Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha mindenki azt mondja, hogy előrelépés, akkor valami csak lehet benne. "Ennyi légy nem tévedhet"
Ami felveti azt is, hogy eddig milyen szar volt...
Szóval én nem pártolok el attól, hogy kiderült egy bug - a nightly verzióban - azaz lehet, hogy eddig jó volt, csak a legutóbbi napi mentés(ek)be került bele a bug. De legalább kiderült és foglalkoznak vele. Köszönjük a nép nevében!
Kíváncsi leszek, hogy a teljesen átszabott Kodi mit fog tudni felmutatni.
-
djnice
veterán
Csak egy info, az új EGL-es Kodi-ról, mert mindenki áradozott a képminőségéről...
[link]
Szóval jelenleg a legrosszabb képminőséget a VAAPI dekóder adja, és a fejlesztők sem tudják miért.Közben meg is oldódott, a VAAPI renderelő előnyben részesítését ki kell kapcsolni.
-
MasterMark
titán
MPC-HC-val, hogy lehet megoldani, hogy a TrueHD-ból az Embed-et játssza le SPDIF-en?
-
törölt tag
Általában bekapcsolt Catalyst képjavítók okoznak hasonló katasztrófát. 1-2 kivétellel összeset ki kell kapcsolni, mint google képen látható. A kimeneti formátumot pedig a tévé HDMI bemenetére igazítani, ha az nem automatikus és bedőltek az árnyalatok.
-
RedCat
senior tag
Tegnap este kicsit megdöbbentem. Van 2 szoba:
1. Samsung 48JU7000 + htpc Ati6450 vga-val KODI (openelec 6.0)
2. Samsung 46D7000 + Medi8er 600 médialejátszóElkezdtem nézni a 1-es szobában egy 720p mkv filmet, bitrátát nem tudok, de kb 7 gb volt a szűk 2 órás film. Majd a felénél átmentem a 2-es szobába és ott folytattam. na itt esett le az állam!!!! a medi8ernek klasszisokkal!!!!! de komolyan, sokkal sokkal sokkal sokkal szebb volt a képe. Mintha nem ugyanazt a filmet és felbontást néztem volna. A felbontás, a szinek.... Döbbentő volt.
A kérdés, hogy az ati 6450 képe ennyire szar, vagy mi lehet a különbség oka? Cseréljek vgat? De mire? Vagy adjam el az egész htpc-t és vegyek vmi médialejátszót? De nekem a KODI jobban bejön, mint pl a medi8er kezelőfelülete...
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #188 üzenetére
Pityu reggel írtam, hogy a render idő atomstabil most már. Szinte mindegyik 380-as gpu loadja ugrál(freki) Ez ez fixálható, azóta stabil.
Vakteszten átmennék
Zsófival együtt!
Patice: bejövős
-
Tonyo
őstag
Végül tegnap este megoldódott. Madvr legfrissebb verziója okozhatta, egy régebbivel render idő 33ms stabilan Pityu setupjával. Doubling NNEDI 128
Köszi mindenkinek a segítségét!
-
RedCat
senior tag
válasz
bajnokpityu #162 üzenetére
Oké, akkor várok még én is. Viszont a jelenlegi konfiggal mit lehetne kihozni, hogy a legjobb legyen a mozizás élménye? Jelenleg csak feldobtam egy openelec-et, beállítottam hogy hardveres dekódolás VDPAU és kész. De hallom vannak itt olyan renderelők, hogy azt sem tudom hogy micsoda.
Filmeket, sorozatokat SD, 720p, 1080p nézek.
Mit lehet és mit lenne érdemes még beállítani, feltenni? Pl madvr? Ez mi, és hogy állítom be? Egyáltalán érdemes? Vagy erre az openelec alkalmatlan?Openelec 4k-t nem tud? Legalábbis a screen resulotion-nál 1080p fölé nem megy.
-
Balerik
aktív tag
válasz
bajnokpityu #174 üzenetére
Melyik HDMI kábel lett a "nyerő"?
-
törölt tag
válasz
Egyetért mindennel.
Tonyo
Ha valahol van értelme supersamplinget kipróbálni, ahogy nálad is proji + vászon. r7 260 egész biztos kevés hozzá, ráadásul tévén végképp nem látom értelmét, csak ha nem 1 méterről nézzük azt.
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #178 üzenetére
3d mark ban(fire strike) mértem egyet. Egy ezressel kevesebbet dobott. Igaz, amihez néztem az egy i3 6100, nekem i3 3225öm van.
-
bajnokpityu
félisten
votlak ilyen jellegű szopakodásaim, érthetetlenségeim a hybrid crossfire próbálgatása közben. berakom a kártyát, elszáll a renderidő, kiveszem visszaáll. reinstall driver, megint jó.
aztán kártyával lesz jó a render idő, és anélkül meg elszáll. reinstall driver, majd windows hanyatt estik, komplett oprendszer újrahúz.ami reményt adhat, hogy nvidiával meg más bajok vannak
AMD olyan, hogy ha kompatibilis a géppel, és 1x belősz mindent, akkor onnastól nincs meglepi.
amin elindulnék még, hogy pl futuremarkos teszt alapján le kéne csekkolni a teljesitményt. ha ott se jó, akkor madVR se lesz. -
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #176 üzenetére
Ez megint egyedi eset, és egyértelmű kompatibilitási probléma, de nálam valami más van. r9 380 -nak sztem nem 260 ms render időnek kellene lennie a 290-esedhez belőtt setuppal.
-
bajnokpityu
félisten
-
Tonyo
őstag
válasz
Ez prefrencia kérdése egyetértek, de az, hogy ugyanazon setup nem megy szintén amd kártyán azt már úgy gondolom érdemes kapirgatni. Legalább szeretném tudni, hogy miről mondok le(saját láncon)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #172 üzenetére
magamnak nincs értelme profiloznom, mert csak 1080-at kap a madVR. kisebb anyagokat csak a lányok néznek, rajzfilmeket, ott meg ne egyen a gép 300Wot, ott marad a kodi belső.
LCD alapú megjelenitőkön egy finom sharpen többet hoz,mint a duplázás.
plazmán, v DLPn meg változó. mióta megvolt a hdmi kábelteszt, és kiválasztottam a véglegeset, megint kellett állítanom a renderelés setupon, mert ami egyik kábellel még jobban tetszett, az a jobb kábellel meg már kijött, hogy irreális. az meg, hogy cserébe kisebb lett a gépigény, mert sharpen teljesen kikapcsolható lett, külön öröm. (még úgy is, h 64ről 128ra emeltem a neuron számot)elég jó lecke, hogy mennyire láncfüggő, hogy hol mit érdemes. nem létezik olyan setup, ami minden láncból kihozza a maximumot. És akkor még ott az izlés. nekem RC még fényképen is zavaró másnak meg elengedhetetlen.
nekem a duplázgatás sokat hoz. enélkül nem nézek projit
-
Tonyo
őstag
Ezzel együtt, hogy elméletileg hoz-e a konyhára vagy sem a doubling(supersampling), fura, hogy párotoknak működik gyengébb kártyával is.
Nekem 60-70 ms NNEDI 16 felskálázással. 250 en pedig hasít a NNEDI 32, 290-en pedig 128 is...
-
törölt tag
Biza, legfontosabb nyavalyás HTPC mindig adott láncra legyen optimalizálva, igényre szabva. Már persze ha nem átlagost akarunk.
(#169) bajnokpityu
Én is profilozom, rendben működik, azonban DS playernél valóban jobb ha nem készít saját DS profilt. Legalábbis mikor még én használtam tiltottam, szerencsére madvr fő profilokat rendben kezelte.
-
Balerik
aktív tag
válasz
bajnokpityu #169 üzenetére
Bár nekem csak r7 260-m van (ezt már megbeszéltük) , és sajnos csak 42" Sony FHD tv-m, de az erőforrás igény miatt, és továbbá Tisztelt fórumtársunk @regger tanácsára nem használom az 1080p anyagoknál (a filmjeim 99,9%-ban 1080p) az Image doubling-t. A profilok a madvr alatt nálam beváltak, szépen váltja az eltérő felbontású anyagoknál. De most (kb a jővő héten) egy újra telepítés előtt állok, már kisebb hibák előfordulnak már a lejátszások során. Igazából a amd driverre gyanakszom (és már olvastam más fórumon is), hogy nem a legjobbak az új crimson driverek, így visszatérek a 15.7.1-re
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #168 üzenetére
nah, ezt csináltam meg anno dsplayerrel. mármint, h anyagonként különböző setupot használjon.
de ez is bugos benne, mert egy idő után összekavarta a marhája.Namost épp demozás közben marhult meg, és kicsit ciki volt, h erre a képre vagyok úgy rágerjedve, hiszen sima oppo is tudja ezt
shift del lett az eredménye.
-
törölt tag
Image doubling jó lenne kettéválasztva megbeszélve.
Ugye felskálázás SD/720 ->1080p és az un supersampling 1080p -> 2160p -> 1080p nagyon nem ugyanaz, és nagyon nem azonos erőforrás szükségeltetik. Nem beszélve utóbbi látható vagy nem látható hatásáról eltérő minőségű megjelenítőkön, illetve ha szükségét érezzük, mekkora beruházást igényel VGA szintjén és minden ami vele jár.
-
Balerik
aktív tag
válasz
bajnokpityu #165 üzenetére
de sokat nem érsz az én setupommal Tudom
, de csak érdekelt, ha jól veszem ki, akkor a
Image doubling: Off Igaz? -
Balerik
aktív tag
válasz
bajnokpityu #162 üzenetére
Ha meg kérhetnélek rá, leírnád, hogy a madvr-ben FHD (1080p) anyagoknál milyen madvr beállítást használsz?
-
törölt tag
Szia,
Jelenleg várunk, én is. Ha HDMI 2.0 alapfeltétel HEVC hardveres gyorsítással, AMD Bristol Ridge, Intel Kaby Lake platformokra VGA nélkül, akár integrált procis megoldásokkal. Júniusban pedig Polaris alapú AMD VGA-k. Hogy IGP + alaplapi HDMI 2.0 vagy VGA-ra esik a választás, egyéni igények döntik el, lényeg hogy 1-3 hónapot még tűkön ülünk.
-
RedCat
senior tag
Sziasztok!
Most olvasgatom a HTPC mélyvíz topicot és látom hogy nagyon képben vagy ezen a téren.
Jelenleg van egy htpc-m: miniitx házban egy Asus H67-I alaplap egy dual core 3 Ghz procival, 2 GB rammal, 30 gb ssd-vel, egy ATI Radeon HD 6450 vga kártyával és egy 96W-os panel táppal. Jelenleg Openelec fut rajta + Logitec Harmony univerzális távirányítóval használom.Vettem egy 4K-s tévét, ehhez jó lenne egy HDMI 2.0-s htpc is, ami tudja a 4K60Hz-et (nekem fontos a kadencia helyes lejátszás, 24p, ne ugráljon, akadjon a kép) és emellett szép képet és hangot ad (Denon x2000 5.1 hangfalakkal).
Ehhez kérnék a tanácsot, milyen konfigot javasoltok és milyen oprendszert? Pl wint én sosem használtam erre a célra, a Harmonyt sosem tudtam rendesen belőni alatta, de linux és openelec alatt tökéletesen.
Az Intel cpu-k hogy állnak a hardveres dekódolással? Régen amikor ezt a htpct építettem még nem voltak javasoltak, főleg a 24p és a linux gyengesége miatt. Nem tudom most hogy áll a helyzet?
Dedikált vga mindenképpen ajánlott? A hdmi 2.0 miatt ezek a kártyák nagyon drágák + rengeteget fogyasztanak és melegszenek, helló csend???Egy szó mint száz milyen htpc vas és szoftver ajánlott most a 4K és a minél szebb képminőség szempontjából?
-
Joshi
titán
Sziasztok. Van egy iMON VFD cuccom, de nem a dobozos, hanem egy Thermaltake Mozart Media Lab házba épített verzió amit kiszereltem mert a ház eléggé szétberhelt lett a vízhűtésre való átalakítás miatt. Az iMON hibátlan szinte nem is használtam, mindene meg van.
Na szóval a kérdésem az, hogy ezt lehet még használni? Egyáltalán támogatott még ez az eszköz? Válaszokat előre is köszönöm.ui.: már nem emlékszem hogy volt-e hozzá külön infra vevő, de szerintem nem volt. Esetleg a képen jelölt lenne az infravevő?
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #157 üzenetére
Te hogyan használod? Kodiban?
regger: Tudom, hogy ott is lehet állítgatni a gombkiosztást, de ez nekem nem megoldás. Mint mondtam egyszerű távom van, csak iránygombok enter meg escape.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #157 üzenetére
ja, de engem nem érint. ha kell felirat leszedem előtte, úgyis megnézem passzol-é, főleg európai filmeknél szokott gond lenni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #155 üzenetére
akkor nem használod mozira. mi azért fogjuk. perpillanat nincs jobb alternatíva, ha a max minőségű kép és hang kell. és ezért mélyviz a topic, mert ez a cél, nem az, hogy hogyan irjunk ki SD kártyára 13rugós PCnek kodit.
regger: amúgy elvileg be lehet lőni, h mpc-hc is letöltsön feliratot. menüben van róla szó. mintha valamikor egyszer már szedett volna le valamit. de sajna olyan szép menüs válogatós, értékelős felületet nem kapott, hanem háttérben leszedi, ha éppen pont kedve van, és megnyomok valami gombot hozzá.
egyébként van olyan program, ami annyit csinál, hogy feliratokat szed le automatikusan a hdd-n levő filmekhez.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #155 üzenetére
Teljes igazsághoz tegyük hozzá, hogy a távirányítás végletekig testre szabható, akár okos eszközről is megoldható. Picit részletesebben: PROGRAMMING A REMOTE TO OPERATE MPC-HC. Végeredményben a kezelése nem különbözik a Koditól, ízlés kérdése. Viszont az általad említett felirat keresés Kodiból valóban egy nagyon jó tulajdonság.
-
MasterMark
titán
válasz
#75912448 #154 üzenetére
Köszi, a hétvégén majd próbálgatom.
MPC-HC-val, vagy annak integrálásával az a baj, hogy se nem tudom távirányítani (egyszerű iránygombok+enter távom van csak) illetve a feliratkeresés se megy.
Egyébként PC-s környezetre kiváló lejátszó, azt használom mindenhol. De házimozira nem az igazi.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #153 üzenetére
Kodi DSPlayer – DirectShow Player for Windows
Windows - HOW TO - Configure Kodi DSPlayer with LAV Filters, XySubFilter & madVR
Nincs benne semmi bonyolult, de a Kodi+MPC szerintebb jobban működik, jobb audio kijárat lehetséges általa, sokkal jobb feliratkezeléssel. Nyilván lejátszás alatt csicsa felület nem lesz. Inkább arra kérdeznék rá, mi nem megy MPC-vel, vagy mi nem tetszik.
DVD felskálázást neked kell kitapasztalni a hardver erejének függvényében. Egy tipikus SD>HD setup image doubling nélkül (amihez az APU-d kevés):
Chroma: super-xbr100 + AR
Image: Jinc3 + AR
Upscaling refinement: SuperRes (3)
Artifact removal - Debanding: Medium/High
Image enhancements: Off
Dithering: OrderedHa ezt sem bírja, akkor Upscaling refinement/superres is off. 3D LUT értelemszerű mindkét verzióval.
-
MasterMark
titán
Üdv
3D LUT miatt kellene nekem MadVR Kodi alá. Amennyire jó az MPC-HC PC-s lejátszásra, annyira nem tetszik nekem mozin.
Láttam, hogy van ez a DSplayer amivel elméletileg menne. Erről van valami leírás, melyik Kodi-val van, hogy kell életre kelteni, ilyesmi?
Illetve ha már úgyis van MadVR, akkor DVD felskálázáshoz hogyan állítsam be?
A8-7670K APU. Előre is köszi.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #149 üzenetére
Szerintem nálad is a nem egész 1920 filmek felesleges skálázása okozza, szinte biztos. Arra gondolok mikor pl egy film 1918x 8xx, tipikusan rip-ek ,amiket a madvr feleslegesen 1080p-re skáláz, ezzel nyilván egy alap 1080p profil összefossa magát.
Zoom c óta lehet, ezt kell bekapcsolnod és nem lesz felesleges scaling:
10 sor már elvben elég lesz, nálam ok. Jelezz majd vissza okos vagyok-é.
-
Balerik
aktív tag
válasz
bajnokpityu #149 üzenetére
Még nem találkoztam ilyen hibával, pedig mostanában sok BR rippet nézek. Jó lenne tudni mik ezek a hibák.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #119 üzenetére
Új madvr hozott valami hasonlót, legalábbis az általad felvetetthez:
5) You can now force doubling even if no scaling is needed (e.g. Blu-Ray playback on a 1080p display). When doing that, the upscaling refinement options are applied on the doubled (2160p) resolution. This practically allows you to run all the sharpening algos in supersampling mode. Extra performance hungry, but allows quite nice results, especially in combination with Bicubic150 or SSIM downscaling.
1080p>1080p image doubling eddig nem hozott semmi extrát, én még látatlanban sem kedvelek ilyesmiket, de ki tudja...
-
ttower
aktív tag
-
válasz
bajnokpityu #144 üzenetére
No ezt még nem tudtam. Királyság. Köszi!
-
Ha most azt kérdezed, hogy mondjuk egy DTS-HD MA hangsávot melyik szoftver csomagol ki jobb minőségben, akkor az a válaszom, hogy itt nem lesz különbség. A kicsomagolás algoritmusa adott, tehát a "kodek" vagy van, vagy nincs. AVR-ekben a DSP prociban lapul, tehát mondhatni hardveres, PC-n a dekódolás szoftveres, de tudtommal ez az algoritmus adott, nincs belőle jobb-vagy rosszabb.
Ha már van kicsomagolt, sok-csatornás, PCM formátumú hangunk, akkor ezt jelenleg csak HDMI-n tudod kinyerni/továbbítani egy gépből, bár ez eléggé réteg igény szerintem.
Itt ugyan az a problémakör fog jelentkezni, mint más digitális átvitelnél. (kábel, jel-időzítés, zavarok)
A HDMI jel + jitter sokak szerint hülyeség, mások szerint nem. Pl. Arcam 750-es AVR-jében van ilyen áramkör, ami ezt hivatott csökkenteni.
Viszont ha sztereóban gondolkodunk, akkor ott már van rengeteg mód a lejátszás optimalizálására, kezdve az OP rendszertől, a lejátszó programokon át, a tápellátásig.
-
ttower
aktív tag
válasz
bajnokpityu #140 üzenetére
Én sem integrált/belsõ kártyáról beszélek. Az eddig is megvolt hogy azzal erdemi minõséget nem lehet elérni.
Patice: Inkább a szoftveres oldala érdekelne a dolognak. Lehet e valami elõnye az avr-nek vagy htpc-nek vagy mindkettõn a kodekek csak szoftverek amik vagy jobban vagy rosszabbul sikerülnek? (tegyük fel hogy a harverek egyformák)
-
bajnokpityu
félisten
sztereoban érdekelt vagy 10éve a dolog. az utolsó kártyám egy esi julia volt. csapnivalóan rossz hanggal.
nagy zajjal terhelt közegben,mint a PC táp, ház, a nyákon levő stabICk mellett lehet akármilyen jó dac chip a kátyán, akármilyen jó órajel, nagyjából bármelyik külső dac összehasonlíthatatlanul jobb hangot produkál.
ha sztereoban igy megy, akkor több csatin még annyira esélytelen.
a hangcuccoknál minden a jó tápnál kezdődik. tápból készül minden jel, erősítés, órajel, minden. ezek alapvetően meghatározzák a végeredmény, és szinte mindegy milyen dac chiped van, tudásának csekély százalékát fogja tudni.
-
ttower
aktív tag
válasz
bajnokpityu #137 üzenetére
Kodekek+jobb hangkártya és egy dedikált avr/processzor között mekkora különbség van hangilag? Fõleg az érdekelne hogy van e valami eltérés ami valamelyik irányba billentené a mérleg nyelvét egyértelmūen (pl dedikált hardwer vs jobban optimalizált kód).
-
jézusom
addikt
válasz
bajnokpityu #135 üzenetére
De ha te sem tudod, akkor a sima topicban ki tudja? Mellesleg nem tudták, mert kérdeztem ott is.
-
jézusom
addikt
válasz
bajnokpityu #133 üzenetére
Oké, de nem bitsztrimről van szó, hanem 6ch diszkrét kimenetről.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Régebben olvastam, hogy ha egy filmben HD lossless hangsáv van (DTS-MA-ra gondolok) akkor ahhoz fizetős szoftver kell.
Valóban így van?
Persze le tudom játszani a filmeket jó hanggal, de nem vagyok biztos benne, hogy nem-e a core dts-t hallom. És hangkártyát használom dacnak, tehát nem hdmin küldöm ki a hangot, nyílván az erősítő kiírná a hang fajtáját.
Esetleg valami teszt progi nincs?
Köszi!
-
válasz
bajnokpityu #130 üzenetére
Intel mostanában összeszedte magát driver írásban is, kíváncsi leszek a tesztedre, hogy mit bír egy Skylake most.
-
bajnokpityu
félisten
nemsoká (1 hónap múlva, amikor talán ráérek kicsit) kapok egy skylake gépet. direkt madVRre kértek meg, h kapjam már el az oppot. kivi leszek intel mostanság milyen drivereket ir, és mennyire stabil/gyors a cuccuk madVR alatt.
amd-vel élből aláirnám, h simaliba az oppot elkapni, akár integrált vidkarival, intellel rég nem foglalkoztam.
-
válasz
bajnokpityu #127 üzenetére
Hát igen, én konkrétan csak amiatt az EGL-es fejlesztés miatt vettem meg a kis Braswell-t és az én jelenlegi igényeimet maximálisan kielégíti.
madVR-ben akkor kell gondolkodnom csak, ha vetítőm lesz. Az meg nem mostanában fenyeget. Előbb a kecóra kell költenünk (hogy legyen hova tenni a vetítőt.
)
Mostanában csak várni érdemes, mert toporgás van mindenhol, mindenki a másikra vár.
Addig szoftverezgetek a körítésen (NAS, kocka, stb.)
Ha sikerül végre hallanom is, hogy miket változtatok, akkor belehúzhatok majd én is a próbálgatásokba, csak, amíg nincs min hallanom a különbségeket, addig vergődhetek az audio résszel. (Ne értsd félre, tudom, hogy elfoglalt vagy. Majdcsak összejön az erősítőre is az idő.)
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #127 üzenetére
Ja, lényegtelen minek hívják, letojjuk. Úgy működjön ahogy elvárjuk, következő generációval akár meg is fordulhat.
-
válasz
bajnokpityu #125 üzenetére
AMD vonalat sajna nem követem.
-
bajnokpityu
félisten
konkrétan jó lenne tudni, hogy melyik játék, benchmarkhoz hasonlít a madVR számítása. logikám szerint valami full részletességű 1080as játékhoz. itt meg kb egál intellel.
valamint 1 teszt nem teszt. első találat:
itt meg A10 a jobb.
AMDnek régebben mintha lett volna a roadmapjában integrált R9 IGP. Arról semmi hír?
-
válasz
bajnokpityu #122 üzenetére
Intel a Broadwell-t játékosoknak szánta. Csak az árazásban tévedtek el.
Változó, hogy játékonként mennyit hozott, de a legtöbb esetben jobban teljesített A10-nél: link.
OK, hogy az IGP-k nem fogják hozni azt a szintet, amit a dedikált VGA-k (mert akkor kb. meg is ölték a VGA piacot), de elég erősen jönnek fölfelé.
Vagy ha azt nézzük, hogy egy XBox One-ba, vagy PS4-be milyen IGP-t tudott csinálni az AMD pár évvel ezelőtt.
Szóval sajnos tudatos piaci korlátozások akadályozzák a mi érdekeinket.
A másik nagy kérdés, hogy mi lesz az a nagy durranás, amerre a Kodi most megy. Állítólag a 17-esben nagyon sok újdonság lesz. Gondolom a 4K/UHD/10bit/HDR/60fps lesz a fő fejlesztési irány, de ki tudja. Nagyon sokan dolgoznak most rajta.
Izgalmas éveknek nézünk most elébe.
-
bajnokpityu
félisten
amennyire én láttam, nem nagyobb a teljesítménye, mint az A10esé. tesztek alapján nem éri el, inkább utólérte. Nomeg mivel a filter beállítások lóugrásban igénylik az egyre nagyobb teljesítményt, igazán komoly beállításra egyik se képes. 10-20% plusz sebesség itt semmi difit nem ad.
Az A10 R7 250-t tud, ez éppen elég a 16 neuronos NNEDI3 chroma upscaligra, de túl sok más filtert nem lehet betölteni. Nem mondom, már ez is jobb képet ad,mint madVR, de van még a számításban tartalék.
Az R9 290 és 390 ezt 128 neuronnal, meg 4-5 extra filterrel tudja, 330W felvett teljesítménnyel.
-
válasz
bajnokpityu #117 üzenetére
Beszéltük még nyáron, hogy Intel a nagy Broadwell procijaikban megmutatták, hogy már képesek nagyobb teljesítményű IGP-t csinálni, mint az A10-es AMD APU. Csak 2,5x annyiért.
Skylake-ből jelenleg még nincs ilyen IGP-s proci, bár tény, hogy a mostani Intel IGP-k már tartalmaznak 4K/UHD/10bit hardveres gyorsítókat. De szvsz. ez még csak a kezdet. nem akarták ellőni a teljes tudást egyből. Direkt vissza vannak fogva az IGP-k, mert most is szinte minden általános igényre elegendőek. Az általános igénybe nem tartozik bele a madVR.
Én arra leszek kíváncsi, hogy mikor fogják kihozni azt az IGP-t, amit beharangoztak opcióként.
Broadwell 48 EU-s volt + 128 MB dedikált memó szintén a prociban integrálva.
Valamelyik jövőbeni fejlesztés elméletileg fog tartalmazni egy 72 EU-s IGP-t, legalább 128 MB dedikált memóval.Nem tudom ez mikor lesz, de ezt személy szerint nagyon várom. Csak az árától félek. AMD Zen remélem jó hatással lesz rá.
Ezzel a csúcs Intel IGP-s procival már lehetne valamit kezdeni szerintem madVR-rel is.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #119 üzenetére
Arra gondolok, hogy a 1080p filmedet UHD-re skálázza az UHD projid bemenetére. Nagy ugrás lesz a Zen, HDMI 2.0-val és az összes modern kutyafülével, de ha valamire kell erő, az a fentebb vázolt témakör. Erre majd visszatérünk megjelenés után....
UHD BD-t esetlegesen 48/60 fps-szel pedig egy HDMI 2.0 VGA-val vagy ugyanilyen kimenetű Zen+AM4 alaplapról natívan kitolod, illetve madvr szükség szerint megcsinálja ugyanazokat, mint most 1080p>1080p kimenettel.
Annak nincs értelme, hogy 1080 megjelenítőre felskálázz majd vissza.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #118 üzenetére
nincs különösebben jó vetítőm, de a számomra természetesebb megjelenítés ezen is látszik. 4k projik (lehetőleg DLP) ára viszont horror lesz.
a felkálázás egyébként pontosan hogyan történik? a HD anyagot képkockáként felméretezi 4 ill 8x felbontásra, ott renderel, majd újra visszacsökkenti sima HDre? mert akkor szvsz még kisebb gépigény is lehetséges, hiszen kimarad néhány lépés.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #117 üzenetére
Zen alapú APU még egy év, addig pilinckázol a VGA-val.
Ha felmerül opcióként UHD, akkor vízválasztó lesz a legerősebb APU-k vs VGA-k ereje HD>UHD felskálázáshoz, annak tekintetében, hogy milyen projival mekkora vászonra vetítünk, továbbá milyen minőségi követelményeket támasztunk ízlés szintjén előbbiek felé.
Másikban tömören kifejtettem, nyilván ha feltételezzük az UHD vetítőmeglétét, azon natív anyag megjelenítése nem lesz túl trükkös, ellentétben a korábbi filmjeinkkel.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #116 üzenetére
szerencsére pár nap alatt magától helyrejött a driver.
az új AMDkben milyen teljesitményű IGP lesz?
nagyon hozzámnőtt az R9-290. csöndben, komoly filterekkel hibátlanul megy hónapok óta.
De, ha lenne integrált megoldás kisebb fogyival, azonos teljesitménnyel, sztem váltanék.
sajnos a teljesitmény kell, időnként teszek tesztet, hogy mennyivel gyengébb a kép kisebb VGA igényű filterekkel, vagy kodival, de pár mp után vissza kell térjek a 64/128 neuronos 8x generált képemhez..
és gondolom a 4k még nagyobb igénybevételt fog jelenteni. -
bajnokpityu
félisten
van némi zavar az erőben.
néhány filmnél az új amd VGA driver+chroma duplázók gépigénye ugrásszerűen megnőtt. eddig amit ragyogóan elviselt, az most 80ms renderidő.. duplázást xbr-re kellett tennem. katasztrofának nem mondanám, de utálom az ilyet.
nem pont ezt a kari ajándékot vártam. -
bajnokpityu
félisten
finomítani tudtam a tekerésen, de alapvetően nincs megoldás rá. nagyon bele kéne nyúlni, hogy gyorsan lehessen ide-oda tekerni. mivel én filmezek, nem demozok, ezért engem nem zörget ez a probléma.
kipróbáltam, 50%os teljesítmény kivételnél se sokkal jobb.
yodamaster, a projektor.hu
-
válasz
bajnokpityu #113 üzenetére
OK, köszi!
Akkor sikerült jól belőni az R9 teljesítményéhez, tekerést már jobban bírja?
Amúgy ki az a Yoda?
-
bajnokpityu
félisten
Patice: nézd, olyan a gépe, h Yoda kedvet kapott madVRezni.
volt egy köröm a hibryd crossfire-vel, ez sokkal jobb, erősebb. IGP már ki van kapcsolva. -
dzsóbácsi
aktív tag
Helló!
Ha valaki csak MPCHC-t és MadVr-t használ mozizni annak is ajánlottabb W10 használata 7-es helyett??.. Mármint miért jobb a 10??Köszi!
-
törölt tag
Ennyiből AMD Kabini/AM1 egyetlen megoldásként.
Lap: AM1H ITX
Proci: Athlon 5350 (Radeon HD 8400-zal Win alól HD audio, BD3D elérhető)
Mem: 1x4GB
Táp: FSP NB CEC 90W.
Ház: Olyan típus, mely venti segítségével hűteni tudja az alaplapi táp DC csatinál található alkatrészeit.
SSD: opcionális.Szóval 80-ból épp kijön, egyetlen kérdés a deinterlacing képessége, de mivel nálad kardinális kérdés, csak te tudnál rá választ adni mennyire felel meg a minősége. Nagyon valószínű, hogy nem jobb Qdeo/VXP gépeknél.
Kodi-DSplayer Madvr felskálázással jobb lenne, mint bármelyik Linux disztróval, igényszinted szerint fentik erre a témakörre is érvényesek. Túl nagy algó nem megy a kis procinak, kb Lanczos4+AR. Nyilván a Kodi DXVA2 upscaling minőségét felülmúlná. Az alap Kodi bekapcsolt HQ skálázói botrányosan rosszak voltak AMD-vel, nagyon rosszul, kockásan, durva élekkel élesítenek, de folyamatosan fejlesztett feature, ebből kifolyólag változhatott mióta néztem.
(#106) bajnokpityu
Kivéve mikor BD koncerteket nézel, többségük 29.97 1080i.
-
djnice
veterán
válasz
bajnokpityu #106 üzenetére
Kár, remélem a Kodi-ban megoldják előbb-utóbb a native resolution-t, így ha az embernek van egy jó minőségű scalere, legyen az akár a TV is, nem kell majd ilyenekkel szórakozni.
Itt van egy kezdeményezés ez ügyben: [link] -
python1
veterán
Szerintem is először próbálkozz 1080-al,várni kell még a 4k-val.
Viszont ha bútorba építed a PC-t,akkor nyugodtan mehet léghűtéssel a gép. Én jelenleg a passzív bordával hűtöm a procit,kisebb a rezonancia,kevesebb venti = kevesebb pór. Víz esetén figyelni kell a szivattyúra,eléggé tud rezonálni,búgni. -
Strezi
őstag
Üdvözletem,
végre egy topic, amiben talán nem néznek ufónak amikor megmondom hogy 4K, HDMI2.0(a vagy 1) képes HTPC-ben gondolkodom, ami fullos MADvr beállításokkal sem röccen meg???Ahogy az eddig leírtakat átmazsoláztam, azt szűrtem le hogy az AMD kártyák valamivel erőteljesebben ilyen fronton. Akkor elvileg egy Radeon Fury X jó lenne, de hoppá nincs rajta HDMI 2.0
Akkor ez bukó!
Így eljut az ember gyermeke az Nvidia vonalra, ahol 950GTX felett van HDMI 2.0, de vajon birja-e a fullos MADvr kiképzést?? Külföldi oldalakat olvashgatva elég durva Titan ill Titan SLI konfigokhoz jutottam el, amivel nem volt gond.
Vagy simán lemondok a HDMI2.0-ról, így marad a 24 - 30FPS 4K, és onnantól a TV-re bízom a további feldolgozást. Ezt elég jól megoldja eddigi tapasztalataim szerint
Nulláról raknám össze ezt a gépet, ház nem kell, mert bútorban/szekrényben lesz fixen. Azért elvárás, hogy ne legyen túl hangos, ezért is lenne szimpatikus a vízhűtéses Fury, nagy ventillátorokkal.
Valaki kalandozott már ilyen irányba, minden segítséget köszönettel fogadok!
-
bajnokpityu
félisten
80k-ért nem tudok olyan gépet, ami mindenben jobb lenne, mint amit irtál.
nem használok deinterlacet, szóval, hogy a tesztábrákon kívül melyik hogyan viselkedik szemre, azt én nem tudom.nekem kicsit se jött be multimédiára a linuxok hangminősége, így nem erőltettem továbbiakban.
windows esetén, mintha az amd jobb lenne. -
djnice
veterán
~80k környékén lehet-e építeni olyan HTPC-t aminek a képe, gondolok itt főleg a deinterlacing-re és az upscaling-re, hasonló vagy jobb minőségű mint pl egy Qdeo/VXP-vel szerelt lejátszó esetén?
Live TV-re is lenne használva azért fontosak ezek a tulajdonságok.Jó lenne vmi összahasonlító teszt is mint pl itt a deinterlacing terén: [link]
Vajon csak a Kodi + DSPlayer a jó megoldás, vagy egy Ubuntu szerver + Kodi is jó lehet tisztán csak a hardveres deinterlacing-et / upscaling-et használva? Ha az utóbbi is jó, linux esetében az AMD / Intel vagy az nVidia adja a legjobb minőséget?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #101 üzenetére
Ánblokk fene tudja, tuti nagy a szórás, akár platformok szintjén is. Az biztos, hogy Kaverihez az A88X Gaming és az A88 ITX lapjuk nagyon jó. De pl Haswellhez Giga lapok voltak kiválóak.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #101 üzenetére
Igen valóban,régebben MSI vonal elég szarul remekelt,de most azért megy nekik alaplapi vonalon.
Lapost viszont nem vennék tőlük.
Giga Asus ahogy írtad is hullámzó,viszont érdemes fórumokban utána nézni,hogy melyik lapjaik a kukatöltelékek,sokan usb kimenetek meghibásodására panaszkodnak némely Asus modellnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3077, 100% Akkumulátor
- Samsung Tab S9 FE 5G 128GB Csak kipróbált! Jótállás: 2026.11.17.-ig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3095, 100% Akkumulátor
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest