti kép az sajnos mindig komoly hardvert fog kérni. és sajnos láttam egy jó vetítőn, hogyan skálázódik a képminőség. Elképesztő mi minőség érhető el még a sima 1920al is.Igen, lehetne 720ra külön profil, még az is lehet, hogy megcsinálom, de első körben úgy találtam, elég bugos ez a része a dsplayernek.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26 üzenetére
720-ra profilozod a madvr-t valamelyik kisebb algóra, de valóban tök felesleges, ha már megoldott a tévével.
-
törölt tag
Sokat beszéltünk erről és osztottunk szoroztunk. PC táp alapesetben mindenképp rosszabb, mint pl Plex/DIY+lin/kocka. Attól válik érdekessé a dolog, ha video renderer izzasztja a VGA-t, amihez nagyobb teljesítményű táp szükséges. Így ugyan beviszel a rendszerbe egy jó adag zajt, de valamennyit mindenképp hozol a pontosabb, élesebb és kihegyezett képminőséggel.
Ezért írtam másik topikban egy köztes megoldást, ami a Kodi/DXVA/EVR gép és a fullon járatott VGA-s között helyezkedik el nagyobb AMD APU-val. Amivel még a Plex/DIY elbír magasabb renderelő algoritmusokkal. Vagy a Plexből kisajtolható max 200W körüli terhelésen dolgozó VGA, amivel persze kérdés lehet-e hozni APU-s rendszeren. Pityu ezzel szemben a sz@rt is kihajtja a rendszerből, amihez nagyon nehéz (volt) megfelelő tápot találni. Itt jön képbe a mit hoz mit visz témakör, amit csakis egyéni döntések mentén lehet kezelni.
Hangminőségre most nem térnék ki, ott más szempontokat vettünk figyelembe. Én ezt is szem előtt tartva egyelőre összességében kitartok a Plex mellett. Nekem még nem sikerült 300W felett terhelhető jó tápot találni. Ha Pityu erre aszonnya szabad a pálya, neki elhiszem.
Egyébként érdekes kérdés az általam előszeretettel favorizált kalibrált vetítő plusz 3DLUT konfigolás ( ha a lánc összes eleme képes rá illetve profitál is belőle). Ehhez is kell némi erő, de jóval kevesebb, mint porrá kínozni a GPU-t, és ha BD a forrás, nem így kapjuk-e a legkisebb fogyasztás mellett a legjobb képminőséget. Elég egy Linux/Kodi vagy MPC/madVR alapon és bőven benne vagyunk az általunk legjobb minőségű tápok terhelhetőségén. Persze mehet magasabb chroma up plusz LUT egyszerre, saját gépem is alkalmas rá.
Nincs konkrét igazság, megjelenítőtől ízlésig, passzív rendszerek kedvelésen át fogyasztásig, BD3D-től HD audióig számos befolyásoló tényező, millió helyen lehet csűrni csavarni a témakört.
-
bajnokpityu
félisten
A 820Wos szörny 12Vos ágon nem tud 300Wot. Szóval nagyon necces lenne. Nálam leterhelve a gép olyan 350Wig fel tud menni, aminek ugye a nagy része a 12Vos ágon üzemel.
egyébként,mivel a hdplex is kapcsiüzemű, nem feltétlen vetném el a kapcsiüzemet, nem ördögtől való az. Csak találni kell jót.
-
válasz
bajnokpityu #26 üzenetére
-
bajnokpityu
félisten
az MZ féle lin táp , az olcsó pót chieftek, valamint egy 50mV zajú Cooler Master 750Wos közötti képdifit azt láttam az olcsó vetitőmön is. Látható, hiányozni fog, de most úgy gondolom, hogy ami nekem még fontosabb képminőségben, azt csak komoly vidkarival tudom megcsinálni. Ami meg nem éri be 200Wos táppal.
volt egy köröm a hibrid crossfire-vel is, még 8.1 alatt, az se volt túlzottan eredményes. 2ms-t jelentett renderidőben nndis3 használatával.
Egyszerűen közvetlenebb, valóságosabb egy jobb renderrel a kép. Feketeszinten, meg ilyen teknikai paraméterekben nincs semmi difi, de a képi élményben nekem sokat ad.
Más kérdés, hogy lehet be kéne ruháznom egy jobb projiba is, de most sajnos másra megy el a pénz.
Viszont megtaláltam a TVben a smart beállításoknál a streamelési lehetőséget, úgyhogy a lányok most már a htpc nélkül is tudnak mesét nézni, szóval ki tudom maxolni a PCmet, nem kell 720al kompatibilisnek lennem
-
válasz
bajnokpityu #23 üzenetére
A táp hatására és a végeredményre kíváncsi leszek én is.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #23 üzenetére
No és milyen VGA-t hűt majd, végül melyik mellett tetted le a voksod? Érdekelne, ha nem publikus jöhet priviben.
Nekem is kész tervem van egy HEVC gépre, de még 2 fő alkotóelemet nem kapni.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #21 üzenetére
Az egy szép és jó nagy dög, ha minden igaz 12 db 3,5" HDD belefér
Pedig jó házakat szoktak gyártani, érdekes az az új táp is amit kiadtak.
Kív leszek mire jutsz az új táppal. Ha értenék hozzá építettem volna magamnak megfelelőt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #20 üzenetére
elirtam, streacom F12. a ház. egyáltalán nem éri az árát, csalódás...
szép,de sehol nincs masszivitásban a chieftektől, félpénzért.jó sokat olvasgattam táp mérések terén, majd rámérek én is szkóppal, mennyire rossz a helyzet. A mérésekkel rendelkező seasonicok nagy részét már nem gyártják. Aztán arra leszek kíváncsi, hogy mennyit hoz, ha 50mV helyett 25mV környékén van a táp zaja. A lin tápnak is volt valamennyi, de nem mértem.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #19 üzenetére
Feldobott kérdésre pont erről elmélkedtem másik topicban, APU+lin vagy VGA és bazi táp. Első megoldást tovább lehet osztani még kisebb hatásfokkal, akár passzívan, de akkor marad a hardveres dekódolás Intel IGP-vel pl. No mindegy, mindenikek igénye és a lánc további elemi szerint.
Jó mulatást a telepítéshez, szorosan a bizniszhez tartozik.
A házat nem tudom beazonosítani.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #18 üzenetére
Gép éppen költözik egy V12be. Tápot már 3at rendeltem, de, ami mérve jó, azokat a tipusokat mégse szállítják. Most úgy áll, hogy egy 600+os jó zajú tápot végre képesek kiszállítani, szóval minden gödör kisimulni látszik, és szabad lesz az út egy nagy tápos, nagy vidkaris gép irányába. Nem jobb minden szempontból,mint egy jobbféle apus gép lin táppal, de nekem összességében most ez az út jobban tetszik.
Mire képesek a magyar boltot egy normális tápot leszállítani, addira kijöttek az új szoftverek, úgyhogy kezdem előlről a gép építést
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #17 üzenetére
Mindenkinél más lesz, elvben d3d11 kimenet madvr excl fullscren 10bit kijáraton futná ki magát. Tehát egyénileg ki kell próbálni konfighoz és megjelenítőhöz mérten, ha pedig minőségben végül egyformának tűnnek, stabilitást ás gyorsaságot nézni.
Pl ez a W10 téma is eléggé eltér nálunk, pedig hasonló vasat hajtunk, ha a fő alkotóelemeket nézzük.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#75912448 #14 üzenetére
Azt még meg kell oldjam a 100% élvezethez, hogy a feliratok relatív pozíciója képkockához mérten kikapcsolható legyen, mint MPC saját szűrőjében (Kodinál rögzített). Ez biztosítja, hogy a .srt feliratokat egy konkrét helyre tolva és mindig azonos méretben láthassuk. Fontos 21:9 megjelenítésnél, de én anno tévén is így szerettem, nem bazi pgs feliratot nézni ha lehetséges. Egyelőre srt-t is több méretben jelenít meg.
-
törölt tag
DSPlayer Kodi 15.1 Isengard DX11 - build nagyon bejön. Gyakorlatilag annyit változtattam rajta, hogy netes stream és .iso marad DVDPlayer, 3D-re pedig PDVD, többi MadVR és tartozékai, WASAPI bitstream audionak Reclock. Végre rendesen működik a távra szabott képernyőn is megjelenő felirat és hang választó menü. Video szempontból Direct3D 11 és 9 közötti különbség render tekintetben, minőség szempontból majd tesztelés alatt (ehhez eddig is lusta voltam), fullscreen exc. stb, és ami hozzá tartozik.... de ez mindenkinél egyénileg változik.
Ami hiányzik egyelőre a kicsontozott 8.1-hez képest, 8-10mp boot idő lejátszásra készen, egyelőre a triplája, de inkább 4x.
Nincs mese, neki kell kezdeni a 10 belezésének is, hangnak is jót fog tenni. Rendszerben már így is eléri az előző gyorsaságát, sőt integrált MPC nélkül kicsit gyorsabb is. MPC/Madvr-hoz képest ugyanúgy audio váltás hiba nélkül, tekerés (nálam ez 5 perc és 10mp előre/hátra nyilakkal) pedig szintén villámgyorsan megtörténik. De ez a filterek hasonlósága miatt nem meglepő.
Maszkoláshoz képernyő eltolás a szokásos Kodi verticalshiftup/down keyboard kóddal egyszerűsíthető. Be lehet állítani menüben default 1.00-ra és x1080-hoz billentyűvel 1.13-ra, vagy pont fordítva, kinek melyik anyagból van több, mihez alkalmazkodna. MPC-ben ez 2 gombon picit egyszerűbb, de oda se neki.
Ha napi használtban is így megállja a helyét, 3. próbálkozásra most már marad véglegesen. Ha pedig megint találok valamit ugyanúgy kiq... mint eddig és megírom.
Először látom, hogy megközelítem a jelenlegi mozigépet és elvben kényelmi szempontból túlhaladható.
Mad Maxszel majd felavatom, de mi a francért volt szükség a folyamatos frame rete játékra ... nem jön át a rendezői koncepció. Néhány jelenetbe belenézve is kb epilepsziás roham, milyen lesz ez 2 órán keresztül.
-
drdr
senior tag
válasz
bajnokpityu #9 üzenetére
A topic címe HTPC..., ami inkább mozizás (HT) mint zene. Ha így nézzük akkor, PC és már pl. a RPI-s "mozigép" sem tartozik ide....(???)
-
bajnokpityu
félisten
engem pl már semennyire nem zörget a pcről való zenélés. a PCket már jelentősen túllépte gyári médialejátszók hangminősége. pl Lumin T1. igy az alapsan megépitett PCmet eladtam, elajándékoztam darabokban.
és igen, talán necces az elnevezés a mélyviz, hiszen itt igazából a dsplayer és a madVRről lesz szó, meg ezek hardver hátteréről.
-
drdr
senior tag
Kicsit eltévedtem most, akkor ez a topic miért is van, miről is szól?
"HTPC építésről és beállításról"?Annak látnám értelmét, ha egyikben a hardvert (építés) másikban a szoftvert (beállítás) taglalnánk, de így egyben, szerintem ugyanaz, mint a HTPC topic.
"..kezdhetnénk is a témázgatást a tápolássa..."
Elég kényes téma, mármint nem az, hogy mit mennyiért, hanem, hogy van-e értelme/létjogosultsága. Elég sok flame-et indított másik topicban is és pl. a Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért, szinte 50%-ban erről szól....Nem kötözködés, de szerintem egy összefoglalót kellene írni az első hozzászólásban, hogy mégis mi ez és azt karbantartani, frissíteni, hogy aki idetéved, tudja, hogy ne itt kérdezze meg, a "Kodi-ban a scraper miért nem találja meg a filmjeit".... Szerintem ez nem "mélyvíz"....
Hol kezdődik a mélyvíz?
Szoftver területén szerintem a madVR,MPHC, DSPlayyer Kodi, szűrők és beállítások.... színterek, TV/projektor beállítások (vagy ez inkább hw)....
Hardver terén?
Javasolt legfrissebb alaplapok (Windows-ra és Linuxra), mini gépek (RPI és hasonlók) vagy pl. bios beállítások alul feszeléshez, ill. zökkenőmentes lejátszás beállításához....
A táp is kérdéses lehet, de hogy lineáris v. tanel táp, szerintem egy htpc esetében ez inkább "vallási kérdés".
(Igazából nincs rendezettség a fenti felvetéseimben, csak ahogy jöttek, leírtam....)
Szóval, mi is lehetne ebben a topicban ami nincs a másikban (és csak itt lenne)? Specifikálni kellene már az első oldalon....
-
válasz
bajnokpityu #5 üzenetére
No, akkor pölö kezdhetnénk is a témázgatást a tápolással.
Mit tudunk tenni ezen a téren? Lineáris külső táp megfelelő feszültségszabályozással + dobozon belül picopsu vagy speckó táp, mint mondjuk HD Plex esetén?
Ez gondolom vetített képnél lesz fontos nem TV esetén.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #5 üzenetére
ja, jó lenne, eleve mozisabb arcok járhatnak erre, akiknek nem a sok sallang fontos, hanem a lényeg és az is részletesebben.
-
bajnokpityu
félisten
Rendszeresen töröltem a simát, mert engem pl nem izgat a 10w fogyi, meg paneltáp. De a madvr, vagy hogy melyik tápnak milyen a hangja, képe inkább. Erről nehéz itthon csevegni. De kint se jobb, ott is keveseknek van igénye a mediaplaxerektöl jobb minősége, némi szopás árán.
-
HTPC építésről és beállításról, nem alap fokon, csak hozzáértőknek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3030, 100% Akkumulátor
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station (akár 2x4K felbontás)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest